Een initiatief van het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 25 resultaten gevonden.

BRILIQUE TABLET FILMOMHULD 90MG

17 september 2017

Mijn man kreeg een jaar geleden 2 x daags brilique 90 mg voorgeschreven, Nadat hij 2 omleidingen had gekregen. Wel sneller blauwe plekken, maar verder geen last. Toen hij ná 1 jaar op controle ging, bij de cardioloog, was deze zo tevreden, dat hij de brilique stop zette en de zocor van 20 naar 40 mg verhoogde. 10 Dagen later kreeg mijn man een hartinfarct en hart ritme stoornissen, en werd in het ziekenhuis met succes gedotterd en kreeg een stent ingezet. Toen de cardioloog daarna bij hem aan bed kwam, zei deze dat waarschijnlijk het stop zitten van de brillique, de oorzaak was geweest van zijn hart infarct en de hartritmestoornissen. Hij zei dat brillique ná een open hartoperatie meestal voor een jaar werd gegeven en Dan stop werd gezet. Maar mijn man was zo ziek ( daar mee bedoelde hij, dat zijn vaten zeer snel dichtslibden) was, dat hij de brillique niet kon missen. Want brillique had de akelige bij werking, dat men binnen 5 dagen zulk een resultaat( het infarct en de hartritmestoornissen) kon verwachten. En dat hij nu heel veel geluk had gehad en waarschijnlijk nooit meer van de brillique af zou komen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BRILIQUE TABLET FILMOMHULD 90MG

13 juli 2017

Plus minus 4 maanden brilique 90mg gebruikt 2xdaags, gebruik ook nog andere bloedverdunners, Al voor de dotterbehandeling met brilique begonnen. Na de dotterbehandeling voelde ik mij vermoeiender,spierpijn,gewrichtpijn, futloos, concentratie problemen,blauweplekken,slapeloosheid en pijn in mijn benen. Dit alles door de brilique, in overleg met cardioloog gestopt en met plavix begonnen. Uit erdere ervaring met Plavix, had geen van bovengenoemde klachten. Gebruik brilique echt nooit meer, heb mij al die tijd als een wrak gevoeld, Mijn advies is,om in overleg met je cardioloog over te stappen naar Plavix.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BRILIQUE TABLET FILMOMHULD 90MG

7 juni 2017

Na het plaatsen van 2 stents binnen een tijdsbestek van 6 weken, ( de eerste zat niet helemaal goed op de juiste plek) gebruik ik nu 3 maanden Brilique 90 mg. Mijn ervaring met Brilique is nog erg onzeker, ik heb snel blauwe plekken, bij de miste tik krijg je een stevige blauwe plek, ook heb ik meermaals kleine blauwe blaren in mijn mond gekregen, die ook heel snel weer waren verdwenen, ik weet ook niet of ik dit verschijnsel moet toeschrijven aan het grbruik van Briliqiue. Tot op heden zijn de bijwerkingen mij meegevallen, vooral wat ik allemaal lees van andere patienten. Ik moet het een jaar gebruiken volgens de arts, als het niet erger wordt is dit geen probleem.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BRILIQUE TABLET FILMOMHULD 90MG

14 mei 2017

Werd steeds benauwder, kreeg het gevoel te stikken, overgestapt op clopidogrel, hiermee geen problemen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BRILIQUE TABLET FILMOMHULD 90MG

11 december 2016

Ik heb in september 2016 een hartinfarct gehad waarna ik gedotterd ben en er 2 stents in de kransslagaders geplaatst zijn. Na een uur op de ic ben ik weggezakt en weer opgewekt met de defibrillator, ditzelfde gebeurde een kwartier nogmaals en weer gedefibrilleerd. Maar ik ben er nog. Ben nu 12 weken verder en voel me ronduit waardeloos. Loop inmiddels ook bij de huisarts en heb lorazepam voorgeschreven gekregen om wat rustiger te worden. Ik heb angst- en paniekaanvallen, word al helemaal bevend wakker van de zenuwen, weet het echt niet meer, lijkt of ik gek word.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BRILIQUE TABLET FILMOMHULD 90MG

29 november 2016

Werd er erg benauwd en kortademig van (ben al astmapatiënt), ander middel gekregen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BRILIQUE TABLET FILMOMHULD 90MG

12 oktober 2016

Slik dit middel na hartcatheterisatie (geen stent geplaatst) in combinatie met andere medicijnen: ascal, atorvastatine en een ace-remmer. De doseringen bleken, ook na een gewenningsperiode van een paar weken, aan de hoge kant voor mij als vrouw. Ik zakte door mijn benen met 80 mg statine en de combinatie van brilique en ascal moest ook om de paar dagen omlaag, voelde als teveel. In overleg met arts doseringen aangepast, nu goede werking en afname klachten en nauwelijks nog blauwe plekken. Medicijndoseringen zouden echt beter getest moeten worden op vrouwen. Goed dat er intussen - voor na de eerste periode - ook een dosering van 60 mg van dit middel is. Heb de indruk dat dit middel wel iets goed doet bij mij.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BRILIQUE TABLET FILMOMHULD 90MG

10 oktober 2016

Ik ben in smileys van oranje naar groen gegaan. In de eerste 6 weken verergerde het middel na inname de klachten. Ook erg slaperig en moe. Inwerkingstijd bij mij 3 uur ipv 1,5 uur. Daarna stabilisatie. Tot de volgende dosis. In de eerste periode viel medicatie en vooral de combi Brilique/atorvastatine zwaar. Kreeg ook het gevoel van overdosering om de zoveel dagen. Ik verlichtte daarop in een week wel eens voor een dag een dosis, let daarbij op, maar bij mij pakte dat goed uit. Nu stabiel op een wat verlaagde dosering - in overleg met arts - van beide. De brilique (en de atorvastatine) zorgt ervoor dat ik nog nauwelijks last heb van onregelmatige hartslag, een combi van overslag hart en steken in het hoofd. Ook niet langer spontane (adrenaline?) rushes en continu gejaagd gevoel. Eindelijk rust in het lijf. Ik kan weer aan de slag. Dit middel (in combi) speelt volgens mij ook in op het zenuwstelsel. Zouden farmaceuten verder naar moeten kijken. Qua gemoed ervaar ik bij de Brilique een beetje een up gevoel (statine juist lichte downer). Nu na 5 maanden blij met de rust in het lijf die de medicatie me geeft. Hoop dat dit middel genoeg is te helpen bij definitief herstel.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BRILIQUE TABLET FILMOMHULD 90MG

5 oktober 2016

Nu 1 week brilique, dat was beter volgens de dokter na mijn hartinfarct. Ik heb nu meer last van vreselijke pijn in mijn hoofd, schouder, linker zijkant, dit is ook niet uit te houden.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BRILIQUE TABLET FILMOMHULD 90MG

1 september 2016

Ik gebruik Brilique 90mg nu pas een maand na een dotterbehandeling. Ik krijg nu al blauwe plekken en wordt kortademig. Ik ben benieuwd wat er nog meer komt.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BRILIQUE TABLET FILMOMHULD 90MG

7 augustus 2016

Ben een maand geleden gedotterd na een hartinfarct. Heb veel last van blauwe plekken en jeuk. Als ik mij ook maar iets stoot bloed ik gelijk en geen klein beetje.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BRILIQUE TABLET FILMOMHULD 90MG

3 juni 2016

Ik gebruik Brilique 90 mg al een jaar na een kleine ingreep voor mijn hart er is een stent geplaats ik heb alleen last van blauwe plekken als je maar eventjes ergens hebt gestoten.ook dufheid en je voelt gouw moe en weinig erectie.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BRILIQUE TABLET FILMOMHULD 90MG

6 maart 2016

Ik gebruik sinds 3 dagen dit en nog 4 andere medicijnen voor een lichte hartaanval, ik weet niet door welk medicijn, maar ik huil de hele dag en ben zo angstig.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BRILIQUE TABLET FILMOMHULD 90MG

24 november 2015

Ik heb dit middel 2 jaar gebruikt en nagenoeg geen nare bijwerkingen ervaren. Wel was ik verbaasd over het feit dat de cardioloog onduidelijk was over de duur van het gebruik, het was bij het laatste bezoek nog twijfelachtig of ik nou wel of niet moest doorgaan. Bij het verlaten van de spreekkamer zei hij alsnog dat ik kon stoppen. Waarom een aanbevolen tijd van 12 maanden wordt geadviseerd en daar zonder verder onderzoek een jaar wordt bijgeplakt is mij niet duidelijk gemaakt. Mischien dat iemand me dat duidelijk kan maken maken.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BRILIQUE TABLET FILMOMHULD 90MG

19 november 2015

Ik heb Brilique 11 maanden gebruikt, was niet meer vol te houden. Normaal ben ik een opgewekt persoon, maar door Brilique ging ik mij steeds ellendiger voelen, vandaar dat ik na elf maanden ben gestopt. Heel veel bijwerkingen, zoals duizelig, branderig gevoel over mijn hele lichaam, moe, futloos en heel slecht kunnen slapen. Nadat ik gestopt ben, ging ik mij steeds beter voelen, voel mij nu weer de oude. Kort samengevat een jaar met een doffe ellende.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BRILIQUE TABLET FILMOMHULD 90MG

25 oktober 2015

Ik kreeg brilique na plaatsing van stents bij licht infarct. Al na 3-4 weken kreeg ik last van blauwe plekken op mijn benen, duizeligheid, wazig zien, mogelijk bloed in urine, zware benen en concentratie problemen. Een paar weken later werd tijdens autorijden flink onwel. Zeer duizelig en leek van de wereld te gaan. 112 gebeld en daar bleek bovendien dat ik ernstig spraakverlies en geheugenverlies had. In ziekenhuis bleek niets aan de hand en ik werd naar huis gestuurd. Na bestudering bijsluiter bleek mijn vermoeden juist. Kans op herseninfarct en verder alle bovenstaande bijwerkingen. Direct gestopt en bijwerkingen verdwenen snel. Cardioloog was er niet zo blij mee en apotheker al helemaal niet. Die laatste vermoedde, na het lezen van bijsluiter, dat dit medicijn wel erg snel in de markt gekomen is, vermoedelijk vanwege aflopende patenten of andere geldkwesties. Ik ben van mening dat medicijnen onder druk van protocollen wel erg veel en snel voorgeschreven worden. Meestal onnodig. Zo kreeg ik zonder reden en zonder daarvoor aanwijzingen ook stations, betablokker en bloeddrukverlagers. Deze heb ik niet ingenomen. (i.o.m. cardioloog) Cardioloog gaf enkele weken geleden zelfs aan dat zij problemen zouden met inspectie wanneer zij een patiënt minder dan 5 medicijnen zouden geven. Opletten dus!!!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BRILIQUE TABLET FILMOMHULD 90MG

4 oktober 2015

Ik ben nu twee maanden verder na het plaatsen van de stents. Ook heb ik nog suikerziekte. Ik heb last van benauwdheid en ben moe, ook heb ik veel blauwe plekken. Deze week ga ik even langs bij de huisarts.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BRILIQUE TABLET FILMOMHULD 90MG

10 september 2015

Ik gebruik sinds januari 2015 brilique na plaatsing stents. Ik heb last van benauwdheid, hyperventilatie en claustrofobie. In het vliegtuig kan ik niet inslapen omdat ik dan denk te stikken, zo'n gevoel. Trappen lopen gaat heel slecht. Slechter dan voor de stents. In het buitenland ben ik mijn koffer verloren, brilique is niet leverbaar en ik zag net de bijwerkingen van brilique. Misschien verdwijnen die nu wel. Ik hoop er op en zal de cardioloog eens vragen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BRILIQUE TABLET FILMOMHULD 90MG

BRILIQUE TABLET FILMOMHULD 90MG

14 mei 2015

Gebruik het nu een half jaar. Kan me moeilijk concentreren, blauwe plekken, snel heel moe en benauwd. Arts adviseert ondanks bijwerkingen het nog een half jaar te blijven slikken. In zijn optiek veruit het beste middel. Ik blijf er dus bij

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BRILIQUE TABLET FILMOMHULD 90MG

21 april 2015

Moeilijk concentreren. Vermoeid. Kortademig. Geen energie om iets te ondernemen. Ik werkte ongeveer 4 uur, moest daarna op de bank liggen. Was uitgeteld. Sporten viel me heel zwaar. Op dinsdag de laatste Brilique genomen, en gestart met een andere bloedverdunner. Op zaterdag de hele dag in de tuin gewerkt. Zondags ook! Ik begrijp niet wat me overkomt, maar het is heel bijzonder. Brilique heeft een half jaar mijn leven geruïneerd.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel