Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Hoe denkt u over uw medicijnen?

Werkt uw medicijn heel goed of juist niet?

Wordt uw medicijn niet vergoed? Of heeft u last van een bijwerking? Meld uw ervaring op het meldformulier hiernaast. Let op: wij kunnen geen individuele vragen over uw medicijnen beantwoorden.

twitter logo
uw ervaring mag maximaal 1250 tekens bevatten.

TAMSULOSINE HCL AUROBINDO CAPSULE MGA 0,4MG

11 August 2020

De zelden voorkomende zaadlozingsproblemen heb ik bij gebruik altijd. Kan alleen maar zaadlozing krijgen door paar dagen te stoppen met medicijn. Altijd droge mond (hierdoor weer caries in tanden), hoofdpijn in de ochtend, duizeligheid (slik ook betablokkers) en dikkere tong/smaakvermindering. Vreselijk medicijn maar alternatieven zijn nog erger. Bekkenbodemfysio schijnt zelfde effect te hebben als pil. Dat onderzoek ik nu.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

AMFEXA TABLET 5MG

10 August 2020

Na Ritalin geprobeerd te hebben, maar daar geheel van af te vlakken, niet meer mijzelf te zijn, kreeg ik enkele jaren geleden dexamfetamine voorgeschreven omdat ik ADHD heb. Het was een verademing, er ging een hele nieuwe wereld voor mij open. Sinds ik een aantal maanden geleden over moest stappen op Amfexa, dacht ik prima, als het hetzelfde medicijn is met dezelfde werkzame stoffen is dat geen probleem. Toch merk ik al een half jaar dat ik enorm emotioneel ben, me moeilijk tot zaken kan verzetten, ik pieker enorm en inslapen is onmogelijk. Ik heb al mn hele jeugd last van slaapproblemen, dus ik onderneem alle stappen die helpen (mediteren, geen schermen meer savonds, elke avond dezelfde tijd naar ben en er uit, geen suikers in de avond) maar toch heb ik er nu veel meer moeite mee dan voorheen. Ook heel veel bezig geweest met zelfontwikkeling en om wat te doen aan mijn negatieve gedachten, maar het lijkt wel alsof wanneer ik geen Amfexa neem, mijn klachten ineens weg zijn. Met Amfexa voel ik me neerslachtig, chaotisch en ik krijg enorm zin om te dwangmatig te roken. Als ik geen Amfexa neem, wil ik geen eens sigaretten. Ik ben al eens eerder gestopt met Amfexa, maar toen krijg ik hartkloppingen en viel ik steeds bijna weg.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SERTRALINE AUROBINDO TABLET FILMOMHULD 50MG

10 August 2020

Ik slik al jaren sertraline van Sandoz. Dit i al maanden niet verkrijgbaar en het alternatief is van aurobindo. Ik kreeg maag- en datmklachren die worden veroorzaakt door de hulstof macrogol 400. Een middel dat wordt gebruikt om de ontlasting op gang te brengen. Hoe is het mogelijk dat dit wordt toegevoegd aan een geneesmiddel zonder waarschuwing. Sertraline van Sandoz is in heel Nederland niet meer te krijgen tot oktober 2020. Ik vind dit echt niet kunnen. Slik het niet voor de lol

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METFORMINE HCL MYLAN TABLET 500MG

10 August 2020

Druk op maag en darmen, veel krampen.1 dag 5x naar toilet meteen gestopt, klachten weer over Nooit meer

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PANOTILE OORDRUPPELS

9 August 2020

daar ik last heb van milde oorpijn heeft de dokter mij panotile voorgeschreven die ik 3x maal daags 3 druppels in het oor moet druppelen en dat 10 dagen lang. Ik gebruik het nu reeds 5 dagen doch mijn inziens moet je toch al iets merken dat bijvoorbeeld voelbaar een verbetering gaande is. het is volgens de bijsluiter gevaarlijk om het langer dan 10 dagen te gebruiken daar de trommelvlies kapot kan gaan. Deze druppels zijn dan ook min of meer agressief ten aanzien van je trommelvlies. Gestel dat het niet veel geholpen heeft wordt ik dan door verwezen naar de KNO arts of is er een andere oplossing voor. De gehoorgang ontsteking is dat soms een bultje waar pus in zit en door 3x maal daags te druppelen het stuk gaat en je op zeker dag merk dat er vocht uit je oor komt lopen? In de bijsluiter staat hier nergens over beschreven. Ook de huisarts geeft hier geen informatie over. Het enigste wat hij zegt dat het een gehoorontsteking is. Heeft een van jullie hier ervaring mee en hebben de oordruppels daadwerkelijk geholpen. Met vriendelijke groet E.J.Dorn

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

AMFEXA TABLET 5MG

8 August 2020

De positieve effecten op ADD zijn merkbaar (helderder denken, in grotere groepen kunnen focussen op één gesprek, sociaal wat minder gefilterd) , maar ook de negatieve effecten. Weinig eetlust, snel geïrriteerd raken, nervositeit, futloosheid, versnelde hartslag, hartkloppingen, drukkend gevoel op de borst.Het is dus een persoonlijke afweging of dit het middel voor je is. Ik ga zelf binnenkort vragen wat er verder beschikbaar is.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LOXAZOL CREME 50MG/ G

7 August 2020

Dit help totaal niet. Ik ben er van af gekomen door mezelf 2 weken lang met kokos olie en tea tree olie in te smeren en regelmatig bedgoed op 60 graden te wassen. Deze behandeling wordt nooit door een dokter geadviseerd omdat het niet medisch is en zij er geen geld aan verdienen. Ik spreek uit ervaring. Wil je van de scabies af? Gebruik dan pure kokos olie in combinatie met tea tree oli.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CHAMPIX TABLET FILMOMHULD 1MG

7 August 2020

Had er op zich geen last van ,maar bij mij kreeg ik niet alle receptoren stil in mijn hoofd. En had derhalve nog kauwgum nodig. Uiteindelijk ben ik blijkbaar toch te snel gestopt (3 maanden)en helaas weer minimaal gaan roken.In deze corona tijd ,en daar kan niemand wat aan doen is de ondersteuning toch niet toereikend geweest in mijn geval.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BIMATOPROST MYLAN OOGDRUPPELS 0,1MG/ ML FLACON 3ML

7 August 2020

Na netvliesoperatie en gebruik van deze oogdruppels werd druk idd minder.Maar wimpers werden langer en oog roder, na 5 maanden gestopt.en nu heel slecht zicht.Zelfs grijze vlek op ooglens. Nu lees ik dat het middel in oogmake -up verboden is om oog wimpers te laten groeien . En dat je er oogschade van kan krijgen. Nou dat heb ik zeker,maar vraag me af of dat ook van dat spul in mijn oogdruppels is gekomen. Na operatie was het zicht wel goed. Maar werd steeds minder.Oogarts gevraagd,maar die zei,van niet.Maar ik heb zo mijn twijfels en ben aardig gehandicapt.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

AMITRIPTYLINE HCL AUROBINDO TABLET 25MG

7 August 2020

Na enkele weken nortriptyline (met positief effect op depressiviteit) overgestapt op amitryptine (vanwege droge mond). Vanaf dag 2 weer veel meer depressief (en geen verbetering droge mond). Is dit herkenbaar?

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SERTRALINE MYLAN TABLET FILMOMHULD 100MG

6 August 2020

Ik neem sinds jaar en dag Sertraline van Sandoz. Blijkt deze producent tot medio September niet te kunnen leveren!! Onvoorstelbaar maar waar. Ik slik nu Sertraline, gefabriceerd door Mylan. Dat is een ramp. M'n stemmingswisselingen zijn amper nog te volgen. Ik vlieg van hoog naar laag en hoppaa weer terug (naar af). Ik krijg het niet stabiel, al weken niet. Om gek van te worden! Heb al een aantal keer zo diep gezeten dat ik het leven helemaal niet meer zag zitten. Mijn psych is tot overmaat van ramp ook nog eens met vakantie. Van harte gegund, daar niet van, maar de psych die hem vervangt ken ik; het werkt niet tussen ons. Dus bel ik deze meneer niet, zelfs niet als ik diep in de shit zit. Ik hoop het vol te houden tot medio September als Sandoz weer gaat uitleveren.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

MIRTAZAPINE TEVA TABLET 15MG

6 August 2020

Heb 7,5 mg voorgeschreven gekregen om beter te kunnen slapen. Helaas werkt het bij mij niet goed, want het maakt dat ik heel moeilijk inslaap en maar niet weg val. Ik moest er een steeds meer inslaap mediacatie bij gebruiken Na 3 weken ben ik 1/4 gaan slikken ipv 1/2, maar ook toen sliep ik er niet goed op. Ik ken wel 2 personen die er juist beter op slapen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METRONIDAZOL AUROBINDO TABLET 500MG

6 August 2020

Ik heb een kuur van 10 dagen 500 mg 3 keer per dag gehad voor mijn darm infectie. Ik heb Er geen last van gehad alleen een bittere smaak( metaal) in mijn mond.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

TETRACYCLINE HCL CF CAPSULE 250MG

6 August 2020

Gebruikt ivm huidproblemen. In een paar dagen had ik negens meer last van. Prima spul

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

AMLODIPINE ACCORD TABLET 5MG

ROTER PARACETAMOL LIQUID CAPS 500MG

XARELTO TABLET FILMOMHULD 20MG

5 August 2020

Eenvoudig te slikken thuis op vast moment bij het eten. Oppassen met wondjes, blijven lang bloeden. Snel blauwe plekken. Draag compressiekousen elke dag om trombose te voorkomen, en Elke dag goed blijven bewegen (wandelen, fietsen, roeien). Met deze connotaties, goede kwaliteit van leven weer mogelijk. Ik sluk het middel dagelijks al meer dan 3 jaar, zal het mn leven lang moeten blihven slikken waarschijnlijk.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

DUSPATAL RETARD CAPSULE MGA 200MG

5 August 2020

Duspatal meer dan 30 jaar gehad naar volle tevredenheid. Nu Mebevarine. Werkt totaal niet..Geen medewerking van huisarts en apotheek. Ben al jaren verzekerd bij De Friesland Sinds hun fusie met Achmea Zilveren Kruis zijn alle goede medicijnen eruit gegooid en zijn ze met de goedkoopste leverancier in zee gegaan Hiervan is de patiënt de dupe. Terwijl deze zich scheel betaald aan premie en eigen bijdrage

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

VERAPAMIL HCL SANDOZ TABLET 80MG

SERTRALINE TEVA TABLET FILMOMHULD 100MG

5 August 2020

Sertraline van teva werkt super goed. gebruik het al jaren en helpt mij echt van mijn paniekaanvallen af en mijn normale leven te leven. Echter komt het de laatste tijd vaak voor dat de Sertraline van Teva niet leverbaar is. Zo ben ik een aantal maanden geleden overgegaan op de Sandoz wat mij niet goed beviel.. na eindelijk een beetje gewens te zijn krijg ik bij de apotheek te horen dat ook deze niet meer leverbaar is.. en ik 2 verschillende merken meekrijg. SUN en AUROBINDO... ik was flink kwaad want ik moet weer opnieuw aan een middel wennen... maar er is helaas niks aan te doen.. Ik vind het echt heel erg frustrerend en naar dat het zo moet,over 2 maanden weer nieuwe halen en afwachten wat ik dan mee krijg.. dit kan toch niet zo?

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ATORVASTATINE ACCORD TABLET FILMOMHULD 10MG

WELLBUTRIN XR TABLET MGA 150MG

4 August 2020

Ik heb wellbutrin in eerste instantie voorgeschreven tegen depressie en als tegenhanger van meer sederende medicatie. Gebruik het Nu al vele jaren. In het begin wat bijwerkingen, maar ook iets meer energie.2 jaar geleden gestopt op advies van een arts. Dit omdat ik erg veel last heb van een insomnia stoornis. De eerste weken ging het goed, echter daarna enorme paniekaanvallen. Ik zat in een bubbel van paniek, waar ik niet uit kwam. Uiteindelijk terug aan de wellbutrin, maar nu 2 jaar later is de paniekstoornis nog niet geheel onder controle. Spijt als haren op mijn hoofd dat ik gestopt was. Tegelijk de vraag of ik er ooit nog vanaf kan komen als de paniek het resultaat wordt. Mijn psychiater begrijpt.het niet, maar lijkt.ook niet al teveel moeite te doen om het uit te zoeken. Op internet lees ik wel dat angst bij wellbutrin kan horen. Ben benieuwd of anderen ook.een soortgelijke ervaring hebben. De paniek was erger dan de slaapstoornis dus voorlopig blijf ik aan de wellbutrin...

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SOFRADEX OORDRUPPELS

4 August 2020

Voor mij een prima medicijn. Ik had altijd een flesje in huis. Door direct te beginnen met druppelen bij een opkomende oorontsteking verdwenen de klachten met een paar dagen. Geen noemenswaardige bijwerkingen. Ik hoop dat het weer snel leverbaar is.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYTOTEC TABLET 200MCG

3 August 2020

Met de 2e de echo, de termijnecho geconstateerd dat het hartje niet meer klopte, ergens voor week 8 moet het gestopt zijn. Toen 2 weken afgewacht, wilde de natuur het werk laten doen, maar wachten op iets naars, zonder dat er iets gebeurt is behoorlijk zwaar. Uiteindelijk gekozen voor medicamenteus opwekken van de miskraam. Ik was eerlijk gezegd wel bang voor wat komen ging, maar het is me zo ontzettend meegevallen!Kreeg eerst een gift mifegyne oraal, zodat de baarmoeder al wat ‘geprimed’ was en de cytotec/misoprostol beter zou werken. 36u later 4 tabletten cytotec vaginaal ingebracht, dat was rond 10.30 in de ochtend. Rond 11en begonnen er flinke krampen, maar met paracetamol/naproxen op was het goed te doen met de pijn. Tegen 15u wat bloedverlies, zoals een menstruatie, en tegen 18u floepte het complete vruchtje eruit. De krampen werden meteen minder en een dag later was dit al weg. Al met al was ik bang maar het is me zo meegevallen. Hoop dit nooit nog eens mee te maken maar een ieder die voor de keuze ‘afwachten’ of medicatie staat, kies de medicatie, je hoeft echt niet bang te zijn!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SAYANA PRESS INJSUSP 160MG/ ML WWSP 0,65ML

2 August 2020

Veel last van stemmingswisselingen, depressies, duizeligheid en hoofdpijn.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel