Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Hoe denkt u over uw medicijnen?

Werkt uw medicijn heel goed of juist niet?

Wordt uw medicijn niet vergoed? Of heeft u last van een bijwerking? Meld uw ervaring op het meldformulier hiernaast. Let op: wij kunnen geen individuele vragen over uw medicijnen beantwoorden.

twitter logo
uw ervaring mag maximaal 1250 tekens bevatten.

MIRTAZAPINE AUROBINDO ORODISP TABLET 15MG

TRAMADOL HCL AUROBINDO CAPSULE 50MG

27 February 2020

Ik gebruik de Tramadol al enkele jaren (soms stop ik tussendoor). Het helpt goed tegen de pijn waardoor mijn lichaam even kan ontspannen. Ik heb geen last van bijwerkingen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

TRAMADOL HCL AUROBINDO CAPSULE 50MG

27 February 2020

Vreselijk wat een naar medicijn, heb het gekregen voor spit in me rug maar ben me toch beroerd ervan ik ga er ook meteen mee stoppen ik lig op bed kan niet meer helder denken hoofdpijn duizelig angstig misselijk wat een rotzooi dit medicijn.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BISACODYL TEVA TABLET MSR 5MG

27 February 2020

Na allerlei zakjes dit geprobeerd. Ik moest 2 tabletjes slikken wil ik reactie krijgen. Ga terug naar MDL arts voor advies wat wel goed werkt.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ALENDRONINEZUUR AUROBINDO TABLET 70MG

27 February 2020

In het begin opgezette buik en dikke vingers. Dat werd na een week of twee iets beter. Na drie maanden kreeg ik echter last van mijn ogen. Ik kon steeds slechter lezen, geen enkel leesbrilletje hielp meer, en ik had erg veel last van pijnlijke druk in mijn ogen. Ook had ik last van kortademigheid bij het hardlopen. Toen ik stopte met deze medicatie ging werkelijk binnen een week het licht weer aan. Ik kon weer lezen, de pijn in mijn ogen verdween en ik had geen enkele last meer van kortademigheid bij het rennen. Dus voor mij nooit meer Alendroninezuur.

BISACODYL CF ZETPIL 10MG

CAPECITABINE ACCORD TABLET FILMOMHULD 500MG

26 February 2020

Weinig problemen gehad, alleen halverwege kuur last van voeten. Van 7 pillen naar 6 pillen per dag verminderde dit probleem. Totale kuur was 24 weken.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LEVOTHYROXINENATRIUM TEVA TABLET 75MCG

DIAZEPAM ACCORD TABLET 5MG

26 February 2020

Ik word er niet moe of suf van. Het enige positieve is dat de pijn in mijn nek en schouders elke keer voor een paar uur weg zijn, en dan moet ik gauw weer een pil pakken om de pijn voor te blijven.Ik had gehoopt , gedacht, verwacht dat mijn lichaam meer rust zou krijgen / willen. Ik heb medicijnen voor 10 dagen, maar dat is nu na 8 dagen bij lange na niet genoeg. Ik verwacht zelf nu nog minimaal 3 weken te moeten rusten wil mijn lichaam weer enigszins weer wat fitter te worden en dat ik kan gaan bouwen aan energie. Het was fijn geweest als ik door deze medicijnen 10 dagen onder zeil / knock out was geweest.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Coldrex 1 in 3

26 February 2020

Mijn vrouw zij gelijk het helpt niet,Ik geloofde haar eerst niet maar na het lezen van de negative geluiden geloof Ik Haar en gebruikt ze het ook niet meer ,misschien word het nu wel beter

METHYLFENIDAAT HCL SANDOZ TABLET 10MG

26 February 2020

Dit medicijn heeft mijn leven veranderd. Ik heb de diagnose ADHD, en had erg veel last van chaos, enorme drukte in mijn hoofd, niet vast kunnen houden van de aandacht voor één taak etc. Het voelde alsof ik in een soort 'waas' leefde door alle chaos. En had het gevoel dat ik verzoop en ik er niets tegen kon doen. Tot ik dit medicijn nam. Er kwam meer rust in mijn hoofd. Het ratelt nog steeds constant door maar ik kon weer wat zien door de chaos heen. Ik werd daadkrachtiger. Het lukt me nu beter om mijn aandacht bij 1 taak te houden. Ik heb niet meer het gevoel in die waas te leven. Het lukt me nu om wat structuur aan te brengen. Ik heb nog steeds veel onrust en kan geen rust vinden, ook als ik moe ben. En tuurlijk is het niet allemaal over. En de ene dag werkt het beter dan de andere dag. Slaap en genoeg en regelmatig eten heeft daar bij mij ook mee te maken. Maar toch, nooit gedacht dat het zo goed zou werken! Ik slik 3x p/d 20 mg (wel moeilijk om te onthouden, ondanks een app). Bijwerkingen: Heel veel en snel zweten, droge mond.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

METHYLFENIDAAT HCL MYLAN TABLET 10MG

26 February 2020

Normaal neem ik methylfenidaat van Sandoz, en dit werkt goed. Nu was Sandoz op en kreeg ik methylfenidaat van Mylan mee. Ik weet dat dit net zo goed zou moeten werken, en het kan zijn dat het toeval is en door iets anders komt. Maar sinds ik de Mylan neem heb ik weer meer last van aandachtsproblemen, onrust etc.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

NITROFURANTOINE MC APOTEX CAPSULE 50MG

26 February 2020

Slik dit medicijn nu 3 dagen voor blaasontsteking. Voel me doodmoe, kan de hele dag slapen. Lusteloos en depressief. Hoofdpijn en soms misselijk. Huisarts gebeld en moet nu stoppen. Wel veel drinken en extra vitamine c nemen.Wat een vreselijk medicijn. Snap niet dat dit nog in de handel is!Puur gif!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

MIRENA I.U.D.

26 February 2020

I.v.m. onregelmatige bloedingen heb ik in oktober 2019 een Mirena spiraal laten plaatsen. Het zetten ging erg lastig, vanwege een soort 'knik' in mijn baarmoedermond. I.p.v. enkele minuten kostte het de gynaecoloog bijna een half uur om het spiraaltje te kunnen plaatsen. Het plaatsen was erg pijnlijk, terwijl ik toch drie kinderen heb gekregen. Waar ik hoopte van onregelmatig bloedverlies af te raken, heeft het spiraal mijn klachten alleen maar doen verergeren. Van de 4 maanden dat ik het spiraaltje gehad heb, heb ik maximaal 14 dagen (!) geen bloedverlies gehad. Alle andere dagen had ik bloedverlies, variërend van zeer licht tot wat je normaal kunt verwachten bij een menstruatie. Naast dit ongewenste bloedverlies, kreeg ik kort na het plaatsen een soort 'opgefokt' gevoel. Dingen die ik normaal gesproken alleen lichtelijk irritant zou vinden, maakten me nu ontzettend boos. Ik kreeg last van hartkloppingen, wat ik nooit eerder gehad heb. De eerste twee maanden na het plaatsen had ik dagelijks hoofdpijn. Er was geen aanleiding voor stress o.i.d., ik link deze klachten echt aan de Mirena spiraal. Daarom heb ik hem weer laten verwijderen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

DEPO PROVERA 150 INJSUSP 150MG/ ML WWSP 1ML

26 February 2020

Ik schrijf zelf nooit een review, maar wil het volgende toch even kwijt.. Ik ben nadat mijn hormoonspiraal verwijderd was direct begonnen aan de prikpil. Ik ben aan anticonceptie begonnen vanwege mijn hevige pijnlijke menstruaties voorheen. Ik heb de prikpil nu 1 keer laten zetten. Waarschijnlijk is dit de laatste keer en ga ik overstappen naar de minipil. Ik ben na 1 extreem heftige menstruatie in de eerste week na de prik niet meer ongesteld geweest. Dit is heerlijk. Maar daarentegen ben ik een "hormonenbom", heb ik last van mijn gewrichten in de pols, af en toe onverklaarbare hoofdpijn en misselijkheid en heb ik sinds een paar weken dagelijks en vrijwel continu last van een overactieve blaas en hartkrampen/benauwdheid. Voordat ik aan de prikpil begon had ik deze klachten NIET. Graag wil ik dit jullie laten weten voordat jullie evt. aan de prikpil beginnen of misschien is mijn verhaal herkenbaar voor anderen.

BENZOYLPEROXIDE TEVA HYDROGEL 5%

26 February 2020

Ik heb dit product 3 dagen gebruikt. De eerste dat ging wel goed, alleen bij de 2de dag en derde dag niet meer. Ik kreeg na de 1ste dag al meteen roodheid (wat de hele dag niet weg ging). Ik vind dat het product TE effectief is. Ik raad het niet aan voor mensen met een gevoelige huid of voor mensen met gevoelige huid tot normale huid.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CHAMPIX STARTVERPAKKING (11TABL 0,5MG 14TABL 1MG)

26 February 2020

Ik heb het geslikt tot 14 dagen. Na een week kreeg ik een fikse keelontsteking ervan. Hierna knapte ik niet van op. Ik bleef sukkelen. Na een week erg moe zijn, spierpijn, naast mezelf lopen, depri, dicht geknepen keel gestopt. Ik heb me zo beroerd gevoeld dat ik niet eens in de gaten heb gehad dat ik niet meer rookte. De bijwerkingen streefden totaal zn doel voorbij. Ben nul bezig geweest met bewust stoppen. Alleen maar ziek geweest.Vanmorgen mn laatste genomen. Erg benauwd nu. En ik krijg blijkbaar afkickverschijnselen vd chsmpix. Ik heb hele rare rode wangen. Beetje stipperig. Onrustig. Enige leuke vond ik het dromen. Super helder en ik kan ze nu nog tot in detail na vertellen.Ps collega is ook met champix gestopt. 3 weken geslikt. Toen gestopt uit vrije wil. Nu over eczeem plekken. NB ben je vatbaar voor depressies, hsp, of erg gevoelig. Niet nemen. Ook niet als je snel last hebt van eczeem/ uitslag.

EUTHYROX TABLET 112MCG

26 February 2020

Bedankt voor het veranderen van de samenstelling van euthyrox, hierdoor staat mijn leven op zijn kop, ben nu over op een ander merk, maar voel me nog steeds niet goed, en kan op het moment niet werken.7 jaar top ingesteld geweest met de oude euthyrox en nu dit, zoveel ellende!!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ALDARA CREME 50MG/ G IN SACHET

25 February 2020

Ik wist dat het gebruik tegen kon vallen, maar dacht als apothekersass. het zal wel meevallen. Na twee dagen gebruik van zo'n klein beetje creme in de knieholte...zo beroerd zijn...ongelooflijk.Pijn onder de arm, misselijk, huid rug en hoofd schrijnend gevoel alsof het verbrand is, hoofpijn wat ik normaal nooit heb en soort van dirarree. Maar ik zeg niet dat de creme niet werkt..., maar dat er rekening mee gehouden moet worden dat je dit 6 weken moet volhouden.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Quetiapine

25 February 2020

Slik het al 2 jaar ben 16 jaar wordt 17 en Quetiapine heeft me veel goed gedaan zowel met psychoses als slapen alleen, afbouwen gaat niet lukken moet daarvoor afkickkliniek 100 mg op een dag

ASPIRINE TABLET 100MG

25 February 2020

Alleen door de het nieuwe medicijnbeleid moet ik nu andere tablet gebruiken die ook nog een 80 mg is.Door mijn stent bij het hart moet ik van de cardioloog 100 mg slikken. Dit is toch geen passende oplossing?Apotheker zegt gewoon als men 100 mg wilt hebben moet men ze maar gaan kopen. En zo zijn er duizenden andere patiënten die dit antwoord krijgen

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

DULOXETINE ACCORD CAPSULE MSR 30MG

25 February 2020

Heeft geholpen tegen de chronische pijnklachten en de daarmee ontwikkelde angstaanvallen

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ALDARA CREME 50MG/ G IN SACHET

24 February 2020

Huid is goed genezen maar wel last van zware vermoeidheid ; die ook na de kuur bleef aanhouden.

EUTHYROX TABLET 25MCG

24 February 2020

De samenstelling is veranderd..ik moet overgaan naar een ander middel...

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

EUTHYROX TABLET 100MCG

24 February 2020

Na een paar maanden Euthyrox met de nieuwe samenstelling te hebben gebruikt ben ik ineens een paar kilo aangekomen (niet leuk). Wat wel leuk is, is dat ik ineens krullend haar heb! Er zijn medicijnen waar dit van bekend is, maar die slik ik niet. Ben benieuwd of meer mensen dit herkennen n.a.v. de vernieuwde Euthyrox.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel