Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 25 resultaten gevonden.

AMFEXA TABLET 5MG

7 September 2020

Het geeft mij een koortsig gevoel.Ik kan mij er niet per se beter door concentreren. Het ergste is de migraine die ik er van krijg (soms wel meerdere dagen achter elkaar).

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

AMFEXA TABLET 5MG

10 August 2020

Na Ritalin geprobeerd te hebben, maar daar geheel van af te vlakken, niet meer mijzelf te zijn, kreeg ik enkele jaren geleden dexamfetamine voorgeschreven omdat ik ADHD heb. Het was een verademing, er ging een hele nieuwe wereld voor mij open. Sinds ik een aantal maanden geleden over moest stappen op Amfexa, dacht ik prima, als het hetzelfde medicijn is met dezelfde werkzame stoffen is dat geen probleem. Toch merk ik al een half jaar dat ik enorm emotioneel ben, me moeilijk tot zaken kan verzetten, ik pieker enorm en inslapen is onmogelijk. Ik heb al mn hele jeugd last van slaapproblemen, dus ik onderneem alle stappen die helpen (mediteren, geen schermen meer savonds, elke avond dezelfde tijd naar ben en er uit, geen suikers in de avond) maar toch heb ik er nu veel meer moeite mee dan voorheen. Ook heel veel bezig geweest met zelfontwikkeling en om wat te doen aan mijn negatieve gedachten, maar het lijkt wel alsof wanneer ik geen Amfexa neem, mijn klachten ineens weg zijn. Met Amfexa voel ik me neerslachtig, chaotisch en ik krijg enorm zin om te dwangmatig te roken. Als ik geen Amfexa neem, wil ik geen eens sigaretten. Ik ben al eens eerder gestopt met Amfexa, maar toen krijg ik hartkloppingen en viel ik steeds bijna weg.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

AMFEXA TABLET 5MG

8 August 2020

De positieve effecten op ADD zijn merkbaar (helderder denken, in grotere groepen kunnen focussen op één gesprek, sociaal wat minder gefilterd) , maar ook de negatieve effecten. Weinig eetlust, snel geïrriteerd raken, nervositeit, futloosheid, versnelde hartslag, hartkloppingen, drukkend gevoel op de borst.Het is dus een persoonlijke afweging of dit het middel voor je is. Ik ga zelf binnenkort vragen wat er verder beschikbaar is.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

AMFEXA TABLET 5MG

22 July 2020

Ik sluit mij aan bij de andere negatieve meldingen. Ik heb sinds 2011 altijd Dex.capsules of tabletten gebruikt (DMB of DCB), en hielp mij perfect! Sinds Amfexa ben ik veranderd in een moe en lusteloos persoon. herken niet meer van mezelf terug (ook van voor het gebruik van dexa) Ook na stopperiodes die ik heb ingelast ben ik niet opgeknapt. Wel echt heel naar en jammer.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

AMFEXA TABLET 5MG

21 June 2020

Voor heen slikte ik magistrale dex nu verplicht de Amfexa. Heb meer last van bijwerkingen zoals droge mond, rare smaak in me mond, eerder opgefokt, geïrriteerd en extreem zweten. Had ik met de oude dex geen last van!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

AMFEXA TABLET 5MG

18 June 2020

Breng de oude Dexamfetamine terug!! Dit spul verergert juist de klachten van ADHD ers. Dit komt door de kunstmatige zoetstof Isomalt. Dit stofje is zeer schadelijk voor je dopamine en serotonine systeem wanneer het dagelijks word ingenomen. De oorzaak van adhd ligt dus bij onder andere de verminderde afgifte van dopamine en serotonine. En zorgt dit medicijn er dus voor dat de klachten alleen maar verergeren. Dit leidt dus tot de veelgenoemde klachten die sinds de merk wissel zijn gekomen. Ikzelf slikte eerst de oude Dexamfetamine. Dit was denk ik het meest behulpzame medicijn wat ik ooit heb gekregen. Na een half jaar gestopt omdat ik verder wilde leven zonder medicijnen. Helaas kwamen na mijn oude klachten weer terug en besloot ik weer dexamfetamine te gebruiken. Toen kreeg ik dus ineens deze troep. Sinds ik dit gebruik voel ik me enorm depressief. Aan het einde van de dag ben ik futloos en moe. Wat een rotzooi is dit zeg!!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

AMFEXA TABLET 5MG

14 June 2020

Waarom was er noodzaak om dexamfetamine sulfaat te vervangen voor Amfexa? Het werkt veel slechter en het heftige bijwerken t.o.v het sulfaat. Ook wordt het niet meer vergoed door de verzekering.Medische industrie is te gefocust op het geld.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

AMFEXA TABLET 5MG

14 June 2020

Prima spul, ik heb sinds kort de combinatie van 2.5 mg dex met 5mg amfexa, 2 maal per dag. Ik kan me goed focussen en heb zin in de dag. Ik krijg het alleen wel erg benauwd, maar ik ben er nog niet achter of dat ook daadwerkelijk aan de amfexa ligt.Voor andere amfexa gebruikers: ik heb van de apotheek een brief gekregen om geld terug te krijgen van amfexa. Pas na 250 euro zelf te hebben betaald aan deze middelen, vergoed de zorgverzekering het. Dus amfexa betaalt je die 250 euro (in maandelijkse termijnen) per jaar (+-20 euro per maand dat je het gebruikt). Dus kijk op de site, of vraag het na bij je apotheek!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

AMFEXA TABLET 5MG

29 May 2020

Voorheen de andere dexamfetamine en jaren nooit problemen gehad. Van Amfexa word ik moe, neurotisch, krijg bizar heftige huilbuien en ben constant negatief. Nu aan het afbouwen en nooit meer die troep. Dan maar weer als een kip zonder kop rond stuiteren.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

AMFEXA TABLET 5MG

24 May 2020

Een leeg gevoel, een soort onverschilligheid naar alles. Ik doe alles wat ik moet doen veel meer als een robot. En daarbij, hele hinderlijke buikpijn. Ik moest echt even gaan liggen in plaats van studeren. Dit was bij de vorige dexamfetamine medicatie, die volgens de apotheek hetzelfde zou zijn, helemaal niet het geval. Het enige wat een voordelig verschil is te noemen is dat ik van deze variant dexamfetamine niet zo zweet, maar dat voordeel valt in het niet met de nadelen. Het is werkelijk best kwalijk dat de eerdere dexamfetamine tabletjes, die door de apotheek zelf gemaakt werden, zo had ik begrepen, zomaar zijn vervangen door deze duurdere en slecht werkende variant.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

AMFEXA TABLET 5MG

24 May 2020

bedroevend slecht. veel bijwerkingen met heel weinig resultaat t.o.v. de Dexamfetamine

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

AMFEXA TABLET 5MG

15 May 2020

Het verschil tussen mijn oude dexamfetamine 2,5mg en deze is enorm. Voel me constant 'gevloerd'. Na minutieus uitpluizen van bijsluiter en overleg met huisarts aan het afbouwen. Als dat de bedoeling was van het Besluit, verminderen van gebruik, dan lukt dat aardig. Het directe effect op de gebruiker is blijkbaar van ondergeschikt belang. Werkzame stof alleen zegt niets... weet men dat nu nóg niet?

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

AMFEXA TABLET 5MG

15 May 2020

Als aanvulling. Ergste bijwerkingen: vreselijke hoofdpijn (extra, want heb al jaren zware migraineaanvallen, dus welja, dank farmaceut) en duizeligheid

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

AMFEXA TABLET 5MG

15 May 2020

Ik heb het idee dat Amfexa niet zo goed werkt vergeleken met Dexamfetamine. Jammer dat dit opeens vervangen werd. Werkt raar op het geheugen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

AMFEXA TABLET 5MG

15 May 2020

zeer slecht medicijn, heeft mn leven compleet veranderd ,in negatieve zin. Tussen de verschillende bereidingen zit ook wat verschil, zelf vond ik die van Ceban het prettigst, maar die zijn alle maal beter dan Amfexa, de werking lijkt er niet eens op , en dan heb ik t nog niet eens over de bijwerkingen. waardeloze troep is het, ik wil mn oude medicatie en mn oude leven terug!!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

AMFEXA TABLET 5MG

4 May 2020

They stopped allowing the generic brand of dexafetamine in NL and forced me to take Amfexa. Amfexa is very different and not good. I have bad side effects. I can't understand why they won't allow me to take the other version. The generic is more natural. Amfexa feels like poison. I won't take it so now I have nothing. Pharmaceutical companies are evil. Amfexa actually took the Netherlands to court to force their toxic pills on the country. Truly evil.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

AMFEXA TABLET 5MG

14 April 2020

Super spul!En... ADHD is GÉÉN ziekte! ADHD is een neurologische afwijking in vergelijking met het neuro-typische brein.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

AMFEXA TABLET 5MG

25 March 2020

Eind 2019 moest ik ongevraagd overstappen van mijn oude vertrouwde dexamfetamine naar Amfexa. Sindsdien vooral veel last. Aanvankelijk vooral vage (maar wel serieuze) klachten die door zowel huisarts, apotheek als mijzelf niet op de wisseling van het medicijn werden thuisgebracht. Denk aan spierkramp in mijn kaak, hartkloppingen en een sterk verhoogde bloeddruk. Pas nadat ik op mijn eigen initiatief op deze site terecht kwam, viel het kwartje. Sindsdien proberen we de dosering goed te krijgen, maar tot op heden is dat nog niet gelukt. Nu op aanraden van de vaatspecialist even helemaal gestopt, wat absoluut geen pretje is. Zoooo graag zou ik terug kunnen naar de oude dex. Ik word hier zo verdrietig van.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

AMFEXA TABLET 5MG

12 March 2020

Sedert 2016 dexamfetaminesulfaat 2,5 magistrale bereiding geslikt. Prima, werking geen bijwerkingen. Dit jaar verplicht over op amfexa. Opgefokt, maag en darmklachten, barstende koppijn en na een week jeukende bultjes. Gestopt, paar dagen dexamfetaminesulfaat geslikt en de klachten verdwenen. Opnieuw Amfexa geprobeerd, direct onder de uitslag. Ik kan kennelijk niet tegen een van de hulpstoffen in dit merk, maar dat de werking heel anders is dan die van enkel dexamfetaminesulfaat staat daar los van. Mijn verzekeraar vergoed nu overigens wel de dexamfetamine, vanwege de allergie bestaat voor mij een medische noodzaak. De vraag is wel het mogelijk is dat patienten door zorgverzekeraars verplicht kunnen worden om over te stappen op een medicijn (psychofarmica) dat evident een andere werking heeft en dat dan ook nog vele malen duurder is dan de tabletten die magistraal worden bereid? Als het nou goedkoper was zou ik het nog begrijpen, maar dit is echt schandalig. Ons gevoel van gezondheid en welbevinden is dus afhankelijk van een financieel beleid op basis van de monopolie die door de producent van Amfexa wordt geclaimd. Waarom wordt werkzame stof toegevoegd voelen?

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

AMFEXA TABLET 5MG

9 March 2020

Voor heen slikte ik magistrale dex nu verplicht die amfexa heb meer last van bijwerkingen zoals droge mond, rare smaak in me mond, eerder opgefokt en geïrriteerd. Had ik met de oude dex geen last van! En de amfexa is ook nog eens een stuk duurder dat kan ik simpelweg eigenlijk gewoon niet betalen. Hierdoor kom ik in de financiële problemen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

AMFEXA TABLET 5MG

19 February 2020

Ergere bijwerkingen. Hoofdpijn misselijkheid.Gespannen spieren met name kaken. Spierkrampen. Lusteloos .Ik lees dat dit middel voor kinderen 6-17 jaar voorgeschreven wordt en niet voor volwassenen bedoeld is...ik ben een vrouw van 43!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

AMFEXA TABLET 5MG

13 February 2020

Net als zovelen was ik zeer tevreden met de magistraal bereide dexamfetamine, maar zoals we allemaal weten, moesten we verplicht overstappen Amfexa.Om het kort te houden:Hoofdpijn, Nerveus gevoel,Hoge bloeddruk (althans zo voelt het),Over geprikkeld zijn (filters sluiten niet, zeg maar, zoals bij de normale dex),Snel geïrriteerd ,Brainfog,Lusteloos / vermoeid,ADHD is alive and kicking. Dus ja, geef mij de oude dexamfetamine graag terug. Ik ben nu zelfs gestopt met Amfexa en ga medicatieloos door het leven, wat zeker lastig is, maar verkies boven de slechte bijwerkingen van Amfexa.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

AMFEXA TABLET 5MG

12 February 2020

Echt een super middel! Ik functioneer er een stuk beter op. Oftewel kwaliteit van leven gaat vooruit. Door goede begeleiding heb ik de juiste dosering gevonden. Ongelooflijk idioot dat dit niet wordt vergoed... het helpt met goede begeleiding zoveel mensen!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

AMFEXA TABLET 5MG

11 February 2020

Zenuwachtig gevoel, niet kunnen concentreren, doodmoe, trillen, onophoudelijke onrust in lijf en hoofd, verkrampte kaken, hoofdpijn, kort lontje, overemotioneel, zwaar gevoel op de borst.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel