Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 25 resultaten gevonden.

CIPROFLOXACINE TABLET OMHULD 500MG

15 October 2021

Kuur van een week 2x 1,5 tablet. Met name de uren na inname erg vermoeid, duizelig/misselijk, opgeblazen gevoel, zeurende hoofdpijn, spierpijn, zeer slecht en onrustig slapen, rillerig en koorts. Verschilt van moment tot moment. Paracetamol helpt deels. Ik kreeg zelf het idee dat ik meer lichamelijke problemen had en terug moest naar de huisarts totdat ik hier de gedeelde reacties zag. Geeft iets meer rust. Even door de kuur heen komen!

CIPROFLOXACINE TABLET OMHULD 500MG

15 June 2020

Dit middel gekregen tegen blaasontsteking. Kuur afgemaakt maar met de nodige bijverschijnselen zoals opgeblazen gevoel, misselijkheid, veel gasvorming, hoofdpijn en vlak na inname van een dosis merkte in dat het ook van invloed was op mijn rijvaardigheid. Het gaf een soort dof gevoel in mijn hoofd, alsof ik me minder bewust was van het verkeer. Het heeft wel heel goed geholpen en de blaasontsteking is eindelijk genezen.

CIPROFLOXACINE TABLET OMHULD 500MG

18 August 2019

Na 2 dagen moeilijk lopen en pijn knie en onderbeen due dagelijks toenam. Na dag 6 las ik de bijwerkingen pas in de bijsluiter. Pijnlijk en zwelling en leek wel of er uitval was van mijn voet. Zenuwpijn. Kon been nauwelijks nog optillen. Loop nu nog met krukken omdat ik niet kan belast kan lopen. ( 18 dagen geleden gestopt met kuur) Oedeem in li knie en been. Meniscus is gescheurd zonder trauma! Dat het medicijn nog op de markt is en dat artsen het voorschrijven . De 3 huisartsen die ik gezien waren niet op de hoogte van deze bijwerkingen en denken dat mijn klachten niet van de medicatie komen. De fysiotherapeut wel. En ik ook!

CIPROFLOXACINE TABLET OMHULD 500MG

16 June 2019

Zit op dag drie nu, voel me een beetje alsof ik aan de speed zit en enorme hartkloppingen. Snachts val ik niet in slaap en als het uiteindelijk wel lukt wordt ik badend in het zweet wakker. Snachts ook rare gedachtes, voel me niet helemaal mezelf. Hoop dat het na de kuur gewoon weer over gaat. Ik slik het tegen omhoogkomende blaaontsteking, die klachten zijn nu weg dus het helpt wel..

CIPROFLOXACINE TABLET OMHULD 500MG

24 March 2019

Heb begin 2017 diverse kuren achter elkaar moeten slikken en kreeg gigantische haaruitval, slapeloosheid, stoornissen van hart en bloeddruk, totaal energieloos, bedlegerig, psychoses en zelfmoordneigingen. Najaar 2018 opnieuw en weer dezelfde problemen. Nu was het beiden blaas/niergerelateerd.. dus niet helemaal zeker of het het middel of de kwaal was. Maar wel vreemd dat je tijdens zo'n kuur opeens vreselijk oedeem in het gezicht krijgt en hartklachten. Die maanden aanhouden. Na de kuur zieker dan ervoor.

CIPROFLOXACINE TABLET OMHULD 500MG

30 October 2018

Zeer hoge hartslag. Opgejaagd gevoel.

CIPROFLOXACINE TABLET OMHULD 500MG

11 September 2018

Ik ben na 1 dag gestopt vanwege roodheid en branderigheid. Gelukkig maar want het blijkt bij mijn aandoening, Ehlers Danlos Syndroom, helemaal niet gebruikt mogen worden ivm risico op peesrupturen en bij eds langdurige-levenslange gevolgen. Dat stond niet in het papiertje wat ik er van de apotheek bij kreeg maar online is dit wel te vinden. Nu op zoek naar iets wat wel werkt tegen mijn, helaas, voor veel ab resistente bacteriële blaasontsteking.

CIPROFLOXACINE TABLET OMHULD 500MG

30 July 2017

Pijn aan me kuiten wel dat ik me gelijk beter voelde opgeblazen voel slik ze nog kuur van 7 dagen gekregen dag 3 nu

CIPROFLOXACINE TABLET OMHULD 500MG

11 June 2017

Na verloop van half uur lag de pil weer in de wc Werd er erg misselijk va Vraag me dan af of de pil dan heeft gewerkt

CIPROFLOXACINE TABLET OMHULD 500MG

30 November 2016

Tijdens gebruik kreeg ik loslatende huid, bleek schimmelinfectie door dit middel te hebben opgelopen. Ook erg moe van dit middel, geen energie meer.

CIPROFLOXACINE TABLET OMHULD 500MG

28 July 2016

Ik heb het middel gekregen omdat ik besmet ben met de bacterie legionella en krakende longen. Ik heb een kuur van 10 dagen gekregen met 2 tabletten op een dag. Ik slik het nu 2 dagen en de klachten die ik tot nu toe heb, is totaal geen energie, maag die ineen krimpt, duizelig.

CIPROFLOXACINE TABLET OMHULD 500MG

19 November 2015

Dit middel haalde wel gelukkig de scherpe kanten van de pijn weg bij mijn nierbekkenontsteking, alleen gedurende de 10 daagse kuur ben ik heel beroerd geweest. Misselijk en braken.

CIPROFLOXACINE TABLET OMHULD 500MG

19 July 2015

Farmaceut Sandoz: Na een kuur van 7 dagen, 2 tabletten per dag, geen enkele verbetering van de blaasontstekingsklachten, wel gigantische last van haaruitval, wat nergens vermeld wordt als eventuele bijwerking. Resultaat: kapperskosten, speciale haarproducten aan moeten schaffen (via drogist) en nog steeds een blaasontsteking :-(

CIPROFLOXACINE TABLET OMHULD 500MG

17 July 2015

Ik kreeg dit paardenmiddel samen met cortisone voorgeschreven bij een zware luchtweginfectie omdat ik binnen enkele dagen op reis vertrok. Doel van de reis was wandelen, maar tijdens de eerste stappen kreeg ik enorme achillespees pijnen in beide benen. Ik kon bijna niet meer stappen en had ook enorme pijn onder mijn hiel. Na 3 weken van pijn leiden en terug thuis, kreeg ik van de dokter te horen dat dit het gevolg was van deze medicatie. Na 6 weken nog steeds ingetapet en bij de kinesist op bezoek zonder veel verbeteringen. Wat ik hierover lees op het net, klinkt héél verontrustend.

CIPROFLOXACINE TABLET OMHULD 500MG

25 December 2014

Na inname van een hoge docering ciprofloxacine op reis in Azië ben ik terwijl ik volledig onder de parasol ben gebleven ernstig verbrand . Alle plekken, die niet bedekt waren zijn binnen enkele uren knalrood geworden. Mijn huisarts wist, dat ik op reis ging en mogelijk dit middel zou gebruiken.Ik zal mijn huisarts zo spoedig mogelijk inlichten, zodat andere patiënten niet hetzelfde lot ondergaan. Ik zou ook graag willen weten welk middel ik zou moeten gebruiken om de verbranding te laten afnemen.In mijn geval heb ik na enige tijd een supermarktje gevonden en heb er Alloëvera gekocht. Verlicht iets....

CIPROFLOXACINE TABLET OMHULD 500MG

4 May 2014

1 uur na inname van eerste tablet heel erg duizelig en heel erg warm... voelde mij erg beroerd en 'dronken', gemeld bij apotheek. Maar deze deed er niets mee.... assistente huisarts zei meteen stoppen. Heb inmiddels ander antibioticum gekregen tegen mijn blaasontsteking.

CIPROFLOXACINE TABLET OMHULD 500MG

11 November 2013

<p> Erge buikpijn na het innemen.</p>

CIPROFLOXACINE TABLET OMHULD 500MG

30 October 2013

<p> Halverwege de kuur (10 tabletten, 2 per dag) kreeg ik mooie stevige ontlasting en verdwenen de klachten (plasbuisontsteking). Totaal geen last van bijwerkingen gehad.</p>

CIPROFLOXACINE TABLET OMHULD 500MG

2 April 2013

Na een darm infectie eind december met de Campylobacter bacterie, heb ik een 10 dagen kuur gehad. Tijdens de periode van inname werd verminderde mijn smaak en reuk. Dat verbeterde nadat ik gestopt was met slikken van medicatie. Na 6-7 weken na laatste inname Ciprofloxacine RP 500mg, kreeg ik een brandend gevoel aan beide voeten en kreeg hielspoor klachten aan de rechter voet.

CIPROFLOXACINE TABLET OMHULD 500MG

2 January 2013

ciprofloxacine ik kreeg deze antibiotica vlak voor mijn vakantie naar Terschelling;op de boot was ik binnen 2 uur verbrand nog niet wetende dat dat door dit middel kwam;het is bij mij uitgelopen tot koude-urticaria (jeukende huid en huiduitslag,netelroos)waar ik,na 5 maanden, nu nog steeds last van heb; Enkele jaren geleden werd dit op het etiket vermeld ,nu niet meer,zou goed zijn als het er weer op kwam te staan

CIPROFLOXACINE TABLET OMHULD 500MG

26 October 2012

tijdens en kort na antibioticakuur met Ciprofloxacine Actavis (500 mg) had ik bij het sporten een aanzienlijk hogere hartslag (tot 20 slagen/minuut meer). In de bijsluiter wort als overgevoeligheidsreactie een snelle pols genoemd. Als de hogere hartslag erbij hoort dan zou je een waarschuwing verwachten om tijdens de kuur minder intensief of niet te sporten!?

CIPROFLOXACINE TABLET OMHULD 500MG

6 October 2012

gebruikt al anderhalf dag CIPROFLOXACINE 500MG helpt gelijk naar paar uurtjes een kleine bijwerkingen duizelig en opgezettemn buik en misselijk maar het verschilt per persoon

CIPROFLOXACINE TABLET OMHULD 500MG

6 January 2012

Bij gebruik van onder genoemd medicijn, vaak behoorlijke winden en smaak verandert. puntje van de tong wordt als scherp ervaren

CIPROFLOXACINE TABLET OMHULD 500MG

8 September 2010

Heel veel spierpijn en na 5 dagen gebruik een allergische reactie. Grote bulten op mijn hoofd en nek darna over mijn hele bovenlijf uitslag en of mijn lijf en gezicht in de brand stonden en had het heel koud. Geen koorts maar 35gr.

CIPROFLOXACINE TABLET OMHULD 500MG

17 April 2010

te grote tabletten, niet breekbaar, smelten niet in vloeistof

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel