Een initiatief van het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 25 resultaten gevonden.

CYMBALTA CAPSULE MSR 60MG

12 June 2018

Eerst cymbalta 30mg gebruikt. Na 1 maand overgegaan naar Cymbalta 60mg. Ik kreeg deze pillen voorgeschreven voor depressie en spierpijnen in de nek en tussen mijn schouderbladen. Ik had ook last van hyperventilatie. De spierpijnen gingen vrij snel over. Voor mijn depressie voelde ik dat ik er met 60mg net niet kwam. Dan overgegaan op 90mg. Veel nachtzweten, snel bloeduitstortingen, zweetuitbarstingen overdag,... En gewichtstoename. Na 10 maanden nu weer sinds een week terug op 60mg. Nu afwachten hoe dit mij bevalt. Voor de rest ben ik zeer tevreden over het medicijn zelf. Heeft mij heel goed geholpen. Ik hoop dat dit zo blijft als ik gestopt ben. Ik wil stoppen door de bijwerkingen. Indien dit product geen bijwerkingen zou hebben, dan zou ik het blijven gebruiken.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYMBALTA CAPSULE MSR 60MG

19 March 2017

Ik gebruik dit al een aantal jaar, maar ik moet zeggen, ik heb vrijwel geen last van bijwerkingen. Juist in het begin wat duizelig, maar daarna niks. Ik heb het voor paniekaanvallen gekregen. Het werkt prima bij mij. Ook niet aangekomen hierdoor. Mensen hoeven zich echt niet te schamen voor het gebruik van anti-depressiva. Het wordt namelijk ook vaak voor chronische zenuwpijnen voorgeschreven. Ik zeg altijd maar zo, een diabeet mist insuline in zijn lijf, en iemand met chronisch pijn of bijv. paniekaanvallen, heeft dat nodig. En stop met naar de bijsluiters te kijken. Ik kijk pas naar bijsluiters als ik me niet goed voel n.a.v. gebruik van medicatie. Als ik echt denk hier klopt iets niet. Hoofdpijn, duizeligheid en misselijkheid zijn bijna standaard bijwerkingen of de meest voorkomende bijwerkingen, dat staat zelfs nog in een bijsluiter voor paracetamol, dus maak jezelf niet gek.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYMBALTA CAPSULE MSR 60MG

1 March 2017

4 maanden genomen.Na overleg met arts langzaam afgebouwd. Nu een maand zonder en nog steeds vreselijke ontwenning. Pijn, angstaanvallen, misselijkheid, diaree, brainzaps, duizeligheid. Allemaal dingen die ik voorheen niet had. Cymbalta was voorgeschreven voor migraine. Migraine is niets vergeleken wat ik nu meemaak. Cymbalta Hel!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYMBALTA CAPSULE MSR 60MG

22 January 2017

Goede ervaringen. Eerst een ander antidepressiva gebruikt, maar sloeg niet aan. Dit middel werkt erg goed op 120 mg uiteindelijk nu aan het afbouwen en al op 30 mg.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYMBALTA CAPSULE MSR 60MG

25 October 2016

Ik ben in juni 2016 begonnen met 60 mg, daarvoor seroxat gehad voor posttraumatische stresstoornis. Heb veel klachten gehad vooral slecht slapen, verstopping, stemmingswisselingen. Noem maar op, vaak last gehad van holteontstekingen. Van de ene naar de andere specialist en ben nu overgestapt naar longarts in andere plaats. Toen ik geen antidepressivia slikte had ik nergens last van, ben nu van 60mg naar 30mg zelf gegaan, wil er helemaal mee stoppen, maar bouw het langzaam af. Ik neem ook nooit meer antidepressiva.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYMBALTA CAPSULE MSR 60MG

1 October 2016

Zelf gebruiker geweest van Cymbalta 60mg. Deed voor mij niet al te veel. Gekregen voor piekeren en spanningsklachten, heeft hier weinig tot niets tegen gedaan. Wil erbij benadrukken dat het echt zoeken is naar het juiste medicijn in de juiste dosis. Het is niet omdat ik niet tevreden was over Cymbalta dat dit niet voor jou goed kan werken.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYMBALTA CAPSULE MSR 60MG

29 September 2016

Een jaar cymbalta 60 mg gebruikt, ging erg goed met mij. Maar nu ik ben afgebouwd naar 30mg merk ik pas wat het voor mij deed. Ben nu weer erg depressief.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYMBALTA CAPSULE MSR 60MG

21 April 2016

Ik kreeg het voor angststoornis waardoor ik ook veel onverklaarbare lichamelijke klachten had. Bij start gebruik de eerste 2 weken werden mijn bestaande klachten juist erger. Hiervoor had de huisarts gewaarschuwd. Daarna kreeg ik vrij snel een goed resultaat, mijn klachten verdwenen. Ik voel me veel beter en kan eindelijk weer normaal functioneren ook op mijn werk. Helaas heb ik wel last van misselijkheid en ben in 1 1/2 jaar ruim 10 kg. aangekomen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYMBALTA CAPSULE MSR 60MG

5 April 2016

Ik neem het nu iets meer dan een jaar en ben hier heel tevreden van. Als ik eens een dosis vergeet heb ik wel constant last van bloeddrukval en hartkloppingen

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYMBALTA CAPSULE MSR 60MG

CYMBALTA CAPSULE MSR 60MG

5 February 2016

Dit middel werd voorgeschreven om de symptomen van een serieuze stofwisselingstoornis (na tekenbeet) te onderdrukken. Voornamelijk aanhoudende hoofdpijnen allerhande en verkrampingen en pijnlijke zenuwen. Dit had geen enkel effect op de symptomen, deze zijn alleen maar de hoogte ingeschoten. In de eerste week begon ik vaker wakker te liggen, in de tweede week sliep ik amper twee tot drie uur per nacht en de week daarna bleef ik 24 uur wakker. De gevolgen hiervan zijn drie weken na stopzetting nog steeds niet verdwenen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYMBALTA CAPSULE MSR 60MG

18 October 2015

Mijn ervaring is positief. En natuurlijk kun je bijwerkingen hebben. Die heb ik ook, aantal kilo's aangekomen, ontzettend zweten en soms vreselijk moe. Maar toch voel ik me beter dan voorheen. Ik kan met deze bijwerkingen toch weer dagelijks redelijk functioneren. Dus is het een kwestie van accepteren. Ik gebruik ze nu bijna 3 jaar. Of ik ze ooit ga afbouwen, ik weet het niet. Ook dan zal ik er wel doorheen komen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYMBALTA CAPSULE MSR 60MG

22 September 2015

Zeer goed middel, ik ben er een ander mens door geworden. In het begin wel wat bijwerkingen gehad, maar nu gaat het prima. Ik ben er blij mee geen onrust en angst meer te hebben, ik gebruik het nu 6 weken.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYMBALTA CAPSULE MSR 60MG

7 June 2015

Drie jaar cymbalta gebruikt ivm fibromyalgie en depressies. 90 mg afgebouwd naar 60 toen naar 30 en nu niets meer. In drie weken afgebouwd op aanraden van ha en psych. Voel me rot. Zweten rillingen pijn moe en verdoofd misselijk. Wilde ermee stoppen omdat mijn visus steeds slechter wordt en ik 20 kilo aangekomen ben en elke dag zweet alsof het 35 graden is. Over 4 weken beginnen aan de fluoxetine. Pfff

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYMBALTA CAPSULE MSR 60MG

20 May 2015

Ik gebruik Cymbalta al bijna 3 jaar wegens depressie, uitgelokt door ernstige ziekte van mijn dochter. Wondermiddel! Na 2 weken al voelde ik me beter. Bijwerkingen: afijn, lieve mensen we nemen die niet voor de lol! Even doorbijten, niet te veel nadenken, niet te veel googelen en snel ben je er. Ik ben wel aangekomen en regelmatig last gehad van nachtzweten. Maar, ik ga er weer, ik voelde me goed en die bijwerkingen.... gewoon accepteren! Dat was minder erg dan de klachten die ik had voor het starten met cymbalta. En dat is zacht uitgedrukt! Ik raad het middel van harte aan. Nu ben ik bezig met afbouw... In 3 weken afgebouwd... ja,ja, last van dit en dat maar het gaat razend snel over. Mijn gevoel en ervaring zegt dat mensen erg gefocust zijn op negatieve. Niet zeuren maar doen! Lukt het niet? Dan lekker doorgaan! Ik zie wat de toekomst brengt en als ik me weer zo rot ga voelen als 3 jaar geleden ga ik gewoon weer starten. Het probleem is dat mensen erg veel waarde hechten aan wat er in bijsluiter staat. Wees bewust dat minder dan 5% langdurige of ernstige bijwerkingen krijgt: dus 1% ernstige en 4% langdurige bijwerkingen heeft. Wees reëel, er is dezelfde kans dat je last krijgt van paracetamol. Dus je neemt pillen omdat je die nodig hebt, afbouwen gaat bij iedereen met verschillend tempo. En zo wat? Stop met gezeik en doe het: misschien klinkt het hard... denk aan: kinderen klagen zeer zelden over de bijwerkingen: omdat ze de bijsluiter niet lezen! Ook als ze wel kunnen lezen.... succes en zet hem op of het over starten gaat of stoppen!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYMBALTA CAPSULE MSR 60MG

8 May 2015

Veel bijverschijnselen. Plas problemen, erge vermoeidheid, niet minder depressie.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYMBALTA CAPSULE MSR 60MG

1 April 2015

Ik heb een lange en zware depressie achter de rug - 4 jaar - en heb verschillende antidepressiva genomen in die periode. De laatste was Cymbalta 60 mg. Ik wilde na die 4 jaar stoppen maar mijn huisarts heeft me er steeds weer van overtuigd om dat niet te doen; in feite maakte hij me er bang voor! "Er zijn zoveel mensen die het gans hun leven nemen, waarom zou je stoppen als je je beter voelt ?!" was steeds zijn antwoord. Na in totaal 7 jaar antidepressiva te hebben genomen, wilde ik er écht vanaf. Ik heb het mijn huisarts verteld en hoewel hij een heel twijfelachtig gezicht trok, bleef ik deze keer toch bij mijn besluit. De medicatie heeft me wel door het zwaarste van mijn depressie heen geholpen, in combinatie met gesprekstherapie, maar ik ben ook meer dan 10 kg bijgekomen, heb al heel lang geen zin meer in sex … kortom: op het laatst voelde ik me slecht omdat ik me afhankelijk voelde van die rotzooi, want dat is het! Dat het niet verslavend werkt is je reinste onzin! Ik ben nu al een half jaar aan 't afbouwen - neem nu sinds 2 weken om de 3 dagen nog 30 mg, maar heb nog steeds ontwenningsverschijnselen op de 2de "pil vrije dag". Gelijktijdig met het afbouwen ben ik wekelijks acupunctuur sessies aan 't nemen, sinds een week neem in op mijn "pil vrije dagen" een natuurlijk middel - op basis van kurkuma - om een terugval te voorkomen (Kwalitis). Sinds ik begon af te bouwen heb ik heel veel vervelende nevenverschijnselen: misselijk, diarree, elektrische schokken in mijn hoofd, evenwichtsproblemen, draaierig in mijn hoofd, een droge mond, veel dorst (ook 's nachts) ….. niettegenstaande wil ik toch doorzetten en wil ik die vuiligheid uit mijn systeem. Hoe depressief ook, ik zou eerst alles proberen BEHALVE ANTIDEPRESSIVA: natuurlijke producten, yoga, acupunctuur, gesprekstherapie, desnoods een psychiater, maar GEEN ANTI DEPRESSIVA!!! Het heeft veel te veel bijwerkingen en bovendien word je er niet zelfzekerder van, integendeel! Ik vind persoonlijk dat artsen veel te snel die troep voorschrijven! Er zouden veel strengere controles op moeten komen zodat er geen misbruik van gemaakt kan worden.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYMBALTA CAPSULE MSR 60MG

24 March 2015

Ik slik het nu 10 jaar, moet zeggen dat de pijnen minder zijn geworden. Enkel oppassen dat je niet te moe wordt want dan krijg je die elektrische schok in je hoofd en ben ik draaierig. Ben heel veel misselijk. Ik heb wel het gevoel dat ik niet meer dezelfde persoon ben. Ik zit het liefst alleen want ik voel me heel dikwijls minderwaardig. Misschien doordat ik weet dat ik die antidepressiva moet nemen? Enfin ben nu een week geleden gestart met 30 mg, heb het zeer moeilijk, zweten, misselijk, zware druk in de borst, en heel depressief. Hoop dat het snel zal beteren want ik wil stoppen!!!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYMBALTA CAPSULE MSR 60MG

15 March 2015

Goede ervaring met dit middel tegen depressie en piekeren. Eerste twee weken waren heel moeilijk, veel zweten, misselijk, slechter voelen, vergrote pupillen, maar na twee weken werd het langzaam aan beter. Ik werd rustiger in mijn hoofd, lijf en voelde me steeds beter zonder dat ik me een zombie voelde. Na twee jaar gebruik besloten af te bouwen. Van 60 naar 30 was heel moeilijk vanwege heftige ontwenningsverschijnselen. Dat mislukte en toen heb ik besloten om de capsules te openen en per twee weken er vijftig korrels uit te halen. Dus eerst 50, 100, 150 etc. Het is een gepriegel maar het is het me waard geweest. Ik zit nu zonder problemen op 30 Mg. Nu ga ik verder met afbouwen op dezelfde manier. Ik weet zeker dat het gaat lukken als je er de tijd voor neemt en niet afbouwt in te grote stappen. Er zitten ongeveer 285 korrels in de capsules.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYMBALTA CAPSULE MSR 60MG

14 March 2015

Ik ben nu ongeveer een jaar cymbalta aan het gebruiken en ben ongeveer 10 kg bijgekomen heb veel last van slapeloosheid en nog een paar andere ongemakken, ik had graag geweten of er nog mensen zijn die met deze toch wel lastige bijwerking? A.D.P.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYMBALTA CAPSULE MSR 60MG

18 February 2015

Tijdens het opbouwen voelde ik me nogal vlug misselijk, en was ik altijd heel moe. Ik ben ook op dezelfde moment begonnen met yoga, en heel snel begon ik me veel beter te voelen (ondanks de vermoeidheid...vooral s'avonds na het werk), bij combinatie van de twee. Ik ben sinds kort ( na 2maand) naar de dokter geweest om te luisteren of ik al dan niet verder moest doen, en omdat ik geen pillen meer had tot aan onze afspraak ben ik ook onmiddellijk gestopt zonder af te bouwen. En ik heb er heel veel spijt van. Ik voel me constant duizelig, en ziek. Ik heb altijd koud nog 'eer vermoeid(zou de hele dag kunnen slapen). Ik zit nu van de dokter een paar dagen thuis om wat uit te kunnen rusten, maar als,ik neer zit, voel ik me prima, het is maar als ik me recht stel dat ik niet goed ben. Heel frustrerend, als je zoveel zou willen doen, maar dat je gewoon lichamelijk gedwongen bent om te blijven zitten. Dus aanrader . Stopt niet onmiddellijk . Vraag aan je dokter om,het af te bouwen. Ik ben geen voorstander van medicatie, en zeker nu niet als ik zie wat het op zo een korte tijd met mij doet !

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYMBALTA CAPSULE MSR 60MG

24 January 2015

Het afbouwen is een nachtmerrie. Voelt alsof je van de heroïne afkomt!!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYMBALTA CAPSULE MSR 60MG

12 January 2015

Medicijn zelf werkt geweldig, in de maanden dat ik het heb gebruikt nagenoeg geen pijn gehad. Echter het opbouwen en afbouwen is een regelrechte hel!!!!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYMBALTA CAPSULE MSR 60MG

3 January 2015

Ik ben met cymbalta 30 mg begonnen de eerste 4 dagen was ik precies gedrogeerd en misselijk maar was te doen en mijn wilskracht heeft me hierdoor geduwd ik heb hulp nodig dus maakte me niet uit of ik me ziek voelde dan na 1 week naar 60 mg en niets van bijwerkingen ben nu 6 weken bezig ik kan niet zeggen dat ik het verwachte resultaat heb maar merk soms beterschap en soms niet maar het kan tot 8 a 12 weken duren voordat het resultaat optimaal is dus nog afwachten en misschien dosis verhogen verder voel ik me gewoon als ervoor. Wenen met een film, goed doorlachen, en mijn libido is nog steeds hetzelfde ik krijg misschien iets sneller een blauwe plek maar daar lig ik niet van wakker ik slaap lekker ik word ook minder snel boos nu hopen dat het effect nog gaat verbeteren en ik ben een gelukkig mens.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYMBALTA CAPSULE MSR 60MG

30 December 2014

Ik heb nu 8 mnd cymbalta 60 Mg. Geslikt. Het heeft me zeer geholpen. Ik kreeg alleen heel erg last van de bijwerkingen. Nachtzweten, hele droge keel,spierkramp, spierspanning intens dromen. Ben nu net 2 weken zonder nadat ik er echt klaar mee was. Heb last gehad van slapen loosheid, duizelingen, grieperig gevoel. Maar het gaat iedere dag beter. De ene dag kan ik goed slapen de andere nacht doe ik geen oog dicht. Maar er komt meer balans in. Verder geestelijk geen veranderingen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel