Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 25 resultaten gevonden.

CYTOTEC TABLET 200MCG

3 August 2020

Met de 2e de echo, de termijnecho geconstateerd dat het hartje niet meer klopte, ergens voor week 8 moet het gestopt zijn. Toen 2 weken afgewacht, wilde de natuur het werk laten doen, maar wachten op iets naars, zonder dat er iets gebeurt is behoorlijk zwaar. Uiteindelijk gekozen voor medicamenteus opwekken van de miskraam. Ik was eerlijk gezegd wel bang voor wat komen ging, maar het is me zo ontzettend meegevallen!Kreeg eerst een gift mifegyne oraal, zodat de baarmoeder al wat ‘geprimed’ was en de cytotec/misoprostol beter zou werken. 36u later 4 tabletten cytotec vaginaal ingebracht, dat was rond 10.30 in de ochtend. Rond 11en begonnen er flinke krampen, maar met paracetamol/naproxen op was het goed te doen met de pijn. Tegen 15u wat bloedverlies, zoals een menstruatie, en tegen 18u floepte het complete vruchtje eruit. De krampen werden meteen minder en een dag later was dit al weg. Al met al was ik bang maar het is me zo meegevallen. Hoop dit nooit nog eens mee te maken maar een ieder die voor de keuze ‘afwachten’ of medicatie staat, kies de medicatie, je hoeft echt niet bang te zijn!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYTOTEC TABLET 200MCG

30 July 2020

Na 10 weken zwanger en echo bleek dat het hartjewas gestopt met 8 weken. Bij de gynaecoloog kreeg ik de opties voor de miskraam: afwachten, medicatie of curettage. Ik heb gekozen voor medicatie. Dinsdag rond het middaguur 1 myfegine oraal genomen voor de progesteron te stoppen. 28 uur daarna Rond 15 uur 4 tabletten mifepristol vaginaal ingebracht. Na ruim 2 uur enorme krampen, lees weeën. Deze hielden 2,5 uur aan en waren met pijn medicatie nauwelijks te doen. 4 uur na het inbrengen op het toilet een stolsel verloren met 3 tabletten. Meteen 2 nieuwe ingebracht volgens recept met 2 PCM en opnieuw 50mg diclofenac. Na een uur werden de weeën minder en deed medicatie z'n werking. Tussen 21 uur en middernacht waren de krampen weg en leek er niets op gang. Voor het slapen gaan om half 1 op het toilet de andere 3 vaginale pillen verloren. Hierbij ook het vruchtzakje verloren. Deze bekeken en leek leeg. Dit maakte me zorgen en deze uitgesproken bij VK. Hierop een echo gekregen de volgende dag. Baarmoeder leeg,vruchtje verloren. Heel verdrietig maar blij dat ik het nu kan afsluiten. Het nabloeden is trouwens minimaal net als de pijn. Al met al een ok ervaring. De pijn was wel echt hels te noemen ook al was het 2,5 uur.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYTOTEC TABLET 200MCG

19 July 2020

Dit middel werkte bij mij pas na de 2de dosis. Eergisteren de Mifegyne om 22.00 wél oraal ingenomen. Na een half uur begon ik al wat krampen te voelen. Verder niets. Vandaag verder gegaan met de Misoprostol 2 x 4 met drie uur ertussen. Ook weer om 10.00 begonnen met de eerste vier pillen en om 13.00 weer vier pillen. Om 14.00 lag ik op handen en knieën van de pijn en had ik weeen. In de tussentijd last van diarree en misselijkheid gekregen. Een paar minuten later voelde ik beneden in mijn buik iets knappen, er kwam eerst een fusie van water en bloed uit. Omdat ik het vruchtje perse wou zien en opvangen ging ik gehurkt in bad zitten en toen floepte het vruchtje er volledig uit. Hierna direct bijna geen pijn meer en nog veel bloed verloren. Aan het einde van de dag veel minder bloedverlies en voel me weer bijna de oude.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYTOTEC TABLET 200MCG

24 May 2020

Ervaring cytotec / misoprostol: Met 12 weken zwangerschap (maar vruchtje dat niet groter was dan 8 weken) na veel twijfel besloten de miskraam toch een handje te helpen met deze tabletten. Ik zag er tegenop maar het viel ontzettend mee. Het kwam langzaam op gang, als een menstruatie. Heel even, 15min., last gehad van weeën-achtige pijn en twee uur later waren het vruchtje en toebehoren er. (Tien uur na het inbrengen van tabletten.) Daarna bijna geen pijn meer en matig bloedverlies. Dag erna nog een dosis, zodat er meer kans is dat alles uitgestoten werd. Dat leverde niet meer dan een ruime menstruatie op. Twee dagen na de eerste misoprostol / cytotec constateert de verloskundige met een echo dat zo goed als alles al weg is. Ondanks dat het een nare gebeurtenis is, vind ik het uiteindelijk goed verlopen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYTOTEC TABLET 200MCG

17 May 2020

Helaas geen goede ervaring met dit medicijn. Miskraam werd wel opgewekt, maar eindigde in een nachtelijke spoed curretage ivm teveel bloedverlies wat niet stopte. (Doordat er weefsel achterbleef).

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYTOTEC TABLET 200MCG

17 May 2020

3.5 maand na mijn bevalling van onze lieve zoontje kwamen wij erachter dat ik zwanger was na Morning after pil.. Het was echt nog te snel voor een nieuw frummeltje dus heb ik met pijn in mijn hart gekozen voor cytotec. 2 jaar geleden dit medicijn ook gebruikt wegens een missed abortion met vruchtje van 9 weken.. Werkte snel en effectief. Wel een uur in een soort van weeën storm gezeten, maar uiteindelijk alles in één geheel eruit. Deze zwangerschap betrof het vruchtje 6 weken ‘s avonds om 19:00 2x naproxen ingenomen. 19:30 4 tabletten vaginaal ingebracht en wachten maar. Om 0.00 voelde ik nog niets en zag ook nog geen bloed dus ging maar naar bed. ‘S morgens rond 07:30 moest ik plassen, en zat er wat bloed in de maandverband. Tijdens het plassen hoorde ik een “plop” en daar lag het vruchtje helemaal in tact. Geen pijntje of krampje gevoeld. Bloedverlies valt ook reuze mee. Hier dus een hele positieve ervaring 2 maal aan toe. Sterkte iedereen!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYTOTEC TABLET 200MCG

10 March 2020

Ik kwam erachter dat het vruchtje niet goed was met 6.5 week. Vrijwel direct gestart met het middel en na 4 uur hele erge krampen met rug en been weeën, dit stopte na 3 uur en geen bloedverlies. Volgende ochtend de volgende reeks maar zonder enige reactie, op de echo was te zien dat alles in tact was. Vervolgens weer 2 x 4 tabletten maar zonder reactie, wederom een zelfde echo en geen verschil. Ik werd ingepland voor een curettage maar dit zou 3 weken duren, eerst baalde ik vreselijk maar na 2 weken roze afscheiding en constant kramp. Een week voor de curettage toch nog 4x pillen ingebracht en na een uur begon het, heftige krampen en stolsels en vruchtzak. Het bloeden en stolsels bleef komen en de arts wilde voor de datum van de curettage een echo, ik bleek schoon te zijn.Eerst zag ik geen heil meer in het middel maar ben heel blij dat ik toch heb moeten wachten met dit als resultaat. Mijn advies zou zijn, stel een curettage zo lang mogelijk uit omdat dit heftig is aangezien ik het al heb gehad. Succes allemaal

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYTOTEC TABLET 200MCG

21 February 2020

Dit medicijn gebruikt nadat bij 10 wk zwangerschap bleek dat het hartje niet meer klopte. Ik heb deze kuur twee keer gebruikt omdat bij de 1ste keer het gewenste effect uitbleef. Bij de 1ste keer voor het naar bed gaan 4 tabl ingebracht, na zo'n 6u kreeg ik krampen. Deze waren zoals bij een menstruatie. Na 24u heb ik de kuur afgemaakt (weer 4 tabl), echter op dag2 waren de krampen al gestopt en verloor ik geen bloed meer. De vruchtzak was nog niet losgekomen. Omdat ik een curettage zo lang mogelijk wilde uitstellen (angst voor de narcose i.c.m. de mogelijke schadelijke bij-effecten) heb ik mijn arts gevraagd of ik de kuur nog eens mocht herhalen. Na overleg zijn ze meegegaan in mijn verzoek. Ik moest dit keer wel de cytotec i.c.m. de mifegyne pil (de pil die normaal gesproken de zwangerschap afbreekt) nemen. Ook nu weer voor het slapen gaan de cytotec ingebracht, dit keer begonnen de krampen vrijwel meteen, en die waren heftig! Ruim 4u aaneengesloten enorme pijn gehad (incl. diarree en braken). Totaal niet te vergelijken met de 1ste keer. Twee dagen later ben ik (vrij moeizaam dat wel) de vruchtzak verloren. Achteraf ben ik erg blij dat ik mijn wens voor een 2de kuur heb uitgesproken en dat de artsen hierin meegingen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYTOTEC TABLET 200MCG

15 January 2020

Voor dit medicijn gekozen omdat ik de miskraam zelf in de hand wilde hebben. Na 4 uur heftige krampen en weeën, kwam er met het plassen eindelijk een vruchtzakje mee. Daarna 2,5 week heftig gebloed. Hierna een controle gehad bij de Gynaecoloog die aangaf dat de baarmoeder schoon was. 2 dagen later toch weer heftig gaan bloeden. Na een pauze van 4 dagen wederom gaan bloeden dit keer met heftige stolsels. Weer naar de Gynaecoloog die niet kan bevestigen of er toch nog iets van weefsel is achtergebleven of dat het mijn menstruatie is geweest. Nu afwachten en over 2 weken weer terug. Dan bekijken of ik inmiddels schoon ben of wellicht toch een curettage. Kortom, dacht dat ik inmiddels wel schoon moest zijn, maar na 2 maanden nog steeds geen duidelijkheid...

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYTOTEC TABLET 200MCG

11 December 2019

Wat heb ik veel gehad aan deze ervaringen van anderen! Bij de 8 weken echo bleek het een leeg vruchtzakje te zijn. Besloten even af te wachten, maar toen er niks gebeurde cytotec (misoprostol) gekregen.Smiddags om half 4 4 pillen vaginaal in gebracht en de volgende dag om half 2 weer. Geen enkele reactie, wat maakte dit mij onzeker! Ik zag zo tegen curettage op. Totdat er de volgende dag toch een soort grijs stuk uit kwam (leek wel klei). Zou dit het dan toch zijn? Volgende week een echo om te kijken of het er nu eindelijk uit is.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYTOTEC TABLET 200MCG

26 November 2019

Met 8 weken was op de echo te zien dat het hartje niet meer klopte, dus helaas moest ik wachten tot mijn lichaam het zou afstoten. Dit gebeurde niet, en de wanhoop en verdriet kwamen hierdoor steeds meer naar boven. Na twee weken mocht ik gelukkig cytotec gebruiken: vaginaal inbrengen (4 tabletten), en dan afwachten, na 24 uur herhalen. Om 08:30 gestart, maar urenlang geen buikpijn, bloed of wat dan ook... Ik dacht, "heb ik weer, dit werkt dus ook niet". Ik werd gek van die gedachte. Eindelijk om 16:00 wat zeurderige krampen, maar wederom zonder bloed. De kramp stopte om 21:00 zonder resultaat, en ik wilde teleurgesteld de handdoek in de ring gooien, wilde naar bed gaan, maar: 22:00 nog even naar de wc, waar ik pijnloos het hele zakje ineens afstootte. De volgende dag voor de zekerheid toch maar de kuur herhaald, wederom geen symptomen. 24 uur dáárna kwam het bloeden op gang, vergelijkbaar met een flinke menstruatie. Dit hield een paar dagen aan.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYTOTEC TABLET 200MCG

26 October 2019

Een héle goede ervaring. Laat je niet bang maken door de akelige ervaringen. Ik heb de pilletjes halverwege de nacht ingebracht. Dit heb ik zelf gedaan met een applicator voor inwendige crème. Op die manier kan je daarna slapen ipv nerveus afwachten. Rond de vroege ochtend, werd ik wakker van lichte krampen. Ik heb een aleve feminax genomen toen de kramp later iets scherper werd. Kort daarop verloor ik, opeens veel bloed en weefsel toen ik naar het toilet ging. Gelijk was de pijn verdwenen. De rest van de dag amper last en had ik genoeg aan 1 paracetamol om de 3 uur. De volgende dag, na de tweede dosis heb ik, op wat mild bloedverlies na, geen enkele last gehad. Bedenk je dat deze medicatie de miskraam slechts opwekt, het verloop van de miskraam is daarna gewoon natuurlijk. Mogelijk dat de slechte ervaringen rondom de miskraam opgewekt door de medicatie, hetzelfde zouden zijn geweest wanneer de miskraam spontaan zou opkomen.Wees lief voor jezelf, zorg dat je dik maandverband, thee, bouillon en chocolade in huis hebt gehaald en zo kan een héle verdrietige gebeurtenis toch zo soepel mogelijk verlopen. Vergeet een warme kruik niet en ga op een handdoek zitten de eerste paar uur. Niet bang zijn, is niet nodig. Sterkte!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYTOTEC TABLET 200MCG

27 September 2019

Op de echo bleek dat het hartje met 9,5 weken gestopt was met kloppen. Doorgestuurd naar het ziekenhuis en de dag erna begonnen met deze medicijnen (Cytotec). De week erna zouden wij namelijk op vakantie. Medicijnen hebben de eerste keer niet gedaan wat moest, bij controle 2 weken later zag alles er nog hetzelfde uit en het kindje zat er nog. Nogmaals deze medicijnen gebruikt nu met 3/4 uren ertussen, weeën en uiteindelijk bloedverlies gehad met stolsols. Bij controle 1,5 week later was het kindje uit de baanmoeder maar nog niet uit mijn lichaam, arts heeft kindje met vruchtzakje pijnloos kunnen verwijderen. Veel bloed verloren in het ziekenhuis maar wat een opluchting! Arts verwacht dat bij laatste controle alles schoon is. Mijn ervaring met dit medicijn is achteraf positief, omdat het uiteindelijk toch heeft gewerkt ook al heeft dit bijna 4 weken geduurd!Blijf vertrouwen op je lichaam, met arsprine en ibuprofen is dit achteraf goed te doen.De arts gaf aan dat meer informatie over dit medicijn te vinden is op www.misoprostol.org

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYTOTEC TABLET 200MCG

29 August 2019

Bij de vitaliteitsecho met 8,5 week zwangerschap bleek er geen hartactiviteit. In overleg met de gynaecoloog hebben we besloten om met Misoprostol (Cytotec) te starten. 's Middags om 17.00 - vier tabletten ingebracht. Deze begonnen na een uur te werken. Rond 20.00 paracetamol ingenomen en met een kruik in bed gaan liggen. 's Nachts namen de krampen toe (voelde een beetje als weeen, meer vanuit de rug) en ook het bloedverlies startte. In de ochtend was dit het hefstigst en verloor ik een groot stolsel. Achteraf bleek dit het vruchtje/zakje (dat dachten wij al wel, maar was moeilijk te zien). Omdat het niet zo veel en heftig was als vooraf aangegeven door de arts, toch ook nog de tweede dosis ingebracht (na 24u). Dit had weinig effect. De dagen erop hield ik nog wel veel krampen en bloedverlies maar goed behapbaar. Op de 6e dag werd het bloeden al beduidend minder. Op de echo bleek toen ook alles schoon. De arts gaf wel aan dat het proces meestal zwaarder verloopt en misschien scheelt het als je al eens bevallen bent.. Het leek mij fijn om ook een positieve ervaring te delen, aangezien het een moeilijke keuze is.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYTOTEC TABLET 200MCG

21 August 2019

Na 6,5 weken zwangerschap wist ik via een echo dat er een leeg vruchtzakje zat. Het beeld paste bij 4 of 5 weken zwangersschap. Dit zou uitmonden in uiteindelijke miskraam. Ik heb hier 5 weken op gewacht. Uiteindelijk kwam de miskraam niet natuurlijk opzetten. Ik koos voor cytotec. Ik nam twee keer 4 tabletten in een weekend. De eerste keer voelde ik pas na 24 uur één kramp, twee hele pillen (!) en een stolsel kwamen eruit. Later begreep ik dat het niet zo erg is als één of twee pillen er heel uit komen. Daarna 4 nieuwe tabletten ingebracht. Deze werkten wederom pas na 24 uur ! Ik verloor helderrood bloed en dit hield 2 dagen aan. Het leek voor mij een gewone hoeveelheid als ik keek naar mijn normale menstruatie. Lichte krampen maar niet pijnlijk. Ik verwachtte eigenlijk dat het vruchtzakje niet weg was , maar dit bleek 5 dagen later wel het geval bij de echo! De pijn was voor mij dus minimaal en bloedverlies ook niet veel. Houd er dus rekening mee dat het ook langer dan 24 uur kan duren voordat het werkt. Ik had het idee dat het niet vaak voorkomt dat lange wachten. Voor wie denkt nu : wat duurt het lang voordat ik wat voel... Dan heb je nu in ieder geval het idee ; ik ben niet de enige. Succes en sterkte!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYTOTEC TABLET 200MCG

5 August 2019

Gebruikt wegens missed abortion na 11 weken zwangerschap. 's Ochtends 4 tabletten ingebracht. Pas na 7 uur wachten barstte het ineens los. Veel bloed en veel grote stolsels. Dit duurde denk ik wel een uur of 9 bij elkaar. Daarna geen stolsels meer en ook minder bloedverlies. Zeker een week daarna was ik licht in mijn hoofd, hoge hartslag, duizelig, af en toe misselijk. Soms hoofdpijn die niet reageerde op paracetamol maar wel op koffie (tip!). Na 5 dagen ook ineens koorts, waardoor ik bang was voor een infectie. Gelukkig bleek alles in orde maar de schrik zat er flink in. Achteraf denk ik dat mijn interne thermostaat ontregeld was door het bloedverlies en de hormonen. Ook had ik te weinig gegeten en daardoor een te lage bloedsuikerspiegel, waardoor ik me heel beroerd voelde. Al met al best heel heftig en zeker niet te vergelijken met een zware menstruatie, zoals soms gezegd wordt. Tip: laat je goed voorlichten over wat voor klachten je kunt verwachten. Gynaecologen vinden dit peanuts maar dat is het niet. Begin de avond van tevoren vast met pijnstilling zodat je een goeie spiegel hebt als het begint. En eet en drink genoeg. Misoprostol is m.i. niet de weg van de minste weerstand, maar een goede optie als je het mentaal aankunt.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYTOTEC TABLET 200MCG

19 July 2019

Deze tabletten gebruikt na een missed abortion. Om 8 uur s ochtends 4 tabletten vaginaal ingebracht en direct ook 500mg paracetamol en naproxen. Rond 12 uur begon een zeurderig gevoel in mijn onderrug en buik en had vooral het gevoel dat mijn buik erg “druk” was. Om half 1 uit voorzorg 1000mg paracetamol en een naproxen genomen. Vanaf 1 uur begon het vloeien. Ik merkte met name tijdens de wc bezoekjes dat er forse slijmproppen en stolsels naar buiten kwamen. De dag erna vloeide ik nog steeds boven normaal met veel proppen, maar daarna enkel nog als tijdens een gewone menstruatie. Dit heeft wel nog 2 volle weken geduurd. De laatste echo gaf aan dat alles volledig uit mijn baarmoeder is. Hoewel het mentaal erg heftig was, is het gebruik van dit medicijn mij absoluut meegevallen en ben ik heel blij dat ik dit heb gekozen i.p.v. een curettage.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYTOTEC TABLET 200MCG

2 July 2019

Genomen om na 3 weken wachten een miskraam op te wekken. De vruchtzak kwam er uit na 7 uur, 2 uurtjes heel hard afgezien toen de pijnstilling was uitgewerkt en ik nog geen nieuwe mocht nemen. Dag nadien opnieuw een dosis ingenomen en alles was zo goed als weg. Wel nog meer dan 1 week bloedverlies gehad en ook zware constipatie door de pijnstillers. Het valt reuze mee met een goede pijnstiller.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYTOTEC TABLET 200MCG

28 June 2019

Helaas een negatieve ervaring met cytotec. S' ochtends om 10 uur het middel ingenomen. Om 3 uur smiddags eerste bloedverlies opgemerkt. Om 6 uur savonds ging de bloedkraan open en verloor ik veel stolsels. Tot 2 u snachts om de 10 minuten flinke stolsels en kramp. Het bloed liep ook echt als een kraantje eruit. Met spoed naar het ziekenhuis. Hele vruchtzakje en vruchtje zaten er nog in. Met een eendenbek en tang deze verwijderd. 2 dagen na de cytotec flinke koorts. Met spoed terug naar het ziekenhuis waar ik direct werd opgenomen. Uiteindelijk resulteerde dit in een curretage. Volgende keer wacht ik de natuurlijke weg af!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYTOTEC TABLET 200MCG

15 June 2019

Gebruikt vanwege missed abortion icm naproxen. Na een uur of 6 begon het bloedverlies, volgende ochtend nog een dosis (4 pillen) genomen en einde vd middag vruchtzak (duidelijk herkenbaar) verloren. Ik zag er best tegenop, maar het viel uiteindelijk reuze mee. Ik kon in principe gewapend met dikke maandverbanden gewoon (rustig aan) doen wat ik normaal ook zou doen. Geen heftige pijnen of extreem bloedverlies ervaren

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYTOTEC TABLET 200MCG

22 May 2019

Met echo rond 8,5 wk ontdekt dat het hartje rond 8e week was gestopt. Na ruim 2 weken wachten cytotec gebruikt, 4 tabletten vaginaal ingebracht om 14.00 s middags. Na 1 uur al wat mild bloedverlies bemerkt. Na 3 uur behoorlijke krampen (buik/rug) en fors bloedverlies. Totaal ongeveer 4 grote maandverbanden over de avond incl flink bloedverlies op toilet. Pijn kunnen stillen met 4 paracetamol en 1 ibuprofen. Om 23.00 gaan slapen. S nachts nog maandverband gewisseld maar was geen hevig bloedverlies. De dag erna geen kramp meer. Wel een soort drukkend gevoel van onder. Gedurende 4 dagen erna nog bloedverlies vergelijkbaar met menstruatie. Toen heel plotseling bij toiletgang 4e dag na cytotec de vruchtzak in zijn geheel verloren zonder pijn. Hierna is het bloedverlies zeer mild geworden en het drukkend gevoel was verdwenen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYTOTEC TABLET 200MCG

10 May 2019

S’ochtends 9.30 uur begonnen met 4 tabletten vaginaal in gebracht daarbij 2 paracetamol en 2 feminax in genomen.Even geslapen...13.30 weer 2 tabletten ingebracht en 2 paracetamol genomenIk had hele lichte druk onderin me buik 17.30 weer twee in en 2 pcm+ 2 feminax Met het inbrengen een drupje bloed. 21.30 twee in en 2 pcm. 01.30 laatste twee ingebracht 2 pcm en 1 feminax.Geen bloeding meer en geen pijn.. alleen lichte druk onderin me buik... Ik heb de hele dag eigenlijk gewoon gelegen en rustig aan gedaan met netflix..Volgende dag om 10.30 nog 2 feminax en 2 pcm genomen.. er gebeurde nog steeds niets..Moest toch afwachten van het ziekenhuis als er om 15.00 nog niks was dan even terug bellen. Ik had toch al 12 tabletten ingebracht..14.30 begon de bloeding... niet heel veel. Nog steeds geen pijn alleen soms een klein krampje maar niks ergs. 20.00 besloot ik te gaan douchen. Onder de douche floepte (ja echt floepte) de hele vruchtzak er in 1x uit zonder pijn.Het was helemaal in tact en kon op deze manier er mooi afscheid van nemen.Ik heb dus geen pijn, geen stolsels, geen erge bloeding gehad.Heel veel sterkte voor ieder die dit moet doormaken.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYTOTEC TABLET 200MCG

9 May 2019

09:30: 4 tabletten Misoprostol vaginaal ingebracht en 30min blijven liggen. 10:30: beginnende lichte buikkrampen en rugpijn en diarree.14:15: sterke drang om naar het toilet te gaan en hier grote bloed en slijmproppen (een ter grootte van zeker 5cm) verloren. Hoogstwaarschijnlijk was dit het vruchtje + zakje. Daarna krampen, rugpijn, en verlies van bloed en slijm propjes op het toilet - maar geen grote hoeveelheden bloed. Vanaf 19:30 weer erger wordende krampen en 'wee-achtige' gevoelens. Tot 22:30 verloor ik steeds op het toilet grote donkerbruine stukken weefsel (vleesachtige structuur) en bloed. Om 22:30 gaan slapen. Buikpijn bleef tot een uur of 2-3 aanhouden, maar weinig bloed verloren. Dagen erna licht bloedverlies. Met de controle echo 10 dagen later bleek dat ik inderdaad het vruchtje en vruchtzakje ben verloren. Een 'positieve' ervaring omdat de medicijnen goed zijn werk hebben gedaan. Artsen omschrijven het als een 'heftige menstruatie'. Aan de ene kant ben ik het hiermee eens, maar dan ga je wel sterk voorbij aan de emotionele kant van het inbrengen van deze pillen en de wetenschap dat je een zwangerschap afbreekt. Vooral dit laatste maakt het geheel tot een erg intense ervaring.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYTOTEC TABLET 200MCG

6 May 2019

2x 4 tabletten gekregen. Om 15u ingenomen samen met een ibru en paracetamol. Uurtje gaan liggen zodat de pillen er niet gelijk uitkwamen.Om 21u kreeg ik wat krampen en toen ik naar de wc ging is het vruchtzakje er gelijk uitgekomen. Dat wist ik pas na de controle want het ging gelijk de stortbak in dus kon het niet controleren. Daarna wel veel bloedverlies maar met kraamverband was het prima op te vangen. De volgende dag weer de volgende 4 pillen ingebracht maar ik merkte weinig verschil. Ik heb 4 dagen kraamverband gebruikt en ben daarna overgegaan op maandverband. De krampen heb ik ruim een week gevoeld. Niet prettig uiteraard maar goed te doen zonder pijnstillers. Het bloeden heeft 16 dagen geduurd. Na drie weken weer op controle en toen bleek alles eruit te zijn. Ik heb behalve die eerste dag eigenlijk helemaal geen stolsels oid gezien alleen maar bloed dus dat verschilt echt per persoon. Tussendoor wel een keer een flinke hoofdpijn maar verder weinig last gehad. Zodra het bloeden gestopt was weer seks gehad en ook dit ging zonder problemen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYTOTEC TABLET 200MCG

16 March 2019

Na 9 weken en 5 dagen zwangerschap ervoor gekozen om een miskraam op te wekken omdat ik zwanger was van een veel te klein vruchtje voor de zwangerschapsduur.Vorige week donderdagavond een tablet Mifegyn ingenomen en zaterdagochtend om 09:00 uur, 4 tabletten Cytotec ingebracht. Daarvoor heb ik 2 paracetamol ingenomen. Na een half uur gelegen te hebben op verzoek van de gynaecoloog begon ik al bloed te verliezen. Om 14:00 uur namen de krampen en het bloedverlies toe en verloor ik grote stolsels. Nogmaals 2 paracetamol ingenomen. Om 15:00 uur het ergste gehad. Zondag ook nog best veel buikpijn en bloedverlies met stolsels gehad maar pijn was te doen zonder pijnstillers. De dagen erna nog wat zeurende buikpijn gehad en bloedverlies te vergelijken met een menstruatie. Nu een week verder en het bloedverlies is minimaal en buikpijn is over. Op de controle echo bleek dat het miskraamweefsel weg was. Eerder 2 miskramen afgewacht en dat vond ik mentaal zwaarder. Ik zag er erg tegenop maar al met al is het me meegevallen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel