Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 16 resultaten gevonden.

CITALOPRAM SANDOZ TABLET OMHULD 20MG

22 June 2019

Ongeveer 7 weken aan het gebruiken in begin 10 mg na 3 weken 20 mg in het begin ging het goed maar sinds 16 juni alleen maar angst en paniek wat moet ik doen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CITALOPRAM SANDOZ TABLET OMHULD 20MG

9 April 2019

Alle klachten die ik ooit had weer terug. Ik heb gelijk bij apotheek Aerobindo laten bestellen. Moet wel zelf betalen, want is niet het voorkeursmedicijn van de zorgverzekeraar. Alsof die even kan bepalen wat goed voor mij is! Sandoz is een ramp voor mij. Angsten, ik kan geen autorijden, slapeloosheid.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CITALOPRAM SANDOZ TABLET OMHULD 20MG

CITALOPRAM SANDOZ TABLET OMHULD 20MG

30 October 2016

Dit medicijn heeft mij erg goed geholpen bij angst-, pieker- en paniekstoornis. 1 jaar heb ik het genomen 30 mg, nu ga ik afbouwen. Het enige nadeel was wel dat ik na 2 maanden gebruik van citalopram veel last kreeg van acne. Erger dan normaal. Ik zou citalopram zeker aanraden, je komt er tot rust van.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CITALOPRAM SANDOZ TABLET OMHULD 20MG

20 October 2016

Slik het nu 2 jaar en voel me goed. Maar nu heb ik het idee dat het tegen me gaat werken ivm de slechte bijwerkingen zoals heel moe, buikklachten en hartritmestoornissen. Wordt er niet vrolijk van en ga nu ook afbouwen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CITALOPRAM SANDOZ TABLET OMHULD 20MG

17 September 2016

Ik kreeg voorheen Citalopram Actavis 20 mg en dat ging goed. Nu heb ik Citalopram Sandoz 20 mg en ben ik iedere dag zo'n 2 uur na inname misselijk. Dit houdt enkele uren aan.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CITALOPRAM SANDOZ TABLET OMHULD 20MG

26 April 2016

Buikpijn. hoofdpijn. Toenemende depressief gedachten. Na kleine 2 weken verdwenen deze.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CITALOPRAM SANDOZ TABLET OMHULD 20MG

13 July 2015

Ik gebruik al een aantal jaar Citalopram van het merk Actavis. Met volle tevredenheid. Nu kreeg ik voor mijn vakantie Citalopram van het merk Sandoz. De voorlichting van de apotheek is het volgende: het is dezelfde werkzame stof, dus u kunt dit gewoon innemen. Vervolgens ga ik met vakantie. Aangezien ik nog een aantal pillen had van Actavis, maar niet meer genoeg, neem ik ook de pillen van het merk Sandoz mee. Ik knip alle pillen los en doe ze in een doosje, zodat ik snel een pil kan pakken als ik die dag niet verwacht om rond 6 uur 's avonds bij de tent te zijn waar de pillen liggen. Er zitten dus 30 pillen van 2 merken losgeknipt bij elkaar in mijn doosje. Op vakantie begin ik na enkele dagen dips te krijgen. Het zijn momenten van piekeren die enkele uren duren en dan weer over gaan. Tevens heb ik wel zin in seks, maar als ik word aangeraakt op de seksuele plekken, dan komt er geen seksuele reactie terwijl dit anders wel altijd het geval is. Na 2 weken bedenk ik mij opeens dat beide klachten kunnen worden veroorzaakt doordat ik het merk Actavis en Sandoz door elkaar slik. Ze zitten immers samen in een doosje. Ik stap over op het nieuwe merk Sandoz, omdat ik er daar genoeg van heb voor de rest van mijn vakantie. Langzaamaan verdwijnen de piekerdips. De seksuele klachten blijven. Als ik bij terugkomst van mijn vakantie met behulp van mijn huisarts weer overstap naar Actavis, verdwijnen ook de seksuele klachten. Joepie! zo kan ik mezelf weer. Jammer van mijn vakantie die ook overschaduwd werd door een angstig zwart randje van de dreiging om af te glijden. Ik had het heel prettig gevonden als voorlichting bij de apotheek toch anders was geweest. Als het dezelfde werking op mijn lichaam zou hebben (want dat denk ik als er dezelfde werkzame stof in zit), dan zou ik toch beide medicijnen door elkaar moeten kunnen slikken? Dit was duidelijk niet het geval! Veel mensen die aan de antidepressiva zitten kijken teveel naar zichzelf, terwijl in dit geval de oorzaak buiten mijzelf lag. Voordat ik daar achter was, was ik al weer enkele weken verder. Kortom: voor mij was de standaard voorlichting FOUT!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CITALOPRAM ACTAVIS TABLET OMHULD 20MG

CITALOPRAM SANDOZ TABLET OMHULD 20MG

13 July 2015

Heeft u problemen ervaren na het overstappen op het nieuwe medicijn?

Ja

Uw ervaring met het nieuwe medicijn was:

Ik kreeg vervelende bijwerking(en) van het nieuwe medicijn.

Anders, namelijk:

Ik kan de medicijnen niet naast elkaar gebruiken, dat geeft weer depressieve klachten.

Toelichting: Omdat ik op vakantie ging en ik niet meer genoeg Citalopram Actavis had om mijn vakantie door te komen, heb ik een nieuwe dosis gehaald bij de apotheek. Echter deze was van het merk Sandoz. Omdat ik op vakantie ging heb ik de pillen van Actavis en Sandoz losgeknipt en in een blikje gedaan, zodat ik snel een pil kan pakken als ik rond 6 uur 's avonds (moment van inname) niet bij mijn medicijnen ben. Na een enkele dagen/week kreeg ik weer dips: piekeren. Deze piekeruren gingen ook weer voorbij. Tevens had ik wel zin in seks, maar als ik op mijn seksuele plekken werd gestimuleerd, was er geen seksuele reactie van mijn lijf. Toen ik bedacht dat beide problemen wel eens veroorzaakt zouden kunnen worden doordat ik Actavis en Sandoz door elkaar slik, ben ik overgestapt op Sandoz. De piekermomenten zijn toen weer overgegaan. De seksuele klacht is gebleven. Bij thuiskomst weer overgestapt naar Actavis met als resultaat dat ook de seksuele klacht weer is opgelost.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CITALOPRAM SANDOZ TABLET OMHULD 20MG

CITALOPRAM SANDOZ TABLET OMHULD 20MG

9 December 2014

Was eerst heel positief. Sociale fobie, pleinvrees en depressies onder controle. Had echt het gevoel gelukkig te zijn. Later kreeg ik van apotheek veel vaker allerlei merken door elkaar. Kreeg toen last van veel slapen. Later kreeg ik duizeligheid aanvallen. Duizeligheid gepaard met evenwichtstoornis. Kon niks meer niet autorijden, niet lopen, niet werken. Neuroloog geweest oorzaak kon niet gevonden worden. Op mijn verzoek citalopram afgebouwd en na een paar weken duizeligheid weg. Kon weer functioneren. Heb echter wel een ander antidepressivum nodig om angsten te onderdrukken. Dus nu met huisarts op zoek naar een andere.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CITALOPRAM SANDOZ TABLET OMHULD 20MG

25 October 2014

Werkt goed tegen stemmingswisselingen, ik gebruik het al 15 jaar. Ik slik zelf een halve per dag dus 5 mg.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CITALOPRAM SANDOZ TABLET OMHULD 20MG

12 September 2014

Gebruikt vanwege depressie. Vanaf dag één was ik hyper, het heeft 2 maanden geduurd om weer stabiel te worden. Verder heeft het heel goed gewerkt, in combinatie met gezond eten, veel buiten zijn, sporten, zelfde tijd opstaan en naar bed gaan, lichttherapie en cognitieve gedragstherapie. Ik ben na 6 jaar gebruik gestopt. Het heeft me door een zware periode heen geholpen!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CITALOPRAM SANDOZ TABLET OMHULD 20MG

19 May 2014

Ik ben bijna drie weken geleden gestart met 10 Mg en nu net een week slik ik 20 Mg. Ik slik het voor dwang. De eerste twee weken wisselde het allemaal erg hoe het ging, maar sinds ik 20 Mg slik voel ik me erg goed. Heel rustig en weinig last van dwang. Ik voel me echt mezelf weer. Eerste week wel misselijk en hoofdpijn maar ook daar heb ik geen last meer van.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CITALOPRAM SANDOZ TABLET OMHULD 20MG

1 March 2014

Sinds enkele weken merk Sandoz, daarvoor Bluefish, daarvoor PCH. Bij Sandoz voel ik me niet goed: paniekerig, zweten, onrustig slapen, gespannen kaken, piekeren en neerslachtig. Heb dit merk enkele jaren geleden ook tussentijds gehad (volgens apotheker toen en ook nu dekt de verzekeraar alleen dit merk). Toen zelfde vervelende ervaringen. Ik ga proberen weer een ander merk te krijgen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CITALOPRAM SANDOZ TABLET OMHULD 20MG

20 November 2013

De eerste weken had ik hevige bijwerkingen, zoals misselijkheid, hoofdpijn, duizeligheid, slapeloosheid, droge mond, zweten, last van maag en darmen, verminderde eetlust en euforie. De hoofdpijn ging na een paar dagen al over. Na 2 weken had ik geen last meer van euforie. De misselijkheid, droge mond, duizeligheid, zweten en slecht slapen is na ongeveer 4 a 5 weken verdwenen. Ik werd de eerste 5 weken vaak na 4 uur slapen klaar wakker en kon dan niet meer in slaap komen. Ook sinds de misselijkheid is verdwenen kan ik weer goed eten. Door de misselijkheid ben ik iets afgevallen. Vanaf de start van de medicatie voel ik me geestelijk een stuk beter. Ik ben veel rustiger, minder gestresst en een stuk vrolijker. Inmiddels gebruik ik het 6 weken en gaat het alleen maar beter, zeker nu ik beter slaap.  Het enige nadeel van het gebruik van citalopram bij mij is, dat ik geen orgasme meer kan krijgen. Voorheen was dit geen probleem. Ook is mijn libido afgenomen. Verder helpt het mij heel goed.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel