Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 25 resultaten gevonden.

AMFEXA TABLET 5MG

16 September 2019

Vroeger ritalin en was een drama. Jaren helemaal niets want ik wilde niks meer met medicijnen te maken hebben. Nu net 4 maanden dexamfetamine 2,5mg. Hier moest ik aan wennen maar kreeg rust in mijn hoofd en het werkte prima. En wat gebeurt er om de een of andere reden. De de Dex is weg en iedereen moet aan de amfexa. Amfexa is rommel, een drama. Is absoluut niet het zelfde en het kan echt niet liggen aan alleen verschil in hulpstoffen. Dit gaat helemaal fout en hoop dat men ingrijpt en amfexa gaat verbieden en gewoon dex leveren. Belachelijk. Ik stop dus weer met medicijnen en had dus nooit moeten beginnen. Ik baal als een stekker

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

AMFEXA TABLET 5MG

16 September 2019

Ik slikte 2 jaar dexamfetamine en ging er flink op vooruit, sinds twee weken AMFEXA.WAT EEN ELLENDE DIT! BEN TERUG BIJ AF! "vieze rommel

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

AMFEXA TABLET 5MG

14 September 2019

Vreselijk product. Enkel de hulpstoffen zouden anders zijn dan de magistrale bereidde Dexamfetamine.Blijkbaar dan pittige hulpstoffen want ik reageerde er erg slecht op.Sliep snachts erg weinig en liep flink opgefokt rond.Nu terug op magistale Dex (helaas moet je die nu dus zelf betalen) en weer normaal functionerend!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

AMFEXA TABLET 5MG

13 September 2019

Altijd dexamfetamine CEBAN 2,5mg van CEBAN gehad. Dit middel werkt perfect, ik heb rust, kan me goed concentreren, en veel minder impulsief. Na het GEFORCEERD!! gebruik van Amfexa omdat CEBAN niet meer geleverd mocht worden alleen maar ellende. Strakke kaken, geen focus, en onrustige benen, ik raad dit middel niet aan en ik hoop dat dexamfetamine 2,5mg eigen bereiding van de apothekers weer terug komt. Geef het middel terug wat wel werkt voor mensen, geef ons de keus!!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

AMFEXA TABLET 5MG

9 September 2019

Na 5 jaar depressie, trajecten bij huisartsen, ggz, psychologen, psychiaters, kwam er een therapeute met het idee om me te laten testen op ADHD. Dat bleek een match en ik kreeg dexamfetamine 2.5 mg voorgeschreven. In de 4 maanden daarna heb ik mijn leven volledig omgegooid. Een goede baan, een eigen huis. Ik kwam niet meer te laat en vergat geen afspraak. Voor het eerst sinds jaren was ik weer gelukkig. Nu opeens is dexam niet meer leverbaar en slik ik Amfexa, 5mg. Alle klachten waar ik vroeger last van had zijn terug, erger dan eerst. Mijn kaken klemmen, hartkloppingen, soms slaap ik een week niet. Op mijn werk kan ik net 10 min. naar 't scherm staren en stapelen de zaken zich op. Als ik over straat loop vliegen er zoveel gedachten door m'n hoofd dat er geen touw aan vast te knopen valt. Ik heb al wekenlang een kort lontje en voel me aggressief. Als je dan op internet gaat kijken naar ervaringen van lotgenoten, kom je erachter dat er talloze mensen zijn met dezelfde ervaringen. Ik ben momenteel echt ten einde raad en ben bang weer een enorme terugval te gaan maken. Ik hoop van harte dat iedereen de petitie ondertekent en dat we snel weer terug kunnen naar de geliefde Dexamfetamine 2.5 mg.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

AMFEXA TABLET 5MG

7 September 2019

Wat een rotzooi. Ik ervaar zeer veel last van bijwerkingen, en het gewenste effect is minimaal. Voorheen gebruikte ik Dexamphetamine van (volgens mij) de magistrale bereiding. Hier had ik ook last van wat bijwerkingen, maar dat stelde niets voor vergeleken met de ellende die Amfexa heeft veroorzaakt. Klachten: - minimaal effect op concentratievermogen - Hoofdpijn - buikpijn/ wee gevoel in maag - hoofd gloeit - zeer droge mond - wazig zien - plotselinge depressieve gevoelens - moeheid Bovenstaande klachten zijn begonnen vanaf het moment dat ik aan Amfexa begon. Deze klachten nemen af, of verdwijnen volledig wanneer de Amfexa is uitgewerkt. Ze komen weer terug op het moment dat ik een nieuwe dosis heb ingenomen. Als het werkende bestanddeel hetzelfde is, waarom heeft het dan zo bar weinig effect? En waarom staat er in de bijsluiter dat het alleen voor kinderen is..? Vaag.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

AMFEXA TABLET 5MG

6 September 2019

Wat een medicijn dit jemig. Al jaren dex genomen voelde me eindelijk me zelf. Ritalin en al die andere zooi veel nare bijwerkingen nu paar dagen aan de AMFEXA het lijkt wel of ik aan de speed zit mijn dosis van dex was 10mg per keer 3 keer per dag maar van de AMFEXA van 10 mg de hele dag uit mijn panty. Lijkt wel weer in me jonge jaren toen we aan de speed en xtc zaten juh pfff nu snap ik dat ze zo duur zijn. Zou graag me Dex weer terug willen want de hele dag strak staan is geen fijn gevoel durf me zonnebril niet eens af te zetten en auto rijden zit er nu ook niet in. Al 2 keer speeksel test en mee naar bureau bloed prikken 24uur rijontzegging en een hoop stress maar denk met deze pillem op dat je dan gelijk je rijbewijs mag inleveren. Waar zijn we mee bezig in dit land. Niet normaal meer Iluminatie zooi

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

AMFEXA TABLET 5MG

5 September 2019

Dexamfetamine was Top, maar Amfexa is echt Troep en de prijs niet waard. Amfexa 5mg pilletje heeft ‘geen’ goede werking op mij en wil graag terug naar de oude DMB (De Magistrale Bereider 2,5mg tabletten). Ik krijg een hoop kop pijn en krijg hartkloppingen van amfexa, ik word warrig en krijg ik de dag daarna kramp in me nek en rug wat wel een halve dag duurt. En dan voel ik ook nog is onvoldoende posiftieve effecten in vergelijking met de bijwerkingen. Wat ik daarmee probeer te zeggen is dat voor mij Amfexa meer Negatief is dan Positief. Ik vond De Magistrale Bereider ideaal werken voor me en maakt mij mentaal helder en deelnemer van de maatschapij en verlost mijn ADHD symptomen. Ik weet niet wat er aan de hand is met Amfexa, maar ik vind dat er veel beter op gelet worden wat voor vulstoffen ze er in zitten en hoe het gemaakt wordt. Het is wel iemands leven waar je mee speelt, financiëel, mentaal en fysiek!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

AMFEXA TABLET 5MG

4 September 2019

Wow, hoe kan de wereld zo verpest zijn. Al paar jaar met zeer veel plezier 2.5mg dexamfetamine. Per dosis 7.5mg, ideaal. Na 30 jaar was ik gelukkig en kon ik doen wat ik wilde.Tot mijn stomme verbazing zijn deze tabletten ingeruild voor troep. AMFEXA 5mg. Wat een zooitje is dit, ik heb bij elke dosering (4*pd) 2 kleine puntjes over van het breken. Bij elk tabletje wat je breekt brokkelt er van alles vanaf. Ze zijn ook alleen op een harde ondergrond te breken, niet handig! Dan de bijwerkingen, of het gebrek aan werkingen.Hoofdpijn, echt zeurige hoofdpijn.Slapeloosheid, Hyper gevoel in benen en lichaam Gebrek aan rust in me kop. Chaos.Wazig zicht.Kaakpijn.Vergeetachtig.Last van staar achtige momenten.Duf.Sloom .Achterdichtig.Paranoïde .Humeurig.Kort lontje Helaas ervaringsdeskundige met gebruik van speed, en dit lijkt er verdomd veel op. Daarnaast ook nog de idiote gang van zaken mbt de eigen bijdrage. Via een formulier moet je aanvragen dat je 20,83€ per maamd gestort krijgt zodat je aan het einde van de rit 250€ af kan tikken? Hoe omslachtig wil je het hebben.Na een week uit noodzaak gestopt, tot op heden geen oplossing. Zelfs al zou ik dex zelf betalen is het niet mogelijk? Bizar echt te bizar

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

AMFEXA TABLET 5MG

3 September 2019

Ik gebruik al jaren dexamfetamine. De 5 mg van de magistrale bereider (DMB) werkte altijd perfect, de tabletten van 2,5 mg van Ceban helaas niet, ookal nam ik in mg even veel als van de 5 mg tabletten. Met Amfexa heb ik weer het effect dat ik gewend was van dexamfetamine 5 mg. Ik vind de prijs van Amfexa schandalig hoog, maar over het effect op mijn ADHD kan ik alleen maar positief zijn. Ik heb veel meer rust met Amfexa dan met de bereiding van 2,5 mg dexamfetamine.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

AMFEXA TABLET 5MG

3 September 2019

Vreselijk. Slik al 12 jaar dexamfetamine, nu opeens over naar amfexa. Totaal niet de zelfde werking! Mega veel bij werkingen, ik heb reuma migraine spastische dikke darm en borderline hoge bloeddruk etc. lees de bijsluiter van Amfexa. Is niet bedoeld voor behandelen van volwassenen. Is gewoon weer zo'n bedrijf die geld aan de zieke mensen wil verdienen. Dexamfetamine wordt al sinds 1935 gemaakt door de magistrale apotheek die er voor geleerd hebben en nu maken ze het in de fabriek. Vreselijk dit.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

AMFEXA TABLET 5MG

1 September 2019

Je hebt van amfetamine meerdere soorten. Laat ik het simpel houden, je hebt levo-amfetamine en dextro-amfetamine (levo is een links isomeer en dex een rechts isomeer). Levo werkt meer op je lijf en dex in je hoofd. Ik verwacht dat in Amfexa veel meer levo zit, wat kan verklaren waarom zoveel mensen vervelende bijwerkingen krijgen van deze merknaam Amfexa. Dokters weten dit doorgaands niet en zeggen dat het dezelfde stop is; klopt amfetamine. Maar geen zuivere dexamfetamine. Ik ga er heel slecht op en weiger het te nemen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

AMFEXA TABLET 5MG

30 August 2019

Bizar hoeveel verschil er kan zitten in medicatie die 'hetzelfde' zou moeten zijn. Ook bizar dat het medicijn wat je altijd al hebt gebruikt ineens ongewild omgeruild kan worden.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

AMFEXA TABLET 5MG

29 August 2019

Wat een naar medicijn is dat zeg bizar depri futloos echt niet te vergelijken met dex ..Maar wat moet ik nu ?

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

AMFEXA TABLET 5MG

28 August 2019

Niet mega ontevreden maar merk erg verschil met de dexamfetamine die ik eerst gebruikte. Door de amfexa heb k t idee dat minder goed werkt en soms praat vloed krijg. Zou heel fijn zijn als de oude dexamfetamine weer terug komt !

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

AMFEXA TABLET 5MG

25 August 2019

Ik heb het altijd prima gedaan op dexamfetamine 2.5 mg. Ik had maar weinig last van bijwerkingen, de bijwerkingen die er waren waren prima om mee te leven. Ik had mijn leven prima op orde dankzij deze medicatie. Sinds ik Amfexa slik is de chaos terug in mijn leven! De bijwerkingen die ik bij 2.5mg had, heb ik nu ook met dit merk. Echter zijn deze veel vervelender en meer aanwezig. Daarnaast heb ik er andere bijwerkingen bij gekregen. Ik ben amper een maand verder en ik trek het gewoon niet meer. Ik heb urenlang hartkloppingen met een hartslag van boven de 120. Mijn handen beven de hele dag door, ik kan niet eens normaal een slok drinken nemen. Ik kan onmogelijk in slaap vallen. Ik krijg hoofdpijn wat je bijna migraine kan noemen. Ik voel me slap, moe en heb moeite om woorden normaal uit te spreken. Collega's zeggen dat ik zo suf ben dat ik stoned lijk. Ik krijg niets meer op orde, ik vergeet enorm veel. Mijn hele structuur is verdwenen. Ik heb geen focus meer en raak overprikkeld terwijl dit daar juist tegen zou moeten helpen! Amfexa werkt echt niet hetzelfde als dex 2.5mg, ik snap niet waarom ze dit blijven beweren.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

AMFEXA TABLET 5MG

24 August 2019

Verschrikkelijk. Geen toegevoegde waarde. Alleen de nare bijwerkingen doen het goed bij amfexa. Zelfs depressiviteit treedt op met het innemen van deze medicatie. Met alle rechten die amfexa zich toegeëigend heeft, is het ook nog eens een heel slecht medicijn.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

AMFEXA TABLET 5MG

23 August 2019

Sinds april dit jaar dexamfetamine gebruikt. Echt een verademing; ik leef weer! Start Amfexa 6 augustus en de eerste week een unheimisch gevoel; ik zal wel weer moeten wennen aan regelmaat en ritme na de vakantie.Volgende anderhalve week steeds meer last van futloos zijn. Idee dat zaken moeilijk binnenkomen. Niet overprikkeld, maar afgestompt qua gevoel. Gaandeweg voel ik me de hele dag vermoeid en kom moeilijk toe aan mijn werkzaamheden. Lichamelijk continu een slap gevoel, vaak trillende handen en de hele dag voel ik mijn hart kloppen; continu een licht gevoel in heel mijn lijf en een licht geklop in mijn hoofd/oren; een soort van lichte hoofdpijn rond mijn ogen.Me concentreren en werkzaamheden oppakken worden steeds moeilijker. Ik ben snel het overzicht kwijt en als ik thuis kom ben ik uitgeput. Na 2,5 weken de balans opgemaakt. Het wordt alleen maar erger. Ik zou het futloos willen noemen, maar het is vervelender; ik voel me ronduit ellendig, zowel fysiek als mentaal en kan wel janken. Het is of ik compleet afgevlakt ben en alles aan me voorbij gaat. Ik heb nergens meer zin in...mijn energie is weg. Ik stop ermee...

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

AMFEXA TABLET 5MG

22 August 2019

Verplicht over moeten stappen van de 2,5 mg van de Magistrale Bereider naar Amfexa omdat die zo slim was om het alleenrecht te vergaren.Het werkt heel anders. Ben er niet over uit of het nu langer werkt (waardoor je een overdosering gedurende de dag krijgt) of korter (waardoor er een onderdosering ontstaat). Hoe dan ook, onrustiger, hoofdpijn (ik heb nooit hoofdpijn; nu al een week), ik zweet meer (en stink naar zweet; ook dat nooit gehad) en warriger dan normaal.Fabrikant moet zich schamen dat ze een grote groep mensen, die vaak al een leven lang opzoek zijn geweest naar een middel en dosering dat bij ze werkt, hun medicatie ontneemt. Werkzame stof is hetzelfde; yeah right, geef dan die van de Magistrale Bereider maar als het toch hetzelfde is.. :-(

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

AMFEXA TABLET 5MG

22 August 2019

Niet goed te doseren en verschrikkelijk duur vergeleken met de magistrale bereiding

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

AMFEXA TABLET 5MG

22 August 2019

dexamfetamine 2,5 van de magistrale bereider was mijn eerdere medicatie. Helaas ma dit top medicijn noodgedwongen amfexa moeten gebruiken. Heel nare ervaring. Krampachtig hoofd en heel prikkelbaar. Jeuk. Depressiteit. Verschrikkelijk en ongelofelijk mensonterend hoe dit mogelijk gemaakt is om amfexa zo aan de macht te zetten met een prust medicijn.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

AMFEXA TABLET 5MG

21 August 2019

Ook verplicht over moeten stappen, knallende koppijn en weinig positieve effecten. Rotzooi, wat veel te duur is en per omgaande uit de markt gehaald zou moeten worden. Wanneer je googled op dit medicijn is er tot op heden geen enkel succesverhaal bekend op welke blog dan ook, over patiënten die van goedkope Dexamphetamine naar Amfexa zijn overgestapt(?) Ervaringen van de merkloze variant zijn stukken beter..Daarnaast weten veel apotheken (waaronder de mijne) niet dat Amfexa NIET gebroken mag worden voor het veredelen van een dosis, slechts om het doorslikken makkelijker te maken. PAS HIER MEE OP! Dit resulteert er dus in dat ik een combi van 2 merken moet gebruiken om mijn dosis van 2,5mg te gebruiken.Voorheen tot zeer grote tevredenheid de goedkope DMB 2,5 mg gebruikt. Het is ronduit belachelijk dat een fabrikant een geneesmiddel na 100 jaar magistrale productie kan registreren.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

AMFEXA TABLET 5MG

17 August 2019

Nou wij hebben dezelfde ervaring meegemaakt..Het werkt heel anders als de 2.5.. Wij hebben gelukkig nog een contact persoon die de 2.5 nog heeft en zijn daar erg blij mee.. Schandalig. Het gaat alleen maar om geld en niet om de personen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

AMFEXA TABLET 5MG

16 August 2019

Altijd dexamf 2.5mg gehad.Moest AMFEXA, voelde me heel slecht depressief ervan. Apotheek geeft me Dex 2.5 niet meerOvergestapt naar andere en oon deze na 3mnd ook niet meer, alleen voor kinderen tot 6 jaarDus wat moet ik nu?

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

AMFEXA TABLET 5MG

10 August 2019

Noodgedwongen overgestapt om Amfexa 5mg. Fabrikant leverde geen dexamfetamine 2.5mg meer. Wat een troep zeg! Nooit geen klachten met dexamfetamine. Lijkt wel of het al je add klachten versterkt. Slecht slapen, chaotischer dan normaal, afge vlakt, migraines. Voor het eerst in mn leven zelfs ziek naar huis gegaan van mn werk omdat ik me zo ellendig en voelde terwijl ik zo'n typ ben dat met een fiks virus nog gewoon op de werkvloer staat. Ik hoef die troep nooit weer.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel