Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 50 resultaten gevonden.

salbutamol

15 October 2019

salbutamol met een voorzet kamer het werkt helaas bij mij niet heb het nog heel zwaar benauwd en heb gewoon dokter weer gebeld om te vragen waar om ik salbutamol heb in plaats van ventolin en nu moet ik van middag weer bellen

PAROXETINE AUROBINDO TABLET FILMOMHULD 20MG

15 October 2019

Ik heb jaren geleden tinnitus opgelopen. Ik heb meerdere keren paroxetine voorgeschreven gekregen. De laatste keer is al zeker 7 á 8 jaar geleden.Nu ben ik sinds het voorjaar begonnen met afbouwen. Paroxetine vloeibaar ivm vergoedingen.Ik zit nu op 2 ml per dag. De laatste weken bemerk ik een soort van elektrische schokken in mijn hoofd. Het doet geen pijn en is van zeer korte duur, maar is wel heel vervelend.Ik denk dat ik nu ook maar me die 2 ml stop. Ik had deze bijwerking niet verwacht !!@#

SERETIDE DISKUS INHPDR 50/ 500MCG 60DO

15 October 2019

jarenlang afschuwelijke krampen vooral in benen en voeten. En gek genoeg heel slechte nagels. Kreeg geen gehoor bij huisarts. Uiteindelijk gestopt met dit medicijn. vanaf dag een geen enkele keer meer kramp ervaren. En tijd daarna waren mijn nagels weer helemaal in orde.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

AMLODIPINE ACCORD TABLET 5MG

ORGAMETRIL TABLET 5MG

15 October 2019

Ik nam dit medicijn om mijn menstruatie 1 week uit te stellen i.v.m een zon vakantie. Ondanks dat ik het medicijn precies volgens de instructies heb ingenomen, heeft het medicijn totaal geen effect gehad op het uitstellen of op z’n minst het verminderen van mijn menstruatie. Dat was niet wat het medicijn belooft te doen en natuurlijk heel vervelend, en niet waar je gerekend hebt en op zit te wachten midden in je vakantie. Bij de omschrijving van het medicijn wordt je alleen gewaarschuwd voor eventueel verlies van wat bloed dat “misschien” kan voorkomen, maar niet dat het medicijn dus ook helemaal geen effect kan hebben en dat je gewoon ongesteld wordt met de gebruikelijke bijbehorende klachten. Ook had ik de voorkomende bijwerking van puistjes waar ik normaal geen last van heb. Houd dus rekening met dit risico voordat je dit medicijn van bijna 17 euro aanschaft.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

XARELTO TABLET FILMOMHULD 20MG

15 October 2019

Ondanks dat het wellicht een goed medicijn is voor de longembolietjes die zijn gevonden, ervaar ik alle bijwerkingen die er in beschreven staan. Ze zijn heftig vooral de vermoeidheid, zware armen en benen en nergens meer fut voor. Naast de maagkanker is dit niet waar ik op zit te wachten.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

EFUDIX CREME 50MG/ G

15 October 2019

Voor mijn actinische keratosen ben ik al jaren behandeld met alles wat de markt te bieden heeft. Daarbij is efudix voor mij de beste keuze gebleken. Aangezien de verschijnselen steeds weer in lichte mate terugkomen blijf ik onder behandeling van een dermatoloog.Een zeer ervaren en wijze dermatoloog heeft mij enige jaren geleden geadviseerd om de behandeling als volgt uit te voeren: Gedurende 12 weken een vaste dag in de week in de ochtend en avond smeren. Ik doe dit een maal per jaar in januari of februari als de zonkracht het geringste is. Het resultaat is verbluffend en er zijn geen hinderlijke bijverschijnselen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

AMFEXA TABLET 5MG

15 October 2019

Moeten overstappen van Dexamfetamine naar Amfexa. Na alle verhalen gelezen te hebben was ik huiverig. Helemaal geen last gehad van de overgang. De werkzaamheid van Amfexa is voor mij hetzelfde als die van Dexamfetamine. Ben blij met de werking. Minder blij ben ik met de financiële afwikkeling van de vergoeding via zorgverzekeraar en producent.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

PICATO GEL 150MCG/ G

15 October 2019

Zwelling, pijn, roodheid, blaren, uitbreiding van de plekken, hoofdpijn en herpesaanval

Metropolol

14 October 2019

Ik gebruik het voor migraine eerst 25mg naar minder effect naar 50mg.Mijn bloeddruk steeg vandaar 50mg. Maar ik werd duizelig in het hoofd en ben beroerd heel erg. Ik wacht tot donderdag af bij controller bloeddruk

HALDOL DECANOAAT INJVLST 100MG/ ML AMPUL 1ML

14 October 2019

Ik raak ervan in een isolement, bang voor fruit (uuitgezonderd appels en peren?), zucht naar alcohol

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

DULOXETINE PENSA CAPSULE MSR 30MG

TIROSINT CAPSULE 50MCG

14 October 2019

Nadat de thyrax niet meer te krijgen was over gestapt naar euthyrox. Veel last van bijwerkingen. Uiteindelijk via zelfonderzoek op internet naar tirosint overgestapt en toen ik eenmaal goed was ingesteld een prima ervaring. Is wat duurder dus eigen bijdrage dat is een beetje jammer, maar wel waard.

SUMATRIPTAN SANDOZ TABLET OMHULD 50MG

14 October 2019

Dit is het enige tot nu toe dat werkt. Wel met bijwerkingen (half uur na inname geen gevoel meer in handen en een stijve nek en verkrampte keel), maar na twee uur is de migraine weg. Daarna een dag heel moe. Opeens vergoedde de zorgverzekeraar alleen nog maar Aurubindo, maar dat werkte totaal niet (zelfs 3x 50 mg ipv 1 x 50 mg haalde niets uit). Daarna dus maar sandoz zelf gaan betalen. Echter... nu is Sandoz volgens de apotheker helemaal niet leverbaar meer.. wat nu??

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

AMFEXA TABLET 5MG

14 October 2019

Wat een rommel. Werkt averechts, nergens puf in, niet van de bank kunnen komen, op bepaalde momenten onverklaarbaar down en afgestompt, liefst niet met mensen willen praten, ook uit het niets een soort van boosheid die opkomt een beetje zoals ik met voel als ik erg chagrijnig ben. Ook een onaangenaam gevoel in mijn maag, ik kreeg van de behandelaar eerst proeftabletjes dexamphetamine van een andere leverancier dat was prettig. De verwachte bijwerkingen waren aanwezig maar op een zeer acceptabel niveau en dat was de eerste keer dat ik dit überhaupt slikte. Meteen enthousiast naar de apotheek gereden om mijn Dexamphetamine op te halen daar kreeg ik Amfexa, niets vermoedend dit uiteraard genomen en netjes opgebouwd en blijven nemen. Heeft mij nu na 2 weken nog steeds niets positiefs gebracht. Er is een klein beetje meer focus op het moment dat ik zowaar mijzelf zover krijg iets te ondernemen. Maar de onaangename kanten van dit medicijn overheersen bij mij enorm. Gek genoeg zijn dit geen bijwerkingen die ik echt in de bijsluiter kan vinden. Ook raar dat in de bijsluiter staat dat je de 5mg tabletten niet mag breken om de dosis aan te passen, in mijn geval 7,5mg. Dit is blijkbaar alleen om het innemen te vergemakkelijken.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ranitidine bruis

14 October 2019

Ze hebben weer es wat ontdekt!kankerverwekkende stof, ha, als je buiten loop, krijg je de gassen van vliegtuigen over je heen en van auto's enz. en wat is tegenwoordig niet kankerverwekkend? Dus dit geweldige middel, wat ook goed helpt, tegen jeuk moet verdwijnen, nadat ik het jaren met goed resultaat gebruikt heb.Helaas is er geen goede vervanging met bruistabletten.

INSULATARD FLEXPEN INJ 100IE/ ML PEN 3ML

13 October 2019

dromen heel erg levend huilend wakker worden heb een schildklier aandoening traag

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Candasartan

Welbuterin

13 October 2019

Ik wil dat ik dit medicijn jaren eerder ontdekt heb. Ik kreeg het medicijn voorgeschreven door mijn psychiater voor ADD. Ik kan mij beter concentreren, Er kom weer wat uit mijn handen, heb minder last van drift buien, geen vaag gevoel meer in mijn hoofd maar helder en een onverwacht gunstige bijwerking voor mij is dat het snachts stil is in mijn hoofd. (Geen getoeter meer van vrachtwagens of klokkengelui waard ik last van had)

VENLAFAXINE FOCUS CAPSULE MVA 75MG

13 October 2019

Vreselijke bijwerkingen, zweten, tinnitus, brandend mond syndroom, jeuk, concentratieprobleem, trillen, droge ogen, droge mond, rusteloos, agressie!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYTOMEL TABLET 25MCG

13 October 2019

Omdat ik mij na lange tijd van instellen met Thyrax, bij goede schildklier waarden T4 niet goed bleef voelen mocht ik CytoMel proberen van mijn endocrinoloog. Ik heb er veel baat bij. Vooral op het gebied van spieren. Ik sport graag maar dat ging niet meer. Ik herstelde niet en lag snachts vaak wakker van onrustige benen en spierpijn. Dit is nu over. Inmiddels is mijn oude endocrinoloog vervangen door een ander en zij staat niet achter het gebruik van CytoMel. Daarom had ik t geprobeerd om af te bouwen maar als ik minder dan 2x 6,75 microgram gebruik komen mijn oude klachten terug. Dus minder ga ik niet gebruiken. In tijden dat ik veel sport verhoog ik het op eigen initiatief tot 3x daags. Iets waar mijn endocrinoloog niet blij mee is. Maar het is mijn lijf en ik voel dat t goed is. tegenwoordig zijn er pillen van 12.5 microgram en hoef ik m alleen maar door midden te breken IPV door 4. (Wat heel wat minder nauwkeurig was)

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ZYPREXA VELOTAB ORODISP TABLET 10MG

13 October 2019

Het voordeel van dit spulletje is dat ik in crisis er goed op sliep. Groot nadeel is dat ik alleen maar aan eten kan denken. Zelfs in mn slaap. Eten is bijna niet te stoppen dus stevig aangekomen

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

AMFEXA TABLET 5MG

12 October 2019

Amfexa is niet het zelfde als Dexafetemine ik ga men dex terug vragen ik kon na 2 weken amfexa te nemen bijna niks meer doen onrustig dromen enz echt naar nu heb ik of dexamfetamine over kunnen nemen maar ik ga erachteraan dat amfexa weg gaat het is sowieso voor kinderen tot 1u jaar waarom geven ze het dan aan iedereen staat ook in de brief van de middag is ter tweede kamer snap niet dat er niemand het doet omdat je naar te maken

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

AMFEXA TABLET 5MG

12 October 2019

Mijn zoon moest deze week abrupt overstappen van dexamfetamine naar amfexa. wat ik vreesde gebeurde: de bijwerkingen zijn heftig, het effect op zijn adhd qua concentratie nihil. Terug bij af, na een jarenlange zoektocht naar een medicijn wat hij én kon verdragen én zijn concentratie bevorderde. School stortte eerste dag gelijk in. Evenals het zelfvertrouwen van mijn kind. Om moedeloos van te worden..

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

SINEQUAN CAPSULE 50MG

12 October 2019

Een prettig gevoel krijg je ervan. 25 mg werkte niet echt. Nu op 50 mg s avonds(eenmaal per dag)en zelfs mijn chronische pijnen zijn geminimaliseerd ! Klopt, als je serotonine peil op het nulpunt staat, ben je vanzelf depressief, dat is gewoon een feit en er zijn héél veel aandoeningen (bijvoorbeeld alle darmziektes)waardoor het peil zakt. Deze neurotransmitter-serotonine verhoger is gewoon fijn , in deze wereld vol stress, ziekte en ellende kun je wel wat extra geluksstofjes gebruiken !

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel