Een initiatief van het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 5 resultaten gevonden.

CLOPIDOGREL SANDOZ TABLET FILMOMHULD 75MG

5 July 2018

Na een TIA kreeg ik Clopidogrel voorgeschreven. Het middel is bijna erger dan de kwaal. Ik ben vaak moe, neerslachtig, blauwe plekken zonder te stoten, licht in mijn hoofd, duizelig, misselijk, enorm haarverlies en ik word met de dag strammer en stijver. Van soepel en een actief iemand die veel fietst, graag danst en volop in het leven stond, takel ik nu elke dag meer af. Denk er, in overleg met de arts, mee te stoppen

CLOPIDOGREL SANDOZ TABLET FILMOMHULD 75MG

10 March 2018

GEEFT ZEER ERNSTIGE JICHT KLACHTEN ALS HET GEBRUIKT WORDT MET ACETYLSALCYLZUUR NA GRBRUIK VAN ONGEVEER EEN WEEK

CLOPIDOGREL SANDOZ TABLET FILMOMHULD 75MG

13 March 2016

Ik gebruik deze medicijnen nu een maand en vergeleken met voorgaande merken (zorgverzekeraar wisselde nogal) bevallen deze mij prima. Geen last van hoofdpijn of neerslachtigheid.

CLOPIDOGREL SANDOZ TABLET FILMOMHULD 75MG

17 August 2015

Ik heb last van hoofdpijn, verwardheid en geheugenverlies en ben daar erg van geschrokken. Bovendien héél snel blauwe plekken, duizeling en druk in het hoofd. Ik denk dat ze voor mij te zwaar zijn. Heb je ook een mindere dosering? Ik heb ze gekregen omdat Acetylsalicylzuur 80mg, wat veel maagklachten gaf en ik niet goed tegen maagbeschermers kan. Ik heb ook het vermoeden dat clopidogrel 75mg veel zwaarder is dan acetylsalisylzuur, aangezien ik nooit eerder zoveel blauwe plekken had. Als preventief medicijn vind ik de bijwerkingen ook erg heftig. Zeker de kans op een hersenbloeding/ bloedingen is best groot. Je voelt ook zo'n enorme druk in je hoofd. Mijn schoonvader heeft na 2 tia's ook dit medicijn gekregen en is daarna erg vergeetachtig geworden en gaat alleen maar achteruit met zijn geheugen. Maar andere mogelijkheden zijn er niet, wordt hem dan verteld.

CLOPIDOGREL SANDOZ TABLET FILMOMHULD 75MG

1 September 2014

Na een Tia moest ik dagelijks clopidogrel innemen. Mijn ervaring is dat ik heel vaak duizelig ben, fysiek onstabiel, moe en ontzettend haaruitval en dunner wordend haar heb.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel