Een initiatief van het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik

Hoe denkt u over uw medicijnen?

Werkt uw medicijn heel goed of juist niet?

Wordt uw medicijn niet vergoed? Of heeft u last van een bijwerking? Meld uw ervaring op het meldformulier hiernaast. Let op: wij kunnen geen individuele vragen over uw medicijnen beantwoorden.

twitter logo
uw ervaring mag maximaal 1250 tekens bevatten.

4-aminopyridine

8 January 2019

Dankzij 4-aminopyridine kan ik nog lopen, aangepast sporten, heb ik veel minder last van vermoeidheid.Fampyra schijnt dezelfde werking te hebben maar wordt in 2019 niet meer vergoed. Met als gevolg datmijn verzekering de 4 amino pyridine óók niet meer vergoed.Maar zonder dit medicijn kan ik niet eens opstaan! Lopen en sporten kan ik ook vergeten.Waarom wordt Fampyra in onze buurlanden wél vergoed? Daar zijn ze overtuigd van de goede werking die het heeft op MS. Kan iemand mij dit uitleggen?

mirabegron

8 January 2019

Het medicijn werkte de tweede dag al heel goed kon de plas 2 uur ophouden.ben na 10 dagen moeten stoppen hoofdpijn hartkloppingen en koorts en voelde me erg belabberd met koorts na 2 dagen stoppen waren de klachten afgenomen

ENTOCORT

8 January 2019

Ik heb 2x een kuurtje gehad via MDL arts.ivm wekenlange diarree.Op 16 dec.2018 wederom gestopt het middel hielp heel snel.Het viel mij op dat ik juist minder haargroei op benen en oksels had,want er word juist Meer genoemd. Geen verdere bijwerkingen.In febr.2019 weer controle.

DICLOFENAC

8 January 2019

Twee dagen erg ziek van geweest,draaierig,misselijk,slaperig,net of je goede griep hebt,ben terug gestapt naar oude pijnstiller,minder werking maar minder ziek

AVAMYS NEUSSPRAY 27,5MCG/ DO FLACON 120DOSESna

7 January 2019

Na jaren chronische verkoudheid dit middel gaan gebruiken na een week niet meer verkouden en geen bijwerkingen.

RIZATRIPTAN AUROBINDO TABLET 10MG

7 January 2019

Eerst altijd Maxalt en dat werkte uitstekend. Dankzij de zorgverzekeraar krijg ik rizatriptan en ik kan zeggen dat mijn kwaliteit van leven een stuk minder is. Ten eerste werkt het pas na een uur of 2 en dan is dit medicijn heel vaak niet voorradig. Dan krijg ik ter vervanging de rizatriptan smelttablet van Sandoz. Die werkt amper, krijg je moeilijk uit de strip en is werkelijk zo vies van smaak dat het niet weg te krijgen is.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

HUMIRA 40 INJVLST 100MG/ ML PEN 0,4ML

7 January 2019

Mijn psoriasis (35% op armen en benen) is voor 99% verdwenen in 3 maanden tijd. Er zijn nu 18 maanden voorbij zonder enige bijwerking. 100% tevredenheid. (Man 82 jaar)

RAMIPRIL AUROBINDO TABLET 2,5MG

7 January 2019

Ze komen vaak gebroken en verkruimeld uit de strip. En aangezien ze zo klein zijn heeft bij elkaar schrapen niet zoveel zin want voor je gevoel slik je dan alleen nog maar gruis en heb je niet het idee dat je nog de juiste hoeveelheid medicijn uit de restanten haalt. Dus dan maar weer een nieuwe pil heel uit de verpakking proberen te krijgen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Infacol

7 January 2019

Ons pasgeboren dochtertje had erge last van krampjes, dus op advies hebben we haar volgens de bijsluiter Infacol gegeven. Dit heeft erge verstopping veroorzaakt bij haar waar ze enorme last van had. Na een paar dagen kwam er ontlasting uit die zo droog en plakkerig was dat je het als lijm kon gebruiken. Wij hebben daarna op fora veel vergelijkbare gevallen gevonden en wij vinden het slecht dat dit niet als bijwerking wordt genoemd en dat Infacol zelf zelfs beweert dat het middeltje zonder bijwerkingen is. Het helpt tegen wel lucht, maar het heeft dus verstoppingen als mogelijke bijwerking.

LOSARTAN KALIUM ACCORD TABLET OMHULD 100MG

7 January 2019

Ik gebruik Kaliumlosartan van Sandoz. Poosje terug was dit tijdelijk niet voorradig. Toen kreeg ik Losartankalium. Na paar dagen erge druk op borst en erg onrustig. Hart voelde telkens over te slaan. Contact gehad met apotheek en zij gaven aan dat dezelfde bestanddelen inzaten als bij kaliumlosartan. Overleg met huisarts gehad en aangegeven dat de Losartankalium mij dezelfde klachten gaf als Metoprolol wat ik voor de Kaliumlosartan voorgeschreven had gekregen. Helaas ga ik komende week Kaliumlosartan krijgen van Focus, omdat de Sandoz niet vergoed wordt door de zorgverzekeraar. Ben benieuwd. Vreselijk wat voor macht die verzekeraars hebben

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METOPROLOLTARTRAAT SANDOZ TABLET 50MG

6 January 2019

Ontzettend slecht bloeddruk verlagend middel . ernstige klachten ervaren . Geïrriteerde bloederige darmen / opgeblazen darmen , erg misselijk en suf . Heel vatbaar voor verkoudheid . Ben ermee gestopt en voel me na een dag al heel wat beter. Voorheen gebruikte ik METOPROLOLTARTRAAT Teva , maar deze is volgens de apotheek niet goed leverbaar . maar dat medicijn gaf me geen tot nauwelijks enige bijwerking waarvan ik weet dat het aan die medijcijnen lag . Ik gebruik een bloeddruk verlagende middel samen met brilique 2 x 90 mg p/d.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

WELLBUTRIN XR TABLET MGA 300MG

6 January 2019

Begonnen met dit middel ivm vermoeidheidsklachten icm depressie en een mogelijke ADD. Voor de depressie had ik al enkele SSRI's geprobeerd; deze waren voor mij vaak even effectief en daarna niet meer. Ik ben zelfstandig gestopt met fluoxetine in een periode waarin het heel slecht ging, voor mij een teken dat dit middel niet werkte voor mij. Omdat een van mijn professoren (medische studie) erg enthousiast was over dit middel, heb ik mijn psychiater gevraagd dit te proberen. Hij heeft me gewaarschuwd dat veel mensen stoppen met dit middel vanwege de bijwerkingen, maar het leek hem geen slecht idee het te proberen als ik dat wilde. De eerste week Wellbutrin (150mg) voelde ik me top, de tweede week was een absolut dieptepunt. De derde week was weer iets beter. In de vierde week dosis verhoogd naar 300mg. Vanaf dit punt ging het veel beter. Meer energie, minder somber. Ik had echt het gevoel weer 'normaal' te zijn. Nu een half jaar later ben ik nog steeds erg tevreden. Enkele bijwerkingen, m.n. droge mond en veel dorst. Daarnaast het afgelopen half jaar 2-3 kg afgevallen ondanks minder sporten. Wel nog steeds een gezond gewicht. Ik heb verder geen last van slapeloosheid, misselijkheid e.d.. Al met al dus heel tevreden!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ETHINYLESTRADIOL/ LEVONORGES MYL TB OMH 0,03/ 0,15MG

6 January 2019

Nog geen 6 dagen onderweg en volledig onder de netelroos. Hievoor mycrogynon30 en steridil en daar geen problemen mee.

Quetiapine

6 January 2019

Heb combinatie gehad van 25 en 50mg. Hopeloos begin met veel bijwerkingen. Na een week ging het goed. Met afbouwen weer een hoop bijwerkingen zoals angst, misselijkheid, angst en zweten. Morgen huisarts bellen en om raad vragen. Voel me echt vervelend hierdoor.

DUSPATAL RETARD CAPSULE MGA 200MG

5 January 2019

Het duurt lang voor dat de pillen werkzaam worden en de werking houd erg kort aan. Ik slik deze pillen in verband met mijn PDS en mag maximaal twee tableten bij hevige pijn. Dit helpt op het moment zelf wel, maar aangezien ik meerdere aanvallen per dag heb, moet ik de rest zonder pijnstilling uitzitten.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CODEINEFOSFAAT PCH TABLET 20MG

5 January 2019

Ik gebruik al enkele jaren codeïnefosfaat met paracetamol 500/20. Dat product wordt nu niet meer geleverd. In 2018 betaalde ik voor 90 pilletjes € 13,67. Nu wordt alleen de codeïnefosfaat geleverd en moet je paracetamol los kopen. De prijs is gigantisch verhoogd: € 49,70 voor 90 pillen. Alles doorgerekend een meerprijs van € 42,- ! De apotheker zegt dat andere landen nog veel duurder is!?

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

INHIBIN DRAGEE 100MG

5 January 2019

Ik gebruik inhibin al een hele tijd samen met magnesium. Gisteren weer 90 gehaald, ik wist dat het 3 % omhoog ging maar ik geloof mijn ogen niet het is 30% omhoog gegaan. Het moet nu opeens weer via recept maar van 16,95 naar 21,50 vind ik heel erg omdat het niet vergoed word.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ABILIFY MAINTENA INJPDR MVA FLACON 400MG +SOLV 2ML

5 January 2019

Door de te hoge dosis 2.5 jaar 400 ml depot bijna dood door bloedstollingen in de voeten zwaar nu nog last van bijna niet meer lopen akethesie aanvallen wat kan uitlopen tot parkison...Holdol.Abilify Zyprexa Clozapine zijn de zeer zwaar dodelijkste middelen waar je na jaren door dood gaat ..25000 doden door deze farmacie per jaar

Imigran zetpillen 25

4 January 2019

Mis mijn imigran zetpillen. Was al jaren de perfecte combinatie met injectie. Neusspray heeft niet het gewenste effect en tabletten verdraag ik niet. Ook ik zou heel graag de imigran zetpil weer willen hebben.

METHADON HCL EXPHARMA TABLET 5MG

4 January 2019

Gebruik sinds 1980 methadon en heb t opgebouwd tot gemiddeld 4/500 pillen per dag kreeg daardoor 2 hartaanvallen en is de methadon terug gebracht naar 2 pillen per dag helaas merk ik nu dat t weer een toename geeft en ik dus WEER op redelijk grote hoogte zit Weet niet meer of ik er ooit nog vanaf kom

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

OMEPRAZOL SANDOZ CAPSULE MSR 40MG

4 January 2019

Voelde niet goed aan, kreeg er meer buikklachten en naar gevoel van. Weer naar panteprazol overgegaan

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

GREPID TABLET FILMOMHULD 75MGHad

4 January 2019

had eerst persantin en dit beviel goed was niet meer leverbaar en nu grepin gekregen waar ik niet blij van wordt. Ben nu weer duizelig en word daar heel onzeker van!

MICROLAX KLYSMA FLACON 5ML

4 January 2019

Ik ben 26 jaar en heb al vanaf baby af aan last van verstopping. Ik gebruik als mijn darmen weer ernstig opspelen altijd eerst vezel zakjes via de dokter. Ik was nu 4 dagen niet naar de wc geweest (normaal 2x per dag). Ik gebruik microlax alleen in uiterste noodgevallen als ik echt een paar dagen niet kan want het maakt echt je darmen lui. Na 10seconden krijg ik al gigantisch kramp en komt het eruit (niet alles helaas maar groot gedeelte) rest van de avond op bed met heel veel buikpijn maar dat is dan maar zo.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SKILARENCE TABLET MSR 120MG

4 January 2019

Na inname krijg ik een geïrriteerde huid, in mijn gezicht blijft alleen mijn neus en oren vrij van de irritatie.Zeer nare gloeiende , schaafwonderig gevoel van de huid.Na iets langere tijd na de inname, wordt ik misselijk voel mij wegglijden tot net geen flauw vallen en kreeg een algehele misère gevoel.Daarnaast heftige krampen in de maagstreek, die na een uur plat liggen enigszins verdwijnen.

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel