Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 25 resultaten gevonden.

AMFEXA TABLET 5MG

19 February 2020

Ergere bijwerkingen. Hoofdpijn misselijkheid.Gespannen spieren met name kaken. Spierkrampen. Lusteloos .Ik lees dat dit middel voor kinderen 6-17 jaar voorgeschreven wordt en niet voor volwassenen bedoeld is...ik ben een vrouw van 43!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

AMFEXA TABLET 5MG

13 February 2020

Net als zovelen was ik zeer tevreden met de magistraal bereide dexamfetamine, maar zoals we allemaal weten, moesten we verplicht overstappen Amfexa.Om het kort te houden:Hoofdpijn, Nerveus gevoel,Hoge bloeddruk (althans zo voelt het),Over geprikkeld zijn (filters sluiten niet, zeg maar, zoals bij de normale dex),Snel geïrriteerd ,Brainfog,Lusteloos / vermoeid,ADHD is alive and kicking. Dus ja, geef mij de oude dexamfetamine graag terug. Ik ben nu zelfs gestopt met Amfexa en ga medicatieloos door het leven, wat zeker lastig is, maar verkies boven de slechte bijwerkingen van Amfexa.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

AMFEXA TABLET 5MG

12 February 2020

Echt een super middel! Ik functioneer er een stuk beter op. Oftewel kwaliteit van leven gaat vooruit. Door goede begeleiding heb ik de juiste dosering gevonden. Ongelooflijk idioot dat dit niet wordt vergoed... het helpt met goede begeleiding zoveel mensen!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

AMFEXA TABLET 5MG

11 February 2020

Zenuwachtig gevoel, niet kunnen concentreren, doodmoe, trillen, onophoudelijke onrust in lijf en hoofd, verkrampte kaken, hoofdpijn, kort lontje, overemotioneel, zwaar gevoel op de borst.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

AMFEXA TABLET 5MG

8 February 2020

Ik gebruik nu ongeveer 1 jaar Dex en vanaf de 1e pil voelde ik me top. Vorige week haalde ik mn nieuwe voorraad uit de automaat) en dat bleek Amfexa te zijn? Zal wel dacht ik.Mijn god wat een troep! Hoofdpijn, stijve nek, hartkloppingen. Ik ben ten einde raad en ga maandag gelijk de huis arts bellen want ik wil gewoon mijn Dex terug!!!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

AMFEXA TABLET 5MG

4 February 2020

werkt bijna evengoed als de dexamfetamine. Wel sinds gebruik ernstig last van hoofdpijn, duizeligheid, misselijk, en het ergste is het beven, kan soms nauwelijks een kopje vasthouden, en dat door een medicijn wat ik eigenlijk slik om beter te kunnen funcioneren.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

AMFEXA TABLET 5MG

4 February 2020

na jaran dexamfetamine nu Amfexa: hoofdpijn, duizelig, misselijk, ernstig beven.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

AMFEXA TABLET 5MG

29 January 2020

Wat een ellende!Pas vandaag me verdiept in de Amfexa. Wat ik allemaal lees aan bijwerkingen raakt me. Ik besef pas nu dat de staat waar ik in verkeer vanaf oktober ongeveer in steeds toenemende intensiteit door die stomme wisseling komt.... Heb ik daar al die tijd al nodeloos mee rond gelopen. Allerlei bijwerkingen die ik eerder in veel mindere mate heb gehad zijn enorm toegenomen en meer. Lichamelijk: druk op mijn hoofd, piep in mijn oren, hele droge ogen en flink verslechterd zicht. Ontstekingen in mond en neusslijmvliezen. Zweten en kouwelijk zijn. Stemming: waardeloos. Kan me nergens toe zetten er komt vaak letterlijk een dag niets uit mijn handen en zelfs angstig, ik trek me terug. Trillen en nerveus zijn. En toenemend tandengeknars. En een geheugen en concentratie als dat van een goudvis. Ik krijg geen dag mijn werk af en ik slaap belabberd. Wat een gedoe allemaal. Ik heb hier helemaal geen zin in.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

AMFEXA TABLET 5MG

28 January 2020

Na 4 jaar verplicht 2,5 Mg tabletten dexamfinefulfaat te hebben geslikt omdat de dexamfetamine vanaf 5 Mg bezopen duur was geworden niet meer vergoed werd, krijg ik dit jaar ineens verplicht de (eerder zo dure) amfexa in mijn maag gesplitst. Dat is helemaal niet hetzelfde want daarin zijn hulpstoffen isomalt, crospovidon en magnesiumstearaat verwerkt. Op een van deze stoffen reageer ik heel onprettig. Ik vind het schandalig dat ik wordt gedwongen dit merk te nemen. Bijwerkingen knallende koppijn en spanning in maag.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

AMFEXA TABLET 5MG

17 January 2020

Veel te veel negatieve bijwerkingen, zonder het goede effect. Cluster-achtige hoofdpijn, veel hartkloppingen, wazig zien

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

AMFEXA TABLET 5MG

17 January 2020

Schandalig dat er nog vastgehouden wordt aan "het heeft dezelfde werkzame stof als dexamfetamine". Vrij duidelijk te merken aan alle reacties van mensen, die gedwongen moesten overstappen, dat dit niet klopt. Eindelijk iets gevonden dat voor mij werkt, alles ging beter op werk en nu weer terug bij af. Schandalig!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

AMFEXA TABLET 5MG

14 January 2020

Dit zijn echt toppillen. Ik heb zelf ADHD en slik hiervoor dexamfetamine (ik kan niet tegen methylfenidaat, dus gebruik dexamfetamine als alternatief). Een uurtje na het slikken kan ik volledig gefocust leren! Je krijgt gewoon zin in het maken van huiswerk, leren, plannen etc. en als je dan bezig bent wil je eigenlijk niet meer stoppen. Ook zijn de bijwerkingen heel licht, en valt de terugslag in de avond mee. Geweldig medicijn!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

AMFEXA TABLET 5MG

13 January 2020

2013-2016 gebruikte ik Amfexa en toen was er een hoop gedoe met grondstoffen. Toen kwamen de 2,5mg magistrale bestr. na jaren slikken kreeg ik toevallig een doosje Amfexa en sindsdien wil ik niet meer anders.De 2,5mg slaan hard in en snel uit daardoor krijg ik teveel emotie schommelingen. De amfexa bouwt rustig op en werkt ook iets langer. De 2,5mg is soms na een uur al niet meer voelbaar, en soms voel ik ze nog na 6 uurtjes. Ik zie dat iedereen negatief is over Amfexa maar eerst was er alleen maar Amfexa en de ervaringen waren allemaal goed en toen waren er ook maar enkele ervaringen te vinden op het internet.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

AMFEXA TABLET 5MG

13 January 2020

Mijn dochter (15) heeft deze troep ook gekregen ipv dexamfetamine. Ze is weer een heel ander kind! En niet positief bedoeld. Ben nu met de kinderarts bezig om alsjeblieft dexamfetamine weer voor te schrijven.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

AMFEXA TABLET 5MG

12 January 2020

Zoals velen verplicht overstappen op Amfexa na gebruik van Dexamfetaminesulfaat 2,5mg. Verschrikkelijk medicijn na een maand proberen nog steeds ernstige bijwerkingen. Ik ben niet iemand die de bijsluiter leest maar nu ik de bijsluiter gelezen heb borrelt er nog meer woede op.Met het innemen van de Amfexa zijn er veel symptomen die ik had voor dat er ADHD geconstateerd werd weer terug zonder zelfs erger.En ik krijg dit medicijn zelfs met het gegeven dat mijn schildklier niet werkt zoals zou moeten.En een prikkelbare darm heb.Borderline. Hoofpijnklachten lijkend op migraine.Diarree.Uitslag.Droge mond .Zweetaanvallen.Om flauwe kul uit dakpan gaan.ConcentratieEnz. Enz. Enz.Als mens mag je er vanuit gaan dat een apotheker weet wat hij/zij doet dacht ik.Helaas Deze maand was een ware hel. Ben begonnen met overblijfsel van Dex 2,5mg en het gaat nu al stukken beter.Ik heb bij www.lareb.nl De bijwerkingen ingevuld zodat er steeds meer bekend wordt over de nadelen van dit medicijn.Mvg,Janine

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

AMFEXA TABLET 5MG

11 January 2020

Mijn dochter is ook verplicht over gestapt. Het lijkt bij haar tegendraads te werken. Wij zijn hier absoluut niet blij mee.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

AMFEXA TABLET 5MG

9 January 2020

Verplicht over moeten stappen samen met mijn zoontje en het is een ramp. Allebei heel veel bijwerkingen en apotheek zegt gewoon dat er geen alternatief is... Hiervoor dex van de magistrale bereider gehad na jaren van zoeken en nu weer helemaal terug bij af..Ons hele leven staat gelijk weer op zijn kop...

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

AMFEXA TABLET 5MG

3 January 2020

Gedwongen overgestapt naar amfexa ipv dexamfetamine van DMB, omdat deze verboden zou zijn. Vanaf dag 1 misselijk, duizelig, veel minder eetlust, heel vaak diarree, gewrichtspijn, veel meer hoofdpijn en regelmatiger migraine, hartkloppingen, rusthartslag al bijna 10 bpm gestegen in een paar dagen tijd. Ik slaap stukken slechter, kan veel slechter tegen prikkels, kan me bijna niet meer concentreren. Waardeloos! Apotheker zegt dat het helemaal niet kan dat je er anders op reageert, dat het precies het zelfde is, hier klopt hélemaal niks van!! Getuige andere reacties van gebruikers die omgegaan zijn. Daarnaast kost het me een fortuin omdat slechts 10% vergoed word. Dit schijnt volgens mijn apotheker bij elke verzekeraar te zijn. €256 per maand om me doodziek te voelen. Ik ben woest!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

AMFEXA TABLET 5MG

28 December 2019

Verplicht over moeten stappen op Amfexa 5mg na langere tijd iedere dag trouw Dexamfetamine 2,5mg van de magistrale bereider. Wereld van verschil, helaas geen positieve ervaring voor mij. Werking is anders, meer last van bijwerkingen: hardkloppingen, nervositeit, rusteloosheid, spanning op mijn kaken, negatieve gedachten en meer. Ik baal hier echt heel erg van en weet niet wat ik nu moet doen. Gestopt met Amfexa, nu terug op methylfenidaat, maar helaas drukt dat op zijn beurt weer mijn gemoedstoestand als persoon en merk ik dat ik langzaam weer in een wat zombie-achtig gedaante verander dat of emotieloos is of overprikkelt en emotioneel. Nog steeds opzoek naar een alternatief of een oplossing, nog niks gevonden....

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

AMFEXA TABLET 5MG

19 December 2019

Werking verwaarloosbaar vergeleken met magistraal bereide dexamfetamine.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

AMFEXA TABLET 5MG

11 December 2019

Ik kreeg van de ene op de andere dag Amfexa mee in plaats van DMB Dexamfetamine. De bijwerkingen van Amfexa waren extreem. Dit maakte het toch al gevaarlijke werken op hoogte dat ik doe compleet onverantwoord!!Ik ben woest dat dit zonder waarschuwing zomaar gedaan wordt! De veiligheid van mijn collega's, de voetgangers onder ons en mij zelf is wel degelijk in gevaar geweest. Ik ben woest en ik schaam me kapot!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

AMFEXA TABLET 5MG

6 December 2019

Amfexa werkt goed op de meest heftige symptomen van ADHD (aandachtsspanne, drang tot overdadige aanwezigheid, depressieve gedachten, drukte in het hoofd). De bijwerkingen van dit medicijn zijn in het begin extreem en het duurt lang voordat deze bijwerkingen weggetrokken zijn. De eerste dag kan verwacht worden extreem hyperactief te zijn en geen logische gedachtegang te kunnen behouden (juist het tegenovergestelde van het doel van dit medicijn). Geen eetlust, verminderd besef van tijd, hoofdpijn, duizeligheid, 'nadorst', buikpijn en moeite met inslapen/slapeloosheid.Na bijna 3 maanden elke dag Amfexa in te nemen zijn de 'nadorst' en verminderde eetlust nog steeds een aanzienlijk probleem. De andere symptomen zijn redelijk afgenomen (mede door de laatste dosis van de dag te verlagen om slapeloosheid te voorkomen). Sporadisch nog buikpijn/misselijkheid na innemen van Amfexa.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

AMFEXA TABLET 5MG

28 November 2019

Het medicijn werkt op zich goed voor de ADHD, maar bijwerkingen zijn fors. Heb hierom dosis moeten verlagen. Kreeg hartkloppingen, kaakstijfheid maar vooral veel darmklachten en trombose aambeien. Laatste met heftige pijn.Contact met andere gebruikers leert dat ik met laatste klachten niet enige ben. Amfexa gebruik in combinatie met prikkelbaar darm syndroom gaat niet goed. Zodra is stopte klachten direct 80% weg en 2 dagen volledig. De gebruikte hulpstoffen zijn anders dan de oude dexa, wat vele malen fijner werkte. Nu Lisdexamfetamine aan het proberen. Hier zit niet dezelfde vulstoffen in als amfexa.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

AMFEXA TABLET 5MG

27 November 2019

Nu 3 maanden Amfexa geslikt. Was mijn eerste medicatie na constatering van ADD. De eerste weken ging het goed. Was begonnen met een halve tablet per dag. Eenmaal in de weken hierna uitgebreid naar 2 tabletten per dag. De laatste dagen steeds meer onrustig, vooral lichamelijk. 2 dagen geleden vanuit het niets, zware hartkloppingen, grauw, droge mond, duizelingen. Collega heeft 112 gebeld. Eenmaal in de ambulance bleek ik een bloeddruk van 219/158 te hebben. Na uitgebreid onderzoek bleek ik geen schade te hebben aan mijn organen maar de artsen noemden het een zeer gevaarlijke situatie waarbij zij ervan overtuigd waren dat dit veroorzaakt is door de Amfexa. De artsen konden ook niet begrijpen dat dit is voorgeschreven zonder enige controle. Amfexa blijkt dus een broertje van harddrug speed te zijn. Mijn advies: BLIJF ER AF.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

AMFEXA TABLET 5MG

26 November 2019

Word er wel rustiger van maar mijn maag en darmen staan in brand. Het begint nu ook in de slokdarm en in mijn mond, voornamelijk de tong, te branden. Tegen de avond wordt het minder want ik neem maar 1 tablet per dag. Maar in de ochtend als ik de tablet heb ingenomen begint het na een uurtje weer te branden. Is niet meer vol te houden.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel