Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 25 resultaten gevonden.

CHAMPIX TABLET FILMOMHULD 1MG

27 June 2020

Wordt er rustig van.Met alcohol versterk het voor mij en slaap als een roos ( 8 uur per dag)

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CHAMPIX TABLET FILMOMHULD 1MG

22 June 2020

Weet het na 50 dagen innemen nog niet! Ben al wel 43 dagen met roken gestopt. Dit na ruim 55 jaar c.a. 35 sigaretten per dag te hebben gerookt, op zich is dit voor mij al bijzonder. Echter ik heb slaapapneu en slaap met een kastje die het aantal ademstops (AHI) in de nacht registreert en deze zijn nu elke nacht aanzienlijk hoger zelf denk ik niet dat door na 43 nachten nog door het gebrek aan nicotine wordt veroorzaakt maar door de Champix. Wil het wel volhouden in de hoop dat na te zijn gestopt met het innemen van Champix ik rookvrij zal zijn en deze klacht zal verdwijnen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CHAMPIX TABLET FILMOMHULD 1MG

10 June 2020

Super medicatie om van het roken af te komen, Goed eten bij inname van de medicatie kan helpen minder misselijk te zijn. Gelijk gestopt met roken in de 2e week, ik heb geen verlangen naar een sigaret. Ik slaap goed en heb verder geen bijwerkingen! Super blij mee.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CHAMPIX TABLET FILMOMHULD 1MG

7 May 2020

Pijn ik de buik. 5 minuten na innemen erg misselijk en oprispingen. Dit wel opgelost door een maagbrschermer te vragen bij de huiarts. Pantoprazoll 40 mg. 2 keer per dag. Nu gaat het wel goed. Werking om te stoppen met roken is verder goed. Denk dat je na 4 weken pillen toch ook wel weer kan afbouwen met dit medicijn.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CHAMPIX TABLET FILMOMHULD 1MG

13 February 2020

Wonderpillen!Enkel wat moeite met inslapen en rare dromen. Trek om te roken is geheel weg!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CHAMPIX TABLET FILMOMHULD 1MG

30 December 2019

Ik ben nu in de 4e week dat ik Champix gebruik.Ben op de 10e dag na aanvang, gestopt met roken. Mijn zin in een sigaret is niet meer aanwezig. Laatst op een feest waar iedereen rookte en er een volle asbak voor mijn neus stond, zelfs daar werd mijn zin niet door vergroot. Bijwerkingen heb ik niet zo erg als benoemd worden, ik slaap hardstikke goed en droom extreem veel. Maar dat vind ik niet erg. We gaan er nog steeds voor 1000% procent voor! Iedereen die ermee bezig is; heel veel succes en aan degene die twijfelt; gewoon beginnen!! Weg met die stinkstokken!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CHAMPIX TABLET FILMOMHULD 1MG

22 December 2019

Toen ik begon met de pillen was ik na 7 dagen al gestopt met roken, vond het heel vies worden. Nu 3 weken later nog steeds gestopt!Heb eigenlijk nog geen moeite ermee gehad.Wondermiddel!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CHAMPIX TABLET FILMOMHULD 1MG

17 December 2019

Vandaag is het dag 11 dat ik champix aan het slikken ben eerlijk gezegd heb ik op dag 5gestopt ?? op dag7?? heb ik hoge behoefte aan een sigaret ,ook aangestoken en ik werd misselijk ,maar de eet lust is juist meer dan ik normaal Aat is verdubbeld ,vaak ben ik inderdaad moe slaperig ?? maar mijn hoofd is zeer positief ?? Wil er van sigaretten af op dag 9had ik alweer behoefte te roken en stak nog sigaret ,al 2de dag dat ik geen sigaret heb wil er ook zo houden donderdag met huisarts bespreken hoe het gaat , succes allemaal.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CHAMPIX TABLET FILMOMHULD 1MG

12 December 2019

Op dag 16 van het gebruik plots op het einde van de dag erg duizelig en beroerd. Misselijk, last van de darmen en idee dat ik hartkloppingen had. Dag 20 gestopt met Champix, klachten bleven.Lichamelijk was ik in orde (diverse onderzoeken) maar ik voelde mij zo beroerd!Oorzaak: 99% zeker de Champix. De werkzame stof bouwt zich op in de vetcellen van je lichaam tot een werkbaar niveau. Dat niveau bereik je pas na een tijd, vandaar dat ik in het begin geen last had. Na stoppen gaat het ook weer langzaam uit je lichaam en nu ik dit typ (2 weken geleden gestopt met Champix) heb ik er nog steeds last van.Ik ben van mijzelf altijd vrolijk en positief, maar ik ben nu neerslachtig. Ik heb nog geregeld een gevoel van paniek en angst zonder dat daar een reële aanleiding voor is. Ik kan mij goed voorstellen dat als men wat minder stabiel is dit middel nog veel harder op je gemoed inwerkt. Het lijkt een wondermiddel maar ik zou het zelf nooit meer gebruiken.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CHAMPIX TABLET FILMOMHULD 1MG

23 July 2019

Ik slik nu Champix bijna 5 weken. Gestopt met roken op dag 12 en sindsdien niet gerookt! Er zijn sommige momenten dat je denkt van "goh, nu zou ik normaliter een peuk opsteken" maar het verlangen is weg. Dit zijn zeer goede resultaten voor een zware roker (20+ per dag, gedurende 29 jaren!!Ik heb ook absoluut geen bijwerkingen gehad!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CHAMPIX TABLET FILMOMHULD 1MG

8 June 2019

Mijn zoon heeft Champix ontvangen van de huisarts terwijl hij eerder suïcidale gedachten heeft gehad. Noch hij noch zijn omgeving wist van de gevaren (staat wel iets over in bijsluiter). Hij wilde zo graag van het roken afkomen, dat hij is blijven slikken, ook toen hij zich minder voelde. Voor ons totaal onverwacht heeft hij een einde aan zijn leven gemaakt. De huisarts en wij denken dat de Champix mede heeft geleid tot een soort van gedichtenvernauwing. Let op geschiedenis Patienten bij voorschrijven en als je het dan toch voorschrijft: waarschuw omgeving, want iemand ziet zelf niet altijd de signalen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CHAMPIX TABLET FILMOMHULD 1MG

5 June 2019

Binnen 2 weken zwaar depressieve klachten.. nu inmiddels een maand gestopt met Champix maar blijf in de zwaarste depressie ooit zakken. Mijn tip is...heb je ooit depressieve klachten gehad begin hier niet aan.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CHAMPIX TABLET FILMOMHULD 1MG

4 May 2019

Onze zoon heeft compleet onverwacht een einde aan zijn leven gemaakt. Familie en vrienden zijn er van overtuigd dat het middel Champix dat hij heeft gebruikt een soort van psychose heeft veroorzaakt. Onvoorstelbaar dat huisarts dit voorschrijft aan iemand die al wel wat depressieve klachten in verleden heeft gehad (juist die combinatie).

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CHAMPIX TABLET FILMOMHULD 1MG

30 November 2018

Ben al 6 weken rookvrij door champix na ruim 30jr 60 sigaretten per dag te hebben gerookt. Weinig bijwerkingen alleen concentratie is slechter en in het begin is slapen wat slechter maar of zo'n 2400 sigaretten te hebben gerookt deze 6 weken of deze "bijwerkingen".

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CHAMPIX TABLET FILMOMHULD 1MG

28 August 2018

Ik heb de zelfde ervaringen als de andere gebruikers. In het beging was er niets aan de hand en was binnen twee weken gestopt met roken. niet merkbaar voor mezelf maar wel voor mijn vrouw gleed ik steeds verder af tot ik van het ene moment op het andere paniekaanvallen kreeg en steeds meer in mezelf gekeerd raakte werd ook raakte ik in een depressie verloor mijn eetlust en werd steeds zieker. Ik verloor bijna mijn zin om nog verder te gaan met mijn leven. mijn vrouw heeft toen ingegrepen en heeft met spoed de huisarts gebeld. krijg nu kalmeringsmiddelen en gaat al wat beter. ik moet volgende week weer naar de huis arts terug en hoop dat het dan een stuk beter gaat. Ik ben wel verbaast dat dit middel zomaar aan iedereen mee gegeven wordt zonder expliciet te waarschuwen voor de toch wel ernstige bijwerkingen. natuurlijk staan die in de bijsluiter maar ik net als zovele heb die maar vluchtig doorgelezen. een goede uitleg door de arts van de soms zeer ernstige bijwerkingen zou zeker op zijn plaats zijn.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CHAMPIX TABLET FILMOMHULD 1MG

11 March 2018

Ik nu 5 weken rookvrij. Ik merkte in de eerste week, tijdens het roken op de laatste dagen dat de sigaret al niet meer helemaal lekker smaakte. De eerste stop week, merkte ik dat ik een droge mond had en dat ik na het slikken van het tablet misselijk werd. In deze week merkte ik dat ik dat ik ineens de vreemdste dingen droomde. De tweede stopweek was mijn droge mond over. In de derde week merkte ik hoe ik rook vond stinken. Het was niet de sigaret die ik miste maar de gewoonte. Ik verwachtte dat even bij de rokers buiten staan mijn zwakke moment zou zijn, maar de gedachte aan een sigaret roken maakte me al misselijk. De vierde week merkte ik wel dat ik een korter lontje kreeg. Ik reageerde wat chagrijnig. En de dromen. Drie keer per nacht de wildste dromen. Ik heb 12 jaar lang een pakje per dag gerookt en heb al meerdere pogingen gedaan om te stoppen met roken. Niet alleen de zin verdwijnt maar dat de gewoonte wordt bestreden doordat de sigaret gewoon niet meer smaakt. Conclusie: Het heeft wat lichte bijwerkingen bij mij maar ik kan met die bijwerkingen leven en besef me dat je champix niet de rest van je leven hoeft te slikken. Het nu slikken van die dingen kan betekenen dat ik wat extra jaren gezond kan zijn.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CHAMPIX TABLET FILMOMHULD 1MG

29 December 2017

Na het beginnen met champix voelde ik mij ontzettend goed en rustig. Icm met andere anti depri pil kon ik dit gewoon slikken volgens de dokter. Had de dokter zelfs nog gebeld om te zeggen wat een lekker rustig medicijn dit was voor mij. Naja je raad het al. Na het beginnen met de 1 mg dosis begon ik mijzelf niet meer te zijn. Rare buien. Agressie, geïrriteerd down. Vooral ontzettend leeg van binnen , mijn gedachten dat ik gewoon te veel anti depresiva binnen krijg omdat ik twee verschillende pillen krijg. Dit gaat niet goed, toch blijven door slikken omdat ik wel gestopt ben met roken, tot vandaag mn eerste peuk op maar het deed mij niks. Ik blijf stoppen maar gooi mn kuur champix weg. Als ik dit nog langer slik sta ik niet voor de gevolgen in. Niet slikken dus!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CHAMPIX TABLET FILMOMHULD 1MG

11 November 2017

Mei 2015 begonnen met slikken, juni gestopt met roken.... persoonlijkheid totaal veranderd in negatieve zin....depressief, moe, zwartgallig.....jan 2016 wilde m’n vrouw scheiden na 25 jaar.....juni gescheiden.... nov 2016 weer begonnen met roken....na 2 jaar begint alles weer wat positiever te worden... wat een rotzooi!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CHAMPIX TABLET FILMOMHULD 1MG

30 September 2017

Ben nu op dag 10, rook iets minder, maar sneller klaar met mijn peuk. Smaakt steeds viezer en na een paar halen alweer klaar. Enige bijwerking bij mij is hele rare dromen, minimaal 2 per nacht en word daar wakker van. Nachtrust is een stuk minder. Heb goede hoop om definitief te stoppen door Champix i.c.m stoptober

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CHAMPIX TABLET FILMOMHULD 1MG

12 September 2017

Ben er mee moeten stoppen.weende dag in dag uit depressief gevoel herkende mezelf niet meer.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CHAMPIX TABLET FILMOMHULD 1MG

4 September 2017

Mijn man neemt dat ook 2 de doos misselijk Nachtmerries pierpijnen maagpijn hoofdpijn moe depressies agressief totaal veranderd gedraag. Heeft zelfs van mij weggelopen en schreef Afscheidsbrief. Gelukkig teruggekomen. Nu 2 dagen gestopt. Vreselijk medicijn. Ik zou zeggen afblijven

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CHAMPIX TABLET FILMOMHULD 1MG

2 September 2017

Mijn inmiddels ex partner is in de zomer van 2016 begonnen met de pillen en kwam daarna met de mededeling dat hij het niet meer zag zitten met mij. We waren 15 jaar samen. Hij zag niet de link met de Champix en heeft dat doorgeslikt (half jaar half pilletje) de dokter schreef het gewoon voor. In januari hield hij het niet langer en heeft mij gezegd dat het definitief voor bij is. Hij heeft de relatie verbroken omdat hij volgens eigen zeggen niet meer kon. Hij zegt nog steeds dat het niets met de pillen te maken heeft. Hij is nu wel gestopt met slikken, rookt weer en voelt zich nog steeds slecht. Niet aan beginnen!!!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CHAMPIX TABLET FILMOMHULD 1MG

3 August 2017

Heel blij met Champix. Sinds 6 maart al gestopt met roken. Helaas wel bijwerkingen gehad. De eerste 3 dagen bij het slikken van de 1mg pil, in de ochtend heel erg misselijk en 10 minuten na het innemen, moest ik overgeven. Daarna niet meer over gegeven maar wel steeds net aan, heel veel moeite moeten doen om het binnen te houden. Dit heb ik anderhalve maand volgehouden en toen trok ik het niet meer. Toen gestopt met de ochtend pil en alleen die in de avond voordat ik naar bed ging geslikt en dat werkte prima!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CHAMPIX TABLET FILMOMHULD 1MG

3 May 2017

Het is weer gelukt en nu nooit meer doen...Ik was 5 jaar geleden gestopt met champix. Ik rookte toen 18 jaar. Na 3 dagen champix kon ik geen sigaret meer opsteken. Idd de eerste maand was ik was duizelig en beetje agressief.nu rookte ik weer een half jaar geprobeerd met kauwgom maar dat was geen succes. Dus weer aan de champix..raar maar met champix smaakte mijn sigaretje nog lekkerder. Na 5 dagen dacht ik ojee het werkt niet. Maar vanaf de 6de dag boeide mij een hele sigaret niet meer en vervolgens maakte ik hem dan uit. Dit werd steeds minder 3 hijsen en klaar. De tussenpozens werden ook langer. En na 9 dagen hoefde het niet meer. . Klaar ermee. Soms wil ik echt nog wel effe 1 hijsje proberen. Dat moment duurt maar even en wordt steeds minder. Ik zeg....Nooit maar dan ook nooit meer doen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CHAMPIX TABLET FILMOMHULD 1MG

30 March 2017

Vandaag dag 13 van de Champix, op dag 11 gestopt met roken. Heel erg misselijk in de ochtend na inname (overgeven) en vooral ontzettend labiel: huilen huilen huilen, onredelijk zijn, woede uitbarstingen en nerveus. Daarom juist de gedachte naar een sigaret continue. Moeilijk in slaap komen en niet goed doorslapen. Hoofdpijn gedurende de dag. Al met al erg veel last van de bijwerkingen. Het verlangen naar een sigaret is er, maar de sigaretten smaakten de laatste 3 dagen dat ik rookte niet meer lekker. Dus ik probeer het ditmaal echt te laten. Ik wil niet nog een keer door de Champix hel. Volgende week afspraak dokter om navraag te doen of ik eerder dan 3mnd met dit middel kan stoppen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel