Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 15 resultaten gevonden.

CITALOPRAM TABLET OMHULD 10MG

27 February 2021

Zoals voorspeld in de eerste weken wat misselijkheid en meer angstig. Ook heb ik last gehad van zicht vermindering, voornamelijk dit tijdens het autorijden en in de scherming en/of donkere uren.Ook heb ik een kleine psychose gehad (hallunicaties), dit heb ik hiervoor nooit gehad, mijn psychiater zegt dat dit niet aan dit medicijn ligt, echter staat het wel in de bijsluiter.Nu na dik 3 maanden slikken nog steeds iedere nacht meerdere malen wakker in een bed zeiknat van het zweet net of er een emmer over je heen gegoten is.zweetdruppels druipen letterlijk over het lichaam.Verder echt een top medicijn! Na een kleine 3 weken slikken voelde ik me eindelijk weer beter en genoot ik weer van de dingen die mij altijd rust gaven. Eindelijk weer een echte lach op mn gezicht in plaats van een lach omdat het moest...

CITALOPRAM TABLET OMHULD 10MG

7 February 2020

De eerste weken verergerden de klachten zoals voorspeld. Daarna werd het rustig in mijn hoofd, veel minder piekeren en zorgen maken over de toekomst. De toekomst leek zelfs niet meer te bestaan, ik leef veel meer in het nu. Ik kan meer genieten omdat ik niet meer constant gespannen en prikkelbaar ben. Wel vind ik het erg vervelend dat ik ook na een paar maanden nog een erg droge mond heb en ‘s nachts meerdere keren bezweet wakker word.

CITALOPRAM TABLET OMHULD 10MG

28 September 2012

Na 3 dagen slikken van 10 mg last van tandenknarsen, pijnlijke kaken de volgende dag, droge mond, heftige zweetaanvallen s'nachts, levendige dromen waardoor ik wakker word. De werking kan ik na zo'n korte tijd niet beoordelen.

CITALOPRAM TABLET OMHULD 10MG

CITALOPRAM TABLET OMHULD 10MG

12 February 2010

Ik werd en deed dingen hoe ik totaal niet was

CITALOPRAM TABLET OMHULD 10MG

1 February 2010

Veel bijwerkingen, depressie werd erger, agressiviteit kwam erbij en nog suicidaler dan voorheen.

CITALOPRAM TABLET OMHULD 10MG

1 February 2010

Vermoeider, droge mond (vermoedelijk), tremor in de benen en soms armen, duizeligheid en misselijkheid, reguliere slaap verstoring, gezichtsveldvermindering, agressiviteit, depressiviteit, suicidaliteit, roekeloosheid (in verkeer en tegen anderen).

CITALOPRAM TABLET OMHULD 10MG

1 March 2009

Na een jaar heb ik last gekregen van hevige spiertrekkingen met name in mijn schouders, rug en buik.

CITALOPRAM TABLET OMHULD 10MG

28 February 2009

Stekende pijn in de prostaatstreek en onderbuik.

CITALOPRAM TABLET OMHULD 10MG

7 August 2008

In het begin diaree en droge mond nu veel nachtelijk zweten en sochtens nog heel angstig

CITALOPRAM TABLET OMHULD 10MG

14 March 2008

angstklachten, suicidegedachten, remming seksuele lust en ontbreken van orgasme, geen eetlust, onrust, trillingen, diarree, badend in het zweet wakker worden, hyperactief worden, innerlijke onrust, hoofdpijn, al met al eerder verergering dan verbetering van mijn klachten.

CITALOPRAM TABLET OMHULD 10MG

20 October 2007

Ik kreeg in zeer heftige mate last van de meeste bijwerkijngen, genoemd in de bijsluiter. Citalopram veroorzaakte binnen een week, nadat ik van 10 mg naar 20 mg per dag was gegaan: hoofdpijn, neusverkoudheid, problemen met plassen, droge mond, gevoel van zwakte, vermoeidheid. De tweede week verhevigde deze bijwerkingen en kwamen erbij: Diarree, slapeloosheid, migraine, minder eetlust, onrust, spierpijn en seksuele problemen. Deze klachten kreeg ik jaren geleden ook, toen ik plotseling overstapte van Cipramil naar Citalopram. Gezien deze slechte ervaring in het verre verleden en de goede ervaring met Cipramil in datzelfde verre verleden, heb ik de huisarts en apotheek nadrukkelijk om Cipramil gevraagd. De bijwerking namen binnen een week zienderogen af; de positieve werking trad binnen een week op.

CITALOPRAM TABLET OMHULD 10MG

20 October 2007

Citalopram gaf alleen meer zeer heftige bijwerkingen. Ook na een maand was er nog geen positief resultaat. Ik ben overgestapt op de originele merknaam Cipramil, waarna de bijwerking binnen vier dagen nagenoeg wegebten. En na een week verdwenen ook mijn depressieve klachten.

CITALOPRAM TABLET OMHULD 10MG

3 April 2007

Oke hij heeft wat bijwerkingen maar bij de start is het even doorzetten en dan ga je na een week of 2 al merken dat hij werkt. Bij het stoppen het zelfde geval. Het medicijn heeft mij heel erg geholpen. Bij werkingen..... geen zin in sex en ik werd niet meer bruin van de zon. Verder niets.

CITALOPRAM TABLET OMHULD 10MG

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel