Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Hoe denkt u over uw medicijnen?

Werkt uw medicijn heel goed of juist niet?

Wordt uw medicijn niet vergoed? Of heeft u last van een bijwerking? Meld uw ervaring op het meldformulier hiernaast. Let op: wij kunnen geen individuele vragen over uw medicijnen beantwoorden.

twitter logo
uw ervaring mag maximaal 1250 tekens bevatten.

DICLOFENAC NATRIUM AUROBINDO TABLET MSR 50MG

12 December 2019

Als ik na 3 mnd stop met dit middel, is het dan snel uit mijn lichaam verdwenen? Dit ivm nieuwe onderzoeken, moet ik weten hoe lang tevoren te stoppen..

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CHAMPIX TABLET FILMOMHULD 1MG

12 December 2019

Op dag 16 van het gebruik plots op het einde van de dag erg duizelig en beroerd. Misselijk, last van de darmen en idee dat ik hartkloppingen had. Dag 20 gestopt met Champix, klachten bleven.Lichamelijk was ik in orde (diverse onderzoeken) maar ik voelde mij zo beroerd!Oorzaak: 99% zeker de Champix. De werkzame stof bouwt zich op in de vetcellen van je lichaam tot een werkbaar niveau. Dat niveau bereik je pas na een tijd, vandaar dat ik in het begin geen last had. Na stoppen gaat het ook weer langzaam uit je lichaam en nu ik dit typ (2 weken geleden gestopt met Champix) heb ik er nog steeds last van.Ik ben van mijzelf altijd vrolijk en positief, maar ik ben nu neerslachtig. Ik heb nog geregeld een gevoel van paniek en angst zonder dat daar een reële aanleiding voor is. Ik kan mij goed voorstellen dat als men wat minder stabiel is dit middel nog veel harder op je gemoed inwerkt. Het lijkt een wondermiddel maar ik zou het zelf nooit meer gebruiken.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

EUTHYROX TABLET 100MCG

12 December 2019

Na 34 jaar euthyrox gebruik, nu aan de vernieuwde versie...... Na ruim drie weken slikken voelde ik mij naar worden. Hartkloppingen, duizelig, niets kunnen hebben, en vooral gevoel schildklier opgezet was. Moeilijk slikken, hees en gevoel trok naar boven naar hoofd, kreeg meer migrane :(. Niet meer slapen alleen met slaappil daardoor weer duf in hoofd. Opeens s nachts weer lag ik wakker en dacht hoe komt dit nou wat doe *ik* verkeerd? Oh wacht nieuwe Euthyrox maar dat kan toch niet waar zijn?ha gevraagd bloepprikken voor TSH. Die was in september 0,61 en was nu gestegen naar 2,93! T4 was 18 nu 14.Apotheker wist niet eens dat Euthyrox vernieuwd was... Contact gehad met fabrikant van Euthyrox maar niets veranderd geen lactose wel citroenzuur etc. Sinds vandaag overstap naar Thyrax. Wat erg na al die jaren trouw aan Euthyrox nu dus niet meer. Ik vind erg dat een bepaalde groep toch absoluut niet tegen deze vernieuwde Euthyrox kan. Terwijl bij ons schildklierpatieënten dit alles weken maanden in beslag gaat nemen, terwijl wij ons toch al nooit echt goed voelen! Maar altijd er maar stilzwijgend mee leven!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

NITROFURANTOINE 50MG

12 December 2019

Op advies van fysio vanwege rugklachten naar de huisarts gegaan. Bleek dat ik al weken liep met een blaasontsteking. Vervolgens dit medicijn gekregen. Ik ben alleen maar extreem misselijk, draaierig, erg moe, opgeblazen gevoel, raar gevoel in mijn hoofd. Niet eerder gedacht dat het aan het medicijn zou kunnen liggen. Net de laatste capsule ingenomen. De blaasontsteking is wel weg, maar voor mij niet meer dit medicijn.

LEVONORGESTREL/ ETHINYLESTR SDZ T OM 0,15MG/ 0,030MG

12 December 2019

Werkt vrijwel zonder bijwerkingen voor mij. Heb alleen sinds start last van overmatig oorsmeer.

COSOPT CONSERVEERMIDDELVRIJ OOGDRUPPELS FLAC 0,2ML

12 December 2019

Voortdurende huidklachten, jeuk, krabben en kapotte huid, en daardoor een verstoorde nachtrust.Onder behandeling van een dermatoloog, die met biopten, bloedtesten hormoonzalf en zelfs een prednisonkuur mij niet van de klacht af kon helpen. Wacht nu op antwoord van de oogarts die ik een brief over de klachten schreef.

XARELTO TABLET FILMOMHULD 20MG

12 December 2019

3,5 week geleden voor het eerst deze pillen. Nu voel ik me heel moe met knallende hoofdpijn. Nu ook al 8 dagen menstrueren met bizar veel bloedverlies. Soms merdere keren per dag schone kleding aan trekken. Durf amper ergens langer naar toe te gaan. Zo niet happy.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Lacosamide ( Vimpat )

12 December 2019

Pas 2,5 week gebruikt i.v.m. dunnevezelneuropathie, maar op aanraden van neuroloog ook weer mee gestopt . Ik reageer blijkbaar heftig op veel medicijnen. Zo ook op Lacosamide . - huiduitslag met vochtbultjes - jeuk en door krabben huid kapot - Erg benauwd - opgezet gezicht - oorsuizen - ik heb last van Exploding Head Syndrome welke wordt versterkt door deze medicatie . Niet prettig . - Mega hoofdpijn en hoestbuien Ik slikte dit dus niet omdat ik epilepsie heb maar voor de dunnevezelneuropathie. Pijnlijke spier en zenuwziekte.

COSOPT CONSERVEERMIDDELVRIJ OOGDRUPPELS FLAC 0,2ML

12 December 2019

Heftige huidklachten, jeuk, krabben, kapotte huid en een verstoorde nachtrust. Ging naar dermatoloog, maar na zalven, biopten, bloedtests, antihistaminentabletten en zelfs een stootkuur prednison wees niets uit dat er andere factoren een rol speelden. Heb de oogarts een brief geschreven en wacht op antwoord.

IMPLANON NXT IMPLANTAAT IN APPLICATOR 68MG

12 December 2019

Mijn dochter van 14 kreeg vanwege menstruatie klachten implenon. Na het zetten is de arm bijna 3 maanden erg pijnlijk gebleven. De menstruatie is meer dan eerst. Soms wel 2 keer in 1 maand. De hoofdpijn is op migraine niveau. Ze kan sommige weken maar 3 dagen naar school. Na veel inspanning stort ze in. Ze is erg emotioneel en ik weet niet meer wat ik kan doen. Moeten we de implenon eruit halen?

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

NIFEDIPINE TEVA RETARD TABLET MGA 30MG

12 December 2019

Impotentie, angst, stemmingsstoornis kreeg ik hiervan wat is t alternatief medicijn?

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LORAZEPAM APOTEX TABLET 2,5MG

11 December 2019

Kreeg Lorazepam van de artsen op een psychiatrische inrichting, omdat ik een psychose gehad had.Elke nacht kreeg ik het dus gedurende 4 weken lang elke nacht voor het slapen gaan. Toen mijn ontslag uit de kliniek op stapel stond, is de kliniek er in 1 keer mee gestopt mij Lorazepam te geven.Had het eigenlijk moeten afbouwen, maar volgens de artsen was het pas na veel langer gebruik verslavend.Nou mooi niet dus, mijn lichaam verwacht het middel om te kunnen (in)slapen.En daar het het niet krijgt ben ik nachten lang wakker, kom niet of nauwelijks in slaap of ben al snel weer wakker....Bedankt voor het niet afbouwen en mij nu met een ander probleem te hebben opgezadeld, beste artsen van de kliniek.Ik kan niet gaan werken, mag ja niet autorijden met dat spul in mijn lichaam, en slapen kan ik ook niet of nauwelijks. Heb geen zin om straks weer opgenomen te moeten worden ivm een psychose, door ernstig slaaptekort.!!Dus mensen kijk a.u.b. heel goed naar wat je voorgeschreven krijgt door artsen. Ik kan er over meepraten omdat ik nu dus erg last heb van ontwenningsverschijnselen...(slapeloosheid/ niet kunnen inslapen en klaar wakker zijn).Ik heb Lorazepam 3,5 week voor niks gebruiktArtsen...jullie worden bedankt!!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

DYMISTA NEUSSPRAY 137/ 50MCG/ DO FLACON 120DO

11 December 2019

Medicijn is perfect maar de manier van doseren is naadje

CIPROFLOXACINE KABI INFVLST 2MG/ ML FLACON 200ML

NORLEVO TABLET 1,5MG

AMFEXA TABLET 5MG

11 December 2019

Ik kreeg van de ene op de andere dag Amfexa mee in plaats van DMB Dexamfetamine. De bijwerkingen van Amfexa waren extreem. Dit maakte het toch al gevaarlijke werken op hoogte dat ik doe compleet onverantwoord!!Ik ben woest dat dit zonder waarschuwing zomaar gedaan wordt! De veiligheid van mijn collega's, de voetgangers onder ons en mij zelf is wel degelijk in gevaar geweest. Ik ben woest en ik schaam me kapot!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

EZETIMIBE ACCORD TABLET 10MG

11 December 2019

In het begin flink duizelig, misselijk geweest. Later vooral heel erg moe.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ESOMEPRAZOL ACTAVIS CAPSULE MSR 20MG

11 December 2019

Flinke allergische reactie. Hevige buikpijn gepaard met hevige jeuk aan het hele lichaam. Zwelling van mijn gezicht/oren/lippen. Echt verschrikkelijk! Ik moet erbij zeggen ik ook nog eens zwanger ben en dat dat het extra lastig maakt :( nooit meer omerprazol voor mij!!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYTOTEC TABLET 200MCG

11 December 2019

Wat heb ik veel gehad aan deze ervaringen van anderen! Bij de 8 weken echo bleek het een leeg vruchtzakje te zijn. Besloten even af te wachten, maar toen er niks gebeurde cytotec (misoprostol) gekregen.Smiddags om half 4 4 pillen vaginaal in gebracht en de volgende dag om half 2 weer. Geen enkele reactie, wat maakte dit mij onzeker! Ik zag zo tegen curettage op. Totdat er de volgende dag toch een soort grijs stuk uit kwam (leek wel klei). Zou dit het dan toch zijn? Volgende week een echo om te kijken of het er nu eindelijk uit is.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Zimpat

11 December 2019

Waar ik het voor voorgeschreven kreeg daar doet het wel wat voor maar nu heb ik 2x300mg en blijf onevenwichtig lopen mijn spraak is niet altijd goed en ik hoef er echt niet mee auto te rijden dat zo niet verantwoord zijn. In mijn hoofd is het vaak zo warrig en ben vaak slaperig

GYNO MICONAZOL NITRAAT TEVA VAGINAALCR 20MG/ G+APPL

10 December 2019

De schimmel is vertrokken, maar man o man!!Ben nu 4 dagen klaar met de kuur, maar mijn vulva doet nog steeds pijn van de crème.Mijn huid was opgezwollen, rood en brand als de hel, ja de hel! Het rode en opgezwollen is na staking van het medicijn gestopt, maar nog steeds doet mijn huid er pijn van! Nooit meer!!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

MIRTAZAPINE SMELTTAB MYLAN ORODISP TABLET 15MG

DIAZEPAM ACCORD TABLET 5MG

9 December 2019

Ik ben aantal keren geopereerd aan mijn nek. Dus diazepam gebruikt voor het ontspannen van spieren. Behalve zwaar misselijk, hoofdpijn en nachtmerries werd ik depressief van dit middel. Angst en paniekaanvallen. Ik heb ook een colitis probleem en het lijkt erop dat deze medicijnen elkaar in de bijwerkingen versterken. Maar blijkbaar moet je zelf experimenteren om erachter te komen dat je geen psycholoog nodig hebt maar dat je medicijnen elkaar versterken in de bijwerkingen.Dus maar accuut gestopt. Na paar dagen merkte ik al verschil. Liever verreken van de pijn dan dat mijn hoofd op hol slaat.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Fentanyl Aurobindo pleisters 25mg

9 December 2019

Ik heb botkanker en gebruikt nu pleisters van Aurobindo. Ik werd er doodziek van. Het begon met een vieze smaak, smaakverlies, misselijk zijn, kokhalzen en heftig overgeven. Ik heb in 30 dagen (15 pleisters à 48 uur) 6kg gewicht verloren. Ik wis dat het aan die pleisters lag en heb dat op 2-12-2019 besproken met de arts en hij heeft mij weer Fentanyl Teva voorgeschreven. De verandering was al na 2 pleisters merkbaar. Ik ben nu weer minder misselijk en mijn smaak komt gelukkig zo langzamerhand terug en ik Mijn eetlust ook. Dat is heel belangrijk voor mensen met kanker.Mijn ervaring met Fentanyl pleisters is het volgende: Fentanyl Teva nr. 1 werkt het best.Fentanyl Sandoz nr. 2 maar die laat reeds binnen 1 dag los waardoor de werking niet goed is.Fentanyl Aurobindo RAAD IK AF OM ZIEKE MENSEN VOOR TE SCHRIJVEN I.V.M. ERNSTIGE BIJWERKINGEN.Ik heb Teva en Aurobindo gegoogled en kwam er achter dat die pleisters van Teva volkomen veilig is te gebruiken maar dat er bij AUROBINDO een ZEER GEVAARLIJK EN SINDS 1993 VERBODEN STOF NL. TITANIUM(IV)BUTOXIDE WORDT TOEGEVOEGD DIE SINDS 1993 DOOR DE VN ALS ZEER TOXISCH EN GEVAARLIJK GELABELD IS!

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel