Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 25 resultaten gevonden.

CONCERTA TABLET MGA 36MG

12 June 2018

Ik lees veel slechte ervaringen met concerta. Ik heb zelf ook veel last gehad hiervan maar ben sinds 2 maand gestopt na anderhalf jaar gebruik. Ik werd er erg neerslachtig van en had nog weinig eetlust. Daarnaast kwam ik nauwelijks in slaap en werd daar alleen maar labiel van. Voor mij geen concerta meer. Bah, ik vind het maar naar spul.

CONCERTA TABLET MGA 36MG

18 September 2012

Voor 1.5 jaar gebruikt, voor het gebruik nooit klachten gehad. Maar nu heb ik wel last van hoge bloeddruk.. Duizeligheid.. Ogen draai Op armen en benen paars /blauwe plekken. Permanent aanwezig. Koude handen en voeten.. Warmte aanvallen. Ben als sinds mei acuut gestopt. Maar heb het nu nog steeds, deze week maar weer eens naar de huisarts. En dan heb ik daarbij ook nog eens last van darmkoliek gekregen.

CONCERTA TABLET MGA 36MG

14 March 2012

Een vervelende gedragsverandering trad op. Onze dochter kreeg enorme woede aanvallen na ongeveer 4 weken gebruik. Was tijdens de aanvallen echt niet zichzelf. Dit terwjil er nooit gedragsproblemen waren/zijn. Direct na het stoppen van de Concerta verdwenen de woede aanvallen gelukkig weer. Omdat we alleen zoeken naar een middel om de schooltijd makkelijker voor haar te maken was dit het niet waard. Het effect op school was wel duidelijk merkbaar. De concentratie verbeterde wel flink

CONCERTA TABLET MGA 36MG

3 February 2011

Concerta en Pfeiffer? Mijn dochter kreeg Pfeiffer toen ze 4 jaar geleden begon met Concerta 36 mg. Toen we een jaar later de dosering verhoogden naar 54mg kreeg ze opnieuw Pfeiffer. Een jaar later stopte ze twee maanden in de zomervakantie en kreeg bij herbegin opnieuw Pfeiffer. Dit zelfde gebeurde na de zomerstop van 2010. Volgens de artsen is het toeval en kan Pfeiffer maar 1x voorkomen. De Pfeiffer en antistoffen zijn steeds met bloedprikken aangetoond. Haar tienerleven is totaal verstoord!!

CONCERTA TABLET MGA 36MG

10 December 2009

Waarom wordt Ritalin wel volledig vergoed. En Concerta en alle aanverwante medicijnen met Methylfenidaat als hoofdbestandmiddel niet? Men moet hiervoor zelfs een duurdere verzekering voor afsluiten, Hierdoor worden artsen gedwongen een verkeerd medicijn te voorschrijven als voor de patient een andere medicijn met hetzelfde methylfenidaat een beter of zelfs gezonder resultaat heeft. Totaalontoelaatbaar. Mijn kind wordt er dus feitelijk voor gestraft dat hij ADHD heeft.

CONCERTA TABLET MGA 36MG

13 February 2008

helaas krijg ik dit medicijn maar gedeeltelijk vergoed, en het is een erg duur geneesmiddel...

CONCERTA TABLET MGA 36MG

14 November 2007

Erg tevreden zeker gezien het eerdere gebruik ten opzichte van ritalin,bij concerta geen pieken en dalen. Bijvoorbeeld veel gelijkmatiger humeur,betere concentratie ,vooral door de gereguleerde afgifte.Jammer dat het zo kostbaar moet zijn.

CONCERTA TABLET MGA 36MG

14 November 2007

Nog steeds erg veel bijbetalen ongeveer 48 euro per maand,geen goedkoper alternatief .Terwijl het geweldig werkt juist door die gereguleerde afgifte.

CONCERTA TABLET MGA 36MG

20 June 2007

maar op de site van de fabrikant staat een lijst met alle verzekeringen , en er zijn ook verzekeingen die wel volledig vergoeden. alle niet vergoedde rekeningen opsparen en bij de belasting opgeven als extra ziektekosten. wij kregen een flink bedrag terug.

CONCERTA TABLET MGA 36MG

20 June 2007

bij de voorschrijver van de concerta hangt een brief waarin staat dat gebruikers van concerta (en andere medicijnen uit de opiumkast) een schengenverklaring moeten laten ondertekenen door de voorschrijver als ze naar een schengen land op vakantie gaan. daarna moet het formulier opgestuurd worden naar de inspecteur van volksgezondheid.

CONCERTA TABLET MGA 36MG

20 May 2007

In het begin veel zweten (dus veel drinken), toch beetje onrustig, beetje darm problemen maar dit verdwijnt na verloop van tijd weer.

CONCERTA TABLET MGA 36MG

20 May 2007

De eerste periode zijn er wel bijwerkingen, deze verdwijnen na verloop van tijd en het werkzame effect wordt zichtbaar na een paar maanden.

CONCERTA TABLET MGA 36MG

15 March 2007

VGZ zegt, dat het niet uitmaakt of ik Ritalin of Concerta gebruik. Met Ritalin had ik echter zelfmoord-neigingen.

CONCERTA TABLET MGA 36MG

23 February 2007

ik moet dit maar 1x per dag innemen en het werkt hartstikke goed ,maar kost toch elke maand een 47.50 euro wat best aantikt in de buidel

CONCERTA TABLET MGA 36MG

21 November 2006

Ik moet dit medicijn uit eigen zak betalen, terwijl het eigelijk gewoon als keuze toedieningsvorm in het basispakket vergoed zou moeten worden. Bij kinderen met ADD geeft een maal daags slikken heel veel (broodnodige)rust

CONCERTA TABLET MGA 36MG

31 August 2006

In 2005 is er door de psychiater een vergoeding aangevraagd voor straterra, deze is afgewezen maar ik kreeg opeens de concerta wel vergoed voor 100 %. terwijl dat voor die tijd niet zo was. Dit gold ook voor de melatonine. Maar per 1-1-2006 kreeg ik na indienen van de nota bij de IZZ ( alleruitgebreidste pakket ) dat het niet vergoed werd en dat het in 2005 ten onrechte vergoed is. Ik vindt dit een grote vorm van misleiding omdat je bij het uitkiezen van een nieuwe zorgverzekering rekening hebt gehouden met het feit dat ze het altijd wel vergoed hebben. En dan ben je overgestapt en kun je het niet meer opzeggen en dan vergoeden ze het niet meer. Ik ga dit ook doorgeven aan de consumentenbond.

CONCERTA TABLET MGA 36MG

28 July 2006

we krijgen alleen de prijs voor het medicijn met dezelfde werking Ritalin vergoed. Ritalin moet je 3 x daags innemen en geeft geen gelijkmatige afgifte over de dag en Concerta is 1 x daags en heeft een constante afgifte. Het niet vergoed worden heeft geen invloed op de aanschaf, want we moeten wel!!

CONCERTA TABLET MGA 36MG

1 July 2006

mijn zoon heeft een aantal jaren ritalin geslikt, maar de resultaten zijn niet zo best. sinds enkele weken gebruikt hij nu concerta en wonder boven wonder het is een heel andere jongen geworden. eindelijk een medicijn die echt helpt. helaas wordt deze niet door onze verzekering vergoed.

CONCERTA TABLET MGA 36MG

9 June 2006

pas als ik een dure verzekering neem ,krijg ik het vergoed

CONCERTA TABLET MGA 36MG

26 May 2006

adhd verschijnselen heftiger, kind werd somber, verergering van de tics, last van de ogen,onhandelbaar gedrag, enz enz een totale alarmerende verslechtering op alle gebieden

CONCERTA TABLET MGA 36MG

13 May 2006

ongelooflijk dat voor concerta geen vergoeding geldt

CONCERTA TABLET MGA 36MG

3 May 2006

ze zijn duur en hij heeft ze echt nodig het is iedere 30 dagen bijna 50 euro

CONCERTA TABLET MGA 36MG

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel