Een initiatief van het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 27 resultaten gevonden.

DEPAKINE CHRONO TABLET MGA 500MG

10 September 2018

Na ongeveer 30 jaar gebruik depakine..ernstige botafbraak,inmiddels drie wervels gebroken en dus ingezakt in de rug

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

DEPAKINE CHRONO TABLET MGA 500MG

9 September 2018

Ik zie hier een alleen maar negatieve ervaringen van dit middel en bij circa 2 op de 3 van die ervaringen komt de vraag bij me op of dit nu echt met het gebruik van (specifiek) dit middel te maken heeft. Gedragsverandering bij gebruik van een middel als dit is normaal, dat is waarvoor ik het gebruik. Ik krijg het voorgeschreven als stemmingstabilisator (dus niet voor epileptische klachten), dit middel werkt voor mij goed, al is het wel even zoeken naar de optimale dosis. Ik zit op 2x 500mg per dag, volwassen man, ongeveer 100kg. Bij iedereen werkt het metabolisme hiervan in een ander tempo, ik heb 3 of 4 keer bloed moeten prikken voor we de optimale dosis voor mij wisten.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

DEPAKINE CHRONO TABLET MGA 500MG

13 January 2018

Ik neem dit middel tegen epilepsie. Ik neem het ongeveer 18 jaar. Ben begonnen aan een vrij lage dosis, maar zit nu aan 1000 mg per dag. Van gewichtstoename is er bij mij volstrekt geen sprake - ik weeg nog steeds hetzelfde als toen ik 15 was - enkel heb ik soms wat last van trillende handen. Verder zeer tevreden.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

DEPAKINE CHRONO TABLET MGA 500MG

15 November 2017

suf, vermoeidheid. moeite met lopen last van spierspanning in mijn bovenbenen ik gebruik twee tabletten per dag tegen epilepsie

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

DEPAKINE CHRONO TABLET MGA 500MG

25 September 2017

Ik ben begonnen met 250 mg Na een maand 500 mg Nu moet ik weer ophogen Ik was de eerste dagen erg licht in mn hoofd. Ik ben migraine patiƫnt en krijg dit medicijn daarvoor. De 1e 3 weken aan een stuk Door erge hoofdpijn Daarna werd t wat beter Na ophoging weer ruim twee weken hoofdpijn Ik moet min. Naar 1000 zucht ik hoop dat t me gaat helpen

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

DEPAKINE CHRONO TABLET MGA 500MG

1 August 2017

Al 20 jaar Depakine in combinatie met Lamotrigine en Fluoxetine tegen bipolaire stoornis. Redelijk stabiel, maar erg veel last van dufheid overdag en slaperigheid, tremor, hakkelend spreken. De bijwerkingen worden me nu te veel en vooral te onhandig. Zijn er meer mensen die dit hebben en, zo ja, wat doe je er dan aan?

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

DEPAKINE CHRONO TABLET MGA 500MG

DEPAKINE CHRONO TABLET MGA 500MG

30 June 2017

Werkt vriendelijker en fijner dan lithium, alleen grote pillen. In overleg met m'n arts omlaag op geleide van de spiegel vond ik ook fijn. Bij suf worden wisselen naar korter werkende nog niet geprobeerd maar wil wel proberen als dat komt

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

DEPAKINE CHRONO TABLET MGA 500MG

25 June 2017

Na 20 (!) jaar gebruik icm lamotrigine tegen epileptie gerelateerde absences plotseling 3 weken hevige hoofdpijn, hevige tremor, zwalkend lopen, onleesbaar schrijven, moeilijk en hakkelend praten, opvallende geheugenproblemen: 'vakantie Valencia? Wanneer dan? Oh, drie maanden geleden! Zwart gat). Na 2,5 jaar doelloos specialisten consulteren eindelijk een wakkere neuroloog gevonden: 'stop met Depakine'. Binnen twee weken weer normaal lopen, spreken, schrijven, herinneren, kop koffie optillen. Nu keppra, minder tot geen bijwerkingen tot dusver (3 maanden).

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

DEPAKINE CHRONO TABLET MGA 500MG

5 May 2017

Gebruik het middel ruim 5 jaar, i.v.m. manisch depressiviteit. Ik ben stabiel, en tril gelukkig niet, was wel in het begin...Helaas heeft het middel bij mij als bijwerking dat ik circa 70 kilo ben aangekomen in 5 jaar.... Ook omdat 1000 mg. per dag er voor zorgt dat je duf en lusteloos wordt en gesloopt terugkomt van je werk... Dus geen zin hebt in andere activiteiten, zoals extra werken, wandeltochten, fietstochetn etc.. Voorheen had ik 3 banen en racede dagelijks op mijn fiets van baan een naar baan twee. Daar heb ik de puf niet meer voor. Zit inmiddels wel wel weer onder begeleiding op fitness, en wil t.z.t. ook weer onder begeleiding dit middel afbouwen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

DEPAKINE CHRONO TABLET MGA 500MG

23 March 2017

Zeer suf en slaperig. Begon al 's ochtends rond 10.30 uur. Even stilzitten op de bank en ik viel in slaap. Alleen bewegen en eten en/of drinken, hield me wakker. 's Avonds vanaf 19.30 uur had ik ook weer de grootste problemen om wakker te blijven. Daarnaast had ik enorme eetlust. Heb wel wat meer gegeten, maar ben in een paar weken tijd ruim 15 kilo aangekomen. En dat lijkt me knap om er even aan te eten. Gelukkig mag ik stoppen met dit medicijn.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

DEPAKINE CHRONO TABLET MGA 500MG

8 March 2017

Trillen en vermoeide voeten in combinatie met nieuwe medicijn lamotrigine disper 25 mg. 2x3 per dag. Deze laatste is bij jullie niet bekend omdat ik deze heb opgezocht op jullie website. Dit heb ik gekregen bij de laatste medicijnen. Kunt u mij hieromtrent een verklaring over geven?

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

DEPAKINE CHRONO TABLET MGA 500MG

10 January 2017

Depakine 500mg Chrono met verlengde afgifte werd mij voorgeschreven het een maand te nemen na een overdosis naratriptane, een middel tegen migraine (heb geen epilepsie). Ik nam 500mg per dag. Dit was voor mij een openbaring. Voorheen had ik veel last van sufheid en hoofdpijn/migraine. De sufheid verdween en eveneens de hoofdpijn. Elke dag uit bed met een helder hoofd. Toen ik stopte met de Depakine kwam de sufheid weer, samen met de hoofdpijn. Heb nu zelf uitgezocht bij welke lage dosis Depakine voor mij nog werkt. Dit blijkt 500mg per 48 uur te zijn (Mijn gewicht is 75kg). Heb tot nu toe geen last van bijwerkingen. Deze maand nog laat ik een bloedonderzoek doen om de toestand van de lever na te kijken.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

DEPAKINE CHRONO TABLET MGA 500MG

10 November 2016

Na 3 jaar gebruik van depakine, die vorig jaar opgehoogd was naar 1500 mg per dag omdat er epileptische insulten waren ontstaan vanwege CVA, ben ik erachter gekomen dat het minimale lopen zeer verslechterd was. Er kwamen blokkades en duizelingen en ik ben meerdere malen op de grond gelegd daardoor. Nu ben ik aan het afbouwen tot 0 en gebruik alleen keppra tegen epilepsie en het gaat weer stukken beter. Jammer dat ik deze bijwerking niet eerder wist.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

DEPAKINE CHRONO TABLET MGA 500MG

31 October 2016

Ben 20kg bijgekomen en zeer depressief geworden. Ik wil niet de rest van mijn leven aan medicatie hangen. Ben ermee gestopt en ben enkel nog dieper in een put gevallen. Ik wil niet zo leven.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

DEPAKINE CHRONO TABLET MGA 500MG

30 October 2016

Deze medicatie doet zijn werk zeer goed maar heeft als bijwerkingen: aankomen van gewicht en eetlustopwekkend. Dus heeft ook een zware negatieve impact op uw leven.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

DEPAKINE CHRONO TABLET MGA 500MG

DEPAKINE CHRONO TABLET MGA 500MG

DEPAKINE CHRONO TABLET MGA 500MG

31 January 2016

Ik slik dagelijks 2 tabletten Depakine Chrono 500mg vanwege een bipolaire stoornis. Het werkt stemming-stabiliserend en ik heb geen bijwerkingen. Wel heb ik dit middel nodig icm antipsychotica (Abilify 30mg) anders word ik manisch. Als combinatie therapie werkt dit erg goed samen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

DEPAKINE CHRONO TABLET MGA 500MG

18 January 2016

De hele dag moe, snel bibberig (last van lage suikerspiegel) en was 6 kilo aangekomen; ik ben huiverig voor de bijwerkingen. 1500 mg per dag. Wat doet medicinale cannabis voor epilepsiepatienten en is het mogelijk dat via neurologen medicinale pure (niet synthetisch) cannabis in tabletvorm of druppelvorm wordt uitgeschreven voor epilepsie? Wat is de reden dat het nog niet verstrekt wordt?

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

DEPAKINE CHRONO TABLET MGA 500MG

18 January 2016

De hele dag moe, snel bibberig (lage suikerspiegel), na begin gebruik 6 kilo aangekomen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

DEPAKINE CHRONO TABLET MGA 500MG

14 January 2016

Het medicijn onderdrukt m'n epilepsie wel. Maar soms krijg ik ongekende drukkende hoofdpijn en heb ik last van winderigheid en ben zeker 15 kilo aan gekomen. Maar ik moet het maar hiermee doen, want er is geen ander medicijn dat overeenkomt met dit medicijn. of wel? ik neem 's morgens 2 en 1/2 pillen in 1250 mg in combinatie met lamotigine 50 mg. Verder heb ik ook last van slaapproblemen, slaap slecht en overdag zit in weg te sukkelen. Ik ben niet super tevreden maar ik moet er maar mee leven.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel