Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 25 resultaten gevonden.

BRILIQUE TABLET FILMOMHULD 90MG

8 September 2020

Voor mij zeer gevaarlijk spul. Mocht na 4 maanden stoppen, terwijl ik het eigenlijk een half jaar moest slikken. Kreeg enorme steekpijn in mn atrosehanden. Ook 1 teen begon al te steken Rechterbeen werd na 3,5 maanden helemaal blauw en pijnlijk en de kortademigheid was afgrijselijk. Nu na7 dagen van de pillen af en gaat het een stuk beter. Nog niet helemaal van de kortademigheid af, maar wel bijna.Lijkt alsof het iets doet met je longen

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BRILIQUE TABLET FILMOMHULD 90MG

16 January 2020

Op het randje van een infarct afgegaan.Op tijd symptomen herken, als EHBO-er. Twee vernauwingen gedotterd en stents geplaatst. Nadien naar huis met het bekende pakket medicijnen. Na een paar dagen al gestopt met bloeddrukverlagers ; ik had al een te lage bloeddruk. Veel kortademigheid door Brilique. Hoop dit zo snel mogelijk te kunnen vervangen of laten vervallen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BRILIQUE TABLET FILMOMHULD 90MG

18 December 2019

Ben voor 6 weken terug gestend, en heb nu brillick. Ben erg kortademig, en mijn zijkant rechts kan ik niet op slapen. Ik zing graag. Maar ik zal mijn hart weer sterker moeten maken, met Hartrevalidatie. Ik blijf positief.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BRILIQUE TABLET FILMOMHULD 90MG

18 December 2019

Ben voor 6 weken terug gestend, en heb nu brillick. Ben erg kortademig, en mijn zijkant rechts kan ik niet op slapen. Ik zing graag. Maar ik zal mijn hart weer sterker moeten maken, met Hartrevalidatie. Ik blijf positief.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BRILIQUE TABLET FILMOMHULD 90MG

4 May 2019

Kreeg na 9 maanden gebruik Brilique steeds meer last van kortademigheid ,jeuk, en onscherp gaan zien.Ben nu overgestapt naar Clopidogrel 75 mg moet dit nog enkele maanden slikken en zou dan kunnen stoppen.( 12 maanden) Ook met deze laatste overstap ontevreden klachten blijven alleen in iets mildere vorm

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BRILIQUE TABLET FILMOMHULD 90MG

30 March 2019

Na hartstilstand en 2 stents in december kreeg ik het geijkte pakket medicijnen. Brilique 2dd, metoprolol 2dd, ascal, aceremmer, statine en (op mijn verzoek) maagbeschermer. Heb wat last van kriebelhoest maar dat zou ook het voorjaar (pollen) kunnen zijn. Ik kreeg van een broeder in het ziekenhuis de tip om de statine voor de nacht in te nemen. Geen last van vermoeidheid overdag en ik slaap er geweldig op! Volgens cardioloog werkt statine ook beter in de nacht! Als ik alle verhalen lees heb ik erg geboft met mijn bijwerkingen. Ik herken er wel een paar (darmgas, benen snel moe) maar niet zo heftig als beschreven door anderen! Mijn tip voor iedereen: je klaagt dus je bent er nog! Blijf optimistisch! En slik je statine voor je naar bed gaat! Succes voor allemaal!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BRILIQUE TABLET FILMOMHULD 90MG

29 March 2019

Ben nu 8 maanden aan de Brilique 2x daags 90 mg. Gekregen na open hartoperatie met omleidingen en plaatsen stents, volgens cardioloog wel 12 maanden blijven slikken. Ben er niet blij mee kortademigheid bij inspanning spontane neusbloedingen en veel winderigheid. Hoop in juni verlost te zijn van dit medicijn.....al vraag ik me wel af of kans op opnieuw een infarct toeneemt.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BRILIQUE TABLET FILMOMHULD 90MG

BRILIQUE TABLET FILMOMHULD 90MG

20 September 2018

Soms geen adem kunnen halen, dacht te stikken. Druk op de borst kortademig, over gestapt naar Plavix geen problemen meer.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BRILIQUE TABLET FILMOMHULD 90MG

2 September 2018

Waardeloos spul , meteen al na de eerste twee tabletten enorm duizelig. verder slapeloze nachten met vreselijke waanvoorstellingen. erg vermoeid. conflict met arts in opleiding, zodat ik weigerde de pillen nog te nemen. Na veel discussie is er Plavix voorgeschreven en problemen zijn weg.nu bijna 1 jaar.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BRILIQUE TABLET FILMOMHULD 90MG

7 June 2018

Enorme winderigheid met vaak opgezwollen / opgeblazen buik. S’ nachts slaap ik vaak vrij diep en wordt dan wakker, zwetend van de ferme buikpijn en ik moet een uur lang darmgas ontluchten, dit doormiddel van steeds op de andere zij draaien en opstaan en buik masseren. Het is puur winderigheid , darmgas over-druk vorming.  Wanneer ik op mijn buik slaap merk ik niets van de buikpijn, dit komt omdat op de buik liggen wat buik-tegendruk geeft, waardoor de opgeblazen buik tegen druk heeft, zodra ik me dus van me buik af draait komt de buikpijn heftig tevoorschijn! Dan de dag erna extreem winderig en gehele buik heb ?ik net onder oppervlakte geweldige spierpijn. Wat ik nu vernomen heb van de huisarts en een Cardiologie verpleegster van ziekenhuis X is de Brilique de oorzaak van de buikpijn. Een alternatieve Brilique die deze bijwerking niet heeft is er niet, en zonder Brilique mag ik echt niet het eerste jaar na een hartinfarct met 2 stents op de CX. Het enigste wat er mee te doen is, er mee te leren leven, en dit is te doen met het FODMaP dieet. Dat werkte na 2 dagen al perfect, zolang ik me daar aan houdt gaat het goed, ik moet het jaar uitzingen met de Brilique en dan hoeft deze medicatie niet meer!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BRILIQUE TABLET FILMOMHULD 90MG

12 November 2017

In het begin last van druk op de borst en kortademigheid. Bleek vanuit de maag te komen. Daardoor dus ook maagtabletten geslikt. Nu na een jaar gestopt met inname van beide. Klachten van migraine zijn toegenomen. Kan dat een bijwerking zijn? Gezien de werking van de Brilique kan dat aannemelijk zijn.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BRILIQUE TABLET FILMOMHULD 90MG

5 October 2017

Blauwe plekken vooral op de armen. Ik beb er verder geen last van. Ik voel me af en toe als het weer "raak" is net een gevlekte panter!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BRILIQUE TABLET FILMOMHULD 90MG

3 October 2017

Blauwe plekken vooral op de armen. Heb daar verder geen last van. Mooie tatoeage. Ha, ha. Voel mij er verder prima bij. Gebruik het nu 10 maanden. Zou geen bijwerking kunnen noemen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BRILIQUE TABLET FILMOMHULD 90MG

28 September 2017

Ik ben vandaag na 1 jaar gebruik na de plaatsing van twee stents na een dotterbehandeling, gestopt met het gebruik van Ticagrelor. Kortademigheid vooral in het begin was hinderlijk en ik heb er eigenlijk nooit aan gedacht. Bij sporten geen last. Ook de blauwe plekken, voor het gevoel uit het niets, waren hinderlijk. Ik weet niet of het effect heeft gehad en voel me wel onzeker bij het stoppen. Niemand kan mij uitleggen waarom ik na een jaar kan stoppen. op de bijsluiter staat dat soppen kan leiden tot nieuwe hartklachten.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BRILIQUE TABLET FILMOMHULD 90MG

26 September 2017

Twee maal per dag Brilique 90 MG.Vaak steken in mijn hoofd.Blauwe plekken op mijn lippen en handen.volgens mij is twee maal 90 MG teveel van het slechte.Ga morgen met mijn huisarts praten.Dat op advies van mijn apotheker.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BRILIQUE TABLET FILMOMHULD 90MG

17 September 2017

Mijn man kreeg een jaar geleden 2 x daags brilique 90 mg voorgeschreven, Nadat hij 2 omleidingen had gekregen. Wel sneller blauwe plekken, maar verder geen last. Toen hij ná 1 jaar op controle ging, bij de cardioloog, was deze zo tevreden, dat hij de brilique stop zette en de zocor van 20 naar 40 mg verhoogde. 10 Dagen later kreeg mijn man een hartinfarct en hart ritme stoornissen, en werd in het ziekenhuis met succes gedotterd en kreeg een stent ingezet. Toen de cardioloog daarna bij hem aan bed kwam, zei deze dat waarschijnlijk het stop zitten van de brillique, de oorzaak was geweest van zijn hart infarct en de hartritmestoornissen. Hij zei dat brillique ná een open hartoperatie meestal voor een jaar werd gegeven en Dan stop werd gezet. Maar mijn man was zo ziek ( daar mee bedoelde hij, dat zijn vaten zeer snel dichtslibden) was, dat hij de brillique niet kon missen. Want brillique had de akelige bij werking, dat men binnen 5 dagen zulk een resultaat( het infarct en de hartritmestoornissen) kon verwachten. En dat hij nu heel veel geluk had gehad en waarschijnlijk nooit meer van de brillique af zou komen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BRILIQUE TABLET FILMOMHULD 90MG

13 July 2017

Plus minus 4 maanden brilique 90mg gebruikt 2xdaags, gebruik ook nog andere bloedverdunners, Al voor de dotterbehandeling met brilique begonnen. Na de dotterbehandeling voelde ik mij vermoeiender,spierpijn,gewrichtpijn, futloos, concentratie problemen,blauweplekken,slapeloosheid en pijn in mijn benen. Dit alles door de brilique, in overleg met cardioloog gestopt en met plavix begonnen. Uit erdere ervaring met Plavix, had geen van bovengenoemde klachten. Gebruik brilique echt nooit meer, heb mij al die tijd als een wrak gevoeld, Mijn advies is,om in overleg met je cardioloog over te stappen naar Plavix.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BRILIQUE TABLET FILMOMHULD 90MG

7 June 2017

Na het plaatsen van 2 stents binnen een tijdsbestek van 6 weken, ( de eerste zat niet helemaal goed op de juiste plek) gebruik ik nu 3 maanden Brilique 90 mg. Mijn ervaring met Brilique is nog erg onzeker, ik heb snel blauwe plekken, bij de miste tik krijg je een stevige blauwe plek, ook heb ik meermaals kleine blauwe blaren in mijn mond gekregen, die ook heel snel weer waren verdwenen, ik weet ook niet of ik dit verschijnsel moet toeschrijven aan het grbruik van Briliqiue. Tot op heden zijn de bijwerkingen mij meegevallen, vooral wat ik allemaal lees van andere patienten. Ik moet het een jaar gebruiken volgens de arts, als het niet erger wordt is dit geen probleem.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BRILIQUE TABLET FILMOMHULD 90MG

14 May 2017

Werd steeds benauwder, kreeg het gevoel te stikken, overgestapt op clopidogrel, hiermee geen problemen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel