Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 26 resultaten gevonden.

AMLODIPINE ACCORD TABLET 5MG

1 April 2019

Ik heb 4dagen Amlodipine 5mg Accord gebruikt,de vierde dag waren mijn beide benen zo opgezwollen (vochtophoping) dat ik bijna niet meer kon lopen, en was erg pijnlijk. De andere dag naar de huisarts :onmiddellijk stoppen .ik had hartritme storing en voelde me niet goed.voor alle zekerheid moet ik naar de cardioloog,wat 'n ervaring.

AMLODIPINE ACCORD TABLET 5MG

10 March 2019

Ik, vrouw van 34 jaar, kreeg dit medicijn voorgeschreven door de HAP i.v.m. een erg hoge bloeddruk (regelmatig iets van 170/110 of hoger). De huisarts zei de volgende dag dat ik het in ieder geval 2 weken moest slikken en evt. langer.Anderhalve week heb ik deze medicatie geslikt, 1 pil per dag. Elke dag die voorbij ging werd ik beroerder. Ik zal hier de klachten opsommen die optraden:Erge hartkloppingen (alsof m’n hart uit m’n borst klopte)Erg trillen/beven van binnen en buiten door m’n hele lichaam.Jeuk over m’n hele lichaam.Extreme vermoeidheid . Spierkracht werd minder. Wazig zien. Niet tegen licht kunnen of wit papiere.e.d.Uiteindelijk begon alles wat ik zag te trillen.Ik lag uiteindelijk gesloopt op de bang en was bang van alle klachten. Toen ik besloot te zoeken naar ervaringen met deze medicatie kwam ik hierop uit en heb de keuze gemaakt de volgende dag niet meer in te nemen. Binnen 2 dagen waren 90-95% van die klachten weer weg.Dus mensen, let op met deze medicatie en herken je de klachten.. raadpleeg dan jouw huisarts voor een ander merk/type!! Ik heb mezelf nog nooit zo beroerd gevoeld!

AMLODIPINE ACCORD TABLET 5MG

28 December 2018

Eerste week ging het nog goed, daarna werd ik heel onzeker, mijn ogen gingen achteruit, alhoewel ik al bijna 50 jaar auto rijdt werd ik erg onzeker en mijn zicht op de weg was erg slecht. Ik was duizelig en kreeg hartkloppingen. Ik ben direct gestopt en heb de medicijnlijn van het betr. ziekenhuis gebeld en het gemeld. Ik zou de volgende dag terug gebeld worden, maar tot op heden nog geen telefoontje. Na een half jaar ben ik via de huisarts naar het UMC verwezen. Ik heb daar een compleet onderzoek gehad, met de mededeling dat het allemaal wel meeviel. Ik moet na een jaar terugkomen om het te controleren, dat gaat over een maand of 3 gebeuren maar ik voel mij erg goed.

AMLODIPINE ACCORD TABLET 5MG

21 December 2018

Ben constant draaierig. Slik dit medicijn al meer dan een jaar. Voel me ook net 80 jaar ben 64 jaar.

AMLODIPINE ACCORD TABLET 5MG

5 December 2018

duizeligheid, onvast, buikpijn, obstipatie

AMLODIPINE ACCORD TABLET 5MG

26 November 2018

Na gestopt te zijn met nefedepine ivm allergische reactie heb ik deze medicatie gehad. ik werd op dag een meteen heel misselijk heb overgegeven met koorts en aan de diaree ik. Hoeveel alsof ik griep heb. Buikpijn een droge keel, hoesten etc. Inmiddels op dag 3 maar sinds vanavond ook hierbij jeuk over mijn hele lichaam en galbulten. Morgen direct maar weer contact opnemen met de huisarts....

AMLODIPINE ACCORD TABLET 5MG

6 September 2018

Werd vreselijk ziek.De ambulance heeft voor de deur gestaan. Misschien de combinatie met andere medicijnen.? Ik slik er nogal veel. Waaronder hormonen.

AMLODIPINE ACCORD TABLET 5MG

2 September 2018

Ik heb het 1 maand (5Mg) gebruikt. Wat er allemaal in mijn lichaam gebeurde is gewoon te gek! Ik had al ritme stoornissen die zijn veel heviger geworden. Ik mag met de stoelgang niet persen ivm liesbreuken maar kreeg verstoppingen, hoofdpijnen, dikke enkels, ook ging ik dubbel zien! Dus zonder overleg gestopt.....Wat is dit voor rommel die ze voorschrijven? Zijn er ook mensen die wel goede ervaringen hebben? Ben benieuwd.

AMLODIPINE ACCORD TABLET 5MG

27 August 2018

Hoofdpijn, drukkend gevoel in hoofd, oorsuizen

AMLODIPINE ACCORD TABLET 5MG

20 July 2018

Slik medicatie al geruime tijd veel last van oedeem in voeten mijn handen zijn erg stijf duizeligheid bloeddruk is wel gedaald maar bijwerkingen niet prettig ook meer last van minder spierkracht trappen lopen gaat niet goed terwijl ik hier voorheen geen last van had. Toch maar eens overleggen met huis arts ben 60 jaar maar voel me 80

AMLODIPINE ACCORD TABLET 5MG

23 June 2018

Na nu 3 maanden gebruik van dit medicijn heb ik verschrikkelijke jeuk vooral op mijn hoofd. Wordt er gek van. Vooral als ik op bed lig. Ook wazig kijken komt steeds vaker voor. Ik ga de arts bellen of er iets anders is, of dat ik mag stoppen en kijken wat de bloeddruk nu gaat doen. Wie heeft na deze bijwerking een ander merk gekregen en heeft deze symptomen niet meer. Ik lees graag reacties van mensen die dit ook mee gemaakt hebben.

AMLODIPINE ACCORD TABLET 5MG

16 June 2018

In het begin last van dikke enkels maar dat is nu verdwenen. Verder geen bijwerkingen. Tevreden dus.

AMLODIPINE ACCORD TABLET 5MG

7 June 2018

Ik gebruik dat pilletje al èèn maand pijnlijke benen opgezwollen benen vanaf enkels tot knieen verschrikkelijk pijn en haaruitval erbij nog ik stop er mee:(

AMLODIPINE ACCORD TABLET 5MG

22 May 2018

veel last van krampen en benauwdheid geen kracht veel last van nek Voel me net een zombie

AMLODIPINE ACCORD TABLET 5MG

AMLODIPINE ACCORD TABLET 5MG

14 March 2018

vreselijke jeuk over heel mijn lichaam, dikke enkels.

AMLODIPINE ACCORD TABLET 5MG

7 March 2018

Ik heb ook jeuk over mijn hele lichaam, vooral op het hoofd. Gek wordt je er van.

AMLODIPINE ACCORD TABLET 5MG

25 February 2018

Ik heb ineens ,nou ja,in eens,na het gebruik van dit medicijn,overal jeuk op mijn lichaam! Iedere dag word ik ingesmeerd met,Dermovate.Ik vraag me af ,of er een beter product bestaat,of moet ik stoppen met tablet??Ik moet nu zelfs 2 maal per week naar Light-therapie!

AMLODIPINE ACCORD TABLET 5MG

AMLODIPINE ACCORD TABLET 5MG

15 February 2018

Ik heb het medicijn 7 dagen gebruikt, ik ben gevoelig voor bijwerkingen. Voelde me steeds slechter, misselijk, gammel, slap op mijn benen, verkrampte spieren, moe en evenwicht storingen. Werd ook psychisch steeds labieler en raakte in een dip. Nu 2 dagen gestopt, en voel me al zoveel beter! Dit medicijn is niets voor mij.

AMLODIPINE ACCORD TABLET 5MG

27 January 2018

Bij gebruik hiervan kreeg ik enorme jeuk. Dat kon overal zijn, van hoofd tot aan mijn tenen. Er kwamen rode plekjes en vooral 's nachts (omdat je dan warm onder de dekens ligt) was het het ergst. In overleg met de cardioloog de medicatie om de dag genomen, maar dat hielp niet. Dus nu slik ik ze niet meer, maar moet mijn bloeddruk wel in de gaten houden.

AMLODIPINE ACCORD TABLET 5MG

22 January 2018

na vijf dagen amlodipine verschrikkelijke pijn in benen krampen bij gewoon rechtstaan en bij wandelen zeer pijnlijke kuitspieren ben er mee gestopt hoelang zouden die pijnen nog duren?

AMLODIPINE ACCORD TABLET 5MG

21 January 2018

Na drie dagen gebruik sterke oorsuizingen, aanvallen van duizeligheid en blozen. Midden in de nacht huisarts laten komen, sterke trillingen over mijn hele lijf, gezwollen lippen en keel, gevoelloze voeten en plasproblen. Advies: ogenblikkelijk stoppen met dit middel...

AMLODIPINE ACCORD TABLET 5MG

13 January 2018

Verschrikken na gestopt te zijn met nefedepine heb ik deze medicatie gehad en ging gelijk de 1e dag al mis. ik werd heel moe en heel misselijk heb 17x overgegeven en aan de diaree ik.was heel duizelig en geen kracht meer. Buikpijn een droge keel etc. Kortom nooit meer ik heb zelf voorgenomen om te stoppen ik voel mij nog steeds heel slecht.

AMLODIPINE ACCORD TABLET 5MG

6 January 2018

Na een aantal dagen gebruik van amlodipine 5 Mg. Kon ik met mijn rechterarm met moeite een kopje op tillen of mijn jas aantrekken. Ben het middel gaan halveren, dat gaf niet direct vermindering van de klacht. Dus gestopt met dit middel en langzamerhand verdwijnt de klacht

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel