Een initiatief van het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 14 resultaten gevonden.

CIPRAMIL DRUPPELVLOEISTOF 40MG/ ML

9 August 2018

Week 18 sinds het begin van inname. Na 2 weken overgegaan op de druppels Cipramil (werkzame stof citalopram) van Lund. Zelfs de laagste dosis in tabletvorm was teveel qua bijwerkingen. Ik heb geexperimenteerd met de druppels (in overleg met huisarts en psychotherapeut). 2 druppels = 7.5 mg blijkt voor mij de juiste dosis. Weer helder in mijn hoofd, angst op de achtergrond, al weken geen halfje oxazepam om te slapen. De gedragstherapie (ACT) geeft duidelijkheid en vooral acceptatie van "wat is". Mindfulness meditatie heeft hierbij z'n plaats gekregen. Ik had de hulp van de medicijnen nodig om over de drempel te komen. Ik hou deze combinatie nog even vol en over een paar maanden ga ik druppelsgewijs weer afbouwen, om en om de dag 2 druppels en 3 druppels, tot dat ik weer bij 1 druppel ben.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CIPRAMIL DRUPPELVLOEISTOF 40MG/ ML

1 June 2018

Aanvulling op bericht van 15/5. Ben nu 7 weken in de behandeling met citalopram. Sinds een week 3 dr. Bij iedere verhoging 1 a 2 dagen lichte bijwerking van trillen en beven. Meer energie, eetlust okay. Oxazepam blijft in doosje. Rustiger gevoel, ondanks stressvolle gebeurtenissen in familiekring. Weer een prettig moegevoel door het meer relaxed zijn. A.s. dinsdag bezoek huisarts. Daarna 4 dr. Langzaam opbouwen blijkt voor mij ideaal. Excuses voor stenotaal, vanwege max. aantal tekens.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CIPRAMIL DRUPPELVLOEISTOF 40MG/ ML

15 May 2018

5 weken geleden ben ik eerst met citalopram begonnen, 4 dagen 5 mg, daarna verhoogd tot 10 mg. Dat laatste was een stap te ver. Afschuwelijke bijwerkingen. Terug naar 5 mg. Na de misselijkheid en het verlies van eetlust kwam het bibberen, beven, innerlijke onrust. In overleg met de huisarts ben ik toen gaan druppelen. Twee weken 1 dag 2 druppels (4mg) en 2 dagen 1 druppel (2mg). Daarna 1 week om de dag 1 druppel en dan 2 druppels. In deze periode verminderde het bibberen etc. en kwam de eetlust terug en daarmee ook meer energie. Een paar dagen geleden merkte ik een subtiele verandering in mijn stemming. De angst overheerste minder, raakte op de achtergrond. Vanochtend (5 weken na het beginnen met citalopram) weer overlegd met de huisarts. Nu neem ik elke dag 2 druppels. Eens kijken wat dat brengt. Volgens mijn huisarts is het ook een beetje spelen met de dosis om te zien waar jouw effectieviteitspiek ligt. De oxazepam die ik tegelijkertijd met dit medicijn innam heb ik terug gebracht van 10 mg over de dag genomen tot 2.5 mg 's-avonds. Volgens mijn huisarts een "snufje".

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CIPRAMIL DRUPPELVLOEISTOF 40MG/ ML

28 December 2014

Veel last van bijwerkingen tijdens eerste paar weken maar ik voel me er erg goed bij! Depressieve gedachten en gevoelens zijn enorm verminderd en ik heb weer zin in het leven! Dosering 13 druppels per dag.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CIPRAMIL DRUPPELVLOEISTOF 40MG/ ML

5 December 2014

Na 15 dagen gebruik werd ik depressief, sliep 's nachts nauwelijks meer, werd geagiteerd en kreeg suïcidale gedachten. Dat gebeurde ook met citalopram. Tussen de 15 en 20 dagen gebruik. Sowieso vind ik maagklachten en hoofdpijnklachten die dit middel opleveren ook niet echt prettig. Ofwel een middel wat erger is dan de kwaal.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CIPRAMIL DRUPPELVLOEISTOF 40MG/ ML

9 October 2014

Begin januari 2014 gestart met 10 druppels, 20 mg, maar therapeutische werking als 25 mg ivm ernstige angst en paniekaanvallen. 10 weken in een hel geleefd, aanvallen verergerden, braakneigingen, nacht zweten, geen trek, hartkloppingen, trillen, slappe benen, angstaanvallen in maag en buik. Ik kon niets, alleen maar wachten tot het avond werd en tijd voor mijn medicatie. Daarnaast kalmeringstabletten. Eerst oxazapam, die maakten het nog erger, daarna lorazapam. Dat ging beter. Na 10 weken plotseling volledig klachtenvrij gedurende 4 weken. Daarna kwamen de klachten weer net zo erg terug, meestal gedurende 1 a 1,5 week. Daarna weer zo'n 2 weken klachtenvrij. Dosering steeds na 10 wk opgehoogd van 10, naar 12 naar 14 en nu de maximale dosis van 16 druppels. Episoden blijven tot op heden, wel wat minder heftig. Ik neem dan ongeveer 2,5 tot 5 mg lorazapam. Ben tot nu toe volledig uitgevallen op werk. Naast medicijnen volg ik overigens ook psychotherapie.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CIPRAMIL DRUPPELVLOEISTOF 40MG/ ML

2 February 2010

na een burnout met verschijnselen van angst en paniek werkt dit middel ondanks de lage dosis ( 6 mg per dag) heel goed ik ervaar met name dat ik stabiel blijf

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CIPRAMIL DRUPPELVLOEISTOF 40MG/ ML

6 May 2009

de druppels die uit het flesje komen die gaan echt heel langzaam eruit soms kont er zelf niks uit dan moet ik met mijn vinger tegen het gaatje drukken en dan komt er weer wat uit maar dat is bij alle flesjes zo en ik ben de enige die dit bij de apotheek haalt de klacht is al eens door gegeven maar volgens mij wordt er niks mee gedaan

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CIPRAMIL DRUPPELVLOEISTOF 40MG/ ML

CIPRAMIL DRUPPELVLOEISTOF 40MG/ ML

24 December 2006

Sekuele dysfunctie komt veel voor bij ads (70 % van de gebruikers) maar zo wordt het in de bijsluiter niet weergegeven, er staat nog steeds dat het in weinig gevallen voorkomt terwijl het allang bewezen is dat het veel voorkomt en ook een blijvende bijwerking is. Hiervoor zou beter gewaarschuwd moeten worden.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CIPRAMIL DRUPPELVLOEISTOF 40MG/ ML

1 December 2005

bij opbouw tot 10 druppels sterk suicidale gedachten en twee pogingen. verdween na afbouw tot 8 druppels

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CIPRAMIL DRUPPELVLOEISTOF 40MG/ ML

19 May 2004

Ik merk aan mezelf dat het inmiddels veel beter gaat. Ook buitenstaanders vertellen me dat ze aan me zien dat het beter gaat en dat dat voor een groot deel komt door de medicijnen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CIPRAMIL DRUPPELVLOEISTOF 40MG/ ML

19 May 2004

Op het doosje staat dat dit medicijn mijn reactievermogen zou kunnen verminderen (gele sticker), ikzelf merk hier weinig van, dus volgens mij valt het mee. Wat wel iets is waar ik mee te kampen heb, sinds ik het medicijn gebruik, is dat ik na 4 a 5 biertjes flink aangeschoten ben of zelfs dronken. Oppassen met alcohol dus, maar dit staat ook op het doosje. Sterke drank drink ik nooit, uit voorzorg, want dat zal wel ergere bijwerkingen hebben.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel