Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 25 resultaten gevonden.

Bupropion

15 September 2022

Ik ben 32 en heb autisme. Na heel leven zeer depressief geweest te zijn en bed niet uit komen etc uiteindelijk aan de Wellbutrin gegaan. Wow wat een verschil! Ik voel me mezelf. Heb energie voor dingen. Heb weer zin in activiteiten ik wandel zelfs voor de fun! Geen agressie meer en ik kan prikkels beter aan. Mijn slaapproblemen zijn ook voorbij omdat ik mn energie nu goed verdeel over de dag danzij de ondersteuning:) Ik heb 0 bijwerkingen en ben echt zeer verbaasd over de hoeveelheid bijwerkingen die ik hier lees. Heb ik dan geluk gehad? Zullen mensen met een positieve ervaring minder snel het middel googlen? Ik gebruik het nu 2 jaar en kan het leven weer aan!

BUPROPION HCL SANDOZ RETARD TABLET MGA 150MG

26 June 2022

Na ongeveer 6 weken kreeg ik last van oorsuizen ( tinnitus ) en ben er gelijk mee gestopt en heb hier nu al bijna 4 jaar behoorlijk last van maar volgens de arts van Psy Q zou dit wel weer overgaan nou mooi niet dit middel zou verboden moeten worden.!!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BUPROPION HCL SANDOZ RETARD TABLET MGA 150MG

26 October 2021

Bijwerkingen . Oorsuisen,net of iemand in het oor ligt te steken. hoe kom je er vanaf.tinitis.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BUPROPION HCL SANDOZ RETARD TABLET MGA 150MG

31 July 2021

Ik gebruikte eerst die van Wellbutrin, één pil van 300mg. Hierdoor werd ik misselijk, had ik niet door wanneer ik honger had en zo'n erge hoofdpijn dat ik het niet meer aan kon. Toch nog eens geprobeerd met 2x 150mg van Sandoz. In het begin licht misselijk geweest maar erna niet meer. Depressie is aanzienlijk minder geworden. Ik irriteer me soms wel nog aan mensen maar ik kan nu beschaafder reageren en ben minder aggressief.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BUPROPION HCL TEVA RETARD TABLET MGA 300MG

12 June 2021

In combinatie met tentin 25 mg. Een zware epileptische aanval gehad! Let aub op met combineren!!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BUPROPION HCL SANDOZ RETARD TABLET MGA 150MG

8 February 2020

Na jarenlang Citalopram en Concerta, kreeg ik Wellbutrin. Doordat ik eerst mijn eerdere medicatie volledig moest afbouwen en daarna Wellbutrin opbouwen, was die periode erg zwaar en veel bijwerkingen. Eenmaal daar doorheen, was ik erg tevreden over Wellbutrin. Als bijwerking (ongepland) gestopt met roken, heel fijn. Al twee en half jaar is Wellbutrin een stabiele factor voor mij. Nu heeft mijn zorgverzekering besloten dat ik vanaf nu geen Wellbutrin meer krijg, maar Bupropion van Sandoz. Geen verschil volgens de apotheek... Nou, echt wel! Gigantisch droge mond, zware obstipatie, prikkelbaar, gevoel dat er continu spanning op mijn ogen zit, hoofdpijn (word ik zelfs mee wakker), heftig dromen, verminderde coördinatie, meer pijn in mijn lijf... Ik had gisteren 1 wijntje op: zwaar aangeschoten op klaarlichte dag! Met Wellbutrin écht geen last van gehad. Ik ga contact opnemen met huisarts.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BUPROPION HCL SANDOZ RETARD TABLET MGA 150MG

7 February 2020

De eerste 4-6 weken had ik slapeloze nachten van dit middel, weinig tot geen eetlust en af en toe flinke hoofdpijn. Vooral de eerste week ook juist wat chaotischer denken. Wel had ik na ca 3 weken ook duidelijk gewenst effect: sterk verbeterde stemming en het lukte beter mijn aandacht vast te houden.Nu na drie maanden ben ik erg tevreden. Ik slaap en eet weer goed. Merk meer effect op mijn stemming dan op adhd-klachten, maar vind het allemaal een stuk beter te behappen zo.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BUPROPION HCL SANDOZ RETARD TABLET MGA 150MG

2 October 2019

Ik heb mijn leven lang ADHD en meerdere malen depressief geweest. Antidepressiva maakten dat ik niks meer kon doen en met ADHD medicatie voelde ik me niet mezelf. Sinds twee jaar met dit medicijn (plus dagelijks 10min mediteren) voel ik me mezelf, met dezelfde persoonlijkheid maar ik zie de pieken en dalen beter aankomen. Daardoor lukt het me nu om minder diep de dalen in te gaan en veel sneller het licht weer zie en ook in te zien als ik hyper ben en rust momenten voor mezelf te creeëren. Ik ben blij dat het me nu is gelukt, want ik dacht dat het me nooit meer zou gaan lukken na zoveel trajecten te hebben doorlopen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BUPROPION HCL SANDOZ RETARD TABLET MGA 150MG

21 September 2019

Ik was 42 toen er ADD werd geconstateerd, na een leven lang met concentratieproblemen, sociaal ongemak en overgevoeligheid. Nu ben ik twee jaar verder en gebruikte eerst Wellbutrin maar dat voelde heftiger dan Sandoz, mijn lichaam voelde niet meer helemaal van mij en ik kreeg oude tics terug en spierpijn. Sandoz voelt milder en gelukkig is het weer verkrijgbaar, ik heb aardig wat moeite gehad om gewoon te kunnen blijven gebruiken. Ik vond het erg vervelend, want ik was net aan het opbouwen. Ik heb veel baat bij de medicatie, maar toch zou ik liever niet gebruiken. Helaas heb ik wel de bijwerking Tinitis, dat had ik al maar is snel verergerd.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BUPROPION HCL SANDOZ RETARD TABLET MGA 150MG

13 August 2019

Op mijn 43ste levensjaar (nu 46) is bij mij ADD vast gesteld. Jaren lang heb ik gevochten om een weg te vinden met mijn dagelijkse problemen zoals inschatten van tijd, te laat komen, afspraken vergeten, methodisch werken, geen vrienden kunnen behouden of ze nu dicht bij mij stonden of oppervlakkiger waren, niets afmaken, mijn huishouden verwaarlozen en nog meer. De onderzoeker (orthopedagoog) die mij gediagnostiseerd heeft adviseerde geen medicatie te gaan slikken, maar gas terug te nemen als het te veel werd. Mijn hoofd was altijd zo vol en het koste mij erg veel energie. Mijn kinderen en werk lukte, toen was mijn energie op. Huishouden, sport, vrienden, lukte niet meer. Ik vond dit ongezond. Via huisarts naar een psychiater en deze schreef Brupopion voor. Mijn leven veranderde opslag. Wow wat een rust in mijn hoofd en wat was de wereld overzichtelijk. Ik was de gelukkigste mens en nog steeds. Mijn belemmeringen zijn er nog steeds, maar ik heb rust in mijn hoofd en hierdoor meer energie en de vermoeidheid verdween geleidelijk aan.Ik kan de dingen veel beter aan. Eerst gebruikte ik van het merk Wellbutrin, is bijwerking enkel dorst. Van het merk Sandoz heb ik nu ook hoofdpijn klachten, jammer.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BUPROPION HCL SANDOZ RETARD TABLET MGA 150MG

28 July 2019

Werkt naar mijn idee anders dan Wellbutrin. Qua positief effect geen verschil maar ik heb met het merk Wellbutrin nooit bijwerkingen, van de bupropion sandoz krijg ik hartkloppingen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BUPROPION HCL SANDOZ RETARD TABLET MGA 300MG

15 October 2018

Ik gebruik de bupropion nu 3 maanden en ik ervaar vrijwel alleen negatieve dingen. De eerste weken super vergeetachtig en misselijk de gehele dag door, ben ernstig veel afgevallen en ik was al redelijk mager. Later ging dit weg maar eten is tot nu nogsteeds een hele opgave alsof ik tot mijn keel vol zit, de geur van eten is soms al te veel. Echter spuggen kan ik dus niet. Al snel na het wisselen van venlaflaxine naar bupropion werd ik depressief alles was te veel leefde totaal in mijn eigen wereld en kon mij nauwelijks concentreren op wat dan ook. Mijn emoties gingen alle kanten uit, eerst veel boosheid en onbegrip alles en iedereen was k*t. Daarna verdriet, soms waren er dagen dat ik alleen maar kon huilen. Ik heb besloten dat deze medicijnen niets voor mij zijn, het leven word me moeilijk gemaakt hierdoor ipv makkelijker.

Bupropion

1 August 2018

Gebruik sinds 3 maanden Bupropion ivm ADHD Schrik van de negatieve bijwerkingen die ik hier lees. Ik heb juist een hele positieve ervaring. Het is wat mij betreft een Prima alternatief voor alle andere medicatie die ik geprobeerd heb. Eindelijk iets waarbij ik geen bijwerkingen ervaar.

BUPROPION HCL SANDOZ RETARD TABLET MGA 150MG

24 June 2018

Vanaf dag 1 al slaapproblemen. Zodra ik wakker werd snachts ongeacht het tijdstip bleef ik wakker en begon het piekeren. Op gemiddeld drie uur slaap is niet te functioneren dus ben er mee gestopt

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

bupropion

29 May 2018

Dit middel is geen medicijn maar puur vergif. Het heeft bijwerkingen die ernstige schade kan veroorzaken. Ik heb dit middel enkele maanden voorgeschreven gekregen en ben nu een tijd met dit middel gestopt. ... Het onderdrukt heel je gevoel en verstoort heel je hormoonhuishouding. Ik ben pas vader geworden van mijn tweede dochtertje.... in plaats van genieten en geluk voel ik helemaal niets meer.... Ik nam dit middel omdat ik een stressvolle periode inging. De negatieve aspecten van Mijn ADHD onderdrukken En gaan genieten van ons gezin Ik was trots op mezelf en voelde me intens gelukkig. Om dit niet te willen verliezen heb ik dit middel preventief genomen. Zowel lichamelijke als psychische bijwerkingen van dit middel zijn bizar!! Ernstige gewichtstoename in korte tijd terwijl de fabrikant het tegenovergestelde beweert. afwezigheid en oorsuizen, gevoelloosheid, leverproblemen maar vooral het ontbreken van geluksgevoel en slaapproblemen houden aan zelfs na het stoppen. WELBUTRIN Heeft heel veel mensen ziek gemaakt.De zogenaamde specialisten die mij dit voorgeschreven en geadviseerd hebben zijn totaal niet op de hoogte wat dit middel kan veroorzaken of wat het werkelijk doet.

BUPROPION HCL SANDOZ RETARD TABLET MGA 150MG

27 June 2017

11 dagen aan de bupropin gezeten eerst met 1 tablet 150 Mg en na 7 dagen moest ik er 2 slikken van 150 Mg eerste dag wel duizelig 2 dag last van misselijkheid niet eten afgevallen. Toch hoop houden en door gaan daarna de 2 tablet er bij. Heel erg misselijk alleen in bed liggen opgeven moment ook echt niks meer binnen houden geen drinken en geen eten. Slikte het voor depressie en ADHD

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

bupropion

4 December 2014

Extreme netelroos en beginnend sepsis, 1 dag in het ziekenhuis gelegen ivm 38,9 koorts en moeite met ademhalen.

Bupropion

26 March 2014

Overgestapt van Methylfenidaat naar Bupropion. 1000 keer beter. Heb het erg naar mijn zin, geen slaap problemen. :)

bupropion

2 February 2010

Melding via TROS Radar: agressiviteit, Omschrijving: Ik was nooit agressief maar tijdens het gebruik werd ik het. Als politieman heb ik in het verleden vaak mensen meegemaakt die agressief waren. Ik kon toen niet begrijpen dat zo iets kon gebeuren, maar nu wel. Ik ben onmiddellijk gestopt met het innemen van de medicijnen omdat ik voor mijn omgeving agressief werd. Ik heb wel daarna een aantal zaken van vroeger (die ik had behandeld) doorgenomen. Ik kan nu enigszins begrijpen dat diverse personen door het lint zijn gegaan met soms ernstige gevolgen.

bupropion

2 February 2010

Melding via TROS Radar: Milde bijwerkingen, zoals hoofdpijn, misselijkheid, slapeloosheid of prikkelbaarheid. gewichtstoename, verminderd libido, agressiviteit, duizeligheid,buiten de werkelijkheid Omschrijving: Bijna autoongelukken

bupropion

2 February 2010

Melding via TROS Radar: Milde bijwerkingen, zoals hoofdpijn, misselijkheid, slapeloosheid of prikkelbaarheid. verminderd libido, Destructieve gedachten, zoals denken aan moord of zelfmoord. agressiviteit, psychose Omschrijving: nee.te heftig

bupropion

2 February 2010

Melding via TROS Radar: Milde bijwerkingen, zoals hoofdpijn, misselijkheid, slapeloosheid of prikkelbaarheid. gewichtstoename, verminderd libido, Destructieve gedachten, zoals denken aan moord of zelfmoord. Omschrijving: door de vele bijwerkingen krreg ik veel meer last van angst en werd depresiefer waardeoor ik kalmerende middelen kreeg. Vervolgens begon ik me steeds vreemder in mijn hoofd te voelen en kreeg veel suicidale gedachten. We zijn op het moment ook bezig om alle medicatie af te bouwen daardoor word ik langzaam weer mezelf en krijg ik meer grip op mijn leven. Het is jammer dat er niet genoeg word gewaarschuwd voor de bijwerkingen en vooral ook de ontwenningsverschijnsellen van medicatie. Ook het stoppen (afbouwen) van medicatie kan erg zwaar zijn. Gedaan: ben bezig met het afbouwen van medicatie

bupropion

2 February 2010

Melding via TROS Radar: Milde bijwerkingen, zoals hoofdpijn, misselijkheid, slapeloosheid of prikkelbaarheid. gewichtstoename, verminderd libido, Destructieve gedachten, zoals denken aan moord of zelfmoord. Omschrijving: Moeilijk om dat even uit te leggen. Zelfmoord poging en neigingen zoals ik ze heb ervaren zijn voor mij niet terug te voeren naar de oorzaak. Je gedachten of zijn de medicijnen de oorzaak. Bij een enkel medicijn was dit absoluut wel het geval. Na te zijn gestopt werd dit ook minder.

bupropion

2 February 2010

Melding via TROS Radar: Milde bijwerkingen, zoals hoofdpijn, misselijkheid, slapeloosheid of prikkelbaarheid. gewichtstoename, verminderd libido, Destructieve gedachten, zoals denken aan moord of zelfmoord. Omschrijving: Ik heb gepoogd zelfmoord te plegen. Het is nooit naar andere gericht geweest.

bupropion

2 February 2010

Melding via TROS Radar: Milde bijwerkingen, zoals hoofdpijn, misselijkheid, slapeloosheid of prikkelbaarheid. gewichtstoename, Destructieve gedachten, zoals denken aan moord of zelfmoord. agressiviteit, inpotent Omschrijving: gweenm commentaar priacy.

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel