Een initiatief van het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 25 resultaten gevonden.

BRILIQUE TABLET FILMOMHULD 90MG

20 September 2018

Soms geen adem kunnen halen, dacht te stikken. Druk op de borst kortademig, over gestapt naar Plavix geen problemen meer.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BRILIQUE TABLET FILMOMHULD 90MG

2 September 2018

Waardeloos spul , meteen al na de eerste twee tabletten enorm duizelig. verder slapeloze nachten met vreselijke waanvoorstellingen. erg vermoeid. conflict met arts in opleiding, zodat ik weigerde de pillen nog te nemen. Na veel discussie is er Plavix voorgeschreven en problemen zijn weg.nu bijna 1 jaar.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BRILIQUE TABLET FILMOMHULD 90MG

7 June 2018

Enorme winderigheid met vaak opgezwollen / opgeblazen buik. S’ nachts slaap ik vaak vrij diep en wordt dan wakker, zwetend van de ferme buikpijn en ik moet een uur lang darmgas ontluchten, dit doormiddel van steeds op de andere zij draaien en opstaan en buik masseren. Het is puur winderigheid , darmgas over-druk vorming.  Wanneer ik op mijn buik slaap merk ik niets van de buikpijn, dit komt omdat op de buik liggen wat buik-tegendruk geeft, waardoor de opgeblazen buik tegen druk heeft, zodra ik me dus van me buik af draait komt de buikpijn heftig tevoorschijn! Dan de dag erna extreem winderig en gehele buik heb ?ik net onder oppervlakte geweldige spierpijn. Wat ik nu vernomen heb van de huisarts en een Cardiologie verpleegster van ziekenhuis X is de Brilique de oorzaak van de buikpijn. Een alternatieve Brilique die deze bijwerking niet heeft is er niet, en zonder Brilique mag ik echt niet het eerste jaar na een hartinfarct met 2 stents op de CX. Het enigste wat er mee te doen is, er mee te leren leven, en dit is te doen met het FODMaP dieet. Dat werkte na 2 dagen al perfect, zolang ik me daar aan houdt gaat het goed, ik moet het jaar uitzingen met de Brilique en dan hoeft deze medicatie niet meer!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BRILIQUE TABLET FILMOMHULD 90MG

12 November 2017

In het begin last van druk op de borst en kortademigheid. Bleek vanuit de maag te komen. Daardoor dus ook maagtabletten geslikt. Nu na een jaar gestopt met inname van beide. Klachten van migraine zijn toegenomen. Kan dat een bijwerking zijn? Gezien de werking van de Brilique kan dat aannemelijk zijn.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BRILIQUE TABLET FILMOMHULD 90MG

5 October 2017

Blauwe plekken vooral op de armen. Ik beb er verder geen last van. Ik voel me af en toe als het weer "raak" is net een gevlekte panter!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BRILIQUE TABLET FILMOMHULD 90MG

3 October 2017

Blauwe plekken vooral op de armen. Heb daar verder geen last van. Mooie tatoeage. Ha, ha. Voel mij er verder prima bij. Gebruik het nu 10 maanden. Zou geen bijwerking kunnen noemen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BRILIQUE TABLET FILMOMHULD 90MG

28 September 2017

Ik ben vandaag na 1 jaar gebruik na de plaatsing van twee stents na een dotterbehandeling, gestopt met het gebruik van Ticagrelor. Kortademigheid vooral in het begin was hinderlijk en ik heb er eigenlijk nooit aan gedacht. Bij sporten geen last. Ook de blauwe plekken, voor het gevoel uit het niets, waren hinderlijk. Ik weet niet of het effect heeft gehad en voel me wel onzeker bij het stoppen. Niemand kan mij uitleggen waarom ik na een jaar kan stoppen. op de bijsluiter staat dat soppen kan leiden tot nieuwe hartklachten.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BRILIQUE TABLET FILMOMHULD 90MG

26 September 2017

Twee maal per dag Brilique 90 MG.Vaak steken in mijn hoofd.Blauwe plekken op mijn lippen en handen.volgens mij is twee maal 90 MG teveel van het slechte.Ga morgen met mijn huisarts praten.Dat op advies van mijn apotheker.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BRILIQUE TABLET FILMOMHULD 90MG

17 September 2017

Mijn man kreeg een jaar geleden 2 x daags brilique 90 mg voorgeschreven, Nadat hij 2 omleidingen had gekregen. Wel sneller blauwe plekken, maar verder geen last. Toen hij ná 1 jaar op controle ging, bij de cardioloog, was deze zo tevreden, dat hij de brilique stop zette en de zocor van 20 naar 40 mg verhoogde. 10 Dagen later kreeg mijn man een hartinfarct en hart ritme stoornissen, en werd in het ziekenhuis met succes gedotterd en kreeg een stent ingezet. Toen de cardioloog daarna bij hem aan bed kwam, zei deze dat waarschijnlijk het stop zitten van de brillique, de oorzaak was geweest van zijn hart infarct en de hartritmestoornissen. Hij zei dat brillique ná een open hartoperatie meestal voor een jaar werd gegeven en Dan stop werd gezet. Maar mijn man was zo ziek ( daar mee bedoelde hij, dat zijn vaten zeer snel dichtslibden) was, dat hij de brillique niet kon missen. Want brillique had de akelige bij werking, dat men binnen 5 dagen zulk een resultaat( het infarct en de hartritmestoornissen) kon verwachten. En dat hij nu heel veel geluk had gehad en waarschijnlijk nooit meer van de brillique af zou komen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BRILIQUE TABLET FILMOMHULD 90MG

13 July 2017

Plus minus 4 maanden brilique 90mg gebruikt 2xdaags, gebruik ook nog andere bloedverdunners, Al voor de dotterbehandeling met brilique begonnen. Na de dotterbehandeling voelde ik mij vermoeiender,spierpijn,gewrichtpijn, futloos, concentratie problemen,blauweplekken,slapeloosheid en pijn in mijn benen. Dit alles door de brilique, in overleg met cardioloog gestopt en met plavix begonnen. Uit erdere ervaring met Plavix, had geen van bovengenoemde klachten. Gebruik brilique echt nooit meer, heb mij al die tijd als een wrak gevoeld, Mijn advies is,om in overleg met je cardioloog over te stappen naar Plavix.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BRILIQUE TABLET FILMOMHULD 90MG

7 June 2017

Na het plaatsen van 2 stents binnen een tijdsbestek van 6 weken, ( de eerste zat niet helemaal goed op de juiste plek) gebruik ik nu 3 maanden Brilique 90 mg. Mijn ervaring met Brilique is nog erg onzeker, ik heb snel blauwe plekken, bij de miste tik krijg je een stevige blauwe plek, ook heb ik meermaals kleine blauwe blaren in mijn mond gekregen, die ook heel snel weer waren verdwenen, ik weet ook niet of ik dit verschijnsel moet toeschrijven aan het grbruik van Briliqiue. Tot op heden zijn de bijwerkingen mij meegevallen, vooral wat ik allemaal lees van andere patienten. Ik moet het een jaar gebruiken volgens de arts, als het niet erger wordt is dit geen probleem.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BRILIQUE TABLET FILMOMHULD 90MG

14 May 2017

Werd steeds benauwder, kreeg het gevoel te stikken, overgestapt op clopidogrel, hiermee geen problemen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BRILIQUE TABLET FILMOMHULD 90MG

11 December 2016

Ik heb in september 2016 een hartinfarct gehad waarna ik gedotterd ben en er 2 stents in de kransslagaders geplaatst zijn. Na een uur op de ic ben ik weggezakt en weer opgewekt met de defibrillator, ditzelfde gebeurde een kwartier nogmaals en weer gedefibrilleerd. Maar ik ben er nog. Ben nu 12 weken verder en voel me ronduit waardeloos. Loop inmiddels ook bij de huisarts en heb lorazepam voorgeschreven gekregen om wat rustiger te worden. Ik heb angst- en paniekaanvallen, word al helemaal bevend wakker van de zenuwen, weet het echt niet meer, lijkt of ik gek word.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BRILIQUE TABLET FILMOMHULD 90MG

29 November 2016

Werd er erg benauwd en kortademig van (ben al astmapatiënt), ander middel gekregen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BRILIQUE TABLET FILMOMHULD 90MG

12 October 2016

Slik dit middel na hartcatheterisatie (geen stent geplaatst) in combinatie met andere medicijnen: ascal, atorvastatine en een ace-remmer. De doseringen bleken, ook na een gewenningsperiode van een paar weken, aan de hoge kant voor mij als vrouw. Ik zakte door mijn benen met 80 mg statine en de combinatie van brilique en ascal moest ook om de paar dagen omlaag, voelde als teveel. In overleg met arts doseringen aangepast, nu goede werking en afname klachten en nauwelijks nog blauwe plekken. Medicijndoseringen zouden echt beter getest moeten worden op vrouwen. Goed dat er intussen - voor na de eerste periode - ook een dosering van 60 mg van dit middel is. Heb de indruk dat dit middel wel iets goed doet bij mij.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BRILIQUE TABLET FILMOMHULD 90MG

10 October 2016

Ik ben in smileys van oranje naar groen gegaan. In de eerste 6 weken verergerde het middel na inname de klachten. Ook erg slaperig en moe. Inwerkingstijd bij mij 3 uur ipv 1,5 uur. Daarna stabilisatie. Tot de volgende dosis. In de eerste periode viel medicatie en vooral de combi Brilique/atorvastatine zwaar. Kreeg ook het gevoel van overdosering om de zoveel dagen. Ik verlichtte daarop in een week wel eens voor een dag een dosis, let daarbij op, maar bij mij pakte dat goed uit. Nu stabiel op een wat verlaagde dosering - in overleg met arts - van beide. De brilique (en de atorvastatine) zorgt ervoor dat ik nog nauwelijks last heb van onregelmatige hartslag, een combi van overslag hart en steken in het hoofd. Ook niet langer spontane (adrenaline?) rushes en continu gejaagd gevoel. Eindelijk rust in het lijf. Ik kan weer aan de slag. Dit middel (in combi) speelt volgens mij ook in op het zenuwstelsel. Zouden farmaceuten verder naar moeten kijken. Qua gemoed ervaar ik bij de Brilique een beetje een up gevoel (statine juist lichte downer). Nu na 5 maanden blij met de rust in het lijf die de medicatie me geeft. Hoop dat dit middel genoeg is te helpen bij definitief herstel.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BRILIQUE TABLET FILMOMHULD 90MG

5 October 2016

Nu 1 week brilique, dat was beter volgens de dokter na mijn hartinfarct. Ik heb nu meer last van vreselijke pijn in mijn hoofd, schouder, linker zijkant, dit is ook niet uit te houden.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BRILIQUE TABLET FILMOMHULD 90MG

1 September 2016

Ik gebruik Brilique 90mg nu pas een maand na een dotterbehandeling. Ik krijg nu al blauwe plekken en wordt kortademig. Ik ben benieuwd wat er nog meer komt.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BRILIQUE TABLET FILMOMHULD 90MG

7 August 2016

Ben een maand geleden gedotterd na een hartinfarct. Heb veel last van blauwe plekken en jeuk. Als ik mij ook maar iets stoot bloed ik gelijk en geen klein beetje.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BRILIQUE TABLET FILMOMHULD 90MG

3 June 2016

Ik gebruik Brilique 90 mg al een jaar na een kleine ingreep voor mijn hart er is een stent geplaats ik heb alleen last van blauwe plekken als je maar eventjes ergens hebt gestoten.ook dufheid en je voelt gouw moe en weinig erectie.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BRILIQUE TABLET FILMOMHULD 90MG

6 March 2016

Ik gebruik sinds 3 dagen dit en nog 4 andere medicijnen voor een lichte hartaanval, ik weet niet door welk medicijn, maar ik huil de hele dag en ben zo angstig.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel