Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Hoe denkt u over uw medicijnen?

Werkt uw medicijn heel goed of juist niet?

Wordt uw medicijn niet vergoed? Of heeft u last van een bijwerking? Meld uw ervaring op het meldformulier hiernaast. Let op: wij kunnen geen individuele vragen over uw medicijnen beantwoorden.

twitter logo
uw ervaring mag maximaal 1250 tekens bevatten.

NITROFURANTOINE MC SANDOZ CAPSULE 50MG

8 July 2020

nitrofurantoine voorgeschreven gekregen voor mijn hond. Maand lang 3x daags 300mg! Heb de capsules er 15 dgn in gekregen.Hond wilde niet meer eten, niet meer drinken, uitval van de achterpoten, kon bijna niet meer lopen, viel bij een misstap. Ik ben toen acuut gestopt met het geven van de capsules. Wat een gif!?

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL SANDOZ RETARD TABLET MVA 54MG

7 July 2020

Na eerst een tijdje kortwerkende methylfenidaat van het merk Mylan geprobeerd te hebben (werkte voor mij echt perfect) overgestapt op langwerkende 36 mg van Sandoz, omdat t toch wel fijn is om maar 1x een tabletje te hoeven nemen. De eerste dagen leek het net alsof de medicatie helemaal niets deed. Ook vond ik, zoals ik hier veel lees, de pillen terug in mijn ontlasting. Apotheek gebeld maar die zeiden dat de werkzame stof er dan wel uit zou moeten zijn... ander halve week later voelde ik me met toenemende mate prikkelbaar en heel onrustig. Aan het eind van de dag leek het wel of ik ADHD x10 had en het gaf me totaal niet de rust en het overzicht zoals de kortwerkende wel deed. Na heel wat huilbuien, gesnauw en echt uitvallen tegen mijn omgeving opperde mijn vriend of dit niet ook door de medicatie kon komen. Dat weekend direct gestopt en terug gegaan naar de kortwerkende die ik nog had liggen... voelde me na een dag meteen al beter... Geen idee of deze rare effecten afgenomen waren als ik wat meer gewend was geraakt maar ben blij dat ik me weer gewoon goed voel. Voor mij nooit meer.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SOFRADEX OORDRUPPELS

7 July 2020

De enige die snel, binnen 2 dagen, het gros van mijn klachten substantieel verminderd. Nu niet leverbaar dus weer terug naar een dikke week. Voorraadje inslaan wanneer het weer beschikbaar is.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METRONIDAZOL AUROBINDO TABLET 500MG

7 July 2020

Kreeg een kuur van 4 tabletten tegelijk. Na 4 dagen enorm last van mijn buik, overgeven, misselijk en beroerd. Het ergste is momenteel de vaginale afscheiding, de jeuk en het branderige gevoel alsof ik een enorme schimmelinfectie heb.Wat blijkt te kunnen worden veroorzaakt door deze antibiotica..En dat stond dus niet in de bijsluiter...

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CLOPIDOGREL ACCORD TABLET FILMOMHULD 75MG

6 July 2020

Verhoogd lever enzymen, verhoogd ferritine, laag ijzer waardes in bloed. Oor suizen, maag pijn, misselijkheid, wazig zien, duizeligheid, rood puntjes op huid, blaren in de mond, bleek gries huid kleur, spier en gewrichts pijn, slaap problemen, hoofd pijn en ademhalings problemen. Na bloeding bij extractie van tanden en biopsie aan spekselklieren.

METOPROLOLSUCCINAAT/ HCT SANDOZ TABL MGA 95/ 12,5MG

6 July 2020

Doet wat het moet doen (extrasystolen onderdrukken), verder geen bijwerkingen.

SUMATRIPTAN SUN INJVLST 12MG/ ML WWSP 0,5ML

6 July 2020

Vanaf mijn 14e al migraine. Mijn hele leven werd hierdoor bepaald. Totdat ik sumatriptan kreeg van de dokter. Dit heeft mijn leven een stuk beter gemaakt. Het middel heeft wel wat bijwerkingen, vermoeid, ik noem het whappie maar de pijn trekt binnen 10 min weg. Ik heb héél véél last van migraine dus zet ook véél spuiten. Beter zo toch nog een beetje levensvreugd dan 4 van de 7 dagen met barstende hoofdpijn lopen. Je kunt niet meer normaal functioneren. En met sumatriptan injectie wel.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ZOLMITRIPTAN PCH ORODISP TABLET 2,5MG

REFUSAL TABLET 250MG

6 July 2020

Ik gebruik dit middel ivm met mijn alcoholverslaving.Het help wel want drink nu al paar maanden niet meer.Alleen de vreselijke bijwerkingen de metaal smaak in mijn mond daar ken ik nog mee omgaan, maar de vreselijke moeheid echt vreselijk! Het belemmert.míj in alles! Ik kom vaak te laat op mijn werk, ben de hele dag moe.Als ik de tabletten heb ingenomen word het nog erger, ik ken dan letterlijk niks.meer ! Alleen maar slapen totaaal uitgeput gern energie meer niks!! Ik moet het wel nemen vanwege mijn verslaving maar zoals ik me bij dit middel voel is echt niet fijn.!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

DOXYCYCLINE DISPERTABLET 100MG

5 July 2020

Voor een tekenbeet de kuur gekregen, op de helft van de kuur last van spierkramp en slapeloosheid terwijl het lichaam uitgeput was door zwaar werk. Last van veel lucht in de darmen

COSENTYX INJVLST 150MG/ ML PEN 1ML

5 July 2020

Binnen 2 weken was ik van al mijn psoriasis klachten af zonder bijwerkingen. Wat ben ik blij dat dit middel er is!

AMILORIDE HCL/ HYDROCHLOORTHIAZIDE TEV TAB 2,5/ 25MG

5 July 2020

Heel veel spierpijn in benen, rug, schouders, nek, het klampt een hele dag en kan er s-nachts slecht door slapen. Wil van die pijn vanaf.Bij dezelfde medicijnen van Aurobindo veel minder last, volgens apotheek zijn die uit de handel genomen. Ik geloof hier niet in, maar krijg ze niet meer.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

OTRIVIN DUO XYLOM/ IPRATROP NEUSSPRAY 0,5/ 0,6MG/ ML

5 July 2020

Krijg er een droge keel van tot nu toe ben ik blij dat ik niet meer verstopt zit of met een snot neus loop! Dat ik er hoofdpijn van krijg ag ja het is een gemeente goedje maar ik ben even een aantal uren snot vrij!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LORAZEPAM APOTEX TABLET 1MG

4 July 2020

6 jaar terug begon ik met een half mg voor het slapen. Door enige gezondheids tegenslagen verhoogd nu sinds 4 jaar naar 2 mg per avond. Nu weer een tijdje op 1, dat gaat goed dus ga nu naar een half mg en als dat goed gaat naar nul. Dan trek ik er wel minimaal 3mnd vooruit om het per stap af te bouwen. Heb het een x eerder geprobeerd en toen ik 3dgn op nul was brak me ineens het zweet me uit midden in de slaap Daarom bouw ik het nu nog langzamer af. Conclusie, voor lange duur zeer verslavend. Het medicijn werkte voor altijd perfect maar wil er toch wel vanaf.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

GYNO DAKTARIN VAGINAALCAPSULE 400MG

4 July 2020

Tijdens de behandeling van de klachtwn werden deze nog erger dan zonder de behandeling. Heb regelmatig schimmelinfecties vanwege mijn candida die ik draag in mijn lichaam maar heb het nog nooit zo erg gehad als nu. Ik heb er nu twee gehad en de derde ga ik zeker niet nemen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

polaramine 6mg

4 July 2020

Heb vroegere zeer goede ervaring gehad bij allerlei allergieën. Weet niet of het nu nog safe is. Wie kan daar iets over zeggen?

FOSTER AEROSOL 200/ 6MCG/ DOSIS SPUITBUS 120DO

4 July 2020

Het was me niet eerder opgevallen maar ik heb voor de tweede keer de ervaring dat er niets meer uitkomt als de teller op 60 staat. Bij een verpakking van 120 eenheden is dat 50%!!! Betekent dit dat ik te hard druk en heb ik steeds teveel binnen gekregen? Of zit er te weinig in? Ik ga dit voorleggen aan mijn apotheek.

SELSUN SUSPENSIE 25MG/ ML

CLOPIDOGREL MYLAN TABLET FILMOMHULD 75MG

3 July 2020

Ik slik dit medicijn al vanaf 2013 ,ik heb vaak bloed in Mn urine , oorsuizingen waar je helemaal gek van word ,ik moet afvallen maar met clopidogrel mag je geen Shakes gebruiken ,en nu met de Corona zit ik 75% thuis ,ik wil zo graag van de clopidogrel af is er nu geen ander medicijn wat ik kan gebruiken .

PANTOPRAZOL MYLAN TABLET MSR 40MG

3 July 2020

Ik krijg er diaree van zit 7 a 8 keer per dag op de wc. Durf nauwelijks weg van een wc als ik de aandrang voel moet ik binnen een paar minuten op de wc zitten anders gaat het fout.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SYSTEN 50 PLEISTER MGA 50MCG/ 24UUR

3 July 2020

Eindelijk af van het nachtzweten en mijn Energie weer terug. Helaas niet meer leverbaar en noodgedwongen op estradiol van Sandoz overgestapt. Werking is ook prima maar ben allergisch voor de lijm in deze pleisters, dus op advies van de apotheek een anti-histamine spray spuiten, op laten drogen en dan pleister erop. Ging even beter, maar was helaas tijdelijk. Zelf op internet over Lenzetto spray gelezen en daar nu mee begonnen. Hoop dat dit goed blijft gaan want systen wordt op zijn vroegst eind oktober pas weer leverbaar en ook de pleisters van Sandoz zijn nu niet leverbaar. Kennelijk zijn overgangsklachten niet belangrijk genoeg om ervoor te zorgen dat onze medicijnen daarvoor leverbaar zijn.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

GABAPENTINE ACCORD CAPSULE 300MG

3 July 2020

Kreeg het als slaapmiddel in plaats van zopiclon waar ik geen last van had. Ik ben astma patiënt en werd al door de apotheek gewaarschuwd dat dit medicijn veel bijwerkingen had. Na twee dagen was ik zo benauwd dat ik mijn longarts gebeld heb en meteen met Gabapentine moest stoppen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LIXIANA TABLET FILMOMHULD 60MG

3 July 2020

Heb dit medicijn in maart 2020 van de cardioloog in ziekenhuis gekregen wegens atrium fibrileren bij galblaasontsteking.Na gebruik van 3 maanden heb ik totaal geen energie meer en ben ik duizelig bij het lopen.Baal enorm omdat er niets meer uit mijn handen komt. Komende week naar de cardioloog en dan maar overleggen.Voelde mij voor ik begon met dit medicijn 54 jaar en nu echt 20 jaar ouder. Mijn werkelijke leeftijd, dat dan weer wel.

METAMUCIL SKVR ORANGE POEDER 3,4G IN SACHET

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel