Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Hoe denkt u over uw medicijnen?

Werkt uw medicijn heel goed of juist niet?

Wordt uw medicijn niet vergoed? Of heeft u last van een bijwerking? Meld uw ervaring op het meldformulier hiernaast. Let op: wij kunnen geen individuele vragen over uw medicijnen beantwoorden.

twitter logo
uw ervaring mag maximaal 1250 tekens bevatten.

FURABID CAPSULE MGA 100MG

25 June 2019

Ivm blaasontsteking kreeg ik een kuur furabid. De 1e drie dagen telkens met melk en yoghurt ingenomen.Op de derde dag - tablet op de nuchtere maag genomen, misschien niet zo slim - kreeg ik enorme hoofdpijn en werd ik misselijk/duizelig: zieker dan ziek. Plus een droge mond. Ik ben naar de spoedeisende hulp moeten gaan te meer daar ik paracetamol uitspuugde en ik waanzinnig werd van de hoofdpijn . Daar kreeg ik een pijnstillende injectie goddank. Ik moet stoppen met dit middel ivm de bijwerkingen. Ik heb me zelden zo slecht gevoeld! Nu maar hopen dat de blaasontsteking niet terug komt. Ik ben er niet gerust op, ik zat nog niet op de helft van de kuur.Overigens werkte het middel wel want na 2 tabletten waren de pijn en het vele plassen al over.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PANTOPRAZOL AUROBINDO TABLET MSR 40MG

25 June 2019

Na een maand PANTOPRAZOL 2x40mg per dag. Werkt bij mij geheel niet tegen maag zweer. Ik wordt compleet gek van de maagpijn. Het voelt als een placebo medicatie.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

MACROGOL EN ELEKTR AUROBINDO PDR V DR SACHET 6,9G

Zure oordruppels met triamcinolonacetonide DMB

25 June 2019

Druppels branden een beetje in het begin. Daarna kwam er pijn bij, net iets teveel waardoor ik een pijnstiller bij pakte. Voelt naar. 1 kant van de oor doet wel wel, andere kant geen last van.Vreemde is dat het soms helemaal dicht zit en dof aan hoort. En het ander moment voelt het alsof het wat branderig aanvoelt achter bij men klier in de keel, tegen ingang oor? Dit is nog maar een paas uur na het druppelen, hopelijk voelt het morgen beter!

Nuvaring

25 June 2019

Ik vind hem fijn in gebruik, doorringen op advies van de gynaecoloog (denk: doorslikken van de pil maar dan met de ring) is ontzettend makkelijk en met een beetje glijmiddel makkelijk inbrengen. Merk wel dat de nuvaring soms vervelend gaat zitten zodat je opeens midden in je dag gestimuleerd wordt op een op dat moment niet zo handige manier! Omdat ik wat minder lang ben vanbinnen komt hij namelijk snel wat lager zwemmen. Na een aantal maand gebruik (6 maand) is dit wel verbeterd maar niet volledig weg, komt nog steeds 1-2x per ringperiode (3 weken) voor.

ZOLOFT TABLET FILMOMHULD 50MG

25 June 2019

Ik slik al 20 jaar zoloft van generieke merken.Sinds een half jaar werkt deze niet meer voldoende.Zijn er meer mensen met deze ervaring?

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

KEPPRA TABLET FILMOMHULD 500MG

FOSTER AEROSOL 100/ 6MCG/ DOSIS SPUITBUS 120DO

24 June 2019

Sinds het gebruik van Foster ben ik niet meer zo afgepeigerd. Mijn lichaam hoeft minder te zwoegen om zuurstof binnen te krijgen. In het begin kwamen daardoor een aantal dingen in mijn planning in stroomversnelling, mede omdat mijn hersenen ook duidelijk meer zuurstof kregen en ze beter gingen functioneren. Nadat ik na 3 maanden worstelen met de versnelling, weer een beetje mijn nieuwe evenwicht had gevonden werd het pas heel oke voor mij.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FOSTER AEROSOL 100/ 6MCG/ DOSIS SPUITBUS 120DO

24 June 2019

Heb net bij apotheek.nl ook mijn ervaring geschreven. Sinds het gebruik van Foster ben ik niet meer zo afgepeigerd. Mijn lichaam hoeft minder te zwoegen om zuurstof binnen te krijgen. In het begin kwamen daardoor een aantal dingen die in mijn planning stonden, in een stroomversnelling. Waarschijnlijk omdat mijn hersenen meer zuurstof kregen en ze daardoor, voor mijzelf duidelijk merkbaar, beter gingen functioneren, wat in combinatie met een minder moe lichaam, ervoor zorgde dat ik in eerste instantie meer chaos in mijn leven had. Nadat ik na 3 maanden worstelen met de versnelling, weer een beetje mijn nieuwe evenwicht had gevonden werd het pas heel oke voor mij.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PROPRANOLOL HCL APOTEX RETARD CAPSULE MGA 80MG

24 June 2019

Ik vond het middel op straat in Enschede. Het lag naast de afvalzak waarin je geacht wordt lege verpakkingen in aan te bieden. Dat mensen dit doen begrijp ik niet. Maar ik begrijp ook niet dat we Diftar hebben waarbij de rommel op straat terecht komt. Dit middel mis gevaarlijk in kinderhanden.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

STRATTERA CAPSULE 80MG

24 June 2019

Geweldig. Gebruik je al jaren.Erg jammer dat de wetenschap er voor kiest voorrang te geven aan opiaten en strattera niet te vergoeden. Use drugs the other stuff is to expensive lijkt het doel.Ik ben sinds ik het gebruik zeer stabiel. Als ik het eens vergeet is dat een beetje opletten. Er komt geen rebound maar ik voel me wel wat drukker. Ik sla dan gewoon een dag over. Bijwerkingen zijn wat last van maagzuur en moeilijker plassen. Het juiste moment van inname is voor mij de avond. Word dan weleens wakker in de nacht maar daar heb ik me bij neergelegd. Ik ben er overdag niet minder fit door.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FRAXIPARINE INJVLST 2850IE/ 0,3ML (9500IE/ ML) WWSP

24 June 2019

Naalden zijn erg bot overal blauwe plekken vind de naalden niet fijn in gebruik

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CRESTOR TABLET FILMOMHULD 5MG

24 June 2019

Verkrampingen nek schouders pijnlijke uitstraling naar armen en mijn handen kon ik amper gebruiken zoveel pijn,onderrug pijn en brandende knieƫn ,heb mijn werk niet meer kunnen doen en heb besloten te stoppen met alle statines.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PROGYNOVA DRAGEE 1MG

24 June 2019

Heerlijk geen opvliegers meer met wel gewichts toename en pijnlijke borsten.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ESOMEPRAZOL ARISTO CAPSULE MSR 40MG

24 June 2019

gebruik dit al jaren omdat ik een middenrifbreukje heb. Sindsdien geen maagzuurproblemen meer.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Bisacodyl

24 June 2019

I.v.m. darmonderzoek de dag van tevoren 13:00 twee tabletjes van 5mg ingenomen. Na al die horrorverhalen van mensen die flauwvielen en moesten braken was ik behoorlijk bang voor de eventuele bijwerkingen. Nou, dat was dus nergens voor nodig. Rond 19:30 kwam de ontlasting langzaam op gang. Geen bijwerkingen, niet misselijk, niets.

EZICLEN CONCENTRAAT VOOR DRANK

24 June 2019

I.v.m. darmonderzoek de dag van tevoren 20:00 de eerste flacon verdund, gemixt met ranja en opgedronken. Na een half glas werd ik ontzettend misselijk. Door mijn emetofobie heb ik het ziekenhuis gebeld, maar er zat niks anders op dan de kuur af te maken. Na een half uur zakte de misselijkheid en kon ik gelukkig zonder verdere problemen de Eziclen opdrinken. Ja, het smaakt vies, naar zoete kauwgomballen, maar ja, glas water ernaast, slokje Eziclen, slokje water en dan valt het allemaal wel mee. Doet zijn werk. Beetje rommelende darmen, that's it.

FEMOSTON TABLET 1/ 10MG

24 June 2019

Had veel onvergangsklachten, op vliegers overgewicht en pijnlijk gewrichten.Kreeg dit voor geschreven, voel op zich goed in het begin wat last van mijn nieren en zeer gele urine en heel langzaam plassen. nu na een maand gaat dat beter, ben wel weer ongesteld geworden 2x na ruim 10 jaar, dat voelde erg raar! Vind het wel raar dat de arts er op hammert niet langer dan 6 maanden dit medicijn te gebruiken, als het zo erg is dan schrijf je het tot niet voor?? dat neemt ik aan.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

HYDROCHLOORTHIAZIDE TABLET 12,5MG

24 June 2019

Dat gebruik ik al een jaar dus eentje per dag.

METOPROLOLSUCCINAAT MYLAN RET 25 TABL MVA 23,75MG

24 June 2019

Weinig tot geen hartkloppingen meer gehad. Mooie rustige hartslag. En het begin heel erg wennen. Moe , duizelig en angstig.Na 2 maand heb ik weinig last. Soms nog een beetje moe.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LEVOTHYROXINENATRIUM TEVA TABLET 100MCG

23 June 2019

Ik heb hier voor de levo 75 geslokt en sinds ik dat slikte voelde ik me rot. Voelde me af en toe naar en angstig en raar gevoel in me keel soms maar ook kortadem en nog steeds heb ik last van kortademig af en toe zuchtend ademen.Ik slik nu sinds 3dagen levo 100 en ben zo bang voor me hart na het lezen van de mogelijke bijwerkingen. Ik hoop zo dat ik van dit alles afkom. Ik moet de levo 100 nog 12 dagen slikken en dan moet ik naar de levo 125 ik hoop zo dat ik niet nog hoger hoef na dat en dat het er daarna goed uit ziet in me bloed. Ik heb wel al nu ongeveer 2maanden last van een trillende ooglid pff weet niet of dat ook komt door de levo toch maar is na vragen aan me internist.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

TETANUS VACCIN FLACON 0,5ML

Atorvastatine

22 June 2019

Ik kreeg altijd Atorvastatine 80 mg focus care, euro 13,36 voor 90 tabletten. Nu kreeg ik Atorvastatine Aurobindo 80 mg, euro 12,56 per 90 tabletten. Lijkt logisch vanwege het prijsverschil. Zie echter de foto van de twee doosjes.https://drive.google.com/open?id=1JXsshvteqe1bL4P-KpIKF-Mk2uNSurUw. Een enorm volume verschil dat natuurlijk ook prijs en milieu consequenties heeft.Dit is echter niet het grootste probleem. Dat is dat op de nieuwe tabletten het getal 72 staat, terwijl op de oude tabletten het getal 80 staat. Volgens mij krijg ik gewoon 10 procent minder werkzame stof. Bij een prijsverschil van 7 of 8 procent en 10 procent minder medicijn heb ik het idee dat ik wordt opgelicht.

CITALOPRAM SANDOZ TABLET OMHULD 20MG

22 June 2019

Ongeveer 7 weken aan het gebruiken in begin 10 mg na 3 weken 20 mg in het begin ging het goed maar sinds 16 juni alleen maar angst en paniek wat moet ik doen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BRINTELLIX TABLET FILMOMHULD 10MG

22 June 2019

Na 5 AD geprobeerd te hebben nu 1 week Brintellix, heb 1,5 jaar totale afvlakking en deze eerste week alleen maar huilbuien , heel slecht slapen , en heel vroeg wakker .Stemming is vlak en neutraal. Geen zin om dingen te doen of te ondernemen .Heel benieuwd of na verloop van tijd mijn emoties terugkomen met dit medicijn ?!

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel