Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 25 resultaten gevonden.

CYTOTEC TABLET 200MCG

24 July 2023

Na diverse horror verhalen te hebben gelezen op internet was ik redelijk bang om deze medicatie te gebruiken. Mijn ervaring is echter heel positief! Op een ochtend de medicatie ingebracht. Er kwamen wat krampen op gang, die waren prima te doen met 2 Aleve en een kruik. Na 8 uur zonder bloedverlies een propje ter grootte van een pingpongbal verloren. Daarna matig bloed verlies vergelijkbaar met een ongesteldheid. De tweede dag nog een dosis ingebracht, geen krampen en bloed verlies werd steeds minder. Omdat ik nav de horror verhalen dacht dat het ergste nog moest komen heb ik na 3 dagen de gynaecoloog gebeld ter controle, bleek dat ik alles al verloren was! Het hoeft dus helemaal niet erg te zijn en laat je niet bang maken met alle verhalen over mega veel bloed. Het kan ook blijven met bloedverlies vergelijkbaar met een ongesteldheid.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYTOTEC TABLET 200MCG

18 January 2023

Het vruchtje was in een vroeg stadium gestopt met groeien. Bij de 8 weken echo zagen we dat. Na 2 weken wachten heb ik de pillen ingebracht. Ik moest orale pillen nemen en daarna 2x2 en de dag erna nog 2x2 vaginaal. Na een paar uur kwam de miskraam op gang. En binnen een paar uur was het voorbij. Ik had geen fysieke pijn. Het middel heeft voor mij goed gewerkt.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYTOTEC TABLET 200MCG

16 November 2022

Bij 9 weken kwamen we erachter dat we een missed abortion hadden. 4 weken gewacht op een natuurlijke miskraam. Helaas zonder resultaat.. Begonnen met de cynotec. We waren erg zenuwachtig met wat er zo komen. Vooral met woorden als kraamverband en heftig bloedverlies. Ik kan nu zeggen. Laat je niet gek maken! Na het inbrengen van de eerste 4 pillen kwamen de krampen rustig op gang. Het bloeden begon ook langzaam... Na 6 uur begonnen de heftige krampen. Dit leken voor mij op lichte weeën. ( Ik ben al een keer bevallen). Dit duurde op en af 2 uur.. In die tijd ook wat heftigere bloedverlies gehad. Ik zat op de wc en verloor ook stolsels. Nadat ik dit verloren was werden de krampen minder. In de nacht ben ik nog iets verloren, mogelijk het vruchtzakje, maar dit kon ik niet zien. Voor de zekerheid gaan we de 2e dosis ook inbrengen. Volgende week een echo.. Al met al viel het me mee. Het deed zeer, maar prima te doen. Gedurende de dag ook weinig bloedverlies. Wees lief voor jezelf.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYTOTEC TABLET 200MCG

1 October 2022

Vanwege een missed abortion bij 7w de miskraam opgewekt. Eerst een tablet oraal ingenomen en 43 uur later in de ochtend 4 tabletten cytotec vaginaal. langzaamaan kwam er een krampend gevoel op. Begin van de middag heel hevige krampen, zo hevig dat ik het niet kon verdragen en lag te kermen van de pijn. Nog nooit zo veel pijn meegemaakt. Daarbij ook misselijk, overgeven en trillen over het hele lichaam (bekende bijwerkingen). Via de verloskundige doorgestuurd naar de gynaecoloog. Echo gemaakt waarbij te zien was dat de vrucht los was en deze is met een tang verwijderd. De arts gaf aan dat de klachten minder worden na het verliezen van de vrucht. Nog kort in het ziekenhuis verbleven vanwege de klachten, maar langzaam maar zeker klaarde alles op en ik mocht ik weer naar huis. Al met al niet ontevreden, gezien het middel wel echt zijn werk heeft gedaan, maar helaas een heftige reactie erop gehad. Dit komt heus niet altijd voor, maar ik wilde het wel gedeeld hebben

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYTOTEC TABLET 200MCG

23 February 2022

Na een missed abortion op 10w kregen wij het advies om een miskraam op te wekken met medicatie. Ik moest een eerste dosis nemen van 4 tabletjes en exact 24h later een tweede dosis. Bij mij kwamen de krampen eerder geleidelijk aan en ook de bloedingen kwamen eerder rustig op gang. Ik heb de pilletjes om 8h in de ochtend genomen en bij mij was dit de ideale moment. Tegen ca 17h werden de krampen heviger maar voor mij doenbaar met paracetamol en Ibuprofen. Om 22.30 toen ik net naar bed wilde gaan, ineens hele rare krampen (gevoel dat ik nog niet eerder heb gehad) en dan kwam ineens alles eruit. Ca halfuurtje kon ik niet van de wc komen omdat het bleef bloeden met enorm veel stolsels. Ik was wel in verwachting van tweeling dus misschien moest er hierdoor in verhouding ook meer uit. Tweede dag hebben de pilletjes me niet meer zoveel krampen gegeven en ook niet meer veel extra bloedingen. Toen ik vier dagen later naar gynaecoloog ben geweest zagen we dat vruchtjes weg waren inclusief veel weefsel maar er zat nog wel wat. Ik mocht dan nog 1x 4 tabletjes opsteken maar dat heeft helaas niet meer gewerkt. Dankzij de medicatie had ik het geluk dat het overige weefsel via een hysteroscopie kon verwijderd worden ipv een curretage.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYTOTEC TABLET 200MCG

4 July 2021

Een leeg vruchtzakje gezien bij de eerste echo op 7.6 weken. Gynaecologe heeft het zekere voor het onzekere genomen en nog een weekje moeten wachten. Week nadien nog steeds leeg. Gekozen voor Cytotec die ik de dag nadien heb ingebracht: 4 tabletten om 10u en 4 tabletten om 14u allemaal op dezelfde dag. Rond 21u zeer hevige krampen, maar ook niet op tijd aan pijnstilling gedacht. Amper bloedverlies en last van diarree 's nachts. Eerste ronde heeft geen effect gehad bleek nadien op de echo. Tweede rond ook 8 tabletten moeten inbrengen maar deze keer 2 om 13u, 2 om 15u, 2 om 17u en 2 om 19u. Om de 6 uur ook paracetamol met Ibuprofen ingenomen. Om 17u weeën beginnen krijgen, maar zeer doenbaar. 18u55 het vruchtzakje volledig intact verloren en daarna zijn de krampen en het bloedverlies sterk afgenomen op pakweg een halfuurtje tijd. Voor het hele gebeuren dus ook geen Mifegyne mogen innemen omdat volgens mijn gynaecologe de kans op succes wel groter/sneller is, maar je ook meer kans hebt op te veel bloedverlies. Blij dat het meeviel qua pijn en geen curettage op het einde van de rit.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYTOTEC TABLET 200MCG

16 February 2021

Ik heb een goede ervaring en wil dit graag delen. Ook ik was onzeker en twijfelde tussen curettage of medicatie. Ik ben blij met de keuze voor medicatie. Gyneacoloog had ook voorkeur voor afwachten en medicatie. Operatie zitten wat risico's aan en ik ben 38 en wil nog wel graag zwanger worden. Tabletten op een zondag einde vd ochtend ingebracht. (36uur eerder de orale pil) in de middag begon al de werking. Krampen lijkt op weeën maar dan minder erg( ik ben al eens bevallen dat scheelt denk ik) vruchtje kwam binnen 4uur los met flinke stolsels. Het was bijzonder om te zien. Ik had het opgevangen in mn maandverband. Vruchtzakje was intact. Ik was op dat moment 10weken zwanger maar wist met 8wkn dat het niet goed was. Vruchtje was rond de 6 weken gestopt met groeien. Ik heb 2weken gewacht maar had vaak buikpijn en wilde het afsluiten. Wees niet bang, het is me erg meegevallen. Zorg dat je rustig thuis bent, slik twee paracetamol en sla flink wat maandverband en chocolade in... ik krijg nog de controle echo en hoop dat alles weg is. Ik hoop dat ik met mijn verhaal iemand hiermee toch gerust kan stellen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYTOTEC TABLET 200MCG

31 January 2021

Om 8.45 4 pillen ingebracht. Het begin met hevige buikkrampen, diaree en veel misselijkheid. Al vrij snel rond 10 uur. Had voor de pijn 1000mg paracetamol en 250 naproxen ingenomen, hier kwam de pijn moeiteloos doorheen. Om 12.15 kwam het echt opgang. Wist mezelf geen houding te geven. Nogmaal 1000mg paracetamol gepakt. Om 12.30 hield ik het niet meer vol. Het leek op een weeënstorm. Ik ging er door hyperventileren. Met spoed naar het ziekenhuis. Het vruchtzakje was wel richting de uitgang aan het gaan en zat nu op een smaller stuk in de baarmoeder. Nog steeds geen bloedverlies om 13.15. De gynaecoloog heeft met een eendebek mijn baarmoeder geopend en zag weefsel zitten. Dit heeft ze met een tang gepakt, zonder verdoving. Ik heb er een traumatische ervaring aan over gehouden. Na het verwijderen van het embryo waren de buikkrampen minder en verlies ik nog wel veel stolsels. Voor mij dus een helse ervaring.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYTOTEC TABLET 200MCG

22 January 2021

Ik heb een goede ervaring met Cytotec. In de ochtend 4 pillen inwendig ingebracht. De krampen en rugpijn kwamen al redelijk snel en precies 5 uur later begon ik met het verliezen van het vruchtzakje. Daarna nog een aantal stolsels en toen was de bloeding weer normaal en de krampen weg. Ik was best angstig maar moet zeggen dat het me erg meegevallen is. Wel in de ochtend meteen 2 aleve menstruatiepijn pillen genomen en 36uur ervoor mifegyne geslikt.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYTOTEC TABLET 200MCG

15 January 2021

‘S ochtends ingebracht en 20 minuten later al krampen. Niet vervelend en diezelfde nacht het vruchtje verloren. Volgende ochtend nog een stuk verloren en bloedverlies was veel meer dan een normale menstruatie. 2 dagen later een controle bij de gynacoloog. Die heeft er eigenhandig nog wat uitgehaald. Bloeding was direct gehalveerd. Volgende dag begonnen er weer krampen te komen en ‘s avonds was het niet te houden, zelfs een moment dat ik dacht dat we het ziekenhuis moesten bellen. Laat in de avond een acute diarree aanval en na dit gebeuren had ik 24/7 kramp. Na nog een controle bij de gynacoloog de volgende dag toch nog een stolsel verloren maar de kramp bleef tot een paar dagen. Een grote bijwerking van het medicijn dat het op mn darmen is geslagen. Maar dat ik veel meer pijn zou hebben van de bijwerking dan van de miskraam zelf had ik niet voorzien. Een gedeelde mening over het medicijn. Ik zou er voorzichtig mee zijn als je al een probleem hebt met je darmen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYTOTEC TABLET 200MCG

5 January 2021

Helaas heeft de cytotec bij mij niet gewerkt. Twee kuren gedaan - bij mij relatief pijnloos en het veroorzaakte weinig kramp, vermoedelijk door combinatie met naproxen. Het vruchtzakje bleef echter koppig op zijn plek. Nu volgende week curretage.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYTOTEC TABLET 200MCG

1 September 2020

Een missed abortion bij 8 weken. Het vruchtje was gestopt rond week 7. Grote teleurstelling gezien het erg gewenst was.Afwachten kon wel 4/5 weken duren. Currettage heeft risico's (20% kans op vroeggeboorte bij volgende zs, ipv 7%, en kans op verklevingen). Dus bleef medicatie over.Maandag een pil om de baarmoeder voor te bereiden (Mifegyne). Woensdag bracht ik de cytotec (4 pillen) vaginaal in rond 14:00. Ik ben op bed een film gaan kijken en rond 18:00 voelde ik krampen als bij een menstruatie. Rond 19:00 kwam er bloedverlies op gang en vanaf ongeveer 19:30 tot 22:00 heb ik ongeveer 4 golven met krampen gehad. Het is een beetje als overgeven, je kunt het niet tegenhouden en het is onprettig maar niet enorm pijnlijk. Tijdens die golven kwamen er flinke stukken uit. De eerste keer schrok ik, het viel echt in de WC. Daarna nam het af en ik heb die nacht oké geslapen. De volgende dag was het bloedverlies veel minder.Ik was in de war over de 2e dosis, maar die moet je dus nemen, ook als het al gebeurd is! Dit heb ik do om 17:00 gedaan en de krampen waren pijnlijk, maar geen stolsels meer. Nu 4 dagen later en nog licht bloedverlies. Ik ben wel moe geweest en moest bijkomen. Al met al ben ik toch blij met mijn keuze. Wees niet bang!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYTOTEC TABLET 200MCG

25 August 2020

Bij de echo met 8,5 wk was te zien dat het hartje een aantal dagen ervoor was gestopt met kloppen. Ik had geen bloedverlies of buikpijn gehad. Eerst een week afgewacht omdat ik graag wilde dat het spontaan zou komen. Toen dit niet gebeurde een afspraak gemaakt bij de gynaecoloog en de medicatie gekregen. Donderdagavond 3 tabletten mifegyne ingenomen. Hier merkte ik niks van. 36 uur later begonnen met de cytotec. Na een half uur begonnen de krampen die steeds erger werden. Na een tijdje naproxen ingenomen. Het was pijnlijk maar wel te doen. Na ongeveer 5 uur verloor ik tijdens het plassen 2 keer veel bloed en daarna kwam alles er in 1 keer uit. Het bloeden is daarna meteen gestopt. Krampen bleven nog wel een beetje, ook omdat ik de kuur nog moest afmaken t/m zondagavond. Ik zag er tegenop om deze medicatie te gebruiken maar het viel erg mee. Tijdens de echo 1,5 week later was alles schoon.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYTOTEC TABLET 200MCG

19 August 2020

Helaas heeft dit medicijn bij mij niks gedaan. Ik heb de eerste keer ‘s ochtends om 10 uur de eerste 4 pillen ingebracht. Ik kreeg lichte ongesteldheid krampen en darmkrampen, maar er gebeurde verder niks. Om 17 uur heel licht bloedverlies bij het plassen, dit heeft een paar dagen aangehouden. Maar dit was zo weinig dat ik geen maandverband oid hoefde te gebruiken. De volgende ochtend om 7 uur de volgende 4 pillen ingebracht. Nu gebeurde er nog minder. Geen ongesteldheidskrampen oid. Wel erg misselijk einde van de dag en nog steeds darmen die van slag zijn. Na overleg met gynaecoloog 6 dagen later opnieuw een kuur gekregen, al gaf hij aan dat hij dacht dat het weinig zin zou hebben. Op de echo was namelijk te zien dat het vruchtzakje en de embryo nog op dezelfde plek zaten en er geen bloedingen te zien waren. Dus hij dacht dat het weinig zou uithalen, maar als ik het wilde mocht ik het proberen. Ik had ergens gelezen dat het slagingspercentage flink toenam bij een 2e kuur dus ik wilde het graag proberen. Helaas weer geen succes, geen bloedingen of flinke krampen. Alleen ontzettende rillingen en koorts. Ook weer darmkrampen. Dus wel de lasten, niet het resultaat. Nu zal ik volgende week gecuretteerd worden.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYTOTEC TABLET 200MCG

3 August 2020

Met de 2e de echo, de termijnecho geconstateerd dat het hartje niet meer klopte, ergens voor week 8 moet het gestopt zijn. Toen 2 weken afgewacht, wilde de natuur het werk laten doen, maar wachten op iets naars, zonder dat er iets gebeurt is behoorlijk zwaar. Uiteindelijk gekozen voor medicamenteus opwekken van de miskraam. Ik was eerlijk gezegd wel bang voor wat komen ging, maar het is me zo ontzettend meegevallen!Kreeg eerst een gift mifegyne oraal, zodat de baarmoeder al wat ‘geprimed’ was en de cytotec/misoprostol beter zou werken. 36u later 4 tabletten cytotec vaginaal ingebracht, dat was rond 10.30 in de ochtend. Rond 11en begonnen er flinke krampen, maar met paracetamol/naproxen op was het goed te doen met de pijn. Tegen 15u wat bloedverlies, zoals een menstruatie, en tegen 18u floepte het complete vruchtje eruit. De krampen werden meteen minder en een dag later was dit al weg. Al met al was ik bang maar het is me zo meegevallen. Hoop dit nooit nog eens mee te maken maar een ieder die voor de keuze ‘afwachten’ of medicatie staat, kies de medicatie, je hoeft echt niet bang te zijn!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYTOTEC TABLET 200MCG

30 July 2020

Na 10 weken zwanger en echo bleek dat het hartjewas gestopt met 8 weken. Bij de gynaecoloog kreeg ik de opties voor de miskraam: afwachten, medicatie of curettage. Ik heb gekozen voor medicatie. Dinsdag rond het middaguur 1 myfegine oraal genomen voor de progesteron te stoppen. 28 uur daarna Rond 15 uur 4 tabletten mifepristol vaginaal ingebracht. Na ruim 2 uur enorme krampen, lees weeën. Deze hielden 2,5 uur aan en waren met pijn medicatie nauwelijks te doen. 4 uur na het inbrengen op het toilet een stolsel verloren met 3 tabletten. Meteen 2 nieuwe ingebracht volgens recept met 2 PCM en opnieuw 50mg diclofenac. Na een uur werden de weeën minder en deed medicatie z'n werking. Tussen 21 uur en middernacht waren de krampen weg en leek er niets op gang. Voor het slapen gaan om half 1 op het toilet de andere 3 vaginale pillen verloren. Hierbij ook het vruchtzakje verloren. Deze bekeken en leek leeg. Dit maakte me zorgen en deze uitgesproken bij VK. Hierop een echo gekregen de volgende dag. Baarmoeder leeg,vruchtje verloren. Heel verdrietig maar blij dat ik het nu kan afsluiten. Het nabloeden is trouwens minimaal net als de pijn. Al met al een ok ervaring. De pijn was wel echt hels te noemen ook al was het 2,5 uur.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYTOTEC TABLET 200MCG

19 July 2020

Dit middel werkte bij mij pas na de 2de dosis. Eergisteren de Mifegyne om 22.00 wél oraal ingenomen. Na een half uur begon ik al wat krampen te voelen. Verder niets. Vandaag verder gegaan met de Misoprostol 2 x 4 met drie uur ertussen. Ook weer om 10.00 begonnen met de eerste vier pillen en om 13.00 weer vier pillen. Om 14.00 lag ik op handen en knieën van de pijn en had ik weeen. In de tussentijd last van diarree en misselijkheid gekregen. Een paar minuten later voelde ik beneden in mijn buik iets knappen, er kwam eerst een fusie van water en bloed uit. Omdat ik het vruchtje perse wou zien en opvangen ging ik gehurkt in bad zitten en toen floepte het vruchtje er volledig uit. Hierna direct bijna geen pijn meer en nog veel bloed verloren. Aan het einde van de dag veel minder bloedverlies en voel me weer bijna de oude.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYTOTEC TABLET 200MCG

24 May 2020

Ervaring cytotec / misoprostol: Met 12 weken zwangerschap (maar vruchtje dat niet groter was dan 8 weken) na veel twijfel besloten de miskraam toch een handje te helpen met deze tabletten. Ik zag er tegenop maar het viel ontzettend mee. Het kwam langzaam op gang, als een menstruatie. Heel even, 15min., last gehad van weeën-achtige pijn en twee uur later waren het vruchtje en toebehoren er. (Tien uur na het inbrengen van tabletten.) Daarna bijna geen pijn meer en matig bloedverlies. Dag erna nog een dosis, zodat er meer kans is dat alles uitgestoten werd. Dat leverde niet meer dan een ruime menstruatie op. Twee dagen na de eerste misoprostol / cytotec constateert de verloskundige met een echo dat zo goed als alles al weg is. Ondanks dat het een nare gebeurtenis is, vind ik het uiteindelijk goed verlopen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYTOTEC TABLET 200MCG

17 May 2020

Helaas geen goede ervaring met dit medicijn. Miskraam werd wel opgewekt, maar eindigde in een nachtelijke spoed curretage ivm teveel bloedverlies wat niet stopte. (Doordat er weefsel achterbleef).

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYTOTEC TABLET 200MCG

17 May 2020

3.5 maand na mijn bevalling van onze lieve zoontje kwamen wij erachter dat ik zwanger was na Morning after pil.. Het was echt nog te snel voor een nieuw frummeltje dus heb ik met pijn in mijn hart gekozen voor cytotec. 2 jaar geleden dit medicijn ook gebruikt wegens een missed abortion met vruchtje van 9 weken.. Werkte snel en effectief. Wel een uur in een soort van weeën storm gezeten, maar uiteindelijk alles in één geheel eruit. Deze zwangerschap betrof het vruchtje 6 weken ‘s avonds om 19:00 2x naproxen ingenomen. 19:30 4 tabletten vaginaal ingebracht en wachten maar. Om 0.00 voelde ik nog niets en zag ook nog geen bloed dus ging maar naar bed. ‘S morgens rond 07:30 moest ik plassen, en zat er wat bloed in de maandverband. Tijdens het plassen hoorde ik een “plop” en daar lag het vruchtje helemaal in tact. Geen pijntje of krampje gevoeld. Bloedverlies valt ook reuze mee. Hier dus een hele positieve ervaring 2 maal aan toe. Sterkte iedereen!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYTOTEC TABLET 200MCG

10 March 2020

Ik kwam erachter dat het vruchtje niet goed was met 6.5 week. Vrijwel direct gestart met het middel en na 4 uur hele erge krampen met rug en been weeën, dit stopte na 3 uur en geen bloedverlies. Volgende ochtend de volgende reeks maar zonder enige reactie, op de echo was te zien dat alles in tact was. Vervolgens weer 2 x 4 tabletten maar zonder reactie, wederom een zelfde echo en geen verschil. Ik werd ingepland voor een curettage maar dit zou 3 weken duren, eerst baalde ik vreselijk maar na 2 weken roze afscheiding en constant kramp. Een week voor de curettage toch nog 4x pillen ingebracht en na een uur begon het, heftige krampen en stolsels en vruchtzak. Het bloeden en stolsels bleef komen en de arts wilde voor de datum van de curettage een echo, ik bleek schoon te zijn.Eerst zag ik geen heil meer in het middel maar ben heel blij dat ik toch heb moeten wachten met dit als resultaat. Mijn advies zou zijn, stel een curettage zo lang mogelijk uit omdat dit heftig is aangezien ik het al heb gehad. Succes allemaal

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYTOTEC TABLET 200MCG

21 February 2020

Dit medicijn gebruikt nadat bij 10 wk zwangerschap bleek dat het hartje niet meer klopte. Ik heb deze kuur twee keer gebruikt omdat bij de 1ste keer het gewenste effect uitbleef. Bij de 1ste keer voor het naar bed gaan 4 tabl ingebracht, na zo'n 6u kreeg ik krampen. Deze waren zoals bij een menstruatie. Na 24u heb ik de kuur afgemaakt (weer 4 tabl), echter op dag2 waren de krampen al gestopt en verloor ik geen bloed meer. De vruchtzak was nog niet losgekomen. Omdat ik een curettage zo lang mogelijk wilde uitstellen (angst voor de narcose i.c.m. de mogelijke schadelijke bij-effecten) heb ik mijn arts gevraagd of ik de kuur nog eens mocht herhalen. Na overleg zijn ze meegegaan in mijn verzoek. Ik moest dit keer wel de cytotec i.c.m. de mifegyne pil (de pil die normaal gesproken de zwangerschap afbreekt) nemen. Ook nu weer voor het slapen gaan de cytotec ingebracht, dit keer begonnen de krampen vrijwel meteen, en die waren heftig! Ruim 4u aaneengesloten enorme pijn gehad (incl. diarree en braken). Totaal niet te vergelijken met de 1ste keer. Twee dagen later ben ik (vrij moeizaam dat wel) de vruchtzak verloren. Achteraf ben ik erg blij dat ik mijn wens voor een 2de kuur heb uitgesproken en dat de artsen hierin meegingen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYTOTEC TABLET 200MCG

15 January 2020

Voor dit medicijn gekozen omdat ik de miskraam zelf in de hand wilde hebben. Na 4 uur heftige krampen en weeën, kwam er met het plassen eindelijk een vruchtzakje mee. Daarna 2,5 week heftig gebloed. Hierna een controle gehad bij de Gynaecoloog die aangaf dat de baarmoeder schoon was. 2 dagen later toch weer heftig gaan bloeden. Na een pauze van 4 dagen wederom gaan bloeden dit keer met heftige stolsels. Weer naar de Gynaecoloog die niet kan bevestigen of er toch nog iets van weefsel is achtergebleven of dat het mijn menstruatie is geweest. Nu afwachten en over 2 weken weer terug. Dan bekijken of ik inmiddels schoon ben of wellicht toch een curettage. Kortom, dacht dat ik inmiddels wel schoon moest zijn, maar na 2 maanden nog steeds geen duidelijkheid...

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYTOTEC TABLET 200MCG

11 December 2019

Wat heb ik veel gehad aan deze ervaringen van anderen! Bij de 8 weken echo bleek het een leeg vruchtzakje te zijn. Besloten even af te wachten, maar toen er niks gebeurde cytotec (misoprostol) gekregen.Smiddags om half 4 4 pillen vaginaal in gebracht en de volgende dag om half 2 weer. Geen enkele reactie, wat maakte dit mij onzeker! Ik zag zo tegen curettage op. Totdat er de volgende dag toch een soort grijs stuk uit kwam (leek wel klei). Zou dit het dan toch zijn? Volgende week een echo om te kijken of het er nu eindelijk uit is.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYTOTEC TABLET 200MCG

26 November 2019

Met 8 weken was op de echo te zien dat het hartje niet meer klopte, dus helaas moest ik wachten tot mijn lichaam het zou afstoten. Dit gebeurde niet, en de wanhoop en verdriet kwamen hierdoor steeds meer naar boven. Na twee weken mocht ik gelukkig cytotec gebruiken: vaginaal inbrengen (4 tabletten), en dan afwachten, na 24 uur herhalen. Om 08:30 gestart, maar urenlang geen buikpijn, bloed of wat dan ook... Ik dacht, "heb ik weer, dit werkt dus ook niet". Ik werd gek van die gedachte. Eindelijk om 16:00 wat zeurderige krampen, maar wederom zonder bloed. De kramp stopte om 21:00 zonder resultaat, en ik wilde teleurgesteld de handdoek in de ring gooien, wilde naar bed gaan, maar: 22:00 nog even naar de wc, waar ik pijnloos het hele zakje ineens afstootte. De volgende dag voor de zekerheid toch maar de kuur herhaald, wederom geen symptomen. 24 uur dáárna kwam het bloeden op gang, vergelijkbaar met een flinke menstruatie. Dit hield een paar dagen aan.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden medicijnpanel

Deze site maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om informatie over het gebruik van onze website te verzamelen om de inhoud te verbeteren. Door hieronder op “accepteren“ te klikken stem je in met het plaatsen en gebruik van al onze cookies. Voor meer informatie verwijzen wij je naar ons cookiebeleid.