Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 25 resultaten gevonden.

ABILIFY TABLET 10MG

9 June 2019

Na jarenlang zoeken naar het juiste anti psychoticum en nog belangrijker de juiste dosering ben ik uitgekomen bij Abilify 7.5 mg dagelijks. Nauwelijks bijwerkingen en heel belangrijk geen afvlakkend effect op mijn emoties! Ook energie om zaken te ondernemen en motivatie. Ervaar ook een serieuzere manier van kijken naar het leven, bedoel mijn denken is helderder en overdenk dingen beter.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ABILIFY TABLET 10MG

24 November 2018

Ik gebruik 10mg abilify sinds kort. Ben erg onrustig in de benen, en leeg in het hoofd. Was erg in de war maar het gaat steeds wat beter. Heb wel dat ik veel nadenk nog en niet oplet in het verkeer,daarom ga ik ook niet weg. Slaap amper gebruik andere medicatie erbij maar mocht niet baten. Ook niet zonodig diazepam. Wel kom ik langzaam terug en kom ik weer een beetje tot conclusies en ik val hierbij dit middel op af in gewicht.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ABILIFY TABLET 10MG

29 August 2018

Ik gebruik nou ongeveer 3 maanden Abilify. In het begin had ik veel last van de bijwerking die hierboven ook vermeld is, namelijk onrust. Gek genoeg is deze (gelukkig) nu overgegaan. Verder heb ik veel minder dwanggedachten, precies het resultaat waarop ik had gehoopt!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ABILIFY TABLET 10MG

12 October 2016

Ik heb in het verleden een ander middel gehad, antidepressiva snri, die werkte niet goed bij mij. Sinds maart slik ik een half jaar antipsychotica in het bijzonder abilify 10 mg. Dit middel abilify bevalt me prima ik kreeg er zelfs meer energie door, alleen hij remt te veel aan m'n dopamine receptoren in de hersenen waardoor mijn focus en helderheid minder is. Sommige momenten van de dag ervaar ik soort mist in m'n hoofd, dan kan ik minder goed concentreren en ben ik minder alert. Neurofeedback kan een oplossing zijn om de hersenactiviteit te trainen, maar daarnaast is breinsupport ook een goede voedingsupplement. Maar verder is dit medicijn abilify heel fijn met weinig bijwerkingen en daarnaast zijn mijn emoties en gevoelens minder vervlakt.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ABILIFY TABLET 10MG

25 July 2016

Zoals het beschreven staat in de bijwerkingen verwoordt het perfect mijn ervaring. Ik voel me afgevlakt, leeg, heb totaal geen zin om iets te ondernemen. Het is voorgeschreven voor hypomanie en depressie, maar veel bijwerkingen geven me het gevoel dat ik opnieuw een depressie beleef, zij het minder zwaar. Ook ben ik meer dan 10 kg bijgekomen, ik had de 1e weken continu een hongergevoel. Dat heeft zich nu wel gestabiliseerd maar de kilo's gaan er niet af (ondanks licht dieet). Waarschijnlijk ook omdat de zin om te bewegen, al was het maar voor een wandeling, totaal ontbreekt. Volgens mijn omgeving ben ik apathisch en zie ik er de hele dag slaperig uit. Ik heb nu op eigen initiatief de dosis verminderd, afwachten wat het resultaat zal zijn.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ABILIFY TABLET 10MG

24 July 2016

Erg suf en vermoeid. "Zombie-gevoel": afwezig zijn en geen emoties voelen. Pijn in spieren en misselijk zijn. Meer eetlust.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ABILIFY TABLET 10MG

30 June 2016

Overgeschakeld van zyprexa 2.5 mg naar abilify 10 mg op aanraden van arts. Nou misselijk de eerste keer, niet rechtop kunnen staan of warm worden over hele lichaam en duizelig, zelfs zo erg dat het braken opwekte om het uit mijn lichaam te krijgen. Tweede dag zelfde verhaal, opnieuw supermisselijk. Daarna 5 mg gaan gebruiken, opnieuw misselijk maar minder. Al die dagen, nu vierde dag last van niet slapen, hele nacht liggen rollen in mijn bed wakker of zeer zeer lichte slaap. Helemaal geen energie meer, suf, hoofdpijn, misselijk en last van suicidale idee├źn omdat ik me zo slecht en depressief voel bij gebruik van medicijn. Zyprexa had een vele betere werking op mij maar ik was er wel 7 kg van aangekomen. Ik ga er vandaag mee stoppen en met mijn arts bellen om verder te gaan met zyprexa voorlopig. 152 euro die de abilify kost netjes in de handjes van de pharma gekomen. Ik voel me gefrustreerd.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ABILIFY TABLET 10MG

ABILIFY TABLET 10MG

24 May 2016

Ik neem sinds een maand Abilify (ter vervanging van Solian, wat bij mij goed werkte, maar gezien ik borstkanker heb, niet meer aan te raden is). Ik neem slechts 1 mg/dag van Abilify, maar dit lijkt toch veel minder effect te hebben dan Solian (waarvan ik ook een heel lage dosis nam). Meer piekeren, depressieve gevoelens, misschien nog even afwachten of eventueel dosis verhogen?

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ABILIFY TABLET 10MG

25 September 2015

Ik gebruik sinds twee weken Abilifay 10 mg. Ik ben nogal hyper, vroeg wakker en lastige benen, niet stil kunnen zitten. Sinds eergisteren ben ik overgegaan naar een halfje 's avonds (5 mg) hopelijk verbeteren de klachten.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ABILIFY TABLET 10MG

21 September 2015

Ik ben de hele dag slaperig door dit medicijn. Daarnaast heb ik nog steeds last van de psychotische klachten, maar wel minder dan eerst.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ABILIFY TABLET 10MG

28 May 2015

Gebruikte sinds 2009 30mg Abilify. Tegen een schizoaffectieve stoornis. Bijwerkingen als acathisie en vermoeidheid. Nu ik in overleg met de arts 20mg slik is het enorm verbeterd! Ik kan weer rustig stil zitten zonder te wiebelen met mn benen. En de vermoeidheid is ook verdwenen. Verder helpt Abilify me goed. Heb nog 5 andere antipsychotica gehad. Maar die werkten niet en / of hadden veel ergere bijwerkingen. Volgens mij is Abilify wel een mild middel.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ABILIFY TABLET 10MG

ABILIFY TABLET 10MG

9 April 2015

Ik gebruik Abilify 5mg. Het helpt mij goed en heb weinig last van vervelende bijwerkingen. Het enige wat mij hindert is dat ik in gewicht toeneem. Het kan zijn dat je door deze medicijnen meer gaat eten en last krijgt van het metabool syndroom

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ABILIFY TABLET 10MG

8 April 2015

Ik ben van mezelf aardig energiek maar nu met dit middel ben ik hypomaan. Ik gebruik dit i.c.m. Depakine chrono. Slaap ook heel weinig.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ABILIFY TABLET 10MG

10 February 2015

Vermageren wil niet meer lukken. Onrustig in mijn hoofd, gedachten gaan maar door. Daarnaast heb ik last van rusteloze benen. Ook slaap ik slecht.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ABILIFY TABLET 10MG

7 January 2015

Slapeloosheid niet goed door slapen. Elke nacht 4 uur wakker. Moe maar slapen lukt niet. Onrustig niet lang stil kunnen zitten. Moeite met slikken. Heeft iemandvhier ervaring mee?

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ABILIFY TABLET 10MG

28 September 2014

Heb heel veel last gehad van een droge huid en haaruitval. Neem vitamine E en tarwekiemolie voor uw lichaamsbescherming. (Ook voor uw hart) is het zeer goed. Silicea is tegen algehele verzwakking goed en selenium. Eet veel groente en af en toe spelt om te vermageren. Ahornsiroop ipv suikers, geen aspartaam nemen. Let op met bewaarmiddelen in eten en smaakstoffen, dit zijn dikmakers en ziekmakers, de E's ... op de verpakking. Melkproducten vermijden en neem calcium. Voor een betere huid is olie zoals weleda Arnica-olie zeer goed. Het beste...!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ABILIFY TABLET 10MG

10 July 2014

Gewichtstoename van 17 kilo, rusteloos hoofd en voeten. Over het algemeen verdraag ik het wel goed. Neem het voor bipolaire stoornis.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ABILIFY TABLET 10MG

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel