Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 25 resultaten gevonden.

ALVESCO 160 AEROSOL 160MCG/ DO SPBS 120DO + INH

23 March 2020

Werkt goed voor mijn longklachten. Veel minder bijwerkingen dan andere inhalatie steroiden! geen heesheid meer, geen schimmel klachten

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Alvesco

17 March 2020

Sinds ik dit medicijn gebruik heb ik mijn astma stukken beter onder controle. Heel fijn. Dit was duidelijk te zien in mijn laatste blaastest.

Alvesco

14 January 2020

Kreeg dit voorgeschreven van de longarts om te kijken of mijn benauwdheidsklachten afnamen na iets wat afwijkende longtesten. Benauwdheid nam na twee dagen sterk toe. Heesheid (kost zeer veel energie om te praten), steken in de hartstreek, misselijkheid, opgeblazen buik,enorm zere keel dusdanig dat eten en drinken nauwelijks mogelijk waren. Voelt alsof de hele keel open ligt. Ook een hele zere opgezette huid in t gezicht. Na 5 dagen wakker geworden met nog ergere benauwdheid; hele dichte keel en moeite met slikken en dik brandend wangslijmvlies en de ogen finaal dik en dichtgeplakt. Abrupt gestopt na contact met de arts. Nu 1 week verder. Doodop van t hoesten dusdanig dat ik kokhalsreacties krijg, jeukende en bloedende slijmvliezen in de neus, jeukende ogen en tot slot nog ergere benauwdheid dan dat ik had voordat ik met deze troep begon. De huisarts had deze bijwerkingen nog nooit gezien en denkt aan een allergische reactie. Voor mij geen Alvesco (80) meer en wellicht uberhaupt geen puffers meer na deze vreselijke ervaring.

ALVESCO 160 AEROSOL 160MCG/ DO SPBS 120DO + INH

10 January 2020

Bevalt goed beter dan Symbicort andere werking soms wel branderig gevoel in de mond ondanks wel goed spoelen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ALVESCO 160 AEROSOL 160MCG/ DO SPBS 60DO INH

13 November 2019

Ik gebruikte dit middel op voorschrift van de longarts voor klachten ivm bronchiectasien en een chronische ( steriele?) ontsteking. Aanvankelijk merkte ik geen verbetering. Toen gebruikte ik het met voorzetkamer en 5 x ademen. Toen ik hem zonder voorzetkamer ging gebruiken (ivm vakantie liet ik die grote voorzetkamer thuis) combineerde ik dat met 1x inhaleren ( na héél hard uitademen) en 10 seconden vasthouden. Ik meende toen een licht positief effect waar te nemen. Toch adviseerde de longarts om te stoppen. Ik meen een kleine verslechtering te ervaren. Ik had geen nevenwerkingen.PS ik gebruikte 2 pufjes per keer. Dus moest het apparaat voor 30 dagen voldoende zijn. Maar alle drie de apparaten bevatten meer dan genoeg voor 40 dagen. PS dit merk hoeft niet geschud te worden.

ALVESCO 160 AEROSOL 160MCG/ DO SPBS 120DO + INH

ALVESCO 160 AEROSOL 160MCG/ DO SPBS 120DO + INH

25 August 2019

Alvesco hapert af en toe met de pufjes. Is daardoor minder betrouwbaar.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ALVESCO 80 AEROSOL 80MCG/ DO SPBS 120DO + INH

30 January 2019

Werking is goed.Er zitten echter bij lange na geen 120 doses in. De helft dus 60 hooguit. Jammer ook dat er geen teller op zit.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ALVESCO 160 AEROSOL 160MCG/ DO SPBS 120DO + INH

12 December 2018

Pijnlijke benen, met name de voeten, tenen. Verkramping. Opgeblazen buik, gewichtstoename. Ik ben ermee gestopt en merk al dat ik minder pijn heb en mijn buik word ook minder. Geen Alvesco meer voor mij

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ALVESCO 80 AEROSOL 80MCG/ DO SPBS 60DO + INH

14 April 2018

Tijdens longontsteking behandeld met Ciprofloxacine, daarnaast ook gestart met Alvesco. Toename druk op de borst, borstkas, last van pijn armen/benen, druk op nek/oren, hoofdpijn, beroerd, ineens bij wandelen, moeizaam kunnen lopen. Na 3 weken SEH bezocht, röntgenfoto gb, bloed gb, geen longembolie. Wel verhoogde bloeddruk 105/165. Op een ander meldpunt medicijnen gelezen, dat klachten met betrekking tot bloedsomloop door Alvesco kunnen komen. Ik stop nu met Alvesco, heb het idee dat de klachten hieruit voortkomen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ALVESCO 160 AEROSOL 160MCG/ DO SPBS 120DO + INH

ALVESCO 160 AEROSOL 160MCG/ DO SPBS 120DO + INH

17 December 2017

Nadat de diagnose astma gesteld is, tientallen jaren te laat, was het een puzzel om te ontdekken welk medicijn het beste werkt. Uiteindelijk ben ik in Hilversum in het astmacentrum terechtgekomen. Ik kwam daar met 5 verschillende soorten medicatie. Twee soorten werden geschrapt, zonder dat ik daar iets van merkte. (...) Alvesco werd mijn belangrijkste medicijn en dat kon ik toen zelf ook merken. Voorheen had ik dat gevoel nooit. Samen met een langwerkende luchtwegverwijder en de bekende ventolin voor zonodig. Ik kreeg veel advies, zodat ik met zelfmanagement zelf met de medicatie kan bijsturen, zonder altijd een arts te moeten raadplegen. We hebben afspraken gemaakt wanneer ik wel moet overleggen. Dan gaat het vooral over wel of niet antibiotica of prednison gaan gebruiken. Dit behandelplan bevalt mij heel erg goed. Sinds die tijd ben ik eindelijk aan het opknappen. En ik ben heel erg ziek geweest... Zo fijn om nu steeds meer te kunnen. Ook al is er nog een weg te gaan, voordat ik weer lan gaan werken... Dat is mijn grootste doel!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ALVESCO 160 AEROSOL 160MCG/ DO SPBS 120DO + INH

27 November 2017

Naast alvesco heb ik ook salbutamol gebruikt. Ik heb alle bijwerkingen die je maar kunt hebben, van droge mond (overal een fles water mee naartoe +2/3liter per dag), geen stem meer, onrustig, kort lontje, licht in mijn hooofd, misselijk, depressief (tot doodswens aan toe), bijna geen menstruatie, etc. Bij een nieuw puf had ik meer last dan bijna wanneer de puf leeg is? Vreemd. Van salbutamol word ik zo agressief dat ik dat alleen nog maar in noodgevallen gebruik. alvesco heb ik afgebouwd en ben nu gestopt. Ik heb het idee dat ik de laatste tijd juiste benauwder word van het gebruik. Ik ben benieuwd of ik het red zonder medicijnen. Ik let op mijn eten en blijf sporten, fingers crossed. Want eigenlijk is het anders geen keuze, of benauwd of altijd maar die bijwerkingen. weet iemand hoe lang het duurt voordat het medicijn "uit" je lichaam is verdwenen/uitgewerkt?

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ALVESCO 160 AEROSOL 160MCG/ DO SPBS 120DO + INH

19 July 2017

Ben licht asmatisch en uitgedoofde Sarcoïdose in de longen. Door dat ik erg benauwd was, kreeg ik Alvesco van de longarts voorgeschreven.Ongeveer 4 weken gebruikt...de eerste 2 weken als goed ervaren maar na de derde week begon ik heel erge last van zure maag en keel te krijgen zo erg, dat de keel en slokdarm de hele dag door pijn deden bij het slikken. Ik durfde niets meer te eten want meteen na het eten had ik een opgezwollen gevoel in de maag.. Nog twee weken doorgegaan daarna abrubt gestopt want de Alvesco gaf mij vreselijke bijwerkingen

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ALVESCO 160 AEROSOL 160MCG/ DO SPBS 60DO + INH

ALVESCO 160 AEROSOL 160MCG/ DO SPBS 60DO + INH

28 September 2016

Ik gebruik het nu ruim 3 maanden maar ik kan niet zeggen dat ik me er prettig bij voel. Nog altijd een wat onbestemd gevoel op de borst bij vlagen, heesheid en stemverandering. Voelde me beter voor ik dit medicijn ging gebruiken.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Alvesco

4 July 2016

Kreeg Alvesco tegen een hoestprikkel die aanhield (geen astma geconstateerd). Had effect. Hoest en kortademigheid verdwenen. Na 2 maanden gestopt. Klachten terug. Na 6mnd nogmaals gestopt (in de zomer, wanneer klachten minder zouden moeten zijn). Klachten kwamen ernstiger terug dan ze voorafgaand aan medicijngebruik waren geweest. Merkwaardig.

ALVESCO 80 AEROSOL 80MCG/ DO SPBS 60DO + INH

ALVESCO 160 AEROSOL 160MCG/ DO SPBS 60DO + INH

ALVESCO 160 AEROCH PLUS AEROS 160MCG/ DO SPBS 60DO

ALVESCO 160 AEROCH PLUS AEROS 160MCG/ DO SPBS 60DO

11 December 2015

Makkelijk te inhaleren met aerochamber, wel lastig om goed te weten dat hij leeg is (berekenen), staat onduidelijk in de bijsluiter, daaruit lijkt het dat ie pas leeg is als er geen 'puf' meer te zien is bij afvuren, maar dit is niet correct. Lijkt minder goed te werken tegen het eind van het aantal doseringen (dus eerder leeg?)

ALVESCO 80 AEROSOL 80MCG/ DO SPBS 120DO INH

18 November 2015

Ik gebruik alvesco al enkele jaren en kreeg van de longarts die het voorschreef een tussenstuk, zodat hij op alle voorzetkamers paste. Ik ben het tussenstuk kwijt, en de arts van wie ik het kreeg, werkt niet meer in het ziekenhuis waar ik kom. Ik heb gekeken op het web, bij afbeeldingen van alvesco, en zag het tussenstukje. Ik heb overal geïnformeerd maar niemand kan hem leveren.

Alvesco 160

20 October 2015

Werkt op zich prima tegen de prikkelgevoelige longen. Alleen bij virusinfectie of pollendruk is 1 puf per dag te weinig. Wat echter minder is, is dat de puffer niet terug telt zoals mijn Ventolin diskus. Je moet in je agenda noteren wanneer de eerste dag was en dan doortellen tot 60. Of de eerste 3 proefspuitjes voor gebruik van die 60 afgaan, kan niemand mij vertellen. De eerste keer heb ik 2 weken te lang geinhaleerd, want hij was nog niet leeg dacht ik. Dat was dus drijfgas met een longinfectie tot gevolg en hoesten tot ik mijn tussenribspieren verrekt had. Oppassen dus!

ALVESCO 160 AEROSOL 160MCG/ DO SPBS 60DO INH

7 October 2015

Het middel werkt erg goed voor mijn longen. 2x2 pufjes per dag samen met 2x2 foradil per dag. Helaas ook last van geen stem en slecht verstaanbaar. Ik krijg nu toch nog Alvesco maar met Anoro erbij en ben heel benieuwd hoe het gaat werken.

ALVESCO 160 AEROSOL 160MCG/ DO SPBS 60DO + INH

23 May 2015

Ook ik heb heel veel last van mijn stem die weg valt. Soms heb ik helemaal geen stem sinds ik Alvesco gebruik. Ik ben benieuwd naar een alternatief medicijn. Binnenkort overleg met de longarts.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel