Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 24 resultaten gevonden.

ACENOCOUMAROL TABLET 1MG

19 January 2022

Veel last van emoties. Heimwee gevoel. Het ging niet weg. Ook moe. Al met al niet te doen. Over gegaan op ascal. Wereld van verschil. Jammer na zo’n lange tijd. 1,5 jaar

ACENOCOUMAROL TABLET 1MG

27 June 2016

Nu ik lees dat diverse mensen (om welke reden dan ook) moeite hebben gehad met de Teva doordrukstrips, kan ik me voorstellen dat Teva deze variant ondertussen van de markt heeft gehaald. Sinds begin 2014 de doordrukstrips gebruikt tot medio 2014. Nadien overgezet naar de containerversie. Van de doordrukstrips had ik er gemiddeld 22,5 per week nodig om de gewenste INR te bereiken, echter sinds de overstap naar containerversie ineens 32,5 per week. Contact met Teva leerde mij dat de doordrukstrips werden vervaardigd in de Sandoz-fabriek en de containerversie bij een andere farmaceut. Mogelijk zou er een klein verschil zitten in de hulpstoffen doch echter de werkzame stof zou hetzelfde zijn. Ondertussen overgestapt naar een andere apotheek waar ze de Acenocoumarol in 'doordrukstrip' van Sandoz leveren en warempel ik slik er gemiddeld weer 22,5. Contact met de trombosedienst heeft mij geleerd dat ik niet de enige ben met deze ervaring.

ACENOCOUMAROL TABLET 1MG

12 June 2016

De tabletjes zijn inderdaad moeilijk uit de strip te drukken, ze zijn zo klein, springen soms ook uit je handen.

ACENOCOUMAROL TABLET 1MG

1 May 2016

Ik heb slijtage in mijn handen, krijg de pilletjes die toch al zo klein zijn bijna niet uit de zeer slechte strips!

ACENOCOUMAROL TABLET 1MG

9 July 2014

Stripverpakking is een slechte doseervorm voor ouderen. Verzekeraars behoren een verpakking met losse tabletten te bedingen bij de leverancier.

ACENOCOUMAROL TABLET 1MG

21 May 2010

De verpakking van acenocoumarol was gewijzigd in slechte doordrukstrip. De toch al kleine tabletjes die een secure dosering vragen vliegen rond en verkruimelen. PCH (Teva) gebeld en het antwoord was dat er iets mis is met de grondstof voor fabricage in potjes(!?) en deze doordrukstrips van elders hadden moeten importeren.

ACENOCOUMAROL TABLET 1MG

16 May 2010

trillerig ongeveer i uur na inname, dubbelzien, misselijkheid en licht in het hoofd

ACENOCOUMAROL TABLET 1MG

24 October 2009

zeer hevige menstruaties / haaruitval / altijd blauwe plekken

ACENOCOUMAROL TABLET 1MG

26 August 2009

Gisteren meldde ik dat het folie van de doordrukstrip van Sandoz slecht was, maar van de nieuwe tabletten is het goed, zodat de klacht van (eer-)gisteren is komen te vervallen. Des te beter ACENOCOUMAROL sandoz folie probleem is in de nieuwe strips opgelost

ACENOCOUMAROL TABLET 1MG

24 August 2009

Bij het doordrukken van het medicijn van Sandoz (ook bijv. bij paracetamol/codeine 500/20 van dit merk) is de doordrukstrip te dun. het ronde folielaagje blijft ongemerkt tussen de pilletjes liggen en kan (indien geen bril op) bijna ongezien ingenomen worden. Als de pilletjes op de tong liggen en er zit zon folie-rondje bij is het niet ondenkbaar dat dit bij inademen in de luchtwegen kan komen. Ik vind dat dunne folie van de doordrukstrips een onveilige bezuiniging van Sandoz.

ACENOCOUMAROL TABLET 1MG

8 September 2007

strip erg moeilijk door te drukken voor al omdat het pilletje erg klein is

ACENOCOUMAROL TABLET 1MG

27 April 2007

Voorheen zaten deze tabletjes per 200 stuks in een potje. Nu zitten ze in strips. Deze tabletjes zijn zo klein en moeilijk uit te drukken, zeker als iemand hamerduimen heeft (zoals ikzelf)

ACENOCOUMAROL TABLET 1MG

10 April 2007

Gebruik ongeveer 50 tabletten per week en werk zelf in een apotheek,ben op zoek gegaan naar een potje met losse tabletten omdat ik het niet handig vond om zoveel tabletten uit de strip te halen voor de rest van mijn leven. De firma Ratiopharm levert potjes met 100 tabletjes en heeft als knmp nr (=registratienummer)14305070 en RVG nummer 22045=04464.Deze zijn te bestellen via de apotheek,gewoon vragen of deze besteld kunnen worden als ze niet in het standaard assortiment zitten.Wij leveren voor meer klanten verschillende fabrikanten als ze problemen hebben met de verpakking.

ACENOCOUMAROL TABLET 1MG

6 April 2007

Gebruik nu 1,5 jaar acenocoumarol,slik er 6 a 7 per dag en werk zelf bij een apotheek Heb nu een firma gevonden die nog wel in potjes per 100 tabletjes levert. Als je dit knmp nummer 14305070(=registratienummer)opgeeft zijn deze gewoon te bestellen;firma is Ratiopharm Wij hebben ook klanten die een speciale firma van een geneesmiddel willen hebben vanwege bijvoorbeeld uitdruk problemen van tabletten uit de strips.Gewoon vragen/uitleggen aan de apotheek

ACENOCOUMAROL TABLET 1MG

30 November 2006

deze tabletjes zij heel erg klein en worden bijna altijd in een doordruk strip of potje (400 stuks) geleverd. Verzoek om ze in een dispenser (net zoals zoetjes) aan te leveren. Schoonmoeder is met deze oplossing, na regelmatig de tabletjes te hebben laten vallen, erg blij en kan met 85 jaar en een paar reuma handen, nu zelf perfect de juiste dosering per dag innemen. Haar Natrena zoetjes zijn dus vervangen door de sintromitus tabletjes. Aanschaf dispenser is dus maar eenmalig, daarna gewoon uit de strips of potje bijvullen. Heb geprobeert dit door tegeven aan fabrikant, maar dat is mislukt, helaas, zou dit graag alsnog willen doen.

ACENOCOUMAROL TABLET 1MG

15 May 2006

Mijn apotheek is veranderd van leverancier en sindsdien krijg ik de genoemde medicijnen in een verpakking die niet prettig werkt. Het komt herhaaldelijk voor dat de tabletjes stuk zijn en dat is bij zon klein tabletje erg lastig. Soms is het moeilijk ze door te drukken. Deze problemen had ik nooit bij de andere leverancier.

ACENOCOUMAROL TABLET 1MG

9 March 2006

doordrukverpakking zeer lastig bij zon kleine pilletjes

ACENOCOUMAROL TABLET 1MG

30 January 2006

zitten weer eens in een doordrukstrip: dit is voor oudere mensen die al last hebben om een knoop dicht te krijgen een hele toer om uit de verpakking te krijgen. Daarbij breken 9 van de 10 tabletten bij het uitdrukken! Zijn zo klein dat als ze vallen mijn moeder ze met geen mogelijk terug weet te vinden zijn en kleven ook nog eens prettig aan het gehemelte. Ik snap niet dat er bij veelvuldig medicijngebruik er geen rekening gehouden wordt met de oudere mensen. Bijvoorbeeld medicijnen aanleveren in de ouderwetse potjes of iets dergelijks (denk aan de doseringspotjes van bijv. zoetjes!) Kleine tabletjes kan mijn moeder niet eens vast houden omdat ze geen gevoel heeft in haar vingers.

ACENOCOUMAROL TABLET 1MG

7 March 2005

Tot voor kort werden de tabletten los in een kokertje aangeboden. Nu echter zitten ze in strips. Omdat ze erg klein zijn is het onhandig om ze per stuk uit de strip te drukken. Het zijn er vele. Geef mij maar weer het kokertje.

ACENOCOUMAROL TABLET 1MG

5 November 2004

Het is heel lastig om steeds op hetzelfde tijdstip je pilletjes in te nemen. Je vergeet het gewoon. Er zou iets moeten komen wat je waatschuwd elke dag je pilletjes te nemen. Vergoeding is prima. Wordt helemaal vergoed. En de verkrijgbaarheid is ook prima. Al wordt er wel elke keer gevraagd aan mij of ik de medicijnen nog moet gebruiken omdat ik eigenlijk vorige maand al mocht stoppen maar nog steeds geen bericht heb van de arts die bij de trombosestichting werkt..

ACENOCOUMAROL TABLET 1MG

5 November 2004

Het zijn bloedverdunners dus ze zouden moeten werken maar ik merk er niks van. Ik voel me er in ieder geval niet beter door.

ACENOCOUMAROL TABLET 1MG

23 September 2004

Ik moet dit medicijn levenslang slikken.Maar krijg maar een recept voor 3 maanden . Is hier niets aan te doen?

ACENOCOUMAROL TABLET 1MG

17 July 2004

oogwit = roodachtig. Dit is geen bloeding, volgens apothekerr is bloed buiten de bloedbaan getreden. Dit trad al op na circa 1 week , bij naar schatting 2-3 tabletten.

ACENOCOUMAROL TABLET 1MG

14 July 2004

De combinatie van deze medicijnen of 1 ervan veroorzaakt schilverige huid, gezicht, in het haar, vooral de oren, en impotentie.

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel