Een initiatief van het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 14 resultaten gevonden.

CYTOTEC TABLET 200MCG

21 april 2017

Bij 9 weken zwangerschap kwamen we er via een echo achter dat het vruchtje met 8 weken was gestopt met groeien. Ik ben begonnen met 4 tabletten cytotec om hopelijk niet gecuretteerd te hoeven worden. De eerste dagen gebeurde er weinig; beetje krampen en weinig bloedverlies. Op dag 3 na inname werden het sterkere menstruatiekrampen en verloor ik het vruchtzakje. De dag erna nog steeds krampen en verloor ik nog wat weefsel. Toen zijn de krampen gestopt en werd het bloedverlies heel weinig. Week na inname controle echo, baarmoeder was nog niet schoon. 2e dosis cytotec ingenomen om het laatste weefsel/stolsels eruit te krijgen. Gisteren ingenomen, vandaag wat stolsels verloren. Volgende week weer controle echo om te zien of alles nu weg is. Al met al vond ik de pijn en het bloedverlies erg meevallen, vooral omdat ik door verhalen was voorbereid dat het heel heftig zou worden. Wel lees ik dat veel vrouwen 2 dagen achter elkaar een dosis van 4 tabletten moeten inbrengen terwijl bij mij de eerste 4 tabletten eerst een week zijn afgewacht.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYTOTEC TABLET 200MCG

12 april 2017

Ik was 12,5 week zwanger en het hartje was gestopt met 9,5 week. In het ziekenhuis 4 tabletten ingebracht, v.a 13 uur thuis 2 stuks iedere 3 uur. Ik werd door een kennis gewaarschuwd dat het verschrikkelijk pijn zou doen maar ik dacht ' ach ik heb een hoge pijngrens, komt goed'. Maar het was echt een nachtmerrie, zoveel pijn! V.a 14 uur tot savonds 21 uur heb ik verschrikkelijke pijn in mijn buik gehad, arts vertelde later dat het weeen waren (om de zoveel minuten kwam het). Ik wilde geen nieuwe tabletten inbrengen maar ik moest de behandeling afmaken. Pijnstillers hielpen niet want ik had diarree en braken. Om 01.45 u zakte de pijn weg maar helaas vruchtje nog niet verloren. Volgende ochtend echo gehad, vruchtje zat net voor of in de baarmoederhals (oorzaak enorme pijn). Mbv eendenbek heeft ze het eruit gehaald. Dit viel reuze mee en was snel gedaan. Wat was dat een opluchting! Mijn ervaring is wel een uitzondering maar vond het toch belangrijk om te delen zodat je een weloverwogen keuze kan maken. Sterkte.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYTOTEC TABLET 200MCG

9 februari 2017

's Middags de tabletten gebruikt rond een uur of twee, anderhalf uur later nog nergens last van. Volgens verloskundige moest ik plassen gaan. Hierna begon het met een beetje buikpijn wat zich opvolgende door heftige steken in mijn buik. Heb 4 uur last gehad van de heftige krampen die ik had. Morgen zou ik nog een keer 4 tabletten moeten gebruiken, dit zal ik persoonlijk nooit weer doen en niemand aanraden. Maar het is per persoon ook verschillend hoe deze hier op reageert. Sterkte voor de mensen die hier wel voor kiezen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYTOTEC TABLET 200MCG

9 mei 2016

Ik heb 4 tabletten ingebracht om de stoelsels die na mijn miskraam erachter waren gebleven, eruit te halen. Na een uurtje had ik weeën en voelde ik me een beetje duizelig. Maar Ik had bijna geen bloedverlies. De volgende dag heb Ik weer 4 tabletjes ingebracht maar toen had Ik geen weeën. Ik had wel beetje oude bloedverlies. De volgende dag (dag 3) had Ik wat slijmachtige bloedverlies met oude bloed. En de 4de dag ochtend heb Ik een stuk weefsel ten grote van een walnoot verloren. Daarna is de bloedverlies ook veel minder geworden. Het is raar want Ik heb dit medecijn gekrgen om de stoelsels eruit te halen. Want op de echo zag de gynocoloog geen weefsels maar alleen stoelsels. In iedere geval hoop Ik dat er alles uit is nu.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYTOTEC TABLET 200MCG

8 april 2016

In het ziekenhuis hebben ze mijn miskraam opgewekt met Cytotec. Ik was toen 12,5 week zwanger van een tweeling waarvan de hartjes bij 10 weken gestopt waren. Dit was een zeer nare ervaring. Ik heb veel pijn gehad. Zo'n drie uur na het inbrengen van de pillen begon het met lichte weeën. Ik ben toen in 2 uur tijd beide vruchtjes en 2 liter bloed verloren. Omdat het bloeden niet stopte is toen alsnog een spoed curettage uitgevoerd.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYTOTEC TABLET 200MCG

22 januari 2016

Ik heb gekozen voor cytotec omdat ik een missed abortion had. Eerste avond 2x cytotec ingebracht, kreeg al snel krampen en verloor een groot stolsel. De volgende ochtend de 2e lichting ingebracht, enorme krampen. Rugweeën, buikweeën en gelukkig kwam het vruchtje en namen de weeën af. Het vruchtje kwam intact naar buiten en dat is heel goed voor de verwerking geweest. Helaas begon ik nadat het vruchtje was gekomen, enorm te bloeden. Het was net een kraan die openstond. Ik ben naar spoedeisende hulp gebracht en daar hebben ze snel bekeken wat er was. Er bleken allemaal stolsels in de baarmoederhals te zitten waardoor de baarmoeder niet meer kon krimpen en maar doorbloedde. Ze hebben het meeste eruit gehaald en nu is er weer minder bloedverlies. Ik was 11 weken zwanger. Dus ik zou het absoluut niet aanreiken. Het is enorm gevaarlijk. Alleen wel enorm dankbaar dat ik het vruchtje zelf mocht baren.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYTOTEC TABLET 200MCG

25 september 2015

Ik heb dit middel gebruikt op advies van de gynaecoloog, om een miskraam op te wekken. Vier tabletten vaginaal ingebracht. Al binnen twee uur kreeg ik het enorm koud en werd ik duizelig. Daarna ook nog diarree, overgeven en eerst lichte, maar later extreme buikpijn. Paracetamol en ibuprofen hielpen niet. Ik heb nog nooit zoveel pijn gehad, veel erger nog dan een bevalling. Ik ben er uiteindelijk zelfs mee op de Eerste Hulp beland, waar ik morfine kreeg tegen de pijn. Pas toen werd het een beetje dragelijk. Een uur of 9-10 na inname, verloor ik wat bloed en weefsel. Dat bleek de miskraam te zijn. Toen namen de klachten ook wat af. Deze methode wordt soms afgeschilderd als betrekkelijk onschuldig, maar mijn advies luidt: Don't try this at home.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYTOTEC TABLET 200MCG

28 augustus 2015

Na een vastgestelde miskraam 4 tabletten cytotec 200 mcg vaginaal ingebracht op een vrijdagavond om 18:30. Rond 20:30 begonnen de krampen die heel hevig waren, zaterdagochtend om 8:00 wat verloren. Na aanhoudende buikpijn dinsdagavond opnieuw een groot stolsel verloren. 7 dagen na cytotec een echo dat ik bijna schoon ben, de rest moet er nog uitkomen, dit gaat om een bloedstolsel. Ik ben geen watje maar dit was wel een pijnlijke situatie: bijna 7 dagen buikpijn gehad! Maar geen spijt dat ik heb gekozen voor de cytotec

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYTOTEC TABLET 200MCG

25 juli 2015

Cytotec voorgeschreven gekregen bij een missed abortion 11 weken. S'avonds ingebracht en werd s'ochteds wakker van de pijn. Erg veel bloedverlies en voor mij het gevoel de vruchtzak. Na anderhalve werk bloedverlies op controle. Maar helaas mag ik de hel nog een keer doorstaan, niet alles was weg. Het was zeer pijnlijk, maar altijd nog beter dan een ziekenhuisopname. Ik heb een hoge pijngrens, maar ben er toch zeker wel 4 dagen goed ziek en duizelig van geweest.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYTOTEC TABLET 200MCG

28 september 2013

Na missed abortion voor deze pillen gekozen omdat ik curettage niet wilde. 'S ochtend 4 pillen ingebracht waardoor in begin van de middag een lichte bloeding met stolstels begon. Later in de midsag (na 8 uur) dosis herhaald ondanks al de begonnen bloedverlies. 'S avonds duidelijk heviger bloedverlies met behoorlijke krampen. Ik heb het kunnen verdragen zonder pijnstilling. 'S nachts het vruchtje verloren van ruim 6 weken (had al 9 weken moeten zijn) Nu de volgende dag is het bloedverlies aanzienlijk minder. Ik had eigenlijk nog een 3e dosis maar deze heb ik niet hoeven te gebruiken (het blijft immers rotzooi!). Pillen hebben bij mij snel gewerkt en hopelijk is hierdoor mijn baarmoeder weer schoon.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYTOTEC TABLET 200MCG

13 augustus 2013

4 tabletten tegelijk 's ochtends vaginaal ingebracht rond 10 uur om het verdere verloop van een miskraam te bespoedigen. Ben toen gaan liggen omdat ik bezorgd was of de tabletten er niet weer uitkwamen wat toch nog het geval was. Opnieuw ingebracht en m'n gewone dagprogramma gaan afhandelen. Geen bijwerkingen, lichte buikpijn maar dat had ik al door de miskraam die bezig was. Ik verloor nog wel stolsels maar verder gebeurde er in eerste instantie niets. Rond half vier het "vruchtje" verloren, daarna werd de bloeding duidelijk minder, alleen 's avonds nog een kleine opleving, toen was de miskraam wel voorbij. Ik was blij met de tabletten zodat ik geen curettage hoefde.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYTOTEC TABLET 200MCG

2 mei 2013

Gebruikt voor opwekken miskraam. Na 2 keer inbrengen alleen wat bloedstolsels kwijt geraakt. Viel mij erg tegen. Krampen vielen mee. Beetje diaree verder geen bijwerkingen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYTOTEC TABLET 200MCG

14 januari 2013

ernstige duizeligheid en misselijkheid met gevolg: flauwvallen. ik ben zeker 15 seconden totaal weg geweest, totaal niet aanspreekbaar. verwijde pupillen, geen reactie op tikken in gezicht. daarna ernstige buikkrampen en diaree. lage bloeddruk is daarna gemeten door arts. hartslag normaal. arts vermoedde dat deze klachten werden veroorzaakt door gebruik van cytotec.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel