Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Hoe denkt u over uw medicijnen?

Werkt uw medicijn heel goed of juist niet?

Wordt uw medicijn niet vergoed? Heeft u last van een bijwerking? Of ging er iets niet goed met het gebruik van het medicijn? Meld uw ervaring op het meldformulier hiernaast. Let op: wij kunnen geen individuele vragen over uw medicijnen beantwoorden.

twitter logo
uw ervaring mag maximaal 1250 tekens bevatten.

DUALKOPT OOGDRUPPELS FLACON 10ML

13 June 2021

De druppelaar werkt niet naar behoren. A) het indrukken gaat stroef B) vervolgens valt de druppel niet. Pas na veelvuldig kloppen valt er dan een druppel en omdat het zo gaat: meestal ernaast. Dit is ook als iemand anders mij helpt.

prednison mylan 30 mg

13 June 2021

Ik ben ook altijd aktief geweest en was altijd bezig Totdat ze in het ziekenhuis door pijnen in mijn buik, ontdekt hebben dat ik een ontsteking had. Ik moest dan met prednison beginnen, was eerst 40 mg. Met die 40 mg kreeg ik ook bijna al die bijwerkingen en nu verlaag met de 30 mg voor twee weken en daarna met 10 mg. Ik zie en merk ook verder niks veranderd. Alles lijkt het zelfde nog en ik kan niet lang staan en lopen. Ik moet steeds een bankje zoeken om te zitten. Pijn in mijn benen en ook opgezwollen. En als ik weer probeer op te staan, krijg ik steeds een venijnige steek in mijn rechterzijde en rug! Ik moest wel gillen en vroeg mij af wat er gebeurd. Ik word er heel verdrietig van.

BUPROPION HCL TEVA RETARD TABLET MGA 300MG

12 June 2021

In combinatie met tentin 25 mg. Een zware epileptische aanval gehad! Let aub op met combineren!!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SALFLUTIN INHALPDR 50/ 500MCG 60DO

12 June 2021

Werkt minder goed dan de seretide welke ik had. Vanwege het preferentie beleid kreeg ik saflutin geleverd, na 3 maand proberen heb ik het benauwder en moet ik vaker medicatie gebruiken. Ook het idee dat het minder goed werkt. Poeder lijkt minder fijn dan de seretide. Nu 3 dagen terug op seretide en halleluja veel minder benauwd.

ZALDIAR TABLET FILMOMHULD

TRAMADOLI HYDROCHLORIDUM RETARD CAPSULE MGA 100MG

11 June 2021

Ik had hielspoor en paracetamol of ibuprofen hielp niet, ondanks dat ik er flinke hoeveelheden van innam. Na contact te hebben gehad met de huisarts schreef die tramadol voor en dat hielp gelukkig wel heel goed. Heb er ook geen bijwerkingen van. Toen de hielspoor op zijn ergst was brak de pijn nog wel door en kon ik niet lang lopen of staan, maar zonder kon dat helemaal niet. Tegenwoordig heb ik ook weinig keus wbt pijnstillers, want ik mag geen nsaids hebben, dus kom je na paracetamol meteen bij tramadol. Inmiddels helaas wel lichamelijk verslaafd aan dit medicijn, dat is wel een nadeel. Afbouwen en overstappen naar de paracetamol/tramadol hybride was ook geen optie, want daarvan kreeg ik heftige maagklachten. Dus ik zit nu op de laagste dosis.

CALMURID OTC CREME 100MG/ G met ureum

8 June 2021

Calmurid OTC Deze crème is helaas uit de handel, waarom??? Dit was ECHT de ENIGE crème die mij verlichting gaf voor schubbige huid! Er is wel Calmurid hydraterende crème maar dat is NIET te vergelijken met Calmurid OTC!!!! Weet iemand een goede vervanging, liever nog kunnen wij er niet voor zorgen dat deze crème weer terug komt?

MOCLOBEMIDE TEVA TABLET OMHULD 150MG

8 June 2021

Ontzettend veel last van de bijwerkingen gehad. Het middel was voor mij bijna nog erger dan de kwaal ( chronisch depressief).

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CLOPIDOGREL ACCORD TABLET FILMOMHULD 75MG

8 June 2021

Pijn in onderrug Vers bloed uit anus 8 uur na toillet Vastere intlasting smorgens moet je persen heb ik normaal nooit.

ABASAGLAR INJVLST 100E/ ML PEN 3ML

8 June 2021

Ook ik heb luchtbellen in de pen van abAsaglar erg lastig krijg ze door te tikken moeilijk weg.

ATORVASTATINE SANDOZ TABLET FILMOMHULD 20MG

7 June 2021

Slechts 10 dagen gebruikt, maar al snel krachtverlies in benen en spierpijn in armen. Hele snelle verzuring van spieren. Kortademigheid en vermoeidheid. Kan nog maar slecht lopen. Intussen 5 dagen gestopt, maar geen verbetering. Ademhaling lijkt zelfs moeilijker te gaan en nu ook pijn bij tussenribspieren.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

TENTIN TABLET 5MG

7 June 2021

Extreme vermoeidheid, knikkebollend achter het stuur en op werk na inname. Hiervoor Dexamfetamine van het merk DMB, geen last hiervan, nu 2e recept achter elkaar Tentin en ontzettend last van onbedwingbare slaap.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SIMVASTATINE SANDOZ TABLET FILMOMHULD 20MG

6 June 2021

Pijn in me kuiten,rug en nek,tinteling aan mijn vingers en ook last van haaruitval.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

tranylcypromine

6 June 2021

van parnate naar tracydal eerste jaren ging het goed nu weer naar af ik wil zo gauw mogelijk weer aan de parnate want dit is een kl te medicijn.

AMLODIPINE ACCORD TABLET 10MG

5 June 2021

Oedeem aan een voet, tics in mijn gezicht en agressief gedrag Ga nu stoppen!

AMITRIPTYLINE HCL TEVA TABLET 10MG

5 June 2021

Werkt in het begin tegen de pijn later niet meer en pittige bijwerkingen zoals droge mond /suf zijn in de ochtend en helaas 10 kg gewichtstoenane

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

VERAPAMIL HCL SANDOZ TABLET 120MG

4 June 2021

Wat het meest nare/ enge was dat ik bij inspanning mn met rustig wandelen na 20 -30 minuten last kreeg van een hoge hartslag boven de 135 sl p min. of hoger boven 150 sl. p min. Ik slikte 1x dus 2 tabl. van 120 mg. Bij 1 tabl. Werden de klachten minder, nu na stop van verapamil geen klachten meer. Ook haaruitval ( denk ik) en moeilijke stoelgang

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FLUCLOXACILLINE MYLAN CAPSULE 500MG

3 June 2021

Vanaf dag 2 enorme spierpijn in de benen. Na het innemen soms even licht in het hooft. Het werk wel goed tegen de wondroos

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

DESLORATADINE AUROBINDO TABLET FILMOMHULD 5MG

TAMOXIFEN SANDOZ TABLET 20MG

3 June 2021

Gebruik Tamoxifen 20 Mg zandos sinds Dec 2019....had veel last van opvliegers heb ik nu medicatie voor...maar ook veel last van vaginale schimmel infectie nu ineens last van kalknagel op voet ..en de erge gewrichtsklachten ...gebruik wel magnesium maar helpt nog niet veel ...ben nu 58 maar voel me niet zo ...vreselijk in totaal 7 jaar tot volgend jaar april Tamoxifen en dan over op letrazol ...moeten blijven volhouden ..maar is niet altijd fijn

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

OLANZAPINE SANDOZ TABLET FILMOMHULD 20MG

3 June 2021

Psychisch merk ik niets voor, na en tijdens het gebruik van dit "medicament". Fysiek verander ik, als man, van een redelijk figuur naar een obesitaspersoon. Verder door "gewicht" worden er vrouwelijke vormen waargenomen. Mentaal krijg je het idee dat je steeds moet eten. Verder word je zeer slecht geïnformeerd en gekend door betrokken instanties rondom het voorschrijven van medicamenten. Volgens Amerikaans onderzoek zou het de hersenen schade aanbrengen. Dit kan ik moeilijk aantonen aangezien ik daarvoor al hersenschade heb of is opgelopen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel