Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 25 resultaten gevonden.

BUPROPION HCL TEVA RETARD TABLET MGA 150MG

20 September 2023

Ik ben vorig jaar gediagnosticeerd met ADHD en heb ritalin en dexamfetamine geprobeerd, wat allebei niet goed voor mij werkte (wel rustig, maar druggy gevoel en onderdrukking emoties). Op aanraden van vrienden met ADHD, probeerde ik bupoprion. Opbouwen was pittig, met veel bijwerkingen; duizelig, soort van ‘van de wereld’, hartkloppingen en maagklachten. Na een week voelde ik me heel relaxed en normaal en waren alle bijwerkingen vrijwel weg. Ik voel me sindsdien veel gebalanceerder, minder snel onder- of overprikkeld, maar nog steeds mezelf met de leuke kanten van mijn ADHD. Kortom, erg fijn. Ik kan het zeer aanraden voor mensen met ADHD, die niet zo goed reageren op amfetamines en hun emoties wat meer willen reguleren. Paar sidenotes: -er werd 300mg voorgeschreven maar dat was voor mij echt te veel, verschilt echt per persoon. - bijwerkingen waren in het begin heel heftig en later zo goed als weg. - Ik word wel echt sneller dronken, dus de ‘pas op met alcohol’ sticker is wel legitiem. - blijkbaar werkt het ook om te stoppen met roken, dus voor veel mensen een win-win :)

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BUPROPION HCL SANDOZ RETARD TABLET MGA 150MG

3 July 2023

Ik kreeg dit middel voorgeschreven als vervanger voor alle pijnstillers die ik gebruikte. ( buprenorfinepleisters waar ik veel jeuk van kreeg en tramadol) Deze middelen gebruikte ik al jaren en ben daar in één keer mee gestopt en begonnen met Bupropion 150mg. Mijn fibromyalgieklachten waren al heel snel weg, wat ik heel bijzonder vond. Wel was ik de eerste week heel erg opgejaagd en rusteloos. Ik kon helemaal niet slapen en mijn ademhaling zat heel hoog, tegen hyperventilatie aan. Misschien was het een combinatie van het resoluut stoppen met de vorige medicatie. Na een week moest ik de dosering verdubbelen en vanaf toen ging ik me beter voelen. Wel kreeg ik in de eerste week al last van een tintelende tong en lippen, dit heeft ongeveer drie weken geduurd. Nu gebruik ik het middel zo’n tien weken. Ik voel me veel beter en heb minder pijn. Ook ben ik wat afgevallen, daar ben ik blij mee. Het enige wat ik erg vervelend vind is dat mijn tong branderig aanvoelt. Met warme vloeistoffen verergert dit. Over het algemeen ben ik tevreden over dit medicijn

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BUPROPION HCL SANDOZ RETARD TABLET MGA 150MG

7 June 2023

Eerste week moest ik oxazepam gebruiken omdat ik zo'n opgejaagd gevoel had dat het niet uit te houden was. De eerste weken voelde ik mij ook aggressief en liep maar heen en weer. Nu 2 maanden verder lijkt 300mg/ 2 tabletten van 150, wel meer rust te geven, maar ik heb elke avond vervelende hoofdpijn. Ook merk ik dat ik echt goed mijn tanden moet poetsen vanwege droge mond. Maar die hoofdpijn had ik bij ssri's ook en libidoverlies. Bij dit middel geen libidoverlies. Ik merk wel dat ik nog steeds snel boos kan worden. Het onderdrukt het wel een beetje. Sinds ik dit neem zit ik heel veel te gamen en te lezen. Gitaarspelen lukt niet meer. De hoofdpijn is niet iets wat ik lang kan volhouden zo, dus ik denk niet dat dit een langdurige oplossing is. Een bijkomstigheid is dat ik rook niet meer kan verdragen. Ik rook zelf al jaren niet meer.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BUPROPION HCL ACCORD TABLET MGA 300MG

6 April 2023

Ik deel graag dezelfde ervaring als iemand die reageerde 27 maart jl."Ook ik kreeg opeens een ander merk, de apotheek gaf mij vorige week bupropion mee van het merk Accord , i.p.v. de 'echte' Wellbutrin. Dit was nu het preferente merk wat de zorgverzekeraar verstrekte Ik had eerst niet zo door, maar ik merkt dat ik gaande weg opgejaagd en zenuwachtig ging voelen ook begon ik te piekeren en kwam steeds slechter in slaap. Ik stond telkens "aan" leek wel. " Vandaag wellbrutin besteld en moet het zelf betalen omdat mn zorgverzekeraar het niet niet vergoed (wel accord). Liever dat of niks!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BUPROPION HCL ACCORD TABLET MGA 300MG

27 March 2023

Ook ik kreeg opeens een ander merk, de apotheek gaf mij vorige week bupropion mee van het merk Accord , i.p.v. de 'echte' Wellbutrin. Dit was nu het preferente merk wat de zorgverzekeraar verstrekte Ik had eerst niet zo door, maar ik merkt dat ik gaande weg opgejaagd en zenuwachtig ging voelen ook begon ik te piekeren en kwam steeds slechter in slaap. Ik stond telkens "aan" leek wel. Ik had geen oude medicijnen (wellbutrin) meer om te kijken of het werkelijk aan de medicijnen lag, dus ik heb contact opgenomen met mijn huisarts en dit voorgelegd. Gelukkig gaan ze nu weer Wellbutrin voorschrijven. Ondertussen neem ik (ik weet dat dit niet de bedoeling is) om de dag nu medicatie i.p.v. elke dag om het slaap tekort en de stres niet teveel op te laten lopen. In dit geval was dit merk niet succesvol voor mij.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BUPROPION HCL TEVA RETARD TABLET MGA 300MG

21 March 2023

Dubbel.. enerzijds veel rust en overzicht in het denken en voel ik sneller wanneer rust nodig is. Anderzijds ervaar ik behoorlijk wat vermoeidheid, tintelingen/ trillingen in vingers (links en rechts), toch ook wat paniek (lichte burn out signalen). Ervaren anderen de trillingen ook? Of de signalen van stiekem toch een te druk bestaan of door de medicatie komt.. is nog een mysterie of dat de dosis na 8 maanden omlaag kan. . Wel is de toename aan rust zo'n pluspunt dat dit me weerhoudt om te stoppen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BUPROPION HCL ACCORD TABLET MGA 300MG

11 March 2023

De apotheek gaf mij vorige week dit merk mee, i.p.v. de 'echte' Wellbutrin. Ik voelde mij na een dag zo slecht. Enorm opgejaagd gevoel en enorme woede-uitbarstingen die werden getriggerd door werkelijk niets. Ik dacht dat dit wellicht kwam door spanningen van werk. Maar na het afronden van het werk bleef het gevoel van extreme spanning, woede en het mijzelf pijn willen doen. Ik ben op zoek gegaan, maar kon nog weinig vinden. Maar de klachten leken verdomt veel op afkickverschijnselen. Vanmiddag vond ik nog een potje Wellbutrin met twee pillen en ik besloot er begin van de avond eentje te nemen. Placebo of niet, de spanning is na een paar uur compleet verdwenen. Nu hopen dat ik Wellbutrin of in ieder geval iets anders kan krijgen dat dit merk.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BUPROPION HCL SANDOZ RETARD TABLET MGA 150MG

22 January 2023

Ik kreeg dit middel voorgeschreven voor depressieve klachten en niet gediagnosticeerde ADD/ ADD klachten. Bupropion heeft mij erg geholpen met mijn depressieve stemming. In het begin milde bijwerken als hoofdpijn en een ‘vaag’ gevoel, alsof ik constant een lage hoeveelheid wiet had gerookt. Nu voel ik mij juist scherper als voorheen. Ik was wel erg prikkelbaar, dat was zwaar maar gelukkig is dat verdwenen. Na 7/8 weken merkte ik dat ik veel minder moe was, bijna niet meer de neiging had om overmatig te snoepen en vrolijker was. Het is geen wondermiddel, maar ik merk dat ik een stuk meer motivatie heb en sterker in mijn schoenen sta. Voor ADD doet het echter niet zoveel voor mij.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Bupropion

15 September 2022

Ik ben 32 en heb autisme. Na heel leven zeer depressief geweest te zijn en bed niet uit komen etc uiteindelijk aan de Wellbutrin gegaan. Wow wat een verschil! Ik voel me mezelf. Heb energie voor dingen. Heb weer zin in activiteiten ik wandel zelfs voor de fun! Geen agressie meer en ik kan prikkels beter aan. Mijn slaapproblemen zijn ook voorbij omdat ik mn energie nu goed verdeel over de dag danzij de ondersteuning:) Ik heb 0 bijwerkingen en ben echt zeer verbaasd over de hoeveelheid bijwerkingen die ik hier lees. Heb ik dan geluk gehad? Zullen mensen met een positieve ervaring minder snel het middel googlen? Ik gebruik het nu 2 jaar en kan het leven weer aan!

BUPROPION HCL SANDOZ RETARD TABLET MGA 150MG

26 June 2022

Na ongeveer 6 weken kreeg ik last van oorsuizen ( tinnitus ) en ben er gelijk mee gestopt en heb hier nu al bijna 4 jaar behoorlijk last van maar volgens de arts van Psy Q zou dit wel weer overgaan nou mooi niet dit middel zou verboden moeten worden.!!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BUPROPION HCL SANDOZ RETARD TABLET MGA 150MG

26 October 2021

Bijwerkingen . Oorsuisen,net of iemand in het oor ligt te steken. hoe kom je er vanaf.tinitis.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BUPROPION HCL SANDOZ RETARD TABLET MGA 150MG

31 July 2021

Ik gebruikte eerst die van Wellbutrin, één pil van 300mg. Hierdoor werd ik misselijk, had ik niet door wanneer ik honger had en zo'n erge hoofdpijn dat ik het niet meer aan kon. Toch nog eens geprobeerd met 2x 150mg van Sandoz. In het begin licht misselijk geweest maar erna niet meer. Depressie is aanzienlijk minder geworden. Ik irriteer me soms wel nog aan mensen maar ik kan nu beschaafder reageren en ben minder aggressief.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BUPROPION HCL TEVA RETARD TABLET MGA 300MG

12 June 2021

In combinatie met tentin 25 mg. Een zware epileptische aanval gehad! Let aub op met combineren!!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BUPROPION HCL SANDOZ RETARD TABLET MGA 150MG

8 February 2020

Na jarenlang Citalopram en Concerta, kreeg ik Wellbutrin. Doordat ik eerst mijn eerdere medicatie volledig moest afbouwen en daarna Wellbutrin opbouwen, was die periode erg zwaar en veel bijwerkingen. Eenmaal daar doorheen, was ik erg tevreden over Wellbutrin. Als bijwerking (ongepland) gestopt met roken, heel fijn. Al twee en half jaar is Wellbutrin een stabiele factor voor mij. Nu heeft mijn zorgverzekering besloten dat ik vanaf nu geen Wellbutrin meer krijg, maar Bupropion van Sandoz. Geen verschil volgens de apotheek... Nou, echt wel! Gigantisch droge mond, zware obstipatie, prikkelbaar, gevoel dat er continu spanning op mijn ogen zit, hoofdpijn (word ik zelfs mee wakker), heftig dromen, verminderde coördinatie, meer pijn in mijn lijf... Ik had gisteren 1 wijntje op: zwaar aangeschoten op klaarlichte dag! Met Wellbutrin écht geen last van gehad. Ik ga contact opnemen met huisarts.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BUPROPION HCL SANDOZ RETARD TABLET MGA 150MG

7 February 2020

De eerste 4-6 weken had ik slapeloze nachten van dit middel, weinig tot geen eetlust en af en toe flinke hoofdpijn. Vooral de eerste week ook juist wat chaotischer denken. Wel had ik na ca 3 weken ook duidelijk gewenst effect: sterk verbeterde stemming en het lukte beter mijn aandacht vast te houden.Nu na drie maanden ben ik erg tevreden. Ik slaap en eet weer goed. Merk meer effect op mijn stemming dan op adhd-klachten, maar vind het allemaal een stuk beter te behappen zo.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BUPROPION HCL SANDOZ RETARD TABLET MGA 150MG

2 October 2019

Ik heb mijn leven lang ADHD en meerdere malen depressief geweest. Antidepressiva maakten dat ik niks meer kon doen en met ADHD medicatie voelde ik me niet mezelf. Sinds twee jaar met dit medicijn (plus dagelijks 10min mediteren) voel ik me mezelf, met dezelfde persoonlijkheid maar ik zie de pieken en dalen beter aankomen. Daardoor lukt het me nu om minder diep de dalen in te gaan en veel sneller het licht weer zie en ook in te zien als ik hyper ben en rust momenten voor mezelf te creeëren. Ik ben blij dat het me nu is gelukt, want ik dacht dat het me nooit meer zou gaan lukken na zoveel trajecten te hebben doorlopen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BUPROPION HCL SANDOZ RETARD TABLET MGA 150MG

21 September 2019

Ik was 42 toen er ADD werd geconstateerd, na een leven lang met concentratieproblemen, sociaal ongemak en overgevoeligheid. Nu ben ik twee jaar verder en gebruikte eerst Wellbutrin maar dat voelde heftiger dan Sandoz, mijn lichaam voelde niet meer helemaal van mij en ik kreeg oude tics terug en spierpijn. Sandoz voelt milder en gelukkig is het weer verkrijgbaar, ik heb aardig wat moeite gehad om gewoon te kunnen blijven gebruiken. Ik vond het erg vervelend, want ik was net aan het opbouwen. Ik heb veel baat bij de medicatie, maar toch zou ik liever niet gebruiken. Helaas heb ik wel de bijwerking Tinitis, dat had ik al maar is snel verergerd.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BUPROPION HCL SANDOZ RETARD TABLET MGA 150MG

13 August 2019

Op mijn 43ste levensjaar (nu 46) is bij mij ADD vast gesteld. Jaren lang heb ik gevochten om een weg te vinden met mijn dagelijkse problemen zoals inschatten van tijd, te laat komen, afspraken vergeten, methodisch werken, geen vrienden kunnen behouden of ze nu dicht bij mij stonden of oppervlakkiger waren, niets afmaken, mijn huishouden verwaarlozen en nog meer. De onderzoeker (orthopedagoog) die mij gediagnostiseerd heeft adviseerde geen medicatie te gaan slikken, maar gas terug te nemen als het te veel werd. Mijn hoofd was altijd zo vol en het koste mij erg veel energie. Mijn kinderen en werk lukte, toen was mijn energie op. Huishouden, sport, vrienden, lukte niet meer. Ik vond dit ongezond. Via huisarts naar een psychiater en deze schreef Brupopion voor. Mijn leven veranderde opslag. Wow wat een rust in mijn hoofd en wat was de wereld overzichtelijk. Ik was de gelukkigste mens en nog steeds. Mijn belemmeringen zijn er nog steeds, maar ik heb rust in mijn hoofd en hierdoor meer energie en de vermoeidheid verdween geleidelijk aan.Ik kan de dingen veel beter aan. Eerst gebruikte ik van het merk Wellbutrin, is bijwerking enkel dorst. Van het merk Sandoz heb ik nu ook hoofdpijn klachten, jammer.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BUPROPION HCL SANDOZ RETARD TABLET MGA 150MG

28 July 2019

Werkt naar mijn idee anders dan Wellbutrin. Qua positief effect geen verschil maar ik heb met het merk Wellbutrin nooit bijwerkingen, van de bupropion sandoz krijg ik hartkloppingen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

BUPROPION HCL SANDOZ RETARD TABLET MGA 300MG

15 October 2018

Ik gebruik de bupropion nu 3 maanden en ik ervaar vrijwel alleen negatieve dingen. De eerste weken super vergeetachtig en misselijk de gehele dag door, ben ernstig veel afgevallen en ik was al redelijk mager. Later ging dit weg maar eten is tot nu nogsteeds een hele opgave alsof ik tot mijn keel vol zit, de geur van eten is soms al te veel. Echter spuggen kan ik dus niet. Al snel na het wisselen van venlaflaxine naar bupropion werd ik depressief alles was te veel leefde totaal in mijn eigen wereld en kon mij nauwelijks concentreren op wat dan ook. Mijn emoties gingen alle kanten uit, eerst veel boosheid en onbegrip alles en iedereen was k*t. Daarna verdriet, soms waren er dagen dat ik alleen maar kon huilen. Ik heb besloten dat deze medicijnen niets voor mij zijn, het leven word me moeilijk gemaakt hierdoor ipv makkelijker.

Bupropion

1 August 2018

Gebruik sinds 3 maanden Bupropion ivm ADHD Schrik van de negatieve bijwerkingen die ik hier lees. Ik heb juist een hele positieve ervaring. Het is wat mij betreft een Prima alternatief voor alle andere medicatie die ik geprobeerd heb. Eindelijk iets waarbij ik geen bijwerkingen ervaar.

BUPROPION HCL SANDOZ RETARD TABLET MGA 150MG

24 June 2018

Vanaf dag 1 al slaapproblemen. Zodra ik wakker werd snachts ongeacht het tijdstip bleef ik wakker en begon het piekeren. Op gemiddeld drie uur slaap is niet te functioneren dus ben er mee gestopt

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

bupropion

29 May 2018

Dit middel is geen medicijn maar puur vergif. Het heeft bijwerkingen die ernstige schade kan veroorzaken. Ik heb dit middel enkele maanden voorgeschreven gekregen en ben nu een tijd met dit middel gestopt. ... Het onderdrukt heel je gevoel en verstoort heel je hormoonhuishouding. Ik ben pas vader geworden van mijn tweede dochtertje.... in plaats van genieten en geluk voel ik helemaal niets meer.... Ik nam dit middel omdat ik een stressvolle periode inging. De negatieve aspecten van Mijn ADHD onderdrukken En gaan genieten van ons gezin Ik was trots op mezelf en voelde me intens gelukkig. Om dit niet te willen verliezen heb ik dit middel preventief genomen. Zowel lichamelijke als psychische bijwerkingen van dit middel zijn bizar!! Ernstige gewichtstoename in korte tijd terwijl de fabrikant het tegenovergestelde beweert. afwezigheid en oorsuizen, gevoelloosheid, leverproblemen maar vooral het ontbreken van geluksgevoel en slaapproblemen houden aan zelfs na het stoppen. WELBUTRIN Heeft heel veel mensen ziek gemaakt.De zogenaamde specialisten die mij dit voorgeschreven en geadviseerd hebben zijn totaal niet op de hoogte wat dit middel kan veroorzaken of wat het werkelijk doet.

BUPROPION HCL SANDOZ RETARD TABLET MGA 150MG

27 June 2017

11 dagen aan de bupropin gezeten eerst met 1 tablet 150 Mg en na 7 dagen moest ik er 2 slikken van 150 Mg eerste dag wel duizelig 2 dag last van misselijkheid niet eten afgevallen. Toch hoop houden en door gaan daarna de 2 tablet er bij. Heel erg misselijk alleen in bed liggen opgeven moment ook echt niks meer binnen houden geen drinken en geen eten. Slikte het voor depressie en ADHD

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

bupropion

4 December 2014

Extreme netelroos en beginnend sepsis, 1 dag in het ziekenhuis gelegen ivm 38,9 koorts en moeite met ademhalen.

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden medicijnpanel

Deze site maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om informatie over het gebruik van onze website te verzamelen om de inhoud te verbeteren. Door hieronder op “accepteren“ te klikken stem je in met het plaatsen en gebruik van al onze cookies. Voor meer informatie verwijzen wij je naar ons cookiebeleid.