Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Hoe denkt u over uw medicijnen?

Werkt uw medicijn heel goed of juist niet?

Wordt uw medicijn niet vergoed? Of heeft u last van een bijwerking? Meld uw ervaring op het meldformulier hiernaast. Let op: wij kunnen geen individuele vragen over uw medicijnen beantwoorden.

twitter logo
uw ervaring mag maximaal 1250 tekens bevatten.

CANESTEN GYNO 1 VAGINAALTABLET 500MG APPLICATOR

23 September 2020

3 dagen geleden ingebracht , ik heb geen witte dikke afscheiding meer maar het brand & jeukt nogsteeds wat moet ik doen?

LAMOTRIGINE MYLAN DISPERS TABLET 100MG

GREPID TABLET FILMOMHULD 75MG

22 September 2020

Ik heb Grepid voorgeschreven gekregen als vervanger voor acetylsalicylzuur cardio mylan disp tablet 80 mg. Ik slaap nu nog maar 4 uurtjes, heb bandend maagzuur en last van slokdarm en gasvorming. Enorm irritante medicijn die de bijwerking erger lijken te maken dan de kwaal van etalagebenen. Huisarts adviseert pantoprazol in te gaan nemen. Weer een tablet extra om de bijwerkingen van Grepid op te lossen. Grepid is geen medicijn, maar misselijk makende troep die mijn leven aardig vergalt.

AMFEXA TABLET 5MG

22 September 2020

Het medicijn wordt bij mij voorgeschreven vanwege mijn aandoening waarbij ik één aandachtstekort-stoornis heb Beter bekend als Add.Het medicijn werkt , weliswaar met lichte bijwerkingen zoals verminderde eetlust, en soms heb ik last van de uitwerking (rebound effect) en heb ik daardoor de behoefte om meer in te nemen dan voor geschreven.Amfexa zelf is voor mijn gevoel minder pottent dan die van de "magistrale bereider"Daarnaast heb ik een hoop problemen gehad door dit middel omdat er een hoop administratief gedoe aan kleefde , en eerder toen dit merk in een keer het alleen recht had op de markt , werd ik van de een op de andere dag geconfronteerd met een hoge rekening van de Apotheek, het merk werd de eerste keer niet gelijk vergoed door mijn zorg verzekeraar .Dit alles bij elkaar heeft er voor gezorgd dat ik niet heel erg te spreken ben over dit merk. Wat het op langer termijn doet met mijn lichaam zou ik wel graag willen weten , en ik kijk naar mogelijkheden om uiteindelijk zonder medicijnen mijn dag door te brengen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Coldrex Neusspray

20 September 2020

De spray leek goed te werken bij verstopte neus en oorpijn dochter. Maar ze klaagde eigenlijk na een paar keer gebruik over Keelpijn, pijn bij slikken. Ik legde de link niet direct. Tot ik zelf wegens niezen en licht verstopte neus de spray enkele dagen gebruikte en opeens een geïrriteerde keel en neusholte kreeg. De spray lijkt je slijmvliezen heel erg uit te drogen ofzo. Hierdoor krijg je dus juist andere klachten. Met een zeezout spray heb ik dit nooit gehad, dus wij gaan weer over op de eigen merk sprays van voorheen.

METFORMINE HCL SANDOZ TABLET FILMOMHULD 500MG

20 September 2020

Die diarree gaat wel weer over. De laatste tijd steeds vaker hypo's na het slikken van de metformine.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

EVRA PLEISTER TRANSDERMAAL

20 September 2020

Top! Toen ik aan anticonceptie begon had ik ondergewicht waardoor ik de "minipil" zou krijgen. Die moest verschrikkelijk strikt worden ingenomen en mocht niet langer dan een uur van de inneem-tijd afwijken. Niets voor mij! Toen de pleisterpil genomen, dat is ideaal! Je kan em gedurende dag plakken, dus niet stipt een bepaalde tijd. Het werkt perfect en ik had geen bijwerkingen. Ik plakte op het onderste gedeelte van mn buik: links, midden en rechts afwisselendend. Zo zie je hem alleen als je in bikini loopt. Want ondanks de huidskleur zie je em wel zitten en ik vraag me af of ze verschillende tinten hebben voor donkere mensen of zonnebank liefhebbers?

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

EVRA PLEISTER TRANSDERMAAL

20 September 2020

Mijn excuses, nog een belangrijke aanvulling op mijn ervaring die ik net heb ingestuurd. Voordat ik evra gebruikte had ik altijd verschrikkelijke menstruatiepijn! Vanaf evra heb ik daar totaal geen last meer van. Wat een gigantisch verschil en opluchting zeg!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SERTRALINE SUN TABLET FILMOMHULD 50MG

20 September 2020

De sertraline Mylan die ik al jaren slik heeft leverings problemen. Daarom onder protest de sertraline Sun maar genomen omdat ik niks meer had. Volgens apotheek precies hetzelfde....na een paar weken de Sun te slikken voel ik me vreselijk neerslachtig. Dit gemeld bij apotheek en klein doosje Mylan had ze nog liggen. Hopelijk half oktober wordt de Mylan weer geleverd. Sun slik ik nooit meer!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SOTALOL HCL AUROBINDO TABLET 40MG

LAMOTRIGINE SANDOZ DISPERS TABLET 100MG

19 September 2020

Ik gebruik dit middel al meer dan 10 jaar voor epilepsie. Eerst het ik depakine, daar was ik erg slaperig van. Nu heb ik nergens last van en ben aanvalsvrij. Nou ja, misschien wat sneller moe, maar wat wil je met 56 jaar...

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

RHINOCORT TURBUHALER INHPDR NASAAL 0,1MG/ DO 200DO

19 September 2020

Dit gebruikte ik al jaaaaren.Tegen hooikoorts in de herfstperiode.Had er baat bij. Nu is het proesten,Niezen en snotteren.En dat nu, met die virus.Waarom is dit uit de handel gehaald?

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FLUCLOXACILLINE CAPSULE 500MG

18 September 2020

Gebruikt voor behandeling van eczeem waar bacterie in is gekomen. Na het innemen apart gevoel in me lijf, de eerste 3 uur voelde ik me zo.Op dag 4 voor de 1e keer last van me slokdarm. Na dag 3 merkte ik dat er verschil was, de huid had weer een dun laagje en ik kon eindelijk weer meer dan 2 uur slaap pakken.Geen last van diaree of braken, wel misselijk als ik ga eten.

MONOFREE DEXAMETHASON OOGDR 1MG/ ML MINIM 0,4ML

EZICLEN CONCENTRAAT VOOR DRANK

18 September 2020

Dit middel voorgeschreven gekregen ter voorbereiding op een colonoscopie. Voor eenzelfde onderzoek tien jaar eerder kreeg ik Klean-Prep, waarvan je 4 liter moest drinken. Van de Eziclen hoef je echter maar 0,5 liter te drinken en daarna 1,5 liter heldere vloeistof naar keuze (en dit 2x). Dat was een grote vooruitgang, want tegen de tijd dat je misselijk begint te worden van de vieze smaak van de Eziclen (chemische bubblegumsmaak die heel zoet, zout, zuur en bitter tegelijk is) is het halve litertje op en mag je gelukkig aan de thee, koffie of limonade.Een goede tip is om het spul door een rietje te drinken en dat zo ver mogelijk in je mond te steken zodat de smaak niet te veel op je tong terechtkomt.Ruim een uurtje na de eerste slokjes Eziclen begint het laxerende effect. Bij mij maakte het de darm goed schoon en ik heb geen buikpijn gehad, alleen veel geborrel. De tweede ronde ('s ochtends) viel wel wat meer tegen dan de eerste (misselijk en draaierig), maar dat kwam denk ik voornamelijk door het gebrek aan eten. Wat hier een beetje tegen hielp was om thee met honing te drinken.Al met al een goed middel, afgezien van de smaak, die echt ontzettend vies en chemisch is.

DESLORATADINE AUROBINDO TABLET FILMOMHULD 5MG

18 September 2020

Desloratadine 5 mg filmhulde tabletten werken bij goed (tegen allergische sinusitis) mits van de merken Aerius, Teva of Mylan. Als ik van de apotheek Aurobindo krijg keren mijn klachten terug. Dit merk heeft m.i. een kwaliteitsprobleem.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

TRACYDAL TABLET FILMOMHULD 20MG

18 September 2020

Medicijn werkte goed. Minder depressief en had meer zin om dingen te doen. Helaas veel in gewicht aangekomen en daarom aan het afbouwen met de Tracydal. Dat laatste is ook geen pretje.

OXAZEPAM SANDOZ TABLET 10MG

17 September 2020

Ik probeer met oxazepam paniek- of angstaanvallen Te onderdrukken. Als ik 10 mg neem kan ik rustiger blijven maar ik wordt niet helemaal ontspannen. Net genoeg om toch te kunnen functioneren

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FLIXONASE NEUSSPRAY 50MCG/ DO FLACON 150DOSES

17 September 2020

Prima medicijn. Aangegeven wordt dat het niet leverbaar is maar GSK heeft het gewoon op de site staan. Is echt anders dan Fluticason.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FINASTERIDE ACCORD TABLET FILMOMHULD 5MG

17 September 2020

De enige ervaring tot nu toe die ik met Finasteride heb gehad is het lezen van drie zeer twijfelachtige berichtjes op deze website er over. Helemaal na het zien van een video met de titel "The TRUTH About Finasteride for Hair Loss"lijkt het me sterk dat die commentaren eerlijk of op z'n minst niet zwaar overdreven zijn. Vooral het tweede en derde commentaar lijken mijn meer trollen dan serieus.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

MIRTAZAPINE AUROBINDO ORODISP TABLET 30MG

16 September 2020

Steeds meer last van pijnlijke en rusteloze benen, en voeten waardoor ik niet in slaap kon komen. Middel is erger dan kwaal

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

EUTHYROX TABLET 75MCG

15 September 2020

Heb sinds maart 2020 Eutyrox 75mcg van de internist gekregen. Nog steeds te lage schilklier waarden, Maar wel flinke bijwerkingen. Vooral verschrikkelijk spierpijn in nek en Schluderns. En, daardoor?, veel hoofdpijn. Volgens internist geen bekende bijwerking. Lees echter dat veel mensen juist spierpijnklachten hebben. Begin morgen met Thyrax Duotab 100mcg. Benieuwd hoe dat bevalt. Ik vraag me wel af of artsen wel naar hun patienten luisteren!!!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

DILTIAZEM HCL CF RETARD CAPSULE MVA 300MG

ESCITALOPRAM ACCORD TABLET FILMOMHULD 10MG

15 September 2020

Trillen, suf . Geen hoofdpijn tot nu toe. Ik slaap wat beter. maar de eerste weken was het moeilijk om dagelijkse functies te verrichten. Constant gapen en vermoeid. Mijn lichaam heeft een vreemde gevoel constant. Moe maar niet echt moe. Constant strekken en als ik dat doe dan bibber ik.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel