Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 34 resultaten gevonden.

CONCERTA TABLET MVA 54MG

11 July 2019

De Sandoz 54 Mg werkt bij mij perfect . Ik ervaar geen verschil met Concerta. De Mylan daarentegen werd ik erg labiel van en deze is na 5 uur al uitgewerkt. Ook lijkt de ene pil wel de werken en de andere niet. Verzekeringstechnisch veel problemen vanwege voorkeurs beleid. Nu gelukkig terug naar Sandoz en dan maar zelf betalen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CONCERTA TABLET MVA 54MG

27 August 2018

Maar ik krijg het niet vergoed van de zorgverzekering. Ik heb ADD en krijg hiervoor Methylfenidaat 3 maal daags..dit is het probleem bij mij...ik krijg dus maar 1 tablet per dag binnen en wel s`ochtends, heel soms nog een smiddags maar dat is echt soms.. want mijn ADD zorgt ervoor dat dit niet in mijn gedachten komt...ik heb in 2011 van de gemeente Assen voor een jaar een vergoeding gekregen voor de Concerta 54mg.maar dat was ook echt voor een jaar zeiden ze. Ik functioneerde hier 100 keer beter op, ben nu alweer een paar jaar aan de Methylfenidaat en merk dat mijn functioneren steeds meer afneemt.. ik word steeds passiver en kom soms tot niet, sluit mij ook steeds meer af, wat anderen ook erg opvalt want ik ben een heel sociaal type en zoek nu steeds uitvluchten op maar niet deel te hoeven nemen aan veel leuke dingen, hier word ik ook depressief van, hoewel ik hier ook medicatie voor heb.... Met andere woorden hoe kom ik aan de Concerta, ik ben het vechten hiervoor zo moe....

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CONCERTA TABLET MVA 54MG

2 May 2018

Mijn man gebruikt al jarenlang concerta en daar zijn we zeer tevreden mee. Sinds kort is hij overgestapt en ik ken mijn man niet meer terug. Hij is zo neerslachtig, moe, somber en dan ineens weer heel kwaad. Normaal is hij meesral vrolijk, behulpzaam en lief. Deze hele situatie maakt mij bang. We gaan er beide aan onderdoor. Dit is het niet waard. Ik wil mijn man terug! Hij heeft zich nu zelfs ziek gemeld hierdoor. De arts raadt aan om het nog even een kans te geven, dat doen we nog een week. Maar als het dan nog zo gaat, gaan we weer terug naar concerta. Dan maar zelf betalen. De prijs die we nu betalen is hoger!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CONCERTA TABLET MVA 54MG

8 February 2018

8 jaar geleden begonnen met concerta 54mg. Ik was binnen 2 weken 8 kilo afgevallen. Totaal geen hongergevoel. Kilo's kwamen er niet meer op.Maar de onrust in mijn hoofd was wel weg, meer concentratie etc. Paar jaar geslikt en toen kreeg ik opeens sandoz 54 mg. Langzaam kwam ik weer wat aan. Ik was echt te licht. Nu weer concerta omdat Sandoz niet leverbaar is en Mylan maakt me down en super emotioneel. Dus geen optie. Nu slik ik 12 dagen concerta. En weer minder trek, val weer af en slaap veel slechter. Als ik wakker word kom ik erg moeilijk weer in slaap en inslapen is ook lastig. Haal vaak de 4 a 5 uur ipv 7 a8 die ik nodig heb. Ook snel afgeleid en moe zijn, en mijn emoties lijken weer sterker.Hoorde net dat ik nog een maand concerta krijg. En niemand kan vertellen hoe lang t nog duurt. Pfff

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CONCERTA TABLET MVA 54MG

29 December 2017

Sinds 13 jr gebruik ik Concerta 54 mg. Twee jaar geleden kreeg ik de vervangende methylfenidaat ret. Ik ging er vanuit dat het, behalve de prijs, niets zou uitmaken. In principe vind ik ook dat goedkopere medicijnen met dezelfde samenstelling de algehele ziektekosten kunnen drukken. Er ging echter van alles mis, met name op gebied van de concentratie. Ik zit in het onderwijs en heb dagelijks te maken met stress en veel prikkels. Dat kon ik ineens niet meer aan. Ik kreeg te maken met rare misverstanden en conflicten die me aan vroeger deden denken. Mijn apotheker beweerde dat de samenstelling hetzelfde was. Toen ik ging googelen las ik echter hele andere dingen. Met veel moeite kreeg ik weer Concerta maar moet elk jaar weer een andere zorgverzekeraar kiezen omdat de polissen steeds worden aangepast. De politiek zou er wat aan moeten doen om een monopolypositie bij medicijnfabrikanten onmogelijk te maken. Ongeacht de bijwerkingen, is Concerta tot nu toe voor mij het enige goed werkende medicijn geweest. Een nieuw medicijn uitproberen kan gevolgen hebben vanwege de stemmingswisselingen t.g.v. de overstap. Sommige dingen kun je niet terugdraaien. Goeie medicatie geeft je zelfvertrouwen weer terug!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CONCERTA TABLET MVA 54MG

14 June 2017

Eerder heb ik redelijk goede ervaringen gehad met Concerta. Destijds had ik wel enorm hoge doseringen nodig van 100-110 Mg per dag. Daarna heb ik een tijd geen methylfenidaat maar dexamfetamine gebruikt. Dat werkte beter dan Concerta, maar ik kon er niet meer door slapen. Daarom ging ik weer aan de Concerta. Na het opnieuw starten met Concerta ging het behoorlijk mis. Ik voelde óf helemaal niets en ik zat maar wat voor me uit te staren of mijn gedachten schoten juist alle kanten op. Ik voelde me heel ellendig en ik had last van grote stemmingswisselingen. Bovendien kreeg ik geen hap meer door mijn keel. Nu ben ik gestart met Wellbutrin. Dat werkt op de concentratie net iets minder goed dan stimulantia, maar het doet wel wonderen op het gebied van impulsiviteit en emotionele stabiliteit. Voor mij dus nooit Concerta meer.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CONCERTA TABLET MVA 54MG

28 April 2017

Onze dochter heeft er netelroos aan overgehouden....gore troep ! maar tja bewijs dat maar eens.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CONCERTA TABLET MVA 54MG

4 January 2017

Ik heb concerta vijf a zes jaar gebruikt, daarvoor heb ik ritalin gehad, ik vind het fijne medicatie, de rust die het in mijn hoofd moest brengen kreeg ik, concentreren was eerst een probleem en toen ik het ging gebruiken ging het een stuk beter met alles. Alleen een min puntje was dat mijn eetlust weg was, dat was toen een probleem, moest er toen mee stoppen maar ga het nu weer gebruiken, heb het toch wel nodig. Maar als ik nu geen eetlust zou hebben is dat geen probleem. Ik ben blij dat het bestaat.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CONCERTA TABLET MVA 54MG

29 February 2016

Ik slik nu 2 jaar concerta. Het helpt totaal niet bij mij. Ik ben binnen paar uur alweer druk. Ik slaap erdoor heel laat eet slecht. Ik ben nu aan het afbouwen. En dat gaat beter dan als ik conterta slik.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CONCERTA TABLET MVA 54MG

METHYLFENIDAAT HCL MYLAN RETARD TABLET MVA 54MG

28 May 2015

Heeft u problemen ervaren na het overstappen op het nieuwe medicijn?

Ja

Uw ervaring met het nieuwe medicijn was:

Het nieuwe medicijn werkte niet of minder goed dan het oude medicijn.

Toelichting: Ik heb eigenlijk nog nooit problemen gehad met een generiek medicijn maar nu... pffff Sinds Januari over op de Mylan in verband met het preferentiebeleid van mijn zorgverzekering. In het begin merkte ik meteen verschil, alsof ik mijn medicatie gewoon vergeten was in te nemen. Maar wilde echt volhouden omdat ik mezelf voorhield dat het vast aan andere factoren lag dat ik dat zo voelde. Ook mijn beide dochters gebruikten Concerta en zijn dus begin dit jaar overgegaan op de Mylan. Ook bij hen hetzelfde, bij de jongste (ADHD) lijkt het bijna niets te doen. Niet alleen van buiten merkbaar in haar gedrag maar nu bijv de uitslag van haar eindcito binnen is ook duidelijk in schoolresultaten. Ze heeft beduidend lager gescoord dan verwacht gezien haar schoolpresaties van de afgelopen jaren en vooral de laatste maanden van 2014 gingen top! Van de opwaartse spiraal is ze echt in een diep dal gesprongen. Ook de oudste (ADD) geeft aan op school duidelijk te merken dat het minder goed werkt en veel minder lang ook vooral. Het einde van een schooldag "haalt" ze niet terwijl ze de Methylfenidaat retard om 8 uur in neemt. Met de Retard van Mylan merk ik dat het de eerste 2 / 2,5 uur oke gaat waarna het snel afzwakt en na een uur of 4 / 4,5 is het echt wel klaar. Waar de Concerta zeker 8 uur zijn werk goed deed bij mij.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CONCERTA TABLET MVA 54MG

METHYLFENIDAAT HCL MYLAN RETARD TABLET MVA 54MG

19 May 2015

Heeft u problemen ervaren na het overstappen op het nieuwe medicijn?

Ja

Uw ervaring met het nieuwe medicijn was:

Het nieuwe medicijn werkte niet of minder goed dan het oude medicijn.

Ik kreeg vervelende bijwerking(en) van het nieuwe medicijn.

Anders, namelijk:

nieuwe time-released tabletten opengebarsten binnen een week

Toelichting: Wat ons als eerste opviel was dat het wat minder lang werkte. Mijn zoon kreeg vroeger op de dag problemen met concentratie (half 3 ipv 4 uur 's middags) en was sneller prikkelbaar. Maar wat nog veel erger was: na 5 dagen was een groot deel van de tabletten opengebarsten, alle tabletten in het doosje voor 7 dagen en een deel van de tabletten in het potje. De eerste dag dat dat gebeurde kwam ik daar niet meteen achter omdat mijn zoon bij oma logeerde. Hij heeft de opengebarsten pil gewoon ingenomen. Op de fiets naar school werd hij duizelig en licht in zijn hoofd. Rond het middaguur merkte hij al dat hij zijn aandacht niet bij zijn schoolwerk kon houden, hij werd door zijn leerkrachten aangesproken dat hij beter zijn best moest doen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CONCERTA TABLET MVA 54MG

27 April 2015

Onze zoon, nu 15, heeft sinds een paar maanden ook opeens van de apotheek sandoz retard gekregen. Voorheen met grote tevredenheid concerta gebruikt 54 mg. Wij kennen onze zoon niet meer terug! Mijn onderbuikgevoel zei al dat het iets met de medicijnen te maken zou kunnen hebben. Na dit alles gelezen te hebben.. bestaat er voor mij geen twijfel meer!!! Ik ga morgen direct contact opnemen met de apotheek en wil voor mijn zoon de concerta terug!! Hij is moeilijk te bereiken, geagiteerd, dwangmatig en op school zijn de resultaten gekelderd...

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CONCERTA TABLET MVA 54MG

METHYLFENIDAAT HCL SANDOZ RETARD TABLET MVA 36MG

26 March 2015

Heeft u problemen ervaren na het overstappen op het nieuwe medicijn?

Ja

Uw ervaring met het nieuwe medicijn was:

Het nieuwe medicijn werkte niet of minder goed dan het oude medicijn.

Ik kreeg vervelende bijwerking(en) van het nieuwe medicijn.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CONCERTA TABLET MVA 54MG

METHYLFENIDAAT HCL SANDOZ RETARD TABLET MVA 54MG

24 March 2015

Heeft u problemen ervaren na het overstappen op het nieuwe medicijn?

Ja

Uw ervaring met het nieuwe medicijn was:

Het nieuwe medicijn werkte niet of minder goed dan het oude medicijn.

Toelichting: 's Avonds geïrriteerder dan met het oude medicijnen, vaker een uitval gehad tegen iemand.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CONCERTA TABLET MVA 54MG

METHYLFENIDAAT HCL MYLAN RETARD TABLET MVA 54MG

24 March 2015

Heeft u problemen ervaren na het overstappen op het nieuwe medicijn?

Ja

Uw ervaring met het nieuwe medicijn was:

Het nieuwe medicijn werkte niet of minder goed dan het oude medicijn.

Toelichting: Werkt veel korter, ongeveer 2/3 van de werkingsduur van Concerta.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CONCERTA TABLET MVA 54MG

METHYLFENIDAAT HCL SANDOZ RETARD TABLET MVA 54MG

19 February 2015

Heeft u problemen ervaren na het overstappen op het nieuwe medicijn?

Ja

Uw ervaring met het nieuwe medicijn was:

Het nieuwe medicijn werkte niet of minder goed dan het oude medicijn.

Ik kreeg vervelende bijwerking(en) van het nieuwe medicijn.

Anders, namelijk:

Toelichting: Dramatisch.... de vertering en daarmee de afgifte methylfenidaat per tijdseenheid verloopt anders dan bij Concerta en dat heeft beslist effect op het verloop van de dag ( het werkt niet, gevoel hele dag soort rebound te hebben of er tegen aan zitten) en helaas een hele slechte invloed op nachtrust. Viel tegen ochtenden in slaap!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CONCERTA TABLET MVA 54MG

METHYLFENIDAAT HCL MYLAN RETARD TABLET MVA 54MG

9 February 2015

Heeft u problemen ervaren na het overstappen op het nieuwe medicijn?

Nee

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CONCERTA TABLET MVA 54MG

METHYLFENIDAAT HCL SANDOZ RETARD TABLET MVA 54MG

9 February 2015

Heeft u problemen ervaren na het overstappen op het nieuwe medicijn?

Ja

Uw ervaring met het nieuwe medicijn was:

Het nieuwe medicijn werkte niet of minder goed dan het oude medicijn.

Ik kreeg vervelende bijwerking(en) van het nieuwe medicijn.

Anders, namelijk:

in bijsluiter staat aangegeven dat gebruik niet voor volwassenen (?) bedoeld is!

Toelichting: De vertraagde afgifte is een stuk sneller dan concerta, en onregelmatig mijns inziens. Dit leidt tot een lijst van bijwerkingen die ik jaren niet heb ondervonden. Ze staan allemaal verdacht duidelijk omschreven in de bijsluiter.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CONCERTA TABLET MVA 54MG

METHYLFENIDAAT HCL SANDOZ RETARD TABLET MVA 54MG

18 November 2014

Heeft u problemen ervaren na het overstappen op het nieuwe medicijn?

Ja

Uw ervaring met het nieuwe medicijn was:

Het nieuwe medicijn werkte niet of minder goed dan het oude medicijn.

Toelichting: Eerst twijfelde ik maar naar drie weken wist ik het zeker het werkte gewoon niet bij mij. Ik voelde me als een afkickende junk. Na drie weken weer Concerta geslikt en toen ik opnieuw bijwerkingen kreeg die daarvoor allang verdwenen waren, bevestigde dit voor mij dat die andere pillen dus niets hadden gedaan, anders zou ik nooit opnieuw bijwerkingen krijgen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CONCERTA TABLET MVA 54MG

28 October 2014

Helaas kreeg ik van concerta veel bijwerkingen, zo ging ik heel erg knarsetanden waardoor mijn kiezen helemaal kapot gebeten zijn. Ook deed ik erg raar met mijn mond, zelfs als ik water dronk het ging niet weg. Ook voelde ik me totaal niet meer mezelf. Ik heb ook een mindere dosis gehad, helaas sloeg deze juist niet aan omdat het te weinig was.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CONCERTA TABLET MVA 54MG

10 October 2014

Heel nerveus voelen. Beven aan de handen. Dat waren de 1ste bijwerkingen. Nu, week 4, soms misselijkheid. Gisteren heeeel prikkelbaar en 'down'. Ook geen concentratie en vandaag moet ik studeren en alles leidt me af. Er blijft niet veel 'hangen'. Wel voel ik lichtjes verbetering IBM concentratie en organisatie in huishouden. Niet meer zo chaotisch maar meer gericht. Sinds vandaag heb ik die nerveus gevoel niet meer zo erg.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CONCERTA TABLET MVA 54MG

22 February 2014

Gebruik het al meerdere jaren, steeds een hogere dosering. Nu nog ben nu 13 eerst vond ik het wel oké maar nu ga ik er steeds meer over nadenken. Alsof ik niet goed zou zijn zonder die medicijnen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel