Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 24 resultaten gevonden.

LAXEERTABLET BISACODYL TABLET MSR 5MG

16 May 2022

Moest dit gebruiken ivm colonoscopie. een avond Voor gebruik van de darmspoeling. Na alle ervaringen te hebben gelezen was ik niet gerust op het gebruik. Om 22:00 ingenomen na een uur wat rommelende geluiden toch in slaap gevallen en rond 04:00 wakker om naar het toilet te gaan wel wat last van maagzuur. Verder geen klachten gehad. Ik was blij met deze ervaring want ik had wat verschrikkelijke verhalen gelezen..

LAXEERTABLET BISACODYL TABLET MSR 5MG

9 May 2022

Na wat reacties te hebben gelezen, beetje argwanend de twee tabletjes ingenomen. Wat zitten er een hoop “piepers” bij….. je neemt deze, omdat je verlost wilt worden van……. Precies. Ik heb om 11.00 uur ze dus ingenomen, daarna op de bank in slaap gevallen. Zo nu en dan werd ik wakker, er zat gelukkig “schot” in de zaak….. het rommelde wat, beetje zweten (niks overdreven), en wat kram ( maar dat had ik toch al, zeker niet erger! ). Rond 17.00 uur was het moment aangebroken….. de “kluster-bom” diende zich aan. De stoelgang was soepel, tot drie keer toe…. Wat een opluchting. Ja, het is een middel om je van een “ongemak” te verlossen….. dat brengt met zich mee dat het niet aangenaam is….. maar wat is erger….. beetje zweten, ja….. kramp, ja ook, het moet wel gestuwd worden…..naderhand heeft het nog wel een dag geduurd eer het gerommel, klein beetje kramp, verdwenen was. Prima middel, zou het zo weer gebruiken.

LAXEERTABLET BISACODYL TABLET MSR 5MG

7 April 2022

Om 10 uur ingenomen na het eten... Om 2 uur snachts ineens vreselijke buikpijn... Zweten, trillen en een buik die helemaal opzwelt. Naar de wc zakte in bijna door m'n benen. Heb 112 gebeld en ambulance kwam.. Ze hebben hartfilmpje gemaakt. Maar kwam duidelijk uit de maag, na een rennie leek het halfuur later dragelijk Zelfs de dag later kwamen de pijn aanvallen nog terug... Nooiiit weerrrr

LAXEERTABLET HTP BISACODYL TABLET MSR 5MG

16 January 2022

's avonds ingenomen rond 8 uur. In de nacht wakker geworden met hevige krampen. uiteindelijk flauwgevallen bij het toilet en gelukkig gevonden door ouders die een bonk hadden gehoord. 'de zeer zelden' bijwerking lijkt me toch niet zo zelden..

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LAXEERTABLET HTP BISACODYL TABLET MSR 5MG

17 August 2020

Na enige dagen met dikke verstopte buik en minuscule beetjes ontlasting geprobeerd op te lossen met veel drinken en zelfs microklimaat. Werkte niet.Laatste optie voor ik huisarts wilde bellen was 2 tabletten bisacodyl voor het slapen gaan.Het kwam moeilijk op gang smorgens, maar heb uiteindelijk meerdere keren naar de wc gekund. 2x vaste ontlasting, daarna diaree. Niet plezant maar oh wat was ik opgelucht dat het eruit was. Daar heb ik wel een dagje overlast van buikkramp en diaree voor over.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Bisacodyl TABLET MSR 5MG

6 June 2020

Afschuwelijke maagpijn, zelfs de dag erma. Niet on staat water of eten binnen te houden.

LAXEERTABLET HTP BISACODYL TABLET MSR 5MG

2 February 2020

Last gehad van erg moeizame ontlasting, 1 tabletje gepakt en 5 uur later flinke buikkrampen, en kwam de "verstopping" er uit en in nog 5x toilet de rest van de darminhoud, ik beveel dit middel zeker aan het heeft enorm goed geholpen bij mij!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Bisacodyl TABLET MSR 5MG

28 December 2019

27dec. Rond 2.00u wakker geworden door heftige pijn in mn buik ,heel erg bezweet en gevoel dat je over moet geven en flauw vallen.Naar het toilet geweest niks dus ,ben naar mn slaapkamer gegaan en viel voorover op de grond. bijna knock out zag alles zwart voor mn ogen Mn man heeft mij geholpen daarna koude rillingen heeft lang geduurd en pijn in mn buik werd minder .Vandaag binnen geweest! Wat een troep!

LIVSANE LAXEERTABLET BISACODYL TABLET MSR 5MG

6 July 2019

Zou dit niet lichtvaardig innemen. Er moet wel sprake zijn van ernstige verstopping die gewoon niet makkelijk op te lossen is. Hevige krampen krijg je hier door. Zou een lichter middel nemen en geen Bisacodyl of contact laxantia en ook geen Sennacol of Sennabladeren want die werken niet goed in combinatie met vruchtensap. Het wordt wel eens voor onderzoek toegepast om lege darmen te verkrijgen en bij reizen als je na lange tijd in het buitenland niet naar het toilet kan en dan kan de stoelgang op gang komen. . .

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

IDYL LAXEERTABLET BISACODYL TABLET MSR 5MG

31 March 2019

1 uur voor het slapen gaan 1 tablet ingenomen. Om 4 uur ‘s nachts wakker geworden door zeer heftige maagkrampen. Bed uitgegaan en vervolgens door de hevige pijn flauwgevallen. Resultaat gekneusde ribben en bont en blauw gezicht. Rest van de verpakking weggegooid. Mijn huisarts gaf aan dat zij al vaker heeft gehoord over dergelijke bijwerkingen bij Bisacodyl.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

IDYL LAXEERTABLET BISACODYL TABLET MSR 5MG

8 January 2019

Door morfine gebruik zat ik verstopt. Pilletje om 22:00 uur ingenomen, om 4 uur werd ik wakker, niet te beschrijven hoe naar ik me voelde. Ik zweette, ik trilde, zag allemaal dingen die er niet waren. Ik ben naar de wc gegaan en toen dacht ik dit gaat niet goed ik moet 112 bellen maar toen ik weer naar mijn slaapkamer liep ben ik flauw gevallen, toen ik weer bij kwam voelde ik me nog wel rot, maar niet meer zo erg als daarvoor. Het is nu de dag erna en het voelt alsof ik een hele enorme kater heb. Ik neem dit nooit meer in.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

IDYL LAXEERTABLET BISACODYL TABLET MSR 5MG

15 August 2018

De hele nacht liggen kronkelen van de krampen. In de ochtend meteen spuug misselijk, ontlasting als water maar wat voel ik me slecht zeg!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LAXEERTABLET HTP BISACODYL TABLET MSR 5MG

10 May 2017

Geweldig hulpmiddel! Wat Forlax en een ander middel niet voor elkaar kregen deed Bisacodyl wel. Nachtje rustig geslapen maar om half 5 ineens heftige krampen en de boel kwam los. Minder is dat ik daarna binnen 2 uur 6 x op de wc heb gezeten maar dat is beter dan dagenlang met pijn in de onderbuik lopen!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LAXEERTABLET BISACODYL TABLET MSR 5MG

30 April 2017

Ik heb gistermiddag op advies van de drogist 1 tablet ingenomen (volgens de drogist geven 2 tabletten onnodig veel buikpijn), want ik zat 4 dagen verstopt waarbij er een soort klont ontstaan was die er maar niet uit ging. Aambeien en scheurtjes tot gevolg. Daarom gistermiddag Bisacodyl opgehaald. Vanmorgen op nuchtere maag opnieuw een tablet ingenomen omdat er naar mijn idee niets gebeurde. Wel pijnlijke volle darmen. Na zo'n 5 uur aandrang gekregen en met toch nog veel moeite en persen de klont eruit gewerkt. De ontlasting was wel zachter maar nog steeds best droog hoewel ik al een paar dagen echt veel drink (zo'n 3 liter per dag). Maar goed het is dus gelukt en ik denk wel dat het middel hierbij geholpen heeft. In ieder geval kwam de aandrang en was de boel ook zachter. Verder geen heftige buikkrampen gehad ofzo

BISACODYL TABLET MSR 5MG

15 February 2017

Vreselijke ervaring. Door gebruik van een morfinepomp trage stoelgang. De dokter schreef mij dit voor, voor het slapen gaan 2 tabletten. Rond 7 uur in de ochtend heb ik vreselijke over gegeven en ben de 2 dagen daarna nog misselijk geweest, en kwam er een minimale hoeveelheid van onder eruit. Dit kan toch nooit de bedoeling zijn van dit medicijn? Ook had ik vreselijke zweetaanvallen die er bijna voor zorgde dat ik flauw zou vallen, je kan het niet innemen als je alleen thuis bent!!!!

BISACODYL TABLET MSR 5MG

13 September 2016

Als voorbereiding op een Moviprep kuur vandaag, gisteravond 2 tabletten moeten nemen. Het zou na ca. 10-12 uurtjes z'n werk doen en ik zou gewoon kunnen slapen zei de vp. Echter na ca. 3 uurtjes begonnen de krampen al. Icm een nare misselijkheid en flink wat zweten ruim een uur op de wc gezeten met flink wat krampen. Daarna kwam het los. De werking is prima. Alleen de bijwerkingen zijn echt niet tof.

BPH LAXEERTABLET BISACODYL TABLET MSR 5MG

4 May 2015

Erg ziek van geworden. Overgeven, kramp hele dag een misselijk gevoel aan overgehouden.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LAXEERTABLET BISACODYL TABLET MSR 5MG

21 January 2015

Na 6 dagen constipatie tabletten ingenomen. Pas na 2 tabletten ('s ochtends en 's avonds) kwam de ontlasting de volgende dag op gang. Wel na hevige buikrampen, zweten, misselijkheid en duizelingen. Voordeel: Het werkt heel goed. Nadeel: Zware en pijnlijke bijwerkingen.

LAXEERTABLET BISACODYL TABLET MSR 5MG

23 November 2013

<p> Wat betreft de hoofdwerking van het middel ben ik tevreden: de obstipatie is met enkele uren verholpen. Echter, het middel heeft als pijnlijk bijeffect heftige buikkrampen, een opgezette dikke darm en diarree. Bovendien is de kans op obstipatie na het gebruiken van dit middel weer groter, althans, in mijn geval. Kortom; ik gebruik Bisacodyl slechts als noodgreep wanneer ik zodanig geobstipeerd ben dat dit niet meer met andere middelen zoals Movicol te verhelpen is. Maar ik zou anderen veelvuldig gebruik van het middel zeker afraden.</p>

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BISACODYL TABLET MSR 5MG

16 January 2013

Na inname van Bisacodyl kreeg ik na ruim 2 uur, midden in de nacht, ernstige bijwerkingen. Heftig braken, alsof ik vergif had genomen, en een buikpijn die het meest leek op een snijbrander die langzaam door m'n buik naar beneden ging. (Op een schaal van 1 - 10 geef ik een 9.) Nog nooit zoiets ergs gehad. (Het medicijn had pas na 10-12 uur moeten gaan werken.)

BISACODYL TABLET MSR 5MG

7 August 2012

Na 6 uur buikpijn en na 3 uur ziek, zweten, misselijk en 2 x flauwvallen in het toilet. Moest verboden worden.

BISACODYL TABLET MSR 5MG

22 January 2009

Veel pijnscheuten(kramp),zweten,flauw vallen

LAXEERTABLET BISACODYL TABLET MSR 5MG

24 October 2005

Na inname van 2 stuks, na circa 6 uur ernstige krampen waarna bewusteloosheid tot gevolg. Door bewusteloosheid gezichtsbeschadiging en diverse bloeduitstortingen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BISACODYL TABLET MSR 5MG

14 October 2004

Ik heb een dwarlaesie waardoor ik mijn functie van de darmen heb verloren.Sinds jan. 2004 betaal ik 1 euro per maand.

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel