Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 16 resultaten gevonden.

BUTRANS PLEISTER TRANSDERMAAL 10MCG/ UUR

4 October 2019

Slaat na 24 uur aan verlicht de pijn aanziendelijk ( hernia ) maar niet geheel pijn vrij . OOk dat is beter anders zou ik te veel doen wat slecht is. Wel veel zweten/ warrig maar geen enkel medicatie werkt beter. ( heb tussenwervel schijven versleten daardoor ontstaat een hernia afwisselend rechts en links. Mijn Motto luisteren naar je lichaam !

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BUTRANS PLEISTER TRANSDERMAAL 10MCG/ UUR

7 April 2017

Ik ben van 5 naar 10 mcg/uur. Dit werkte goed op de pijn. Maar helaas de bijwerkingen werden steeds erger. Het begon in de eerste twee weken met wazig zien, misselijk, slaperig en vooral veel jeuk over mijn gehele lichaam. Maar telkens na plakken van nieuwe pleister een paar nachten van vreselijke jeuk wat later in de week weer minder werd. Het wazig zien bleef. Ik werd vergeetachtig en voelde mij down. Ik had het de hele dag warm en voelde mij in de laatste weken van de twee maanden dat ik dit gebruikte mij steeds beroerder net of dat ik zware griep moest krijgen. Ik heb in overleg met mijn huisarts dit middel acuut moeten stoppen omdat de bijwerkingen te erg werden. Het down voelen verdween vrij snel maar de afkickverschijnselen zijn er nu wel na een week. Ik heb het de hele dag koud ben misselijk en ben moe. Mijn huisarts zegt dat het wel twee weken kan duren voordat dit allemaal over is. Dus prima voor artrose pijn maar teveel bijwerkingen bij mij. Vond het vooral opvallend dat het zoveel mentale klachten(down voelen, emotioneel, vergeetachtig) gaf en na stoppen dat deze verdwijnen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BUTRANS PLEISTER TRANSDERMAAL 10MCG/ UUR

13 January 2016

Bijwerking: 1e en 2e graads verbranding. Zelfs na het verwijderen van het pleister verergert de brandwond nog enkele uren. Tevens is er een verdikking/verharding van de huid onder de pleister. Tijdens het dragen en nog weken erna enorme jeuk en wond voelt warm aan. Het duurt weken voordat de huid enigszins is hersteld. Ook na het gebruik van 5 en 3 dagen ontstaat dezelfde brandwond.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BUTRANS PLEISTER TRANSDERMAAL 10MCG/ UUR

20 December 2015

Ik ben begonnen met 5 MCG/uur, week lang. Ging goed; geen vermindering van de pijn maar ook geen bijwerkingen. Volgens afspraak met de pijnspecialist moest ik na een week verhogen naar 10 MCG/uur. En toen ging het helaas fout. Heel veel bijwerkingen: spraakproblemen, kleine pupillen, benauwd, hartkloppingen, ontzettend suf, moe, misselijkheid, gevoel dat mijn tong en keel dik werden. Uiteindelijk nog 10 uur volgehouden in de hoop dat het zou zakken maar dan toch de 2e pleister eraf gehaald. Heb daarna nog een paar dagen 5mcg pleister laten zitten en deze ook verwijderd omdat het niet tegen de pijn hielp. 10 mcg hielp wel, maar kon verder ook niks meer. Paar dagen later (na het weekend) overleg gevoerd met pijnpoli en ik heb er volgens hen goed aan gedaan om de tweede pleister te verwijderen. 10 mcg was blijkbaar teveel voor mij, of pakte gewoon niet goed uit. Inmiddels overgestapt naar Fentanyl pleisters. Ben benieuwd hoe dit verder gaat. Eerste ervaring is goed. Bijwerkingen vallen reuze mee in vergelijking wat ik met Butrans had.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BUTRANS PLEISTER TRANSDERMAAL 10MCG/ UUR

15 September 2015

Met Butrans pleister heb ik goede ervaringen, ik gebruik 1 of 2 pleisters van 10 mg. Ik ben nu 77 jaar en medicijnen hielpen niet tegen de pijn. Door rugoperaties, knie- en heupprothese door artrose in mijn hele lichaam heb ik veel zenuwschade opgelopen. Het resultaat is polyneuropathie plus polyartrose. Door het gebruik van de pleisters is de pijn minimaal. Wel val ik steeds in slaap en laat ik dingen uit mijn handen vallen. Voor de artrose (een hernia) in mijn nek met ook uitstraling tot in de vingertoppen ben ik in het ZMC in Zaandam in de pijnpoly geholpen. Met een zenuwblokkade aan beide kanten van mijn hals heb ik nooit geen pijn meer gehad. Binnenkort ga ik voor stenose in mijn onderrug weer naar deze arts en hoop op hetzelfde resultaat om ook van de erge pijn in mijn benen af te komen. Dit zijn twee manieren om zonder pillen van de pijn af te komen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BUTRANS PLEISTER TRANSDERMAAL 10MCG/ UUR

4 May 2015

Dit is het enige middel wat mij tegen mijn zenuwpijn helpt. Ik kon hiervoor niet functioneren en lag 24/7 plat op mijn rug. Toen kreeg ik deze pleister en na een paar weken kon ik steeds meer. Nu ben ik weer 25 uur per week aan het werk en heb ik weer enig plezier in mijn leven. Het enige probleem is dat mijn huid totaal kapot gaat onder de pleister. Na een week heb ik gewoon brandwonden en loopt er vocht uit de pleister. De oplossing is gelukkig makkelijk. Ik spuit Budesonide 50 pch neusspray voordat ik de pleister opplak. Dit verdampt snel en trekt in waardoor ik nu de hele week de pleister kan dragen zonder de brandwonden!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BUTRANS PLEISTER TRANSDERMAAL 10MCG/ UUR

7 February 2015

Ik heb deze pleisters nu 3 jaar gebruikt, met 5mcg begonnen en opgehoogd naar 2x 10mcg per week. Ik was zeer tevreden over de werking haalde de scherpte eraf. Heb chronische zenuwpijn. Ik gebruikte nu 1 jaar 2 pleisters van 10 mcg omdat 1 pleister van 20 mcg mij te groot werd en ik zo beter kon wisselen van "plak plaats". Helaas moet ik er nu mee stoppen omdat ik te hevige allergische reacties kreeg op de plaats van plakken, fikse rode brandplek die hevig jeukt en brand. Niet de plakrand maar echt het deel waar het geneesmiddel zit geeft deze vervelende reactie. Ook vind ik dat de pleisters snel loslaten en dan moet je het weer met tape vast zetten, geen gezicht. Ben nu overgegaan op fentanyl, ben er nog maar net mee begonnen dus dat is afwachten.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BUTRANS PLEISTER TRANSDERMAAL 10MCG/ UUR

23 January 2015

Mijn huid gaat helemaal kapot op de plek waar de pleisters geplakt zijn. Tot bloedens toe. Heb inmiddels een heel plakkaat van wonden op mijn rug en ben er nu mee gestopt. Heb geen last van ontwenningsverschijnselen of zo maar wel heel veel pijn weer.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BUTRANS PLEISTER TRANSDERMAAL 10MCG/ UUR

20 December 2014

Na jaren verschillende vormen van pijnmedicatie gebruikt te hebben, plak ik nu alweer vijf maanden iedere week een butrans pleister op m'n huid. Ben er zeer tevreden over, soms wat duizelig en opvallend kleine pupillen. Daar valt mee te leven. Ben verlost van de afschuwelijke chronische artrose pijn in mijn rechter enkel. Dat was echt niet vol te houden! Wat betreft de roodheid op de applicatieplek, ik was die plaats met veel koud water en smeer die dan licht in met sudocrème. Helpt bij mij uitstekend!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BUTRANS PLEISTER TRANSDERMAAL 10MCG/ UUR

3 May 2014

Het medicijn werkte pas goed na ongeveer twee weken. Na ruggespraak met de arts gecombineerd met Lyrica 75 mg. Dit leverde een klacht op dat na het wakker worden uit een diepe slaap een soort vibratie door mijn hele lichaam optrad. Hoge frequentie, ongeveer 10 keer per seconde. Omdat ik op vakantie was in Azië, kon ik het niet makkelijk kortsluiten met de arts. Het hete klimaat (Zuid Vietnam) kan ook met de verschijnselen te maken hebben. Ik kon zelf niet vaststellen wat er precies de oorzaak van was. Misschien een aantal spieren, die door de hersenen aangestuurd, alle in dezelfde frequentie trilden. Dacht eerst aan het hart. Volgens de bijgesloten informatie zou het 1 week werkzaam moeten zijn, maar de zevende dag begonnen de pijnen al op te treden. Wellicht dat de opname in het warme klimaat iets sneller ging dan normaal.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BUTRANS PLEISTER TRANSDERMAAL 10MCG/ UUR

12 April 2014

Na eerst 2 weken met 5MCG te hebben geprobeerd, heeft de dokter de dosis verhoogd naar 10MCG, deze werkt beter, ik kan het wel weer laten verhogen!!!!! Maar met een verbetering van 75% ben ik zeer tevreden, ik heb last van zenuwpijnen door versleten tussenwervelschijven, en dat al 25 jaar, de pleister werkt bij mij prima, alleen wat jeuk, maar dat neem ik maar voor lief..

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BUTRANS PLEISTER TRANSDERMAAL 10MCG/ UUR

10 February 2014

Ik heb sinds enige weken pleisters, ben begonnen met 5MCG/U maar die hielpen niets. Nu heb ik 10MCG/U maar nog moet ik af en toe paracetamol innemen. Er bestaat geen 15MCG/U dan moet je meteen naar 20MCG/U en is er verder niets, dus los ik het maar op met af en toe een tablet erbij. Ik heb geen echte bijverschijnselen, wel heel licht af en toe wat duizelig maar niet storend. Gelukkig geen constante verstopping, zo af en toe en dan neem ik een zakje vezels via de dokter voorgeschreven. Verder eet ik veel groente/fruit/vezelrijke voeding zoals bruine rijst en meer granen brood,ook drink ik minimaal anderhalve liter water. De pleister is aan mij gegeven vanwege altijd pijnen veroorzaakt door artrose die ik overal heb en die al heel jong is begonnen, ik heb 2 ruggenwervels die verzakt zijn en die veroorzaken ook veel pijn. Kan dit middel echt aanbevelen. Niet luisteren naar allerlei wilde verhalen over dit middel.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BUTRANS PLEISTER TRANSDERMAAL 10MCG/ UUR

14 January 2014

Heb ruim een week pleister gedragen en heb ontzettend veel bijwerkingen gekregen. Ben onwel geworden, pijn op mijn borst, eetlust sterk verminderd, hoofdpijn/ migraine, kon mijn ogen slecht focussen en zo kan ik nog wel even doorgaan. Gisteren is uit bloedonderzoek gebleken dat ook mijn schildklier van traag naar snelwerkend was gegaan. Ik slik al sinds '98 thyrax hiervoor. Wellicht gaan thyrax en butrans niet goed samen of in ieder geval bij mij niet? De klachten die ik nu heb zijn zowel van mijn schildklier als van de butrans en lijken ook nog op elkaar. Erg verwarrend dus. Vrijwel meteen na starten met pleister zijn mijn klachten begonnen. Arts gebeld en moest gelijk stoppen. Ik heb sinds 3 dagen fentanyl pleister en heb helaas nog geen effect gemerkt. Moet misschien dosis opvoeren voor effect. Ik ben dus niet erg blij met die pleister. Maar ik heb van anderen ook begrepen dat ze er blij mee zijn. Zoveel mensen zoveel verschillende meningen en bijwerkingen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BUTRANS PLEISTER TRANSDERMAAL 10MCG/ UUR

6 January 2014

Ik heb veel te lang met deze rommel gelopen. Nl 7 maanden, continu en nu ik geopereerd ben en de pleisters niet meer nodig heb, slaap ik totaal niet meer. Ik wil geen patient meer zijn, en vind dan ook dat de verkrijgbaarheid sterk verminderd zou moeten worden-ik moest idd steeds meer maar ben goddank geopereerd!-en hoop dat ik hier na enkele weken echt vanaf ben: slaap geen minuut!! Werkt onbewust, zeer verslavend!!!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BUTRANS PLEISTER TRANSDERMAAL 10MCG/ UUR

4 November 2013

Ik heb nu 4 pleisters geplakt die niet goed werkten. De apotheker kan niets vinden.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BUTRANS PLEISTER TRANSDERMAAL 10MCG/ UUR

10 May 2011

Na 10 uur gebruik van de BuTranspleister ben ik heel erg duizelig en misselijk geworden. Heb hem toen verwijderd. Ben daarna nog uren duizelig en misselijk geweest en heb tot 2 keer toe overgegeven. Na overleg met de anesthesist heb ik een andere pijnpleister gekregen, Fentanyl Matrix, die minder bijwerkingen geeft.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel