Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 25 resultaten gevonden.

CYTOTEC TABLET 200MCG

15 January 2020

Voor dit medicijn gekozen omdat ik de miskraam zelf in de hand wilde hebben. Na 4 uur heftige krampen en weeën, kwam er met het plassen eindelijk een vruchtzakje mee. Daarna 2,5 week heftig gebloed. Hierna een controle gehad bij de Gynaecoloog die aangaf dat de baarmoeder schoon was. 2 dagen later toch weer heftig gaan bloeden. Na een pauze van 4 dagen wederom gaan bloeden dit keer met heftige stolsels. Weer naar de Gynaecoloog die niet kan bevestigen of er toch nog iets van weefsel is achtergebleven of dat het mijn menstruatie is geweest. Nu afwachten en over 2 weken weer terug. Dan bekijken of ik inmiddels schoon ben of wellicht toch een curettage. Kortom, dacht dat ik inmiddels wel schoon moest zijn, maar na 2 maanden nog steeds geen duidelijkheid...

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYTOTEC TABLET 200MCG

11 December 2019

Wat heb ik veel gehad aan deze ervaringen van anderen! Bij de 8 weken echo bleek het een leeg vruchtzakje te zijn. Besloten even af te wachten, maar toen er niks gebeurde cytotec (misoprostol) gekregen.Smiddags om half 4 4 pillen vaginaal in gebracht en de volgende dag om half 2 weer. Geen enkele reactie, wat maakte dit mij onzeker! Ik zag zo tegen curettage op. Totdat er de volgende dag toch een soort grijs stuk uit kwam (leek wel klei). Zou dit het dan toch zijn? Volgende week een echo om te kijken of het er nu eindelijk uit is.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYTOTEC TABLET 200MCG

26 November 2019

Met 8 weken was op de echo te zien dat het hartje niet meer klopte, dus helaas moest ik wachten tot mijn lichaam het zou afstoten. Dit gebeurde niet, en de wanhoop en verdriet kwamen hierdoor steeds meer naar boven. Na twee weken mocht ik gelukkig cytotec gebruiken: vaginaal inbrengen (4 tabletten), en dan afwachten, na 24 uur herhalen. Om 08:30 gestart, maar urenlang geen buikpijn, bloed of wat dan ook... Ik dacht, "heb ik weer, dit werkt dus ook niet". Ik werd gek van die gedachte. Eindelijk om 16:00 wat zeurderige krampen, maar wederom zonder bloed. De kramp stopte om 21:00 zonder resultaat, en ik wilde teleurgesteld de handdoek in de ring gooien, wilde naar bed gaan, maar: 22:00 nog even naar de wc, waar ik pijnloos het hele zakje ineens afstootte. De volgende dag voor de zekerheid toch maar de kuur herhaald, wederom geen symptomen. 24 uur dáárna kwam het bloeden op gang, vergelijkbaar met een flinke menstruatie. Dit hield een paar dagen aan.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYTOTEC TABLET 200MCG

26 October 2019

Een héle goede ervaring. Laat je niet bang maken door de akelige ervaringen. Ik heb de pilletjes halverwege de nacht ingebracht. Dit heb ik zelf gedaan met een applicator voor inwendige crème. Op die manier kan je daarna slapen ipv nerveus afwachten. Rond de vroege ochtend, werd ik wakker van lichte krampen. Ik heb een aleve feminax genomen toen de kramp later iets scherper werd. Kort daarop verloor ik, opeens veel bloed en weefsel toen ik naar het toilet ging. Gelijk was de pijn verdwenen. De rest van de dag amper last en had ik genoeg aan 1 paracetamol om de 3 uur. De volgende dag, na de tweede dosis heb ik, op wat mild bloedverlies na, geen enkele last gehad. Bedenk je dat deze medicatie de miskraam slechts opwekt, het verloop van de miskraam is daarna gewoon natuurlijk. Mogelijk dat de slechte ervaringen rondom de miskraam opgewekt door de medicatie, hetzelfde zouden zijn geweest wanneer de miskraam spontaan zou opkomen.Wees lief voor jezelf, zorg dat je dik maandverband, thee, bouillon en chocolade in huis hebt gehaald en zo kan een héle verdrietige gebeurtenis toch zo soepel mogelijk verlopen. Vergeet een warme kruik niet en ga op een handdoek zitten de eerste paar uur. Niet bang zijn, is niet nodig. Sterkte!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYTOTEC TABLET 200MCG

27 September 2019

Op de echo bleek dat het hartje met 9,5 weken gestopt was met kloppen. Doorgestuurd naar het ziekenhuis en de dag erna begonnen met deze medicijnen (Cytotec). De week erna zouden wij namelijk op vakantie. Medicijnen hebben de eerste keer niet gedaan wat moest, bij controle 2 weken later zag alles er nog hetzelfde uit en het kindje zat er nog. Nogmaals deze medicijnen gebruikt nu met 3/4 uren ertussen, weeën en uiteindelijk bloedverlies gehad met stolsols. Bij controle 1,5 week later was het kindje uit de baanmoeder maar nog niet uit mijn lichaam, arts heeft kindje met vruchtzakje pijnloos kunnen verwijderen. Veel bloed verloren in het ziekenhuis maar wat een opluchting! Arts verwacht dat bij laatste controle alles schoon is. Mijn ervaring met dit medicijn is achteraf positief, omdat het uiteindelijk toch heeft gewerkt ook al heeft dit bijna 4 weken geduurd!Blijf vertrouwen op je lichaam, met arsprine en ibuprofen is dit achteraf goed te doen.De arts gaf aan dat meer informatie over dit medicijn te vinden is op www.misoprostol.org

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYTOTEC TABLET 200MCG

29 August 2019

Bij de vitaliteitsecho met 8,5 week zwangerschap bleek er geen hartactiviteit. In overleg met de gynaecoloog hebben we besloten om met Misoprostol (Cytotec) te starten. 's Middags om 17.00 - vier tabletten ingebracht. Deze begonnen na een uur te werken. Rond 20.00 paracetamol ingenomen en met een kruik in bed gaan liggen. 's Nachts namen de krampen toe (voelde een beetje als weeen, meer vanuit de rug) en ook het bloedverlies startte. In de ochtend was dit het hefstigst en verloor ik een groot stolsel. Achteraf bleek dit het vruchtje/zakje (dat dachten wij al wel, maar was moeilijk te zien). Omdat het niet zo veel en heftig was als vooraf aangegeven door de arts, toch ook nog de tweede dosis ingebracht (na 24u). Dit had weinig effect. De dagen erop hield ik nog wel veel krampen en bloedverlies maar goed behapbaar. Op de 6e dag werd het bloeden al beduidend minder. Op de echo bleek toen ook alles schoon. De arts gaf wel aan dat het proces meestal zwaarder verloopt en misschien scheelt het als je al eens bevallen bent.. Het leek mij fijn om ook een positieve ervaring te delen, aangezien het een moeilijke keuze is.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYTOTEC TABLET 200MCG

21 August 2019

Na 6,5 weken zwangerschap wist ik via een echo dat er een leeg vruchtzakje zat. Het beeld paste bij 4 of 5 weken zwangersschap. Dit zou uitmonden in uiteindelijke miskraam. Ik heb hier 5 weken op gewacht. Uiteindelijk kwam de miskraam niet natuurlijk opzetten. Ik koos voor cytotec. Ik nam twee keer 4 tabletten in een weekend. De eerste keer voelde ik pas na 24 uur één kramp, twee hele pillen (!) en een stolsel kwamen eruit. Later begreep ik dat het niet zo erg is als één of twee pillen er heel uit komen. Daarna 4 nieuwe tabletten ingebracht. Deze werkten wederom pas na 24 uur ! Ik verloor helderrood bloed en dit hield 2 dagen aan. Het leek voor mij een gewone hoeveelheid als ik keek naar mijn normale menstruatie. Lichte krampen maar niet pijnlijk. Ik verwachtte eigenlijk dat het vruchtzakje niet weg was , maar dit bleek 5 dagen later wel het geval bij de echo! De pijn was voor mij dus minimaal en bloedverlies ook niet veel. Houd er dus rekening mee dat het ook langer dan 24 uur kan duren voordat het werkt. Ik had het idee dat het niet vaak voorkomt dat lange wachten. Voor wie denkt nu : wat duurt het lang voordat ik wat voel... Dan heb je nu in ieder geval het idee ; ik ben niet de enige. Succes en sterkte!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYTOTEC TABLET 200MCG

5 August 2019

Gebruikt wegens missed abortion na 11 weken zwangerschap. 's Ochtends 4 tabletten ingebracht. Pas na 7 uur wachten barstte het ineens los. Veel bloed en veel grote stolsels. Dit duurde denk ik wel een uur of 9 bij elkaar. Daarna geen stolsels meer en ook minder bloedverlies. Zeker een week daarna was ik licht in mijn hoofd, hoge hartslag, duizelig, af en toe misselijk. Soms hoofdpijn die niet reageerde op paracetamol maar wel op koffie (tip!). Na 5 dagen ook ineens koorts, waardoor ik bang was voor een infectie. Gelukkig bleek alles in orde maar de schrik zat er flink in. Achteraf denk ik dat mijn interne thermostaat ontregeld was door het bloedverlies en de hormonen. Ook had ik te weinig gegeten en daardoor een te lage bloedsuikerspiegel, waardoor ik me heel beroerd voelde. Al met al best heel heftig en zeker niet te vergelijken met een zware menstruatie, zoals soms gezegd wordt. Tip: laat je goed voorlichten over wat voor klachten je kunt verwachten. Gynaecologen vinden dit peanuts maar dat is het niet. Begin de avond van tevoren vast met pijnstilling zodat je een goeie spiegel hebt als het begint. En eet en drink genoeg. Misoprostol is m.i. niet de weg van de minste weerstand, maar een goede optie als je het mentaal aankunt.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYTOTEC TABLET 200MCG

19 July 2019

Deze tabletten gebruikt na een missed abortion. Om 8 uur s ochtends 4 tabletten vaginaal ingebracht en direct ook 500mg paracetamol en naproxen. Rond 12 uur begon een zeurderig gevoel in mijn onderrug en buik en had vooral het gevoel dat mijn buik erg “druk” was. Om half 1 uit voorzorg 1000mg paracetamol en een naproxen genomen. Vanaf 1 uur begon het vloeien. Ik merkte met name tijdens de wc bezoekjes dat er forse slijmproppen en stolsels naar buiten kwamen. De dag erna vloeide ik nog steeds boven normaal met veel proppen, maar daarna enkel nog als tijdens een gewone menstruatie. Dit heeft wel nog 2 volle weken geduurd. De laatste echo gaf aan dat alles volledig uit mijn baarmoeder is. Hoewel het mentaal erg heftig was, is het gebruik van dit medicijn mij absoluut meegevallen en ben ik heel blij dat ik dit heb gekozen i.p.v. een curettage.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYTOTEC TABLET 200MCG

2 July 2019

Genomen om na 3 weken wachten een miskraam op te wekken. De vruchtzak kwam er uit na 7 uur, 2 uurtjes heel hard afgezien toen de pijnstilling was uitgewerkt en ik nog geen nieuwe mocht nemen. Dag nadien opnieuw een dosis ingenomen en alles was zo goed als weg. Wel nog meer dan 1 week bloedverlies gehad en ook zware constipatie door de pijnstillers. Het valt reuze mee met een goede pijnstiller.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYTOTEC TABLET 200MCG

28 June 2019

Helaas een negatieve ervaring met cytotec. S' ochtends om 10 uur het middel ingenomen. Om 3 uur smiddags eerste bloedverlies opgemerkt. Om 6 uur savonds ging de bloedkraan open en verloor ik veel stolsels. Tot 2 u snachts om de 10 minuten flinke stolsels en kramp. Het bloed liep ook echt als een kraantje eruit. Met spoed naar het ziekenhuis. Hele vruchtzakje en vruchtje zaten er nog in. Met een eendenbek en tang deze verwijderd. 2 dagen na de cytotec flinke koorts. Met spoed terug naar het ziekenhuis waar ik direct werd opgenomen. Uiteindelijk resulteerde dit in een curretage. Volgende keer wacht ik de natuurlijke weg af!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYTOTEC TABLET 200MCG

15 June 2019

Gebruikt vanwege missed abortion icm naproxen. Na een uur of 6 begon het bloedverlies, volgende ochtend nog een dosis (4 pillen) genomen en einde vd middag vruchtzak (duidelijk herkenbaar) verloren. Ik zag er best tegenop, maar het viel uiteindelijk reuze mee. Ik kon in principe gewapend met dikke maandverbanden gewoon (rustig aan) doen wat ik normaal ook zou doen. Geen heftige pijnen of extreem bloedverlies ervaren

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYTOTEC TABLET 200MCG

22 May 2019

Met echo rond 8,5 wk ontdekt dat het hartje rond 8e week was gestopt. Na ruim 2 weken wachten cytotec gebruikt, 4 tabletten vaginaal ingebracht om 14.00 s middags. Na 1 uur al wat mild bloedverlies bemerkt. Na 3 uur behoorlijke krampen (buik/rug) en fors bloedverlies. Totaal ongeveer 4 grote maandverbanden over de avond incl flink bloedverlies op toilet. Pijn kunnen stillen met 4 paracetamol en 1 ibuprofen. Om 23.00 gaan slapen. S nachts nog maandverband gewisseld maar was geen hevig bloedverlies. De dag erna geen kramp meer. Wel een soort drukkend gevoel van onder. Gedurende 4 dagen erna nog bloedverlies vergelijkbaar met menstruatie. Toen heel plotseling bij toiletgang 4e dag na cytotec de vruchtzak in zijn geheel verloren zonder pijn. Hierna is het bloedverlies zeer mild geworden en het drukkend gevoel was verdwenen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYTOTEC TABLET 200MCG

10 May 2019

S’ochtends 9.30 uur begonnen met 4 tabletten vaginaal in gebracht daarbij 2 paracetamol en 2 feminax in genomen.Even geslapen...13.30 weer 2 tabletten ingebracht en 2 paracetamol genomenIk had hele lichte druk onderin me buik 17.30 weer twee in en 2 pcm+ 2 feminax Met het inbrengen een drupje bloed. 21.30 twee in en 2 pcm. 01.30 laatste twee ingebracht 2 pcm en 1 feminax.Geen bloeding meer en geen pijn.. alleen lichte druk onderin me buik... Ik heb de hele dag eigenlijk gewoon gelegen en rustig aan gedaan met netflix..Volgende dag om 10.30 nog 2 feminax en 2 pcm genomen.. er gebeurde nog steeds niets..Moest toch afwachten van het ziekenhuis als er om 15.00 nog niks was dan even terug bellen. Ik had toch al 12 tabletten ingebracht..14.30 begon de bloeding... niet heel veel. Nog steeds geen pijn alleen soms een klein krampje maar niks ergs. 20.00 besloot ik te gaan douchen. Onder de douche floepte (ja echt floepte) de hele vruchtzak er in 1x uit zonder pijn.Het was helemaal in tact en kon op deze manier er mooi afscheid van nemen.Ik heb dus geen pijn, geen stolsels, geen erge bloeding gehad.Heel veel sterkte voor ieder die dit moet doormaken.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYTOTEC TABLET 200MCG

9 May 2019

09:30: 4 tabletten Misoprostol vaginaal ingebracht en 30min blijven liggen. 10:30: beginnende lichte buikkrampen en rugpijn en diarree.14:15: sterke drang om naar het toilet te gaan en hier grote bloed en slijmproppen (een ter grootte van zeker 5cm) verloren. Hoogstwaarschijnlijk was dit het vruchtje + zakje. Daarna krampen, rugpijn, en verlies van bloed en slijm propjes op het toilet - maar geen grote hoeveelheden bloed. Vanaf 19:30 weer erger wordende krampen en 'wee-achtige' gevoelens. Tot 22:30 verloor ik steeds op het toilet grote donkerbruine stukken weefsel (vleesachtige structuur) en bloed. Om 22:30 gaan slapen. Buikpijn bleef tot een uur of 2-3 aanhouden, maar weinig bloed verloren. Dagen erna licht bloedverlies. Met de controle echo 10 dagen later bleek dat ik inderdaad het vruchtje en vruchtzakje ben verloren. Een 'positieve' ervaring omdat de medicijnen goed zijn werk hebben gedaan. Artsen omschrijven het als een 'heftige menstruatie'. Aan de ene kant ben ik het hiermee eens, maar dan ga je wel sterk voorbij aan de emotionele kant van het inbrengen van deze pillen en de wetenschap dat je een zwangerschap afbreekt. Vooral dit laatste maakt het geheel tot een erg intense ervaring.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYTOTEC TABLET 200MCG

6 May 2019

2x 4 tabletten gekregen. Om 15u ingenomen samen met een ibru en paracetamol. Uurtje gaan liggen zodat de pillen er niet gelijk uitkwamen.Om 21u kreeg ik wat krampen en toen ik naar de wc ging is het vruchtzakje er gelijk uitgekomen. Dat wist ik pas na de controle want het ging gelijk de stortbak in dus kon het niet controleren. Daarna wel veel bloedverlies maar met kraamverband was het prima op te vangen. De volgende dag weer de volgende 4 pillen ingebracht maar ik merkte weinig verschil. Ik heb 4 dagen kraamverband gebruikt en ben daarna overgegaan op maandverband. De krampen heb ik ruim een week gevoeld. Niet prettig uiteraard maar goed te doen zonder pijnstillers. Het bloeden heeft 16 dagen geduurd. Na drie weken weer op controle en toen bleek alles eruit te zijn. Ik heb behalve die eerste dag eigenlijk helemaal geen stolsels oid gezien alleen maar bloed dus dat verschilt echt per persoon. Tussendoor wel een keer een flinke hoofdpijn maar verder weinig last gehad. Zodra het bloeden gestopt was weer seks gehad en ook dit ging zonder problemen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYTOTEC TABLET 200MCG

16 March 2019

Na 9 weken en 5 dagen zwangerschap ervoor gekozen om een miskraam op te wekken omdat ik zwanger was van een veel te klein vruchtje voor de zwangerschapsduur.Vorige week donderdagavond een tablet Mifegyn ingenomen en zaterdagochtend om 09:00 uur, 4 tabletten Cytotec ingebracht. Daarvoor heb ik 2 paracetamol ingenomen. Na een half uur gelegen te hebben op verzoek van de gynaecoloog begon ik al bloed te verliezen. Om 14:00 uur namen de krampen en het bloedverlies toe en verloor ik grote stolsels. Nogmaals 2 paracetamol ingenomen. Om 15:00 uur het ergste gehad. Zondag ook nog best veel buikpijn en bloedverlies met stolsels gehad maar pijn was te doen zonder pijnstillers. De dagen erna nog wat zeurende buikpijn gehad en bloedverlies te vergelijken met een menstruatie. Nu een week verder en het bloedverlies is minimaal en buikpijn is over. Op de controle echo bleek dat het miskraamweefsel weg was. Eerder 2 miskramen afgewacht en dat vond ik mentaal zwaarder. Ik zag er erg tegenop maar al met al is het me meegevallen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYTOTEC TABLET 200MCG

6 March 2019

Helaas met 7 weken en vier dagen ontdekt dat de baby überhaupt niet te vinden was in de vruchtzak. Het vruchtzakje was wel te zien, dat was leeg. Dus waarschijnlijk is het vroeg i de zwangerschap al fout gegaan. Op zondag na veel twijfelen over de horrorverhalen op het internet uiteindelijk 4 cytotec ingebracht om 9:15 's morgens. Vanaf een uur of 12:00 begonnen de krampen echt pijnlijker te worden en heb ik zelfs Netflix uitgedaan om gewoon maar in het donker in bed te liggen (maar wel te doen met paracetamol, ik had wel Naproxen in huis voor het geval dat). Om 16:00 begon het bloeden, wat stolsels, en de pijn klaarde direct op. Nu zijn we vier dagen verder, beetje bloedverlies nog, bijna geen pijn. Ik vond het doodeng maar achteraf viel het me toch mee. Mentaal heb ik het zwaarder.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYTOTEC TABLET 200MCG

16 January 2019

Een half uur na inname begon het medicijn te werken. Ik kreeg extreme krampen, non-stop overgeven, diarree, heftig zweten en stuiptrekkingen. Ik kon geen houding vinden door alle pijn. Op een gegeven moment was de pijn bijna ondragelijk en hebben we een ambulance gebeld. In het ziekenhuis hebben ze aangegeven dat dit een erg extreme reactie is op de medicijnen die zelden voorkomt. De krampen en het overgeven namen na 6,5 uur eindelijk af. Ik heb nu (de tweede dag) krampen die vergelijkbaar zijn met een hevige menstruatie. Al met al een heftige ervaring waarbij ik achteraf voor curatage gekozen zou hebben.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYTOTEC TABLET 200MCG

3 November 2018

Maandag bloedingen gekregen en dus slecht nieuws bij de 2e echo. Ik had graag voor de optie curretage willen kiezen, maar daar moest ik een week op wachten. Toch besloten cytotec te gebruiken. Woensdagmiddag 4 stuks vaginaal in gebracht, wat ik persoonlijk een nare ervaring vond. Vervolgens weeën, bloedingen en veel stolsels verloren. Was met pijnstilling wel te overzien. 'S avonds minder pijn en bloeding, dus verwachtte dat de cytotec zijn werk had gedaan. Vrijdagochtend, net voor de afspraak met de gynaecoloog, vreselijke pijn gekregen. Eenmaal in t ziekenhuis bleek dat vruchtzakje er niet uit was. Vervolgens heeft de gynaecoloog met eendenbek en tang het vruchtzakje eruit gehaald. Wat overigens niet pijnlijk was. Nou, zei ze, nu is het klaar. Vanmorgen vroeg wakker geworden van werderom pijn. Pijnstillers genomen en zoveel bloed verloren. Stroomde langs mijn benen en op de grond toen ik naar de wc probeerde te komen. Gebeld naar ziekenhuis. Moest direct komen. Nog niet schoon. Weer naar huis gestuurd met cytotec... Paar uren geleden in gebracht. Nu komt het weer n beetje op gang. En maar weer afwachten... Kortom, ik had bij mijn eerste keuze curettage moeten blijven

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYTOTEC TABLET 200MCG

8 October 2018

3 weken geleden heb ik een abortus moeten ondergaan na 8 weken zwangerschap.. dit viel mij en mijn vriend erg zwaar. Na een paar dagen was ik alweer fit en verloor ik nog amper bloed. Na 3 weken stond ik 's ochtends op en ineens liep t bloed overal. Ik kreeg er hevige buikpijn bij dus mijn vriend is direct met me naar spoed gereden. Ik moest bijna elke 20 minuten een vol maandverband verwisselen. Na lang wachten en onderzoek bleek dat er nog een deel weefsel was achtergebleven in mijn baarmoeder. Nu moet ik 2 dagen 4 cytotec pillen inbrengen. Ik vind het een erg nare en pijnlijke ervaring. Ik blijf erg veel bloedverlies hebben ( 2 maandverbanden op een uur) en heb ontzettend buikkrampen. Ik wil dit nooit meer ervaren.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYTOTEC TABLET 200MCG

4 September 2018

Tijdens de 8 weken echo te horen gekregen dat er geen hartslag meer te vinden was bij het vruchtje. Gestopt met 7 weken 3 dagen. Ik kon kiezen om de miskraam af te wachten, cytotec te nemen of curretage. Keuze ging uit naar cytotec. Had nog geen bloedingen. Ik kreeg 8 tabletten cytotec 200 Mg mee naar huis. Zaterdagmiddag om 16.30 uur de eerste 4 x cytotec 200 Mg vaginaal ingebracht en twee paracetamol 500 Mg oraal voor eventuele pijn, om 20.00 uur begonnen de eerste lichte krampen, een half uur later lichte bloeding. Om 23.00 uur lichte rugweeen en krampen in baarmoeder.geslapen.03.00 uur wakker geworden met een half maandverband vol met licht bloedverlies. Naar het toilet geweest en daar wel slijm verloren en iets van bloedstolsel. Met afvegen weefsel te herkennen. Omdat de dag erna geen buikpijn,krampen of heftig bloedverlies was,de tweede dosis van 4 stuks ingebracht om 14.30 uur.De tweede dosis deed helemaal niks.Geen bloedverlies of krampen meer gehad. Alleen slijmverlies met wat licht bloed. Dinsdag echo en helemaal schoon. Door de verhalen van anderen over heftig bloedverlies en pijn, twijfelde ik aan de werking.We hebben meteen groen licht gekregen van de gynaecoloog om het opnieuw te proberen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYTOTEC TABLET 200MCG

3 September 2018

Nooit maar dan ook nooit meer. Nadat de miskraam niet vanzelf op gang kwam besloten om het met pillen te doen. Zondag morgen 2 pcm genomen en 4 pilletjes Cytotec ingebracht. 3 uur later lag ik huilend op de grond. Niet wetende waar ik het zoeken moest. Warmw kruik hielp niet en kon geen enkele houding aannemen. Het leek wel een weeen storm. Na 1 uur 2pcm en 1 ibuprofen genomen maar ook dat deed niet veel. Het was verschikkelijk. Manlief het ziekenhuis gebeld en kon Naproxen komen halen. Meteen ingenomen .Daarna ging het beter.. wel nog krampen gehad maar die waren te verdragen. Ik wil dit nooit meer meemaken.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYTOTEC TABLET 200MCG

21 August 2018

Bij 9 weken zwangerschap erachter gekomen dat het vruchtzakje leeg was en met ongeveer 6 weken gestopt was met groeien. Na twee weken gewacht te hebben, besloten om toch Cytotec te gaan nemen. Heb eerst goed ontbeten en geluncht (om misselijkheid tegen te gaan) en daarna rond 12.30u 4 tabletten ingebracht. Op advies van de gynaecoloog gelijktijdig 2x 500 mg paracetamol en 2x 275 mg aleve feminax ingenomen. Kreeg na ongeveer 3 uur lichte (relatief pijnloze) krampen. Na 4u heb ik om die reden besloten om niet direct opnieuw 2x 500 mg paracetamol in te nemen (je mag 3000 mg per dag). Om 18.30u begon ik licht te bloeden en rond 20.30 kwam het vruchtzakje er pijnloos en in zijn geheel eruit. Hierna is de bloeding nog licht doorgegaan. Al met al, ben ik dus heel tevreden met de werking van cytotec. Door de verhalen van anderen had ik mij voorbereid op een ramp, maar met de maximale dosering pijnstilling is mijn ervaring bijna pijnloos geweest. Wat mogelijk ook nog geholpen heeft, is dat ik al 2 dagen voorafgaande aan het inbrengen van de Cytotec pijnstilling aan het slikken was vanwege rugklachten (waardoor de spiegel van de pijnstilling al hoog was en daardoor mogelijk optimaal).

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYTOTEC TABLET 200MCG

12 July 2018

Ik heb 8 pillen mee gekregen om dan 's ochtends en 's avonds 2 in te brengen (was ong. 12 week zwanger en vruchtje was 7,5 week) Uiteindelijk heb ik ze om 10 uur 's avonds genomen en toen kreeg ik kramp om half 3 's nachts. Daarna heb nog een paar uur geslapen en toen vanaf half 8 tot 14:00 echt verschrikkelijke pijn gehad. Ik heb echt nog nooit zoveel pijn gehad. Moest er 2x van overgeven en had het gevoel dat ik flauw viel. Ik kreeg aan een stuk door (een soort) weeën, waarbij ik de ene minuut kon ademhalen en de andere minuut extreme pijn had die ik weg probeerde te puffen. Ik kon geen enkele houding vinden om minder pijn te voelen. Ik had helaas geen pijnstillers genomen van te voren en dat heb ik geweten. Mijn vriend haalde Tramadol bij het ziekenhuis en gelukkig hielp dat redelijk snel. Rond 13:00 ben ik (waarschijnlijk) het vruchtje verloren en de pijn werd daarna gelukkig snel een stuk minder. Ik wou ook echt de rest van de pillen niet meer nemen, maar heb ik toch maar gedaan. In dat proces zit ik nu nog. En dat lijkt redelijk te gaan met behulp van de Tramadol. Hopelijk hoef ik dit nooit meer mee te maken, maar als het toch gebeurt zorg ik er wel voor dat ik Tramadol in huis heb.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel