Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 20 resultaten gevonden.

CARBAMAZEPINE APOTEX RETARD TABLET MGA 200MG

15 June 2022

Ik gebruik nu 2 jaar carbamazepine apotex ivm aangezichtspijn. Apotex is nu aurobindo, andere fabriek. Sinds ik dit gebruik weer veel meer pijn én bijwerkingen. Volgens apotheek zit er hetzelfde in maar het is te toevallig. Was zeer tevreden over carbamazepine apotex, bijna pijnvrij en geen bijwerkingen meer. Nu helaas weer terug bij af.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CARBAMAZEPINE APOTEX RETARD TABLET MGA 200MG

24 August 2018

Dubbel zien, kokerzicht, dystonie, suïcidaal ernstig depressief. Alles is weggetrokken na staken van dit middel.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CARBAMAZEPINE APOTEX RETARD TABLET MGA 200MG

7 June 2017

voorheen had ik cabamazipine retard van Mylan, Deze worden helaas niet meer verstrekt, ben erg ontevreden de carbamazipine van Apotex, ze vallen meteen uit elkaar in de mond dus van een retard afgifte kan dan volgens mij geen sprake meer zijn. Met mylan was ik al jaren aanval vrij terwijl ik nu heel veel aanvallen weer krijg door deze van Apotex. Dit belemmerd me heel erg in mijn zelfstandigheid.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CARBAMAZEPINE APOTEX RETARD TABLET MGA 200MG

17 March 2017

Vallen al uit elkaar als ze net in je mond zijn. Graag een beter omhulsel en liefst ovaal.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CARBAMAZEPINE APOTEX RETARD TABLET MGA 200MG

21 February 2017

ik ben sinds ik dit middel ging gebruiken nu een jaar geleden erg onzeker, soms duizelingen en heb een slechte concentratie, vermoeidheid en soms slecht slapen

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CARBAMAZEPINE APOTEX RETARD TABLET MGA 200MG

CARBAMAZEPINE APOTEX RETARD TABLET MGA 200MG

15 January 2017

De tablet valt op het puntje van je tong al uit elkaar en ik stik er iedere keer opnieuw in. De werking is matig. Ik word ook afwezig er van, geen contact met de buitenwereld, depressief.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CARBAMAZEPINE APOTEX RETARD TABLET MGA 200MG

13 January 2017

Het middel ben ik zeer over te spreken, slik het al heel wat jaren. Ik zit inmiddels op 700 mg per dag (ik zat op 900mg) en het houdt de epilepsieaanvallen er bij mij mee onder controle. Echter een groot minpunt en dat is dat het medicijn niet altijd leverbaar is, nu voor de tweede keer in korte tijd. En dan heb je een groot probleem, grote onzekerheid, wat nu? Vele apotheken afgeweest om te kijken of er ergens voorraad was, dat was er niet, daarom gebruik ik momenteel op advies de 400 Mg tablet die wel voorradig is. Er zijn natuurlijk pillen carbamazepine van andere leveranciers maar door de vele hulpstoffen die er in zitten heb ik meer bijwerkingen dan noodzakelijk is. In het verleden is er veel uitgeprobeerd, evenals Tegretol, daarom destijds overgestapt op het middel wat ik nu al jaren gebruik. Ik heb 2 vormen van epilepsie en voor de andere vorm heb ik een hersenoperatie gehad, en het gaat nu goed en dat wil ik heel graag zo houden vandaar dat ik op deze ongein, als een tekort aan medicatie, of zoals eerder bij de andere apotheek iedere keer pillen van andere leveranciers kreeg, helemaal niet zit te wachten. Ik ben benieuwd of er meer mensen zijn die zonder carbamazepine 200 mg van Apotex zijn komen te zitten.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CARBAMAZEPINE AUROBINDO RETARD TABLET MGA 200MG

CARBAMAZEPINE APOTEX RETARD TABLET MGA 200MG

13 January 2017

Heeft u problemen ervaren na het overstappen op het nieuwe medicijn?

Ja

Uw ervaring met het nieuwe medicijn was:

Anders, namelijk:

Een licht rare gewaarwording in mijn hoofd,ook al is het rvg nummer hetzelfde,misschien gewennig?

Toelichting: Ik gebruikte actavis en daarna aurobindo al 14 jaar. Zonder aanvallen.Alsof je geen epilepsie hebt.HEERLIJK. Wat een gevoel van zekerheid!!!!!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CARBAMAZEPINE APOTEX RETARD TABLET MGA 200MG

16 December 2016

Werking was veel minder goed dan die van fabrikant Sandoz. Ze kunnen mij nog meer vertellen dat het om dezelfde werkzame stof zou gaan, ik geloof er niets van. Bovendien zijn het eenvoudige witte kwetsbare tabletten. Ze lijken bovendien te veel op andere tabletten die ik heb. Nu betaal ik mijn medicatie (van Sandoz) volledig zelf omdat mijn zorgverzekeraar IZZ alléén die van Apotex vergoed.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CARBAMAZEPINE APOTEX RETARD TABLET MGA 200MG

6 December 2016

Op dit ogenblik is geen van onderstaande merken leverbaar 'om economische redenen'. Actavis is overgenomen door Aurobindo. En per heden is de Aurobindo uit de handel. Blijkt dat geen enkel middel tot 2e week januari (hopelijk) leverbaar is. En dat om economische redenen. Dit is een grof schandaal veroorzaakt door de mateloze marktwerking. Ik en andere epilepsiepatienten zijn hierdoor zwaar de dupe. Wat denkt men wel? Moet ik dan weer aanvallen krijgen - dat kost de samenleving meer geld dan de tabletten. CARBAMAZEPINE APOTEX RETARD TABLET MGA 200MG CARBAMAZEPINE AUROBINDO RETARD TABLET MGA 200MG CARBAMAZEPINE ACTAVIS RETARD TABLET MGA 200MG

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CARBAMAZEPINE APOTEX RETARD TABLET MGA 200MG

3 December 2016

Boeren, slechte concentratie, heftige onwillekeurige bewegingen beide armen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CARBAMAZEPINE APOTEX RETARD TABLET MGA 200MG

3 December 2016

Hevige schokken in beide armen, niet kunnen concentreren (al 10 minuten na innemen).

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

TEGRETOL CR TABLET MGA 200MG

CARBAMAZEPINE APOTEX RETARD TABLET MGA 200MG

4 November 2016

Heeft u problemen ervaren na het overstappen op het nieuwe medicijn?

Ja

Uw ervaring met het nieuwe medicijn was:

Het nieuwe medicijn werkte niet of minder goed dan het oude medicijn.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CARBAMAZEPINE APOTEX RETARD TABLET MGA 200MG

20 June 2016

11 jaar aanvalvrij geweest met een ander merk. Wisselen naar dit merk, twee zware aanvallen in een maand tijd. Wissel terug naar het oude merk, tot op de dag van vandaag geen aanval.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CARBAMAZEPINE APOTEX RETARD TABLET MGA 200MG

3 June 2016

Tekort vitamine D, constipatie, urine lozingen met lange tussen tijden. Slaap te kort met toch weer periodieke grote insulten.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CARBAMAZEPINE APOTEX RETARD TABLET MGA 200MG

carbamazepine retard 200 mg Teva

CARBAMAZEPINE APOTEX RETARD TABLET MGA 200MG

3 June 2015

Heeft u problemen ervaren na het overstappen op het nieuwe medicijn?

Ja

Uw ervaring met het nieuwe medicijn was:

Ik kreeg vervelende bijwerking(en) van het nieuwe medicijn.

Ik heb problemen gekregen bij het innemen van het medicijn (zoals grootte van tablet of capsule, andere smaak, openmaken verpakking, wijze van toediening).

Anders, namelijk:

Het lijkt veel op de paroxetine die ik ook slik. Is nog niet verkeerd gegaan, maar ik moet wel heel goed opletten.

Toelichting: Bijwerkingen: extreem moe en extreem slaperig, plus na inname van de avond-dosis maagzuur in de slokdarm e.d.

CARBAMAZEPINE APOTEX RETARD TABLET MGA 200MG

5 January 2015

Ik was overgestapt van Topiramaat naar Carbamazepine, omdat ik zwanger wil worden. Ik heb altijd al overgewicht gehad, maar met Topiramaat was ik 30 kilo afgevallen. Ik was zo blij!! Met Carbamazepine ben ik in 1 jaar weer 35 kilo aangekomen. Morgen ga ik naar de neuroloog om terug te gaan naar Topiramaat, want ik word er gewoon depressief van. Al het harde werken voor niks. Oja, ik kreeg maar 1x in het halfjaar een aanval. Sinds deze pillen heb ik het 1x in de week.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel