Een initiatief van het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 25 resultaten gevonden.

BROXIL CAPSULE 500MG

12 juli 2017

op een zondagmorgen naar HAP gegaan met koorts en gezwollen keel met witte vlekken. Broxil 500 3x dag gekregen, sloeg goed aan. Op de tweede dag koorts weg, derde dag keelklachten weg maar de vermoeidheid bleef enkele dagen aanhouden

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BROXIL CAPSULE 500MG

17 februari 2017

Dinsdag 14 februari de nacht doorgeworsteld met een dikke keelonsteking. 's Ochtends maar naar de huisarts en kreeg direct Broxil voorgeschreven (3 x daags - 7 dagen) omdat ik amper kon praten en slikken. Direct mee begonnen en bij elke inname gelijk een ipobrufen 400mg erbij gedaan vanwege de pijn en zwelling. De rest van de dag op perenijsjes geleefd. Tegen de avond zakte alles gelukkig weer een beetje af en de volgende dag kon ik wat lichte werkzaamheden rustig oppakken. Na 48 uur was de zwelling bijna weg. Tot nu toe totaal geen last van bijwerkingen gehad. De grootte van de capsules valt mij ook reuze mee. Mijn vitaminepillen zijn groter.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BROXIL CAPSULE 500MG

14 februari 2017

Sinds vrijdag 10 febr de klos met een fikse keelontsteking. 40 graden koorts, hoofd niet eens meer kunnen draaien van de opgezette klieren in mijn hals en me steeds zieker voelen, met als gevolg haast niet meer kunnen slikken van de enorme pijn. Gisteren (13 febr) naar de huisarts gegaan. Nu net de 3e tablet ingenomen en de pijn is voor 80% weg! Wat een wondermiddel! Alleen wel veel last van maagpijn. Maar hoop dat dat niet erger wordt en zo blijft. Kortom voor mij een positieve ervaring met Broxil!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BROXIL CAPSULE 500MG

30 januari 2017

Toen ik met hoge koorts (>40 graden) vanwege een wondroosinfectie bij de HAP kwam kreeg ik 3x daags 500 mg Broxil voorgeschreven. Het enige effect dat ik had was dat na ongeveer drie dagen de koorts gezakt was naar 38,4. Verder wel bijwerkingen zoals diarree. De wondroos bleef echter om zich heen grijpen. Vervolgens kreeg ik Flucloxacilline voorgeschreven. Dit sloeg binnen een dag aan.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BROXIL CAPSULE 500MG

25 december 2016

Zondag 18 dec, mijn amandelen tikten elkaar aan, als gevolg dat ik niet kon slikken. Dit midden in een weekje griep. Bij de HAP Broxil gekregen. Deze keurig geslikt. De keelpijn beterde, de koorts zakte. Maar ik bleef maar ziek. Geen eetlust, verschrikkelijke buikpijn, obstipatie, vaginale schimmelinfectie, wondjes in de mond en uiteindelijk het gevoel van flauwvallen. In 4 dagen maar liefst 2 kilo kwijt. Van de HA moest ik de AB maar door blijven slikken, een kuur dient immers afgemaakt te worden. Met nog een aantal dagen èn kerst in het vooruitzicht zag ik dit niet zitten en heb tegen het advies van de HA de AB aan de kant gegooid. Na vele AB kuren in mijn leven is deze ronduit de slechtste met de meeste bijwerkingen, zelf werk ik in de zorg en zeg dit niet gauw, maar Broxil is troep. Voor mij nooit meer. Nu na 2 dagen, canesten, fruit, ijsjes en weer wat eetlust gaat het beter. Ik ben nog erg moe, maar heb sinds anderhalve week, voor het eerst weer een stuk beter gegeten en wat meer energie.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BROXIL CAPSULE 500MG

20 december 2016

Ik heb het medicijn laten vervangen door een ander medicijn omdat de eigen bijdrage voor Broxil ruim 13 euro bleek te zijn voor een kuur van 7 dagen (dit stond los van het eigen risico want dat had ik voor dit jaar al volledig betaald). Ik vind het onbegrijpelijk dat je voor een medicijn dat door jouw huisarts als meest doeltreffend wordt voorgeschreven zoveel zelf moet betalen. Mijn beoordeling betreft dus niet de werking van dit medicijn maar het beleid. Maar dit beleid wil ik wel openbaar maken.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BROXIL CAPSULE 500MG

12 september 2016

Keelpijn wordt na 3 dagen minder maar ik ben misselijk, heb weinig eetlust en ben heel moe. Ik wijd dit aan het feit dat deze pil op een lege maag moet worden ingenomen. Misschien zou een maagbeschermer geadviseerd moeten of kunnen worden. In de bijsluiter lees ik hier niets over.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BROXIL CAPSULE 500MG

7 september 2016

Het medicijn gaat hopelijk zijn werk doen tegen mijn keelontsteking, maar de bijwerkingen zijn niet gering. Er staat dat maagklachten soms voorkomen. Maar als ik hier zo even lees, is het wel iets meer dan soms. Ik zit nu ook midden in de nacht dit te tikken omdat ik niet kan slapen van het brandend maagzuur in mijn slokdarm, voel me gewoon ziek.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BROXIL CAPSULE 500MG

20 augustus 2016

Nu de 5de capsule op en merk nog steeds weinig vooruitgang. Dit val echt wel tegen hoor. Verder zwol bij de eerste 4 capsules mijn mond op. Dacht eerst aan allergische reactie.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BROXIL CAPSULE 500MG

9 mei 2016

Ik krijg Broxil ongeveer 3x per jaar voorgeschreven voor keelontsteking. Smerig spul. Ik word er altijd acuut misselijk van en moet ik vaak overgeven. Ik ben ook 2 keer flauw geworden, dat het koudzweet me uitbrak en het zwart voor m'n ogen werd. Helaas is het de enige antibiotica die goed werkt tegeb angina bij mij.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BROXIL CAPSULE 500MG

15 april 2016

Voorgeschreven door tandarts in verband met hevige infectie in mijn onderkaak, veroorzaakt door verstandskies. Al na 2 dagen zwakte de pijn en de enorme druk af. Het middel doet wat het moet doen. Alleen het formaat van de pillen laat te wensen over. Vroeger ook Broxil gehad in verband met keelontsteking en dan is het echt een opgave om die enorme pillen door te slikken.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BROXIL CAPSULE 500MG

27 maart 2016

Na 3 dagen keelontsteking kreeg ik Broxil voorgeschreven door de huisarts. 4 x per dag, 7 dagen lang. Volgens mij een hogere dosis dan gemiddeld 3x per dag. Na de eerste 2 pillen kreeg ik ontzettende hoofdpijn, zo erg dat pijnstillers 2 x 400 mg ibuprofen ook niet hielpen. 's Nachts enorm nat van het zweet en slecht geslapen. Ook de volgende dag nog knallende hoofdpijn, weinig eetlust en misselijk. Uiteindelijk na 36 uur waren naast de keelpijn ook de bijwerkingen weg. Al met al geen goede ervaring mee.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BROXIL CAPSULE 500MG

12 maart 2016

Ik heb Broxil op eigen verzoek gevraagd aan de huisarts. Niet persé Broxil maar wel een kuurtje voor mijn ontstoken keelamandelen. Ik kon ze pas de volgende ochtend halen en mijn amandelen blokkeerden inmiddels mijn keelholte en waren beplakt met witte pus. Hoge koorts, misselijk en flinke pijn in mijn keel en nek. Juichend nam ik mijn kuur in ontvangst. Na de eerste dag leek het alleen maar erger te worden, slikken en praten was al geen optie meer, laat staan eten of die capsule doorslikken! Na een lang gevecht kreeg ik ze toch altijd wel omlaag. Ik proef soms de medicatie, en mijn urine is van kleur en geur veranderd. Ook een beetje diarree gehad, nu op dag 4 kan ik weer enigszins normaal praten en vast voedsel eten. Ook een kuur van 7 dagen. Maar tot nu toe verloopt het prima, blij dat ik bijna van die angina ben verlost.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BROXIL CAPSULE 500MG

6 maart 2016

Na een week met aan het begin een ondraaglijke keelpijn dat uiteindelijk overging in verkoudheidsverschijnselen en aanhoudende koorts, ging ik naar de dokter en het was meteen duidelijk, een keelontsteking. Ik kreeg broxil voorgeschreven. Met 24 uur merkte ik al duidelijk verschil, de koorts zakte en keelpijn was weg. Met 48 uur had ik alleen nog verhoging en ook de verkoudheidsverschijnselen nemen sterk af. Enige nadeel is dat ik elke keer nadat ik de pil geslikt had een licht gevoel van misselijkheid had en ik vermoed dat de plots opkomende hoofdpijnsteken daar ook bij horen. Maar dat is niks vergeleken met hoe snel het medicijn werkt.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BROXIL CAPSULE 500MG

3 maart 2016

Na veel pijn en koorts vanwege een flinke keelontsteking, heb ik Broxil voorgeschreven gekregen voor 7 dagen. Na 24 uur kon ik eindelijk slikken zonder helse pijn. Geen last gehad van diarree, braken of misselijkheid. Ik heb wel maagbeschermers ingenomen, dus misschien dat het verschil uitgemaakt heeft.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BROXIL CAPSULE 500MG

28 februari 2016

Ik kreeg broxil 500mg capsule voorgeschreven tegen ernstige keelontsteking. De broxil werkte prima tegen de keelontsteking. Na 24 uur voelde ik me al stukken beter en kon ik alweer redelijk zonder pijn slikken. Helaas kreeg ik algauw last van de bijwerkingen van broxil, pijnlijke mond. Zeer pijnlijk mond. Ik kon niks meer eten en drinken. Het leek of mijn gehemelte en mijn tandvlees in brand stonden. Zelfs water was al pijnlijk in de mond. Het was gewoon niet vol te houden. Na 3 dagen broxil geslikt te hebben ben ik er maar mee gestopt. Het brandende gevoel in mijn mond is langzaam weggetrokken. En als afsluiting ben ik nog aan de diarree geweest. Lang leve broxil :(

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BROXIL CAPSULE 500MG

22 januari 2016

Vanwege miltverwijdering zou ik het middel preventief 2 jaar moeten gebruiken. Maar iedere morgen misselijk en met braakneigingen wakker worden, en je de halve dag ziek voelen is niet fijn. Ook de 250 mg voelt niet goed. Hopelijk vind men een alternatief voor mij.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BROXIL CAPSULE 500MG

17 januari 2016

Ik kreeg deze antibiotica voor mijn ontstoken keelamandelen, hier werkte het goed tegen. Ik had wel last van bijwerkingen, met vlagen: misselijk, gevoel dat ik moest overgeven, diarree en erg moe.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BROXIL CAPSULE 500MG

14 januari 2016

Deze pil gekregen omdat ik al 5 weken aan het kwakkelen was met een virus en daar bovenop ontstoken keelamandelen kreeg met pus. De pil ging werken op/na de 2de dag, gelukkig, want ik had veel pijn. Hiernaast slikte ik Brufen Bruis welke ook na ong. 2 dagen ging werken. Hierna knapte ik vlot op. Ik heb me netjes gehouden aan het voorschrift (1 uur voor een maaltijd of 2 uur na een maaltijd) geen klachten gehad behalve 2 x in de avond. Dan lag ik even rechtop zittend op bed omdat ik een beetje misselijk werd. Nu ben ik van de klachten af en moet ik de kuur afmaken, omdat ik nu weer aan het werk ben ben ik vandaag de pil vergeten mee te nemen!! :( ik zit op dag 5

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BROXIL CAPSULE 500MG

24 december 2015

De pillen zijn heel groot, waardoor het al moeite kost om ze binnen te krijgen. Na de eerste twee capsules leek het te werken. Ontsteking in keel kwam inderdaad los. De volgende ochtend echter moeten overgeven na het innemen van de pil.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BROXIL CAPSULE 500MG

20 december 2015

Vorige week zondag naar de huisartsenpost geweest om een keelontsteking. Het begon snel te werken, binnen 1 dag waren de klachten al verminderd. Alleen erg veel last van bijwerkingen, last van bijkpijn, misselijkheid. Na 6 dagen nu een vaginale schimmelinfectie door de kuur. Ik had de kuur voor 10 dagen, contact gehad met de huisartsenpost en mag na 7 dagen ermee stoppen. Nu weer de vaginale schimmelinfectie behandelen morgen bij de huisarts.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BROXIL CAPSULE 500MG

26 juli 2015

Keel wordt inderdaad iets beter na twee dagen. Maar ik heb nog nooit zo erg last van maagzuur gehad als nu. Ik ben er misselijk over en ik gebruik standaard al pantoprazol en die capsules zijn gewoon te groot.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BROXIL CAPSULE 500MG

20 mei 2015

Na 2 dagen een allergische reactie (vergelijkbaar met waterpokken) over het hele lichaam en een druk op mijn ogen. Ik moest acuut stoppen. 4 maanden later zit ik nog steeds met allergie op mijn lichaam. Voeten en benen vooral. Het lijkt een soort eczeem. Jeukt verschrikkelijk. Huisarts reageert heel laconiek en zegt dat het niet door de broxil kan komen. Hij hangt een verhaal op dat het door sparaderen komt en ik waarschijnlijk steunkousen moet gaan dragen!! Heel apart maar ik ken mijn lichaam het beste en ik blijf erbij dat het door de Broxil gekomen is. Nu een andere creme gekregen dus afwachten of dat wel werkt. Serieus genomen word je tegenwoordig niet meer!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BROXIL CAPSULE 500MG

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel