Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 25 resultaten gevonden.

AMFEXA TABLET 5MG

15 November 2019

Ik word er ook nog eens depressief van en krijg nekkrampen en hevige bijwerkingen. Het heeft tot nu toe sinds al 3 maanden helemaal NIETS gedaan behalve mijn leven in een goot gooien. Ik ben 17 en ik heb ADD en OCD. Ik woon vrijwillig in een woongroep voor mijn depressie en thuis situaties en eindelijk wanneer ik dacht dat ik mijn leven weer de goeie kant opgaat komt Amfexa het allemaal verpesten. 3 hele maanden verprutst en kan geen nuttige therapie krijgen voor mijn progressie want het heeft geen zin als deze troep mij zo beroerd laat voelen. Ik wordt ook nog eens verplicht om deze medicatie te nemen. Alles valt weer uit elkaar. Dat de farma handel mensen die het nodig hebben gewoon zo snel laat stikken en hun leven bepalen. Dat kan toch niet?! Ritalin werkt ook niet voor mij en kreeg er ook depressieve klachten van, alleen heb ik met Amfexa ook nog eens veel minder concentratie en veel meer bijwerkingen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

AMFEXA TABLET 5MG

12 November 2019

Ik ben sinds begin november (verplicht) overgestapt naar een combinatie van 5mg Amfexa met 2.5mg magistrale bereiding, 3 xkeer per dag.Ik heb 4 maanden to grote tevredenheid dexamfetamine van de magistrale bereiding gebruikt. De bijwerkingen waren in het begin heftig maar verdwenen na verloop van tijd.Met Amfexa heb ik het gevoel alsof ik het hele traject weer opnieuw moet doen. Echter zijn de bijwerkingen heftiger. Direct na het eerste gebruik voelde ik me onrustig. Mijn eerste gedachte was: he "dit is toch gewoon hetzelfde medicijn met andere naam?".De volgende bijwerkingen deden hun intrede: Hartkloppingen, spierspanning rond en in de borst, nervositeit, droge mond, spierspanning in linker bovenbeen, slapeloosheid, verwarring, meer moeite met spraak, wazig zicht bij rebound, sneller geprikkeld en tot slot neerslachtigheid.Ik hoop dat deze bijwerkgingen in de aankomende dagen zullen verminderen en/of verdwijnen. Bij mijn eerste ADHD medicatie verliep ook niet alles even soepel. Ik ben ook van mening dat we met ons hoofd en hart de medicatie en uitwerking enigzins kunnen sturen zodat het ons ook helpt ipv tegenwerkt. Ik hoop dus op verbetering na langere periode. Zo niet dan zal ik naar alternatieven moeten zoeken.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

AMFEXA TABLET 5MG

10 November 2019

Door wetgeving verplicht moeten overstappen van Dexamfetamine DMB naar Amfexa. Apptheek verzekert je ervan dat het precies hetzelfde werkt. Helaas is dit niet zo. Niet de helderheid en aandacht die ik gewend was, een extreme rebound na 2,5 uur, misselijkheid en braken, wazig zien en regelmatig het gevoel dat alles langs mij heen gaat. De pil heeft een klavervorm, wat er door de misselijkheid voor zorgt dat ik hem kokhalzend in moet nemen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

AMFEXA TABLET 5MG

10 November 2019

Vorige week door gebrek aan dexamfetamine 2,5 mg overgestapt op de Amfexa en ik snapte eerst niet waarom ik me zo raar voelde en hartkloppingen had, totdat ik een link legde met dat ik dit ervaar sinds dat ik vorige week de Amfexa ben gaan slikken: tot mijn grote verbazing lees ik hier dat ik blijkbaar niet de enige ben. Dit bevestigd voor mij al helemaal dat het door de Amfexa komt. Ik was net zo goed bezig met alles en zelfs de dexamfetamine aan het afbouwen tot zeeer minimaal, het voelt nu of ik weer helemaal overnieuw moet beginnen. Zit er zelfs over na te denken om helemaal te stoppen met de Amfexa en iets natuurlijks voor mijn ADD te zoeken, want dit voelt verre van chill, fijn, gezond of goed

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

AMFEXA TABLET 5MG

8 November 2019

absoluut iets anders dan dexamfetamine. Apotheek liet me verplicht overstappen en zei dat de stoffen hetzelfde waren; na 2 maanden enorme klachten (4-5x per week hoofdpijn, futloos, buikpijn, duizelig) kan ik wel zeggen dat het absoluut niet hetzelfde is. oppassen geblazen!!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

AMFEXA TABLET 5MG

8 November 2019

Verminderde werking vergeleken met magistraal bereide dexamfetamine. Misselijkheid en irritatie.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

AMFEXA TABLET 5MG

7 November 2019

De normale Dexamfetamine werkte Super. Totdat de medicijn industrie het voor hunzelf moest veranderen. Qua werking werkte het heel anders. Geen Focus. Geen concentratie. Mijn huid ging kapot. Ik leek net op een Meth gebruiker. Na al deze ervaringen te hebben gelezen ben ik gestopt. En voel mij nu iets beter. Mijn zelfbeeld is weg. Had totaal geen eetlust. En mijn familie dacht dat ik drugs gebruikte. Aangezien ik anders uit mijn ogen keek. Aan een stuk door praatte en alles er uit floepte. Zonder filter. Kortom Pure Rotxooi!. Bedankt egoïstische medicatieindustrie

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

AMFEXA TABLET 5MG

6 November 2019

Verplicht over moeten stappen naar deze troep. Ik heb pas op 20-jarige leeftijd, midden in mijn studie, de diagnose gekregen en sindsdien ging het super, ik kreeg namelijk gewone dex. Zodra ik moest beginnen met Amfexa was ik terug bij af, chaos, angstig, kan niet slapen. Het werkt voor geen meter, ik moet veel meer nemen dan eerst voor dezelfde concentratie, of wat dan enigzins in de buurt komt, maar vervolgens staat mijn lichaam stijf van de adrenaline, heb ik tics, trillen mijn handen zo erg dat ik nauwelijks een pen kan vasthouden, en mijn hart bonst in mijn keel. Ik stuiter letterlijk op mijn stoel en ik praat zo snel dat mijn brein het niet bij kan houden. Dus hyperactiviteit en impulsiviteit worden juist meer. Wat slapeloosheid, prikkelbaarheid en somberheid erbij... en dat wordt dan 23 euro. Ik had komende zomer kunnen afstuderen, zo lekker ging het met de oude dex. In plaats daarvan zit ik nu thuis met een burn-out. Bedankt Amfexa.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

AMFEXA TABLET 5MG

6 November 2019

Voel me vreemd, maagzuur,moe,chaotisch,droge mond,oftewel dit is niet oké . Haal die dexamfetamine terug,dat doet echt wat.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

AMFEXA TABLET 5MG

5 November 2019

Ten eerste geen effect op hyperactiviteit en concentratie. Ik voelde mij alleen maar nog meer onrustig en zelfs heel ongemakkelijk. Dit werd steeds erger na inname. Tot knallende koppijn die tot 8 uur na inname aanhield naar paniek en angst aanvallen. Continue huilen. Niet kunnen werken door dit middel terwijl dit juist zou moeten helpen bij de concentratie. Ben echt heel erg geschrokken van de bijwerkingen. De angst, huilen, lichamelijke reacties zoals hyperventilatie, kort ademigheid, diarree ook zelfs. In de auto met rijden ging alles langs mij heen alsof ik in een soort waas zat. Met de voorschrijver gebeld en het middel direct gestaakt. Overige doosjes ook afbesteld bij de apotheek en teruggegaan met de overgebleven pillen om melding te maken. Aldaar werd ik apart genomen om de bijwerkingen door te nemen gezien er meer mensen terug waren gekomen met dit medicijn... Hoeveel signalen moeten er nog komen voordat dit weer terug wordt gedraaid??

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

AMFEXA TABLET 5MG

4 November 2019

Ik had met dexamfetamine eindelijk mijn leven een beetje op orde en mn hoofd was eindelijk stil genoeg om helder na te kunnen denken en dat slikte ik nu al voor meer dan 5 jaar. Op een dag komt mijn moeder thuis met heel veel doosjes van Amfexa omdat blijkbaar dexamfetamine niet meer verkrijgbaar is. Ik als ADDer, had daar heel veel moeite mee omdat ik me niet mentaal kon voorbereide op deze angstige verandering. Heb Amfexa 2 weken geprobeerd en het was een hel, hartkloppingen, pijn op de borst, moeite met ademhalen, trillen, angstig, ijskoud van binnen en hele enge steken in het hoofd en dan de ergste bijwerking, maagzuur wat zelfs met omeprazol niet te stoppen is. Ik zit nu de hele dag niks te doen want heb geen medicijnen en krijg dus niks voor elkaar. Mijn hele leven is weer terug naar het begin en geloof me, dat is niet best. Ritalin is ook geen optie want daar word ik super depressief van. Ik vind dit echt een nare streek en ik voel me voor de honderdste keer genaaid en teleurgesteld door de beslissingen van dit land. Dit moet stoppen. Stop met het geld zoeken in de problemen van iemand anders en accepteer nou eens een keer dat het soms beter is om meer moeite te doen voor een ander. Mij zijn ze al kwijt.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

AMFEXA TABLET 5MG

3 November 2019

Ik heb ADD (zonder H.). Sinds 1999 slik ik dex want Ritalin werkt bij mij totaal niet. Eindelijk was mijn hoofd rustig, geen stoorzender meer die mijn concentratie verstoorde. Ik werd vriendelijker en zag de wereld scherper zonder die eeuwige mist. Ik kon eindelijk mee doen in conversaties zonder een explosie aan gedachtes. Ik sliep zelfs rustiger! En nu..., Amfexa. Ik ondervind weer die mist in m'n hoofd, een gedachtenstroom op lichtsnelheid, meer en rustelozer slapen en zelfs in het verkeer ben ik veel minder oplettend, hartstikke gevaarlijk!Ik zal flink meer moeten slikken om effect van Dex te evenaren. Oftewel een hele hoge rekening omdat ik meer Amfexa nodig heb dan Dex. Ik heb nu nog geen andere bijwerkingen, de Amfexa werkt gewoon minder sterk. Maar wat gebeurt er als ik de dosering moet verdubbelen of nog hoger moet..? Ik dacht dat de Dex alleen een naamsverandering kreeg, maar dit is gewoon een ander medicijn dan Dex!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

AMFEXA TABLET 5MG

29 October 2019

Wat een troep is dit, en wat maakt dit mij verdrietig. Ik zat eerst op dexamfetamine. Het enige nadeel is dat ik ze on de 3.5 uur moest nemen. Voelde me goed, heerlijk zelfs. Veel rust in mijn hoofd, en gefocust. Kon ook dingen wat makkelijker loslaten. En toen amfexa... Ik werd huilerig en kreeg woede aanvallen en zelfs agressief, voelde me down en dan ook nog eens giga last van maagzuur. Nu over op elvanse lisdexamfetime. Maar dat is het ook niet. 70 mg elvanse zit maar 20.8 mg dexamfetamine in en is bij lange na niet genoeg voor mij voor de hele dag. Heel verdrietig dit

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

AMFEXA TABLET 5MG

28 October 2019

Hier ook het zelfde probleem, ik houd last van de bijwerkingen, en vind het een eng idee dat het niet is bewezen of het wel veilig is

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

AMFEXA TABLET 5MG

26 October 2019

Sinds enige tijd nu Amfexa. Mijn wereld is heel anders geworden. Wat een rust! Geen bijwerkingen tot op heden. Ik herken me absoluut niet in de negatievere ervaringen met dit middel!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

AMFEXA TABLET 5MG

25 October 2019

Rood hoofd, trillen, koud, stemming s wisselingen.Ik slik al jaren dexamfetamine 2,5 Ben redelijk ervaren dus.Dit is troep en breng het terug

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

AMFEXA TABLET 5MG

25 October 2019

Wat een rotzooi. Ik heb dit nu 6 dagen gebruikt en ik ben ermee gekapt.In een paar dagen tijd veranderd in een hyper - suïcidaal - agressief - emotioneel wrak! Wie heeft dit vergif op de markt gebracht ? De klachten zijn zelfs 3 dubbel terug na het medicijn gebruik. Ben ontzettend druk, hyper en onrustig. Ook last van zware hartkloppingen en erge diarree. Ik waarschuw één ieder die overweegt om deze troep te slikken, DOE HET NIET!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

AMFEXA TABLET 5MG

24 October 2019

Ik was erg huiverig en toch beetje in spanning om de nieuwe variant van dexamfetamine; amfexa te gaan gebruiken, door alle negatieve reviews. Maar gelukkig heb ik nauwelijks last van bijwerkingen! Het kan dus ook wél goed gaan met de overstap. Denk dat het echt verschilt per persoon kwa bijwerkingen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

AMFEXA TABLET 5MG

22 October 2019

verplicht moeten overstappen van dexamfetamine naar amfexa. Ik reageer er helemaal niet goed op- veel spierspanningen en trillen

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

AMFEXA TABLET 5MG

22 October 2019

Slik al jaren naar tevredenheid dexafetamine. Nu sinds kort amfexa gekregen, omdat dexafetamine niet meer geleverd mocht worden. Helaas bleek de overstap voor mij een ramp. Heb twee weken amfexa gebruikt met een gigantische crisis tot gevolg. Ik kan wel janken. Had ik eindelijk een medicijn dat goed werkte, krijg ik er een medicijn voor terug waardoor ik mijzelf volledig kwijt raakte. De bijwerkingen waren behoorlijk. Mijn gemoedstoestand ging in no time de verkeerde kant op met zelfs suïcide gedachten, die ik al heel lang niet meer had. Andere bijwerkingen knallende hoofdpijn, pijn in mijn gewrichten, uitslag op mijn rug, continu koud en blauwe handen. Na twee weken van gebruik amfexa gestopt op advies van mijn psychiater. Na een paar dagen zijn de bijwerkingen bijna allemaal weg. Voor mij geen Amfexa meer. Werkt voor mij als vergif. Alleen wat nu. Radeloos word ik ervan.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

AMFEXA TABLET 5MG

22 October 2019

Doodziek van die geldindustrie over de rug van patienten heen. Ik slik al jaren 3x 2.5 mg per dag. En toen ik ze op kwam halen een heel verhaal over weer[!] wijzigingen en een administratieve rompslomp om ze te declareren. Kreeg 2x 2,5 dex en 2x amfexa per dag. Drama. De concentratie kwam niet maar ipv daarvan onrust en paniek.Toen ik de bijsluiter ging lezen begon het al met de vraag of je aub bijwerkingen of andere constateringen wilde melden. Waarschijnlijk zodat zij die onderzoeken niet hoeven te doen.En even verderop las ik dat deze pillen voor kinderen zijn!Ik ga zo terug naar de apotheek. Dit pik ik niet

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

AMFEXA TABLET 5MG

21 October 2019

ik kreeg altijd 3 tabletten dexamfitamine van 2.5 minigram. Ik slik dus 7.5 minigram en dit 3x per dag. Nu heeft de inspectie verplicht dat er eerst amfexa uitgeschreven moet worden van 5 MG en dan een tablet van dexamfitamine van 2.5 minigram erbij.... heel erg frustrerend om 3/4x per dag zoveel gedoe te hebben met mijn medicatie pakken. voorheen was het 1 potje met allemaal dezelfde pillen, plus daarbij komt ook nog een keer dat ik nu met de nieuwe pillen ineens 250 EURO!! zelf kan betalen en hier ben ik echt stuk van, ik kan namelijk zonder medicatie minder goed auto rijden/werken en de kans op een terugkerende burn out is ook veel groter... ik begrijp dat de apotheek er niets aan kan doen maar het is heel frustrerend.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

AMFEXA TABLET 5MG

15 October 2019

Moeten overstappen van Dexamfetamine naar Amfexa. Na alle verhalen gelezen te hebben was ik huiverig. Helemaal geen last gehad van de overgang. De werkzaamheid van Amfexa is voor mij hetzelfde als die van Dexamfetamine. Ben blij met de werking. Minder blij ben ik met de financiële afwikkeling van de vergoeding via zorgverzekeraar en producent.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

AMFEXA TABLET 5MG

14 October 2019

Wat een rommel. Werkt averechts, nergens puf in, niet van de bank kunnen komen, op bepaalde momenten onverklaarbaar down en afgestompt, liefst niet met mensen willen praten, ook uit het niets een soort van boosheid die opkomt een beetje zoals ik met voel als ik erg chagrijnig ben. Ook een onaangenaam gevoel in mijn maag, ik kreeg van de behandelaar eerst proeftabletjes dexamphetamine van een andere leverancier dat was prettig. De verwachte bijwerkingen waren aanwezig maar op een zeer acceptabel niveau en dat was de eerste keer dat ik dit überhaupt slikte. Meteen enthousiast naar de apotheek gereden om mijn Dexamphetamine op te halen daar kreeg ik Amfexa, niets vermoedend dit uiteraard genomen en netjes opgebouwd en blijven nemen. Heeft mij nu na 2 weken nog steeds niets positiefs gebracht. Er is een klein beetje meer focus op het moment dat ik zowaar mijzelf zover krijg iets te ondernemen. Maar de onaangename kanten van dit medicijn overheersen bij mij enorm. Gek genoeg zijn dit geen bijwerkingen die ik echt in de bijsluiter kan vinden. Ook raar dat in de bijsluiter staat dat je de 5mg tabletten niet mag breken om de dosis aan te passen, in mijn geval 7,5mg. Dit is blijkbaar alleen om het innemen te vergemakkelijken.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

AMFEXA TABLET 5MG

12 October 2019

Amfexa is niet het zelfde als Dexafetemine ik ga men dex terug vragen ik kon na 2 weken amfexa te nemen bijna niks meer doen onrustig dromen enz echt naar nu heb ik of dexamfetamine over kunnen nemen maar ik ga erachteraan dat amfexa weg gaat het is sowieso voor kinderen tot 1u jaar waarom geven ze het dan aan iedereen staat ook in de brief van de middag is ter tweede kamer snap niet dat er niemand het doet omdat je naar te maken

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel