Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 25 resultaten gevonden.

CHAMPIX TABLET FILMOMHULD 1MG

23 July 2019

Ik slik nu Champix bijna 5 weken. Gestopt met roken op dag 12 en sindsdien niet gerookt! Er zijn sommige momenten dat je denkt van "goh, nu zou ik normaliter een peuk opsteken" maar het verlangen is weg. Dit zijn zeer goede resultaten voor een zware roker (20+ per dag, gedurende 29 jaren!!Ik heb ook absoluut geen bijwerkingen gehad!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CHAMPIX TABLET FILMOMHULD 1MG

8 June 2019

Mijn zoon heeft Champix ontvangen van de huisarts terwijl hij eerder suïcidale gedachten heeft gehad. Noch hij noch zijn omgeving wist van de gevaren (staat wel iets over in bijsluiter). Hij wilde zo graag van het roken afkomen, dat hij is blijven slikken, ook toen hij zich minder voelde. Voor ons totaal onverwacht heeft hij een einde aan zijn leven gemaakt. De huisarts en wij denken dat de Champix mede heeft geleid tot een soort van gedichtenvernauwing. Let op geschiedenis Patienten bij voorschrijven en als je het dan toch voorschrijft: waarschuw omgeving, want iemand ziet zelf niet altijd de signalen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CHAMPIX TABLET FILMOMHULD 1MG

5 June 2019

Binnen 2 weken zwaar depressieve klachten.. nu inmiddels een maand gestopt met Champix maar blijf in de zwaarste depressie ooit zakken. Mijn tip is...heb je ooit depressieve klachten gehad begin hier niet aan.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CHAMPIX TABLET FILMOMHULD 1MG

4 May 2019

Onze zoon heeft compleet onverwacht een einde aan zijn leven gemaakt. Familie en vrienden zijn er van overtuigd dat het middel Champix dat hij heeft gebruikt een soort van psychose heeft veroorzaakt. Onvoorstelbaar dat huisarts dit voorschrijft aan iemand die al wel wat depressieve klachten in verleden heeft gehad (juist die combinatie).

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CHAMPIX TABLET FILMOMHULD 1MG

30 November 2018

Ben al 6 weken rookvrij door champix na ruim 30jr 60 sigaretten per dag te hebben gerookt. Weinig bijwerkingen alleen concentratie is slechter en in het begin is slapen wat slechter maar of zo'n 2400 sigaretten te hebben gerookt deze 6 weken of deze "bijwerkingen".

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CHAMPIX TABLET FILMOMHULD 1MG

28 August 2018

Ik heb de zelfde ervaringen als de andere gebruikers. In het beging was er niets aan de hand en was binnen twee weken gestopt met roken. niet merkbaar voor mezelf maar wel voor mijn vrouw gleed ik steeds verder af tot ik van het ene moment op het andere paniekaanvallen kreeg en steeds meer in mezelf gekeerd raakte werd ook raakte ik in een depressie verloor mijn eetlust en werd steeds zieker. Ik verloor bijna mijn zin om nog verder te gaan met mijn leven. mijn vrouw heeft toen ingegrepen en heeft met spoed de huisarts gebeld. krijg nu kalmeringsmiddelen en gaat al wat beter. ik moet volgende week weer naar de huis arts terug en hoop dat het dan een stuk beter gaat. Ik ben wel verbaast dat dit middel zomaar aan iedereen mee gegeven wordt zonder expliciet te waarschuwen voor de toch wel ernstige bijwerkingen. natuurlijk staan die in de bijsluiter maar ik net als zovele heb die maar vluchtig doorgelezen. een goede uitleg door de arts van de soms zeer ernstige bijwerkingen zou zeker op zijn plaats zijn.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CHAMPIX TABLET FILMOMHULD 1MG

11 March 2018

Ik nu 5 weken rookvrij. Ik merkte in de eerste week, tijdens het roken op de laatste dagen dat de sigaret al niet meer helemaal lekker smaakte. De eerste stop week, merkte ik dat ik een droge mond had en dat ik na het slikken van het tablet misselijk werd. In deze week merkte ik dat ik dat ik ineens de vreemdste dingen droomde. De tweede stopweek was mijn droge mond over. In de derde week merkte ik hoe ik rook vond stinken. Het was niet de sigaret die ik miste maar de gewoonte. Ik verwachtte dat even bij de rokers buiten staan mijn zwakke moment zou zijn, maar de gedachte aan een sigaret roken maakte me al misselijk. De vierde week merkte ik wel dat ik een korter lontje kreeg. Ik reageerde wat chagrijnig. En de dromen. Drie keer per nacht de wildste dromen. Ik heb 12 jaar lang een pakje per dag gerookt en heb al meerdere pogingen gedaan om te stoppen met roken. Niet alleen de zin verdwijnt maar dat de gewoonte wordt bestreden doordat de sigaret gewoon niet meer smaakt. Conclusie: Het heeft wat lichte bijwerkingen bij mij maar ik kan met die bijwerkingen leven en besef me dat je champix niet de rest van je leven hoeft te slikken. Het nu slikken van die dingen kan betekenen dat ik wat extra jaren gezond kan zijn.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CHAMPIX TABLET FILMOMHULD 1MG

29 December 2017

Na het beginnen met champix voelde ik mij ontzettend goed en rustig. Icm met andere anti depri pil kon ik dit gewoon slikken volgens de dokter. Had de dokter zelfs nog gebeld om te zeggen wat een lekker rustig medicijn dit was voor mij. Naja je raad het al. Na het beginnen met de 1 mg dosis begon ik mijzelf niet meer te zijn. Rare buien. Agressie, geïrriteerd down. Vooral ontzettend leeg van binnen , mijn gedachten dat ik gewoon te veel anti depresiva binnen krijg omdat ik twee verschillende pillen krijg. Dit gaat niet goed, toch blijven door slikken omdat ik wel gestopt ben met roken, tot vandaag mn eerste peuk op maar het deed mij niks. Ik blijf stoppen maar gooi mn kuur champix weg. Als ik dit nog langer slik sta ik niet voor de gevolgen in. Niet slikken dus!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CHAMPIX TABLET FILMOMHULD 1MG

11 November 2017

Mei 2015 begonnen met slikken, juni gestopt met roken.... persoonlijkheid totaal veranderd in negatieve zin....depressief, moe, zwartgallig.....jan 2016 wilde m’n vrouw scheiden na 25 jaar.....juni gescheiden.... nov 2016 weer begonnen met roken....na 2 jaar begint alles weer wat positiever te worden... wat een rotzooi!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CHAMPIX TABLET FILMOMHULD 1MG

30 September 2017

Ben nu op dag 10, rook iets minder, maar sneller klaar met mijn peuk. Smaakt steeds viezer en na een paar halen alweer klaar. Enige bijwerking bij mij is hele rare dromen, minimaal 2 per nacht en word daar wakker van. Nachtrust is een stuk minder. Heb goede hoop om definitief te stoppen door Champix i.c.m stoptober

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CHAMPIX TABLET FILMOMHULD 1MG

12 September 2017

Ben er mee moeten stoppen.weende dag in dag uit depressief gevoel herkende mezelf niet meer.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CHAMPIX TABLET FILMOMHULD 1MG

4 September 2017

Mijn man neemt dat ook 2 de doos misselijk Nachtmerries pierpijnen maagpijn hoofdpijn moe depressies agressief totaal veranderd gedraag. Heeft zelfs van mij weggelopen en schreef Afscheidsbrief. Gelukkig teruggekomen. Nu 2 dagen gestopt. Vreselijk medicijn. Ik zou zeggen afblijven

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CHAMPIX TABLET FILMOMHULD 1MG

2 September 2017

Mijn inmiddels ex partner is in de zomer van 2016 begonnen met de pillen en kwam daarna met de mededeling dat hij het niet meer zag zitten met mij. We waren 15 jaar samen. Hij zag niet de link met de Champix en heeft dat doorgeslikt (half jaar half pilletje) de dokter schreef het gewoon voor. In januari hield hij het niet langer en heeft mij gezegd dat het definitief voor bij is. Hij heeft de relatie verbroken omdat hij volgens eigen zeggen niet meer kon. Hij zegt nog steeds dat het niets met de pillen te maken heeft. Hij is nu wel gestopt met slikken, rookt weer en voelt zich nog steeds slecht. Niet aan beginnen!!!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CHAMPIX TABLET FILMOMHULD 1MG

3 August 2017

Heel blij met Champix. Sinds 6 maart al gestopt met roken. Helaas wel bijwerkingen gehad. De eerste 3 dagen bij het slikken van de 1mg pil, in de ochtend heel erg misselijk en 10 minuten na het innemen, moest ik overgeven. Daarna niet meer over gegeven maar wel steeds net aan, heel veel moeite moeten doen om het binnen te houden. Dit heb ik anderhalve maand volgehouden en toen trok ik het niet meer. Toen gestopt met de ochtend pil en alleen die in de avond voordat ik naar bed ging geslikt en dat werkte prima!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CHAMPIX TABLET FILMOMHULD 1MG

3 May 2017

Het is weer gelukt en nu nooit meer doen...Ik was 5 jaar geleden gestopt met champix. Ik rookte toen 18 jaar. Na 3 dagen champix kon ik geen sigaret meer opsteken. Idd de eerste maand was ik was duizelig en beetje agressief.nu rookte ik weer een half jaar geprobeerd met kauwgom maar dat was geen succes. Dus weer aan de champix..raar maar met champix smaakte mijn sigaretje nog lekkerder. Na 5 dagen dacht ik ojee het werkt niet. Maar vanaf de 6de dag boeide mij een hele sigaret niet meer en vervolgens maakte ik hem dan uit. Dit werd steeds minder 3 hijsen en klaar. De tussenpozens werden ook langer. En na 9 dagen hoefde het niet meer. . Klaar ermee. Soms wil ik echt nog wel effe 1 hijsje proberen. Dat moment duurt maar even en wordt steeds minder. Ik zeg....Nooit maar dan ook nooit meer doen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CHAMPIX TABLET FILMOMHULD 1MG

30 March 2017

Vandaag dag 13 van de Champix, op dag 11 gestopt met roken. Heel erg misselijk in de ochtend na inname (overgeven) en vooral ontzettend labiel: huilen huilen huilen, onredelijk zijn, woede uitbarstingen en nerveus. Daarom juist de gedachte naar een sigaret continue. Moeilijk in slaap komen en niet goed doorslapen. Hoofdpijn gedurende de dag. Al met al erg veel last van de bijwerkingen. Het verlangen naar een sigaret is er, maar de sigaretten smaakten de laatste 3 dagen dat ik rookte niet meer lekker. Dus ik probeer het ditmaal echt te laten. Ik wil niet nog een keer door de Champix hel. Volgende week afspraak dokter om navraag te doen of ik eerder dan 3mnd met dit middel kan stoppen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CHAMPIX TABLET FILMOMHULD 1MG

10 February 2017

Wel gestopt met roken maar na 2 weken champix erge uitbraak psoriasis pustulosa waarvoor sterke hormoonzalfbehandeling en lichttherapie. Daar bij erge spierpijnen, peesontstekingen. Na 3 weken erg depressief, gedachten over "einde", paniekaanvallen. Nu, na ruim 5 weken, waarschijnlijk nierschade. De pijn van ontstoken gewrichten en pezen in vingers, pols, knieen, nek, rug, enkels bijna niet uit te houden.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CHAMPIX TABLET FILMOMHULD 1MG

1 February 2017

Ben nu bezig met mijn opvolgers, niet roken gaat goed, maar voel mij erg down, heb nergens zin in, hopelijk gaat dit snel voorbij.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CHAMPIX TABLET FILMOMHULD 1MG

23 January 2017

Nu 5 dagen gestopt met roken door Champix. Ik heb het soms nog moeilijk, maar dit ligt aan de gewoonte, niet aan de nicotine die ik mis. En ja, ook ik heb last van sommige bijwerkingen. Na het innemen van het het tablet word ik moe en een beetje misselijk. Daarnaast heb ik last van winderigheid. Al met al, liever even deze bijwerkingen dan nog steeds roken. Ik hou vol. Eindelijk van die gemene staafjes af.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CHAMPIX TABLET FILMOMHULD 1MG

19 January 2017

Ik heb champix gebruikt. Begonnen zoals stond op verpakking. Na 5 dagen gestopt met roken, nadat ik er misselijk van werd. Ook werd ik agressief van de tabletten en gleed weg in een depressie. Dus accuut gestopt, wat een zooi zeg. Nu 5 dagen zonder pillen en, ja ik kan wel weer beginnen met roken? Maar ja dan ben ik voor niets een week depressief geweest. Dus niet meer roken, nu 17 dagen al niet. Dus mensen, kom op, ook zonder die vieze tabletten kunnen we het.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CHAMPIX TABLET FILMOMHULD 1MG

14 January 2017

Ik ben sinds begin januari begonnen met champix. Half januari om 9u30 mijn laatste sigaret gerookt omdat ik er kotsmisselijk van werd. Nu ben ik er wel van overtuigd dat het vooral de wilskracht is die het zal moeten doen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CHAMPIX TABLET FILMOMHULD 1MG

2 November 2016

Pas na het lezen van ervaringen van anderen, is het mij duidelijk. Ik ben nu 130 dagen gestopt met roken (pakje per dag) met behulp van Champix. Na vier weken gebruik begon ik mezelf te verliezen. De nachtmerries en de onrust waren nog wel te handelen. Ik schrok meer van mijn eigen gedrag. Hartelijkheid is verdwenen, ben erg op mezelf, emotioneel, snel geïrriteerd. Ik ben daarom na zes weken gestopt met Champix in de hoop dat de bijverschijnselen weg zouden gaan. Maar ook bij mij werd het ondanks het stoppen de afgelopen maanden erger. Ik functioneer niet meer. Mijn man geeft mij nog ruimte, maar ik zie dat zijn grens bijna bereikt is. Voor de kinderen ben ik niet gezellig meer. Ik functioneer half. Afgelopen week ben ik radeloos naar de huisarts gegaan. Ik ga echt helemaal aan mezelf voorbij. Bloed geprikt. Niets aan de hand en dus volgende week donderdag een afspraak bij de psycholoog. Zij mag ter voorbereiding op ons gesprek gaan googelen naar de gevolgen van het gebruik van Champix. Wellicht ten overvloede: ik ben 44 en zie mezelf als een stabiele en krachtige vrouw. Ik heb nog nooit last gehad van ongezonde stress of depressies.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CHAMPIX TABLET FILMOMHULD 1MG

18 September 2016

Ik ben met de hulp van champix, gestopt met sigaretten en shag te roken sedert 14 aug. En sinds 25 sept. ook gestopt met de E-sigaret. Ik heb GEEN behoefte meer aan deze rotzooi. Er is alleen 1 probleem die ik heb, dagelijks ben ik misselijk. Al heb ik van te voren gegeten, misselijkheid gaat niet weg.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CHAMPIX TABLET FILMOMHULD 1MG

18 September 2016

Champix helpt bij mij goed, er is alleen 1 probleem, sinds 14 dagen heb ik last van misselijkheid en dat houd bijna de hele dag aan. Ik ben wel gestopt met roken en gebruik van E-sigaret. Maak morgen een afspraak met mijn huisarts.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CHAMPIX TABLET FILMOMHULD 1MG

6 September 2016

Na het innemen van Champix de vervolgpillen van 1 mg depressief en erg verdrietig.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel