Een initiatief van het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 25 resultaten gevonden.

CYTOTEC TABLET 200MCG

3 November 2018

Maandag bloedingen gekregen en dus slecht nieuws bij de 2e echo. Ik had graag voor de optie curretage willen kiezen, maar daar moest ik een week op wachten. Toch besloten cytotec te gebruiken. Woensdagmiddag 4 stuks vaginaal in gebracht, wat ik persoonlijk een nare ervaring vond. Vervolgens weeën, bloedingen en veel stolsels verloren. Was met pijnstilling wel te overzien. 'S avonds minder pijn en bloeding, dus verwachtte dat de cytotec zijn werk had gedaan. Vrijdagochtend, net voor de afspraak met de gynaecoloog, vreselijke pijn gekregen. Eenmaal in t ziekenhuis bleek dat vruchtzakje er niet uit was. Vervolgens heeft de gynaecoloog met eendenbek en tang het vruchtzakje eruit gehaald. Wat overigens niet pijnlijk was. Nou, zei ze, nu is het klaar. Vanmorgen vroeg wakker geworden van werderom pijn. Pijnstillers genomen en zoveel bloed verloren. Stroomde langs mijn benen en op de grond toen ik naar de wc probeerde te komen. Gebeld naar ziekenhuis. Moest direct komen. Nog niet schoon. Weer naar huis gestuurd met cytotec... Paar uren geleden in gebracht. Nu komt het weer n beetje op gang. En maar weer afwachten... Kortom, ik had bij mijn eerste keuze curettage moeten blijven

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYTOTEC TABLET 200MCG

8 October 2018

3 weken geleden heb ik een abortus moeten ondergaan na 8 weken zwangerschap.. dit viel mij en mijn vriend erg zwaar. Na een paar dagen was ik alweer fit en verloor ik nog amper bloed. Na 3 weken stond ik 's ochtends op en ineens liep t bloed overal. Ik kreeg er hevige buikpijn bij dus mijn vriend is direct met me naar spoed gereden. Ik moest bijna elke 20 minuten een vol maandverband verwisselen. Na lang wachten en onderzoek bleek dat er nog een deel weefsel was achtergebleven in mijn baarmoeder. Nu moet ik 2 dagen 4 cytotec pillen inbrengen. Ik vind het een erg nare en pijnlijke ervaring. Ik blijf erg veel bloedverlies hebben ( 2 maandverbanden op een uur) en heb ontzettend buikkrampen. Ik wil dit nooit meer ervaren.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYTOTEC TABLET 200MCG

4 September 2018

Tijdens de 8 weken echo te horen gekregen dat er geen hartslag meer te vinden was bij het vruchtje. Gestopt met 7 weken 3 dagen. Ik kon kiezen om de miskraam af te wachten, cytotec te nemen of curretage. Keuze ging uit naar cytotec. Had nog geen bloedingen. Ik kreeg 8 tabletten cytotec 200 Mg mee naar huis. Zaterdagmiddag om 16.30 uur de eerste 4 x cytotec 200 Mg vaginaal ingebracht en twee paracetamol 500 Mg oraal voor eventuele pijn, om 20.00 uur begonnen de eerste lichte krampen, een half uur later lichte bloeding. Om 23.00 uur lichte rugweeen en krampen in baarmoeder.geslapen.03.00 uur wakker geworden met een half maandverband vol met licht bloedverlies. Naar het toilet geweest en daar wel slijm verloren en iets van bloedstolsel. Met afvegen weefsel te herkennen. Omdat de dag erna geen buikpijn,krampen of heftig bloedverlies was,de tweede dosis van 4 stuks ingebracht om 14.30 uur.De tweede dosis deed helemaal niks.Geen bloedverlies of krampen meer gehad. Alleen slijmverlies met wat licht bloed. Dinsdag echo en helemaal schoon. Door de verhalen van anderen over heftig bloedverlies en pijn, twijfelde ik aan de werking.We hebben meteen groen licht gekregen van de gynaecoloog om het opnieuw te proberen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYTOTEC TABLET 200MCG

3 September 2018

Nooit maar dan ook nooit meer. Nadat de miskraam niet vanzelf op gang kwam besloten om het met pillen te doen. Zondag morgen 2 pcm genomen en 4 pilletjes Cytotec ingebracht. 3 uur later lag ik huilend op de grond. Niet wetende waar ik het zoeken moest. Warmw kruik hielp niet en kon geen enkele houding aannemen. Het leek wel een weeen storm. Na 1 uur 2pcm en 1 ibuprofen genomen maar ook dat deed niet veel. Het was verschikkelijk. Manlief het ziekenhuis gebeld en kon Naproxen komen halen. Meteen ingenomen .Daarna ging het beter.. wel nog krampen gehad maar die waren te verdragen. Ik wil dit nooit meer meemaken.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYTOTEC TABLET 200MCG

21 August 2018

Bij 9 weken zwangerschap erachter gekomen dat het vruchtzakje leeg was en met ongeveer 6 weken gestopt was met groeien. Na twee weken gewacht te hebben, besloten om toch Cytotec te gaan nemen. Heb eerst goed ontbeten en geluncht (om misselijkheid tegen te gaan) en daarna rond 12.30u 4 tabletten ingebracht. Op advies van de gynaecoloog gelijktijdig 2x 500 mg paracetamol en 2x 275 mg aleve feminax ingenomen. Kreeg na ongeveer 3 uur lichte (relatief pijnloze) krampen. Na 4u heb ik om die reden besloten om niet direct opnieuw 2x 500 mg paracetamol in te nemen (je mag 3000 mg per dag). Om 18.30u begon ik licht te bloeden en rond 20.30 kwam het vruchtzakje er pijnloos en in zijn geheel eruit. Hierna is de bloeding nog licht doorgegaan. Al met al, ben ik dus heel tevreden met de werking van cytotec. Door de verhalen van anderen had ik mij voorbereid op een ramp, maar met de maximale dosering pijnstilling is mijn ervaring bijna pijnloos geweest. Wat mogelijk ook nog geholpen heeft, is dat ik al 2 dagen voorafgaande aan het inbrengen van de Cytotec pijnstilling aan het slikken was vanwege rugklachten (waardoor de spiegel van de pijnstilling al hoog was en daardoor mogelijk optimaal).

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYTOTEC TABLET 200MCG

12 July 2018

Ik heb 8 pillen mee gekregen om dan 's ochtends en 's avonds 2 in te brengen (was ong. 12 week zwanger en vruchtje was 7,5 week) Uiteindelijk heb ik ze om 10 uur 's avonds genomen en toen kreeg ik kramp om half 3 's nachts. Daarna heb nog een paar uur geslapen en toen vanaf half 8 tot 14:00 echt verschrikkelijke pijn gehad. Ik heb echt nog nooit zoveel pijn gehad. Moest er 2x van overgeven en had het gevoel dat ik flauw viel. Ik kreeg aan een stuk door (een soort) weeën, waarbij ik de ene minuut kon ademhalen en de andere minuut extreme pijn had die ik weg probeerde te puffen. Ik kon geen enkele houding vinden om minder pijn te voelen. Ik had helaas geen pijnstillers genomen van te voren en dat heb ik geweten. Mijn vriend haalde Tramadol bij het ziekenhuis en gelukkig hielp dat redelijk snel. Rond 13:00 ben ik (waarschijnlijk) het vruchtje verloren en de pijn werd daarna gelukkig snel een stuk minder. Ik wou ook echt de rest van de pillen niet meer nemen, maar heb ik toch maar gedaan. In dat proces zit ik nu nog. En dat lijkt redelijk te gaan met behulp van de Tramadol. Hopelijk hoef ik dit nooit meer mee te maken, maar als het toch gebeurt zorg ik er wel voor dat ik Tramadol in huis heb.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYTOTEC TABLET 200MCG

30 June 2018

Ik heb misoprostol 4 tabletten ingebracht. Na een uur kreeg ik het benauwd en gezwollen gezicht, roodheid in mijn hals. Gebeld met het ziekenhuis en er werd een ambulance gestuurd omdat ik een allergische reactie had. Ik moest blijven ter observatie. Vloeien kwam 5 uur later kwam de bloeding, flinke krampen. Been rug en buik weeen. Bleek later dat mijn buik vol met stolsels zat. Toen gyn deze verwijderd had ging het beter. Een allergische reactie hadden ze op dit medicijn niet vaak meegemaakt. Gelukkig is er goed gehandeld.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYTOTEC TABLET 200MCG

1 June 2018

Om 16.30 de 4 pillen ingenomen en 5 uur later enorme bloeding en was het vrichtzakje los gekomen. Hierna was de ergste pijn ook meteen weg. Heb wel zwaardere pijnstilling ingenomen dan paracetamol. Had een tramadol en die had ik echt nodig, had een soort van weeenstorm in mijn benen en rug, dit duurde ongeveer 1,5 uur. Al met al, was het te doen. Curetage ooit ook gehad en zeker minder pijnlijk, maar toch iets meer risico op een vroeggeboorte en/of infecties.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYTOTEC TABLET 200MCG

31 May 2018

Ik moest met 9+2 miskraam opwekken. Twee dagen achter elkaar Cytotec (4pillen) ingevoerd. Eerste dag waren de krampen redelijk heftig, bereid je daarop voor, je kunt het beste 1u van tevoren het maximale aan pijnstillers nemen, dan is het prima te doen. De tweede dag waren de krampen al veel minder. Voor mijn gevoel was er niets gebeurd. Ik mocht pas 5 dagen later terug naar het ziekenhuis voor een curettage, in de tussentijd beetje bloedverlies gehad en af en toe krampen. Letterlijk op het moment dat ik thuis wilde vertrekken kwam het vruchtje, zonder pijn. Ben ontzettend blij dat het nog op een natuurlijke manier is gelukt. Gun je lichaam dus de tijd, ook al is het vreselijk om te wachten... Ik heb ook veel vrouwenmantelthee en framboosbladthee gedronken, een voetbad met mosterdzaad en een warme kruik schijnen ook te helpen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYTOTEC TABLET 200MCG

14 May 2018

10+5w zwanger, bleek met 8+5w te zijn overleden. Eerste zwangerschap exact hetzelfde toen gekozen voor currettage maar nu gelukkig voor cytotec. Is heel goed 'bevallen', want dat is het wel een soort mini lichte veballing (maar dat is een natuurlijke mk ook). Maar goed te doen met paracetamol. Om 7u 4 pillen vaginaal ingebracht. Uur later begon licht bloeden en krampen, werd zwaarder, om 14u vruchtwater en vrucht verloren, 15u placenta, naweeën en bloeden maar kon zeker 4 uur met maandverband doen. Om 19u alles rustig. Volgende dag voor zekerheid nog 4 pillen, halve dag krampen en bloeden als menstruatie. Dag erna al bijna geen bloedverlies meer en echo gehad waarop baarmoeder schoon bleek.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYTOTEC TABLET 200MCG

24 April 2018

Bij de gynaecoloog 8x tabletten cytotec meegekregen. Eerste dag van inname moest ik 4 tabletten vaginaal gebruiken. Na enkele uren kwam de werking op gang, welke begon met lichte menstruatiekrampen. Na 4 uur kwam ook de bloeding op gang. Hierna gingen de menstruatiepijnen over in soort van weeën. De werking is immers bij iedereen anders. Ik zou adviseeen om meteen pijnstilling in te nemen. Dan is de pijn zeker te doorstaan. Op de tweede dag wederom 4 tabletten vaginaal ingevoerd. Gelukkig viel de pijn mee. Al begon het bloedverlies wel heviger te worden, met hierbij de nodige stolsels. Na de behandeling nog 5 dagen last gehad van enorm veel bloedverlies. Al met al viel het me reuze mee. Tip: zorg dat je maandverband, voldoende pijnstillers en een kruik in huis hebt en het Je kunt het gemakkelijk doorstaan. Ieder lichaam reageert anders op de tabletten en bij iedereen zal de uitwerking ook verschillen. Probeer niet teveel op internet te lezen, want je maakt jezelf helemaal gek. Probeer op je eigen lichaam te vertrouwen. Dit kan meer aan dan je immers denkt.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYTOTEC TABLET 200MCG

3 April 2018

Op de 12-weken echo werd vastgesteld dat het hartje van ons vruchtje niet meer klopte sinds week 9. Meteen werden 4 tabletten vaginaal ingebracht. Drie uur later moest ik nog eens 2 tabletten oraal innemen. Ik kreeg hevige bloedingen, maar had verder niet veel last van de tabletten. Drie dagen later bleek op een nieuwe echo dat de vruchtzak er nog volledig zat. Opnieuw werden 4 tabletten vaginaal ingebracht en daar heb ik heftig op gereageerd: braken, koorts, diarree en ernstige krampen. Hoewel ik niet echt het gevoel had dat ik meer stolsels verloren had dan bij poging 1, had de vruchtzak mijn lichaam toch verlaten. Dit bleek op een nieuwe echo de volgende dag. Helaas waren er nog steeds enkele kleine weefsels waar te nemen op de echo. Via een anticonceptiepil was de bedoeling dat dit bij mijn volgende maandstonden gewoon mee zou afkomen. Helaas bleek een maand later alsnog een curretage nodig. Achteraf gezien bleek dit veel minder pijnlijk en ingrijpend dan de tabletten cytotec.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYTOTEC TABLET 200MCG

26 February 2018

Ongeveer 30 uur van te voren heb ik Mifepriston ingenomen. Dat helpt de baarmoedermond te openen. Daarna 4 pillen cytotec gekregen. Na 3 uur kwamen hier nog eens 2 pillen bij geplaatst. Ik heb krampen gekregen die sterker zijn als menstruatiepijn en tuurlijk ook veel bloed. (3 dubbele of 4 dubbele van een menstruatie hoeveelheid). Maar geen pijnbestrijding nodig gehad. Na dit setje pillen ben ik mijn vruchtjes verloren en was ik het belangrijkste kwijt. Na een echo (dezelfde dag) bleek ik nog niet schoon van stolsels en heb ik wederom 2 pillen gekregen om dit later na te gaan met een echo of t voldoende was. Aan t eind van de dag is t opnieuw beoordeeld en bleek er nog wat restjes te zitten. Ik heb er toen voor gekozen thuis nog eens 2 pillen te nemen. Om de laatste restjes eruit te drijven. Hier koos ik voor omdat mij de pijn alles is meegevallen. Ik hoop niet dat ik dit nog eens hoef te gebruiken. Maar ik zou hier als t nodig blijkt nogmaals voor kiezen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYTOTEC TABLET 200MCG

21 February 2018

Na de echo van 8 weken kwamen we erachter dat het vruchtje gestopt was met groeien, waarschijnlijk in week 5 à 6. Ik heb, na overleg met de gynaecoloog, de optie gekozen om medicatie te nemen om de zwangerschap af te breken. Ik heb een vrijdagavond om 17.30u 4 pillen vaginaal ingebracht. Na 3.5u begon ik met licht bloedverlies. Daarna kreeg ik krampen, deze werden steeds heftiger. Om 23.00u ben ik door de woonkamer gaan lopen, omdat zitten te oncomfortabel werd. Ik kreeg een soort aandrang en ben naar het toilet gegaan. Daar ben ik het vruchtje verloren. Vrijwel direct daarna werden de krampen minder en ging het over naar 'normale' menstruatie krampen. Op advies van de arts heb ik de volgende dag nog 4 tabletten ingebracht. Deze hadden nagenoeg geen effect, ik ben alleen wat oud bloed en stolsels verloren. Ik heb daarna nog 6 dagen licht bloedverlies gehad. Bij de controle echo bleek mijn baarmoeder schoon te zijn! Kortom, het is mij heel erg meegevallen. En ik ben er blij dat er op deze manier geen curettage nodig was.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYTOTEC TABLET 200MCG

18 February 2018

Na 10,5 week zwangerschap bleek het hartje van het kindje gestopt te zijn na 8,5 week. Ik heb een week afgewacht tot het vanzelf kwam, maar na 11,5 week zwanger te zijn Cytotec gekregen om de miskraam in gang te zetten. Ik had al wel wat bloedverlies die week (bruinig). Voor mij werkte de tabletten heel prettig. Al een half uur na inbrengen kreeg ik menstruatie-achtige krampen die ongeveer 3 uur duurde. Daarna een bloedstolsel gekregen en de krampen namen af. Vervolgens na een uur kwam het vruchtje ook eruit. Het bloedverlies viel me mee en de krampen ook (pittige menstruatie maar voor mij absoluut niet echte weeen; en ik heb al een bevalling meegemaakt). Daarna geen last meer van mijn baarmoeder gehad. Wel nog wat bloedverlies, maar vergelijkbaar met tweede helft menstruatie. Erg tevreden over dit medicijn dus!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYTOTEC TABLET 200MCG

4 February 2018

Ik heb hiet vele horrorverhalen gelezen en mijzelf dus op het ergste voorbereid. Ik ben op donderdag begonnen met opbouwen van een spiegel van paracetamol 1000mg 3x per dag. Vervolgens adviseerde de gynaecoloog mij om vrijdagavond de pillen in te brengen, want het duurt we even voordat het op gang zou komen. Na een gesprek met 2 vriendinnen die hetzelfde hebben meegemaakt en het lezen van de recensies hier toch besloten zaterdagochtend om 9 uur de pillen in te brengen. (Onze kindjes zouden toevallig die dag weg zijn) om 14:00 uur begon ik te vloeien. Ik heb ongeveer 4 uur met een stekende (maar prima dragelijke) pijn gelopen rond mijn onderrug/onderbuik en bekken gebied. Voor de rest geen last gehad. Volgende ochtend de andere ingebracht en toen eigenlijk helemaal geen pijn ervaren. Wel erg moe. Het echt verlies van "nieuw" bloed en klontjes heeft ongeveer 2 dagen aangehouden, daarna 4 dagen "oud" bloed. Maar minimaal. Het meeste laat gehad van moeheid erna. Advies: goede pijnbestrijdingsspiege opbouwen, zorgen dat je genoeg kraamverband bij de hand hebt. Zelf ga ik altijd uit van een "worst case scenario" en valt het mij daardoor altijd erg mee. Heel veel sterkte in deze periode.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYTOTEC TABLET 200MCG

22 January 2018

Ik heb de medicatie ingenomen bij 10 weken zwangerschap. Ons kindje was gestopt met groeien rond 5 a 6 weken. 48 uur vantevoren 200 mg mifegyne ingenomen en daarna de cytotec. Na inname van de tabletten begon het bloedverlies binnen twee uur. Het was erg heftig en ik verloor grote stolsels (soms ter grootte van een ei). Na een uur of vier werd het bloedverlies vergelijkbaar met normale menstruatie. Inmiddels 8 dagen verder is het bloedverlies bijna nihil. Ik heb geen pijn/krampen gehad gedurende of na de behandeling. Nog even afwachten bij de nacontrole of alles weg is, maar mijn algehele ervaring is zeer positief. Zeker niet wat ik had verwacht na het lezen van sommige ervaringen op het internet. Mocht je de cytotec innemen is mijn advies om dit thuis te doen (liever ook in bijzijn van partner of ander persoon). Ik heb op aandringen van mijn vriend thuisgewerkt die dag, maar achteraf erg blij met deze keuze. Op een gegeven moment voelde ik me erg slap door het bloedverlies. Het was fijn geweest als ik niet alleen thuis was geweest. Het is ook best schrikken met die stolsels. Ik had geluk dat het bloedverlies toen wat afnam en het weer beter ging.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYTOTEC TABLET 200MCG

19 January 2018

Dag 1 15.30 4 tabletten 200 nr vaginaal ingebracht. Na 5 uur pas licht krampen, waarvan enkele hevige kramp. 22.00 ergste kramp, geen bloed alleen stolsel. Na 23.00 nergens meer last van. Hele nacht doorgeslapen. Dag 2 arts gebeld met de vraag hoe spoedig ik de volgende dosis mocht nemen. 24 uur later zei ze. 13.00 ingenomen. Hele lichte kramp korte periode en geen bloedverlies. Voor iedereen die geen tijd heeft, kies dan niet voor deze optie. Ik heb volgende week tentamens. Hopelijk snel vurretage plannen..

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYTOTEC TABLET 200MCG

11 January 2018

Ik heb een traumatische ervaring met deze pillen. 2 Keer over 4 pillen ingebracht. Het effect was gelijk merkbaar. Na 3 uur was de pijn onbeschrijfelijk. Ik kreeg verschijnselen zoals flauw vallen, braken, hoofdpijn en vreselijke krampen. Nu na een maand is nog steeds niet alles uit de baarmoeder. Dus ik raad iedereen aan om hier niet aan te beginnen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYTOTEC TABLET 200MCG

20 December 2017

Niet al te fijne ervaring met cytotec. Dosis eerste keer 2x 4 tabletten, 4 tabletten eerste dag en volgende dag nogmaals vier. Na het innemen duurde het ongeveer 3-4 uur voordat krampen op gang kwamen. Geen pretje, behoorlijke pijn, ik lag dubbel van pijn in onderbuik, dag twee was beter te doen. Helaas heeft het niet voldoende geholpen, aangezien baarmoeder niet schoon is, nu 2,5 week later opnieuw zelfde dosering. Ellendig spul en met een beetje pech werkt het niet voldoende. Denk dus goed na voordat je besluit dit te nemen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYTOTEC TABLET 200MCG

25 November 2017

Bij mijn eerste echo van 9 weken bleek het hartje gestopt te zijn na 8,5 wekem. Flinke domper en erg verdrietig. Toen ik hoorde over de behandeling met tabletten koos ik hier direct voor. Het moest eruit, ik wilde het kunnen afsluiten. Savonds om 20.00 uur 4 tabletten vaginaal ingebracht en lekker rustig in bed gaan liggen. Ik ben in slaal gevallen en werd om 00.30 uur wakker met wat krampen. Ik ging naar het toilet en verloor toen het vruchtje. De krampen werden erger en heb ibuprofen geslikt in de hoop te kunnen slapen. Dit lukte gelukkig. Om 03.30 uur werd ik wakker, geen krampen maar wel met een overvol maandverband. Ik was net op tijd op de badkamer toen de hel los brak. Alles zat onder het bloed. Ik heb uiteindelijk 3 kwartier op de wc gezeten om alle (soms hele grote) proppen en bloed eruit te laten lopen. Ik voelde me behoorlijk ellendig en het duurde erg lang. Al met al weinig pijn of bijwerkingen gehad, maar heftig was het zeker wel. In de ochtend rond 08.00 uur nogmaals wat bloedverlies met propjes maar dit was snel over. Ik ben nu wel opgelucht dat (hoop ik) alles eruit is. Heb gebeld met de dokter vannacht en adviseerde evengoed alsnog een 2e dosis te nemen, omdat dit geen schade is en zodat ook zeker alles eruit is.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYTOTEC TABLET 200MCG

24 October 2017

Ik moest twee dagen na elkaar 4 tabletten vaginaal inbrengen. Ingebracht om half 10. Om half 12 eerste krampen. Rond één uur eerste dag heftige rug- en buikweeën. Weinig stolsels. de tweede dag nauwelijks krampen. Rond kwart voor 6 barstte de hel los. Van half 6 tot ongeveer 8 uur constant verlies van grote en kleine stolsels gepaard met heel veel bloed. Kon geen maandverband in. Ze kunnen overigens beter kraamverband gaan adviseren, want ik betwijfel of gewoon maandverband ooit voldoende zou zijn. Verloskundige is langsgekomen voor controle en twijfelde. Enorm duizelig en zwak. Uiteindelijk hoefde ik niet naar het ziekenhuis. Maar: als ik dit van tevoren had geweten had ik hier niet voor gekozen. Het 'flinke' bloedverlies was in mijn geval een emmer vol, gedurende een langere periode en zorgde niet alleen voor lichamelijk ongemak maar ook mentaal. Het was pijnlijk, ongemakkelijk en verontrustend. Voor mij was dit een hele negatieve ervaring.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYTOTEC TABLET 200MCG

18 August 2017

Na een miskraam bij 9 weken, werden deze medicijnen voorgeschreven. Na het innemen van de eerste set, duurde het niet lang totdat ik krampen kreeg. Na ongeveer 4 uur ging ik vloeien, dit vond ik erg heftig qua hoeveelheid. Na ongeveer 10 uur na het innemen van de medicatie mindere het in pijn en hevigheid. Na een controle bleek dat nog niet alles weg was, dus moest ik nog een 2e setje innemen. Dit verliep ongeveer het zelfde als bij de eerste keer, alleen minder heftig in duur. Ik zou iedereen aanraden om zoiezo de eerste keer al 2 setjes in te nemen, puur voor de zekerheid en omdat je er dan zo snel mogelijk vanaf bent.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYTOTEC TABLET 200MCG

13 August 2017

Sochtends rond 10.00 4 tabletten ingebracht. Half uur daarna begonnen de krampen. Rond 13.30 nog een keer 4 tabletten ingebracht. Terwijl ik al hevige krampen had maar ik moest de kuur afmaken. Erge diarree, misselijkheid koude rillingen en koorts gekregen door dit middel. Rond 17.00 het vruchtje verloren alleen het middel werkte nog dus ik had daarna nog steeds kramp en koorts. Ik moet zeggen dat ik best wat pijn kan hebben maar ik vond dit best wel heftig.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

CYTOTEC TABLET 200MCG

26 June 2017

Ik was best geschrokken van alle reacties hier. Ik heb Cytotec vandaag gebruikt. Bij ruim 10 weken zwangerschap bleek dat het vruchtje met 9 weken was gestopt met groeien. Omdat ik niet langer wilde wachten de miskraam opgewekt met Cytotec. Om 06.30 uur 4 tabletten vaginaal ingebracht en na ongeveer 3 uur het eerste bloedverlies. Ook kreeg ik langzamerhand wat buikkramp. De buikkrampen kwamen in golven en namen langzaam toe (maar was goed te doen). Na rond 13.45 uur vruchtwater te zijn verloren kwam daarna de vrucht en placenta ineens. Omdat deze nog een beetje vast zat ik de baarmoedermond naar het ziekenhuis geweest. Daar bleek ik de vrucht volledig te zijn verloren en dat de baarmoeder verder helemaal leeg was (miskraam is dus volledig). De buikkrampen namen snel af het voelt nu als een normale menstruatie. Het is me erg meegevallen!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel