Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 25 resultaten gevonden.

Roaccutane

1 February 2019

Werkt idd heel goed! Jammer genoeg is dit mijn 4 e kuur nu! Werkt altijd goed, maar nadien komt het altijd terug! Nu reeds 33 jaar en al 8 jaar roaccutane aan het nemen , telkens meer dan een half jaar, dan praktisch alles weg, en het jaar erna terug starten ! Frustrerend !

ROACCUTANE CAPSULE 20MG

28 January 2019

Ik begon mijn cure met heel weinig puisten. Misschien 5 maar omdat ik nooit puisten had dacht ik laat ik het maar voor zijn. Zo gezegd zo gedaan, de eerste 2 maanden is mijn gezicht extreem verergerd ik zat helemaal onder me nek voorhoofd wangen etc. De eerste controle van de dermatoloog kwam er aan en ik zei wat is dit? Ik werd door gestuurd naar de huid arts die het zal gaan reinigen. DOE DIT NOOIT! Ik zit nu 4 maanden later helemaal onder de littekens en rode vlekken. Het gaat wel steeds beter door de pillen maar de rode vlekken houden aan. Bij mijn 2e controle meldde ik dat dit niet kon, en vroeg wat te doen tegen de rode vlekken? Met als antwoord: die kunnen we niet verminderen. Of het trekt weg of niet maar Het kan jaren duren. Conclusie begin er alleen aan als je extreme acne al heb en heb je een paar puistjes drink 4 bacotjes minder want dit gaat je zeker niet helpen!

ROACCUTANE CAPSULE 20MG

17 December 2018

Op dit moment ben ik klaar met een kuur van 10 maanden, 30 mg per dag. Ik moet eerlijk zeggen dat het in het begin zeker geen pretje was. Het werd erger en hierdoor werd ik nog depressiever. Afgelopen zomer is het dan eindelijk opgeklaard en ik weet niet eens meer hoe het voelt om een puistje te hebben. Wat ben ik blij dat ik dit heb gedaan!! Anders had ik nu nog steeds doodongelukkig rondgelopen. Liever dan maar even door het stof bijten (ook met de bijwerkingen die niet mis zijn). Ik heb nog wel littekens (rode vlekjes), ik hoop dat dit nog weg trekt tijdens het dikker worden van mijn huid.

ROACCUTANE CAPSULE 20MG

22 October 2018

Me dochter heeft 3 weken Roccutane geslikt met gevolg 7 dagen in het ziekenhuis gelegen. Haar lippen ,binnenkant wang, tong, gehemelte en binnenkant neus helemaal kapot. Op gezwollen keel, heeft 7 dagen aan het infuus met antibiotica gelegen en nu nog een week thuis door met antibiotica pillen .... nooit meer!!

Roaccutane

22 July 2018

Super goed resultaat! Allen ben ik nu 4 Jaar later en begin ik overal weer uitslag Te krijgen. 8ik zou graag roaccutane van iemand willen Overnemen....

isotretinoine roaccutane

16 October 2017

Ik heb circa 8 maanden gebruik gemaakt van de medicijn roaccutane. Ik heb een enorme fout gemaakt door deze medicijn / drug te gebruiken. Binnen 3 maanden is mijn leven verwoest en kapot. De medicijn beloofte meer goeds dan het kapot zou maken. Ik heb mij erg vergist in de bijwerkingen. Bijna alle bijwerkingen die stonden beschreven kwamen bij mij voor. Het begon met fysieke bijwerkingen als; droge lippen, droge huid, droge ogen, slijm in de neus, spierpijn, minder goed horen etc. Alsof dat niet genoeg was begonnen de klachten als stemmingswisselingen, angst, paniekaanval, woede, beroerte, pyschische klachten tot aan DEPRESSIE!! Door al deze bijwerkingen ben ik letterlijk DEPRESSIEF geraakt waardoor ik ontslag heb ingediend. Ik presteerde slecht, kon mij nergens om concentreren en al mijn collega's hadden snel door dat het mis was met me. Dit heeft zelfs relatie gekost en mijn sociale leven. MIJN TIP IS DAN OOK; PROBEER ANDERE MIDDELEN TE GEBRUIKEN VOOR JE ACNÉ/LITTEKENS. BEGIN HIER NIET AAN ALS JE STUDEERD, VEEL MOET LEREN, VEEL WERKDRUK HEBT EN EERDER EEN (LICHTE) DEPRESSIE HEBT GEHAD. DIT IS EEN DRUG EN GEEN MEDICIJN NAAR MIJN MENING. KIJK ER AUB MEE UIT LIEVE MENSEN.. GROETJES

ROACCUTANE CAPSULE 20MG

10 October 2017

ik ben sinds augustus dit jaar met de tweede kuur roacutane begonnen 40 mg per dag tot nu toch nog geen resultaat

ROACCUTANE CAPSULE 20MG

16 February 2017

Twee maanden gebruikt, de kuur was nog lang niet klaar maar lichamelijk en geestelijk kon ik het niet meer verdragen. Ik werd extreem duizelig, zo erg dat mijn werk in het geding kwam. Normaal functioneren werd moeilijk. 24/7, zelfs 's nachts, extreem duizelig en dan nog eens fulltime lesgeven. Daarnaast kreeg ik last van droge ogen, droge lippen en gescheurde handen. Allemaal mee te leven maar de duizeligheid was en is het ergst. Ik kreeg ook last van benauwdheid (vaak zuchten). Deze twee dingen zorgden ervoor dat mijn conditie hard achteruit ging en ik niet meer normaal kan functioneren. Ik hoop niet dat het blijvende schade heeft verricht. Mijn gezicht is opgeknapt maar dat zal, als ik de andere commentaren op het internet lees, niet van lange duur zijn. Let op: dit is een paardenmiddel.

ROACCUTANE CAPSULE 20MG

11 September 2016

Ik ben al anderhalf jaar bezig met roa. Mijn eerste kuur duurde nog 1 jaar (op 20 mg), maar toen kwam het weer terug. 2e kuur (op 40mg) duurt ong. half jaar. Over 2 maanden ben ik klaar. Ik zou dit medicijn zo erg aanraden aan iedereen met acne die bijna alles al heeft geprobeerd en zich geen raad meer weet. De bijwerkingen zijn even kut, maar daar krijg je wel iets voor terug. Bij mezelf merk ik nu niet veel meer van de bijwerkingen, behalve de droge huid en lippen en gevoeligheid voor zon. Op het begin wordt het inderdaad erger (vervelling, erger worden van de acne, etc.), maar dat is een kwestie van doorbijten.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ROACCUTANE CAPSULE 10MG

1 September 2016

Ik heb het medicijn 8 maanden gebruikt. Ik had een ernstige vorm van acné in mijn gezicht, schouders en nek. De eerste weken werden de pukkels veel erger en kreeg ik er heel snel veel bij. Na die weken gingen ze langzaam aan weg. De bijwerkingen die ik had waren erg droge lippen en huid, soms kreeg ik ook een spontane bloedneus. Daarnaast verbrandde ik extreem snel in de zon. Ik kon al niet goed tegen de zon maar dit was wel heel extreem. Morgen slik ik mijn laatste medicijnen en ik ben er heel blij mee dat ik het heb gedaan. Het was een grote opoffering om bijvoorbeeld geen alcohol te drinken maar dat hoort er nou eenmaal bij. en dat went vanzelf. Ik raad het aan, ben er een stuk zelfverzekerder van geworden.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ROACCUTANE CAPSULE 20MG

1 August 2016

Ik ben nu al meer als een half jaar gestopt. Mijn huid is zuiver. Maar achteraf gezien had ik nog liever met mijn acne rondgelopen als met het probleem dat ik nu heb overgehouden aan deze medicijnen. Ik had ook de bijwerkingen van droge lippen enz. Maar buiten dat verdween ook mijn libido. Ik heb een relatie en dit heeft daar veel invloed op. Ik kan vanaf het moment dat ik deze medicatie ben gaan slikken en de bijwerkingen begonnen, geen normale gemeenschap hebben met mijn vriend. Dit is al vanaf vorig jaar oktober. Mijn zin is totaal verdwenen. Het gevoel daar beneden is er niet meer. Het lijkt op een droge woestijn en iedere aanraking voelt onprettig. Ik ben pas 23 en mijn leven is letterlijk verwoest door die medicijnen. Als ik dit had geweten,was ik er nooit aan begonnen. Ik kan mezelf geen vrouw meer voelen, en het heeft me een flinke deuk in mijn zelfvertrouwen gegeven. Gebruik deze medicijnen asjeblieft niet.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ROACCUTANE CAPSULE 20MG

1 July 2016

In mei begon ik met de behandeling. De eerste 2 weken was het verschrikkelijk. Ik kreeg een opgezwollen gezicht en de puisten werden erger. Had af en toe rug- en hoofdpijn. Na 1 maand zag ik echt wel een groot verschil. Geen gezwollen gezicht meer, de puisten verminderd maar enorm veel keelpijn. 2 maanden ben ik al bezig en het gaat al super goed. Raad jullie roaccutane echt aan.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ROACCUTANE CAPSULE 20MG

10 June 2016

In 2010 een behandeling van 8 maanden gehad. Wel last van bijwerkingen: droge huid en wat uitslag op mijn bovenarmen, meer rugpijn. Maar het was het zeker waard. Alle acne is weggegaan en zelfs alle rode vlekken ook. Ik heb nu een egale en gezonde huid. Het is ook nooit meer teruggekomen. Ik zou dit medicijn aan iedereen aanraden met erge acne klachten.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ROACCUTANE CAPSULE 10MG

11 January 2016

Ik heb hele droge lippen nog jaren erna! Nu ben ik ruim 10 jaar verder en heb er nog steeds last van. Vlak daarna heb ik volgens mij echt randpsychotische verschijnselen gehad. Nu kan ik me er nog onprettig door voelen; alsof het lichaam zich samentrekt en zegt; dat spul moet er uit. Ik vind het een vreselijk medicijn en heb veel meer baat gehad de aziatische kruidenpeeling van dr. Schrammek. Uitwendig en met zeer goede resultaten. Ik beveel artsen dat ook aan; laat niemand deze medicatie gebruiken! Laat ze naar een huidtherapeute gaan.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ROACCUTANE CAPSULE 20MG

22 December 2015

In augustus begonnen met deze kuur (inmiddels dus 4,5 maand). Bijna alle bijwerkingen die in de bijsluiter staan, heb ik ondervonden. Droge lippen zijn daarbij nr.1, droge huid, huiduitslag, verschillende infecties en ga zo maar door. Na een maand of 2 is mijn huid wel echt verbeterd. In eerste instantie werd het erger, maar als eenmaal al het vuil weg is, gaat het zijn werk doen. Kortom, medicijn werkt maar je moet er zeker wat voor over hebben.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ROACCUTANE CAPSULE 20MG

24 November 2015

Al 10 jaar loop ik met mijn probleem van lichte tot matige acne. Wat heb ik me rot gevoeld en wat hebben alle middeltjes me veel geld en energie gekost. Na een maand een huid zonder pukkels en een huid die egaler en egaler wordt en z'n gezonde kleur terugkrijgt. Ik heb me nog nooit zo goed en zelfverzekerd gevoeld. Heb alleen wat last van droge lippen en droge neus, verder geen bijwerkingen. Dit is echt het wondermiddel om van je puistjes af te komen! Eindelijk is make uppen leuk, en niet meer een obsessie om pukkels te camoufleren. Ik voel me echt beter dan ooit. Ik raad het iedereen aan, en stel je reageert wel heftig op het medicijn, kun je altijd stoppen. Ik denk alleen dat de last en ongemak snel op kan tegen eventuele bijwerkingen. Maar zo zie je maar, ik heb eigenlijk nergens last van.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ROACCUTANE CAPSULE 20MG

26 October 2015

In het begin werden de ontstekingen alleen maar erger, zeer grote wonden. Bijna op het punt om er maar mee te stoppen...Maar toen opeens knapte het op! Nu na bijna 120 mg per kg binnen te hebben, kan ik echt zeggen dat het een wondermiddel is! Bijwerkingen waren te doen en het zeer zeker waard! De eerste 3 maanden waren vreselijk, maar vanaf toen ging het super!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ROACCUTANE CAPSULE 20MG

9 September 2015

Ik slik het medicijn pas 2 weken. Ik slik nu nog 20 mg maar moet vanaf morgen over naar 2x 20 mg. Ik ben benieuwd: mijn huid gaat heel langzaam vooruit, alle roodheid is weggetrokken, alleen heb ik last van alle mee-eters en kleine irritante bultjes. De grote ontstekingen zijn allemaal wel uitgedroogd. Voor de rest heb ik erg droge lippen, ogen en huid en een beetje last van mijn onderrug.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ROACCUTANE CAPSULE 20MG

21 August 2015

Ik heb nu kuur 2. Laatste kuur elke dag 1x10 en 1x20 mg eindigde september 2014 en februari 2015 stonden alle puistjes er weer. Kan stress zijn, december was een hele vervelende maand voor mij. Maar daar hoeft het niet aan te liggen. Immers kwamen de puistjes tussen mijn 14 en 24 jaar ook zonder enige aanleiding. Hoe dan ook, dan weet je dat je je gave huid mist. Ronde 2, nieuwe kuur. Elke dag 2x20 mg ipv elke dag 30, en hij gaat nu langer door. Dermatoloog geeft aan zo lang mogelijk door te willen behandelen omdat ik dan meer kans heb dat alles wegblijft. Ik heb akkoord gegeven en waar ik bij kuur 1 wel 4 maanden heb moeten wachten op het eerste resultaat (ja geduld is nodig met roaccutane) was ik nu na 2 weken al helemaal opgeknapt. Nu na een maand of 2 wel eerste serieuze klachten (eerst alleen droge lippen en droge huid), maar droge geïrriteerde ogen zijn echt heel erg vervelend. Toch maar eens wat druppeltjes gebruiken. Het staat in de bijsluiter maar dan nog: altijd tijdens of direct na de maaltijd slikken, dat scheelt voor je maag. Ik hoop dat de puistjes na deze ronde voor hele lange tijd wegblijven. Vooralsnog is het gewoon fijn om na 10 jaar acne een mooie huid te hebben. Ik heb serieus meerdere malen gehuild van blijdschap.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ROACCUTANE CAPSULE 20MG

3 August 2015

Ik had erg veel last van onderhuidse bultjes. Ik heb dit medicijn iets minder dan een half jaar geslikt. Ik kreeg last van droge ogen en neus en mijn maag/darmen konden niks meer verdragen. Ik ben dus eerder gestopt maar mijn huid is nu erg mooi.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ROACCUTANE CAPSULE 20MG

25 July 2015

Vorig jaar ben ik begonnen met Reaccutane. Het was mijn laatste redmiddel. Ik had altijd al last van puistjes en nu bleek dat ik zware onderhuidse ontstekingen had de ergste vorm! Ik ging vol goeie moed ermee aan de slag. Zoals beschreven werd het eerst erger. Na 9 maanden mocht ik eindelijk stoppen en is/blijft de acne weg. Nu heb ik een mooie huid, heel fijn. Maar nu heb ik er lichamelijke klachten bijgekregen. Heel fijn. Zoals druk op mijn hoofd (24/7) duizelig, snel braakneigingen, heeeel erg moe, geprikkeld, slechter zien etc. Dus eigenlijk wat allemaal zeer zelden voor komt! Ben de wanhoop nabij. Ik geef 1 tip: begin er alleen aan als je geen andere oplossing ziet, want het is een sterk medicijn waar je blijvende klachten aan over kan houden. (hoeft niet)

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ROACCUTANE CAPSULE 20MG

8 April 2015

Vanaf mijn pubertijd heb ik een zeer hevige vorm van acne ontwikkeld. Op m'n 17e was het wel duidelijk dat het bij mij qua hevigheid wat afweek van het gemiddelde en toen heeft mijn huisarts een voor hem experimentele kuur van 6 maanden Roaccutane voorgeschreven. Ik had de volgende bijwerkingen: droge ogen, gebarsten lippen, zongevoeligheid en last van m'n maag. De acne verdween een paar weken voor het einde van de kuur. Na 2 jaar volledig afwezig te zijn geweest kwam de acne in volle hevigheid terug en besloot m'n huisarts na flink twijfelen een 2e kuur te geven. Hetzelfde verhaal qua bijwerkingen behalve dat ik toen harde contactlenzen droeg en deze 2 keer per dag even moest afspoelen en opnieuw moest inzetten. Dit maal ruim voor het einde van de kuur acne-vrij. De 2e kuur raakte na een jaar of vier uitgewerkt maar toen bleek ik de acne alleen maar op een paar momenten in het jaar te krijgen en bovendien was ik de leeftijd van jeugdpuistjes wel voorbij. Na lang puzzelen kwam ik er achter dat ik nu ik op mezelf woonde alleen rond pasen en in december chocolade at en daar bleek ik dus ontstoken gezichtstagklieren van te krijgen! Sindsdien dus geen chocolade meer voor mij en dat werkt nu al jaren en als ik me een keer laat verleiden dan zie ik het de dag erna meteen in de spiegel... Op zich wel indrukwekkend dat dit medicijn deze symptomen jaren lang kan onderdrukken zonder de oorzaak weg te hoeven nemen. Het had bij mij helaas ook een keerzijde op lange termijn (ik ben nu 36): De maagklachten gingen na de 2e kuur helaas niet over. Ik kan bv. geen koffie meer verdragen (max. 1 kopje per maand) en bij pijnstillers zoals ibuprofen heb ik meteen een maagbeschermer nodig. Daarnaast is de bovenste laag van m'n huid opmerkelijk kwetsbaar geworden sinds de 2e kuur. Ter illustratie: wanneer ik een twist-off kroonkurk van een flesje bier afdraai zie je meteen kleine bloeduitstortinkjes op de plaats waar de puntjes van de kroonkurk m'n huid raakten. Behalve de weerstand tegen mechanische beschadigingen is m'n huid prima. M'n huid kan goed tegen chemicaliën en is nog heel strak. ik heb ook geen littekens gekregen door de acne terwijl ik wel littekens van ongelukjes uit dezelfde periode heb.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ROACCUTANE CAPSULE 20MG

3 April 2015

Ik zit nu 3 weken aan de roaccutane 30 mg per dag. De enige verbetering is dat ik geen vette huid meer heb. Sinds het gebruik is mijn acne erger geworden ik heb last van onderhuidse ontstekingen, hoop dat dit medicijn snel zijn werk gaat doen

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ROACCUTANE CAPSULE 20MG

30 March 2015

6 maanden lang elke dag braaf 4 pilletjes genomen. Had een dosis van 80mg per dag. Na de eerste maand werd mijn acne erger en dat hield zich een week zo, Na 5 maanden was mijn acne verdwenen! Een paar littekens en rode plekjes zijn nog zichtbaar maar voorderest ben ik erg tevreden! Bijwerkingen bij mij waren: bloedneus, droge lippen, gevoelig voor licht, eetlust verminderde (8kilo afgevallen door het minder eten).

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ROACCUTANE CAPSULE 20MG

27 March 2015

Ik slik 60 mg per dag. Al 4 maanden. Verergering acne en nu littekens die ik eerder niet had... ook heb ik last van gezichtsbeharing (ik ben een vrouw van 36)! Droge ogen, bloedneuzen, gebarsten huid op de handen, vreemde nagels, duizelig, moe, depressiviteit... nu maar hopen dat het eens een keer gaat werken tegen mijn acne!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel