Een initiatief van het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 25 resultaten gevonden.

DOXYCYCLINE DISPERTABLET 100MG

17 augustus 2017

's Nachts van 24:00 uur tot 5:00 uur niet kunnen slapen. Dit door het feit,dat mijn hele lichaam constant het gevoel had van jeuk. Bv. op de arm begint te krabben, tot het jeuk gevoel over is en dan slaat de jeuk ineens over op een ander lichaamsdeel, gedurende de hele nacht. Je ogen zijn doorlopen van moeheid,maar je lichaam zit zo onder de jeuk irritatie gevoel, dat je gewoon niet in slaap kan komen. Best heftig en moet nog 1,5 week de pillen slikken. ;-(

DOXYCYCLINE DISPERTABLET 100MG

15 augustus 2017

Ondanks dat de bacterie gekweekt was en zou moeten werken doet t niks. Extreem moe en neerslachtig

DOXYCYCLINE DISPERTABLET 100MG

10 augustus 2017

Vriend is nu met 2e dag bezig. Nu 3 tabletten op. Dit ivm tekenbeet en een rode kring.... hij kan nu hele dag wel slapen. Ook wat hoofdpijn en minder eetlust

DOXYCYCLINE DISPERTABLET 100MG

31 juli 2017

2 Tabletten 100 mg. gekregen na tekenbeet. Ongeveer een uur na het innemen erg duizelig, maagkrampen, misselijkheid en zweten. Na overgeven was het beter....

DOXYCYCLINE DISPERTABLET 100MG

24 juli 2017

Ik ben nu 5dagen bezig met het medicijn en ben heel moe, hoofdpijn maar vooral spierpijn is dat normaal ?

DOXYCYCLINE DISPERTABLET 100MG

5 juli 2017

Kuur gekregen van 8 tabletten voor 7 dagen ivm longontsteking. Heb overal jeuk op mijn huid en heb ongelooflijke buikpijn de hele dag! Buik voelt als een luchtballon, regelmatig misselijk en duizelig

DOXYCYCLINE DISPERTABLET 100MG

26 juni 2017

Heel moe, loodzwaar gevoel in m'n lijf, misselijk. Moet nu nog 6 dagen ivm geïnfecteerde tekenbeet

DOXYCYCLINE DISPERTABLET 100MG

26 maart 2017

Zeer vermoeid, vooral de eerste uren na inname. Werkt wel goed voor longontsteking.

DOXYCYCLINE DISPERTABLET 100MG

22 mei 2012

26-04-2012 ging ik met klachten van diarree en huiduitslag naar de huisarts.Doxy Disp 100PCH gekregen.Na 2 tabletten:stekende hoofdpijn,bloeddoorlopen ogen,duizeligheid.Na de derde tablet:hoge bloeddruk 160-110,hartkloppingen,koorts.Tabletten gestopt,klachten weg,behalve rode ogen.

DOXYCYCLINE DISPERTABLET 100MG

7 mei 2012

Bij het gebruik kreeg ik na 5 dagen erg dikke handen en voeten. Zelfs na een paar dagen zo erg, dat ik niet kon lopen. Ik heb toen geen verband gelegd met de kuur van 7 dagen. Bovendien was deze bijna ten einde. Ben wel z.s.m. naar de huisarts gegaan, welke in overleg met een huidarts me Dermovate zalf 0,5 mg/g voorschreef. Deze werkte na een paar dagen prima, zij het, dat mijn handen helemaal gingen vervellen.

DOXYCYCLINE DISPERTABLET 100MG

20 maart 2012

Erge last van duizeligheid en misselijk gevoel

DOXYCYCLINE DISPERTABLET 100MG

26 januari 2012

zwarte plek op tong, en veel bloed bij ontlasting, frequent ontlasten en gevoelige darmen, tot een 1-2 week na stoppen gebruik.

DOXYCYCLINE DISPERTABLET 100MG

5 augustus 2011

Ik kreeg een kuur van 15 dagen 2x100mg/d nadat ik 5 dagen hoge koorts en nekpijn had, 14 dagen na een tekenbeet. Ik had tijdens de kuur op en af last van vermoeidheid (lijf voelt loodzwaar dan), moeilijk opstaan terwijl dat normaal nooit een probleem is voor mij. Verder viel het me mee.

DOXYCYCLINE DISPERTABLET 100MG

19 juli 2011

Na 4 dagen gestopt met de kuur last van enorme moeheid, duizeligheid, misselijkheid, hoofdpijn. Nu na 2 weken nog steeds last van moeheid en een enorme droge mond (lijkt wel of mijn speekselklieren niet meer werken).

DOXYCYCLINE DISPERTABLET 100MG

29 januari 2011

Op de helft van de kuur werden de klachten nog steeds niet minder. Huisarts gebeld, moest kuur wel afmaken. Ibuprofen erbij genomen, dat werkte wel. Kreeg vreselijke dorst, maar drinken hielp niet. Dronk iedere nacht 1 l water. Na de kuur droge mond. Zo droog dat het helemaal bij elkaar trok en niet kon praten. Steeds slokjes water genomen. Toen dat wegging kreeg ik wondjes aan mijn tong. eerst een geel streepje aan de ene kant, later aan de andere kant. Leek op aften. Ook bloed bij mijn vagina.

DOXYCYCLINE DISPERTABLET 100MG

14 december 2010

Is jammergenoeg slecht. Ong. 15 min. na de inname van de 1e twee tabletten( voor de eerste keer 2 tegelijk voorgeschreven) en na heel serieuze naleveng van de aanwijzingen zijn beide tabletten uitgebraakt.

DOXYCYCLINE DISPERTABLET 100MG

3 december 2010

in de bijsluiter van de apotheek staat het uiterlijk van de tablet omschreven: de tablet is herkenbaar aan de opdruk "AO" aan de ene zijde en een breukstreep aan de andere zijde. De opdruk ontbreekt echter bij mij. Op het doosje en de strip staat echter wel ook de naam van het medicijn en dat stemt overeen met was is voorgeschreven door de huisarts.

DOXYCYCLINE DISPERTABLET 100MG

27 april 2010

Het medicijn werkt niet zo goed. Na drie maanden gestopt met dit medicijn en na een week waren de klachten weer terug

DOXYCYCLINE DISPERTABLET 100MG

27 april 2010

branderige en lichtgevoeligheid ogen

DOXYCYCLINE DISPERTABLET 100MG

DOXYCYCLINE DISPERTABLET 100MG

18 januari 2010

Combinatie met alcohol, misselijkheid, onwel, hartritme stoornissen, duizelig, hyperventileren, rillen, zweten

DOXYCYCLINE DISPERTABLET 100MG

18 november 2009

Heel erg misselijk, overgeven, erg vieze smaak in de mond, diaree

DOXYCYCLINE DISPERTABLET 100MG

5 april 2009

Na de 2e dag van gebruik kreeg ik `slijmvliesbloedingen`. Neus, mond en keel en een spontane mentruatie. 1 dag na het stoppen stopte ook deze klachten.

DOXYCYCLINE DISPERTABLET 100MG

16 januari 2009

Voorschrift was 1e dag 2 tabletten tegelijk innemen, 2 t/m 7e dag 1 tablet per dag. Tijdens 2e dag kreeg ik branderig gevoel aan de huid van mijn balzak. De volgende dag (vandaag) was: 1. De huid erg rood en droog en voelt schilferig aan, als deze door de zon was verbrand. 2. Mijn penis bij het wakker worden erg warm. Ongeveer een uur later was deze weer afgekoeld. 3. Beurs gevoel in mijn eikel, die ook gedurende de 3e dag na innemen nog gevoelis is. Dit alles voelt erg vervelend. Aangezien dit niet in de belangrijkste bijwerkingen is beschreven is het wellicht goed om deze symptomen, wanneer ze meer voorkomen ook op te nemen in de lijst. Vriendelijk dank.

DOXYCYCLINE DISPERTABLET 100MG

5 januari 2009

Droge en plakkerige voorhuid. Sinds 2004 het medicijn voor de vijfde keer gebruikt en iedere keer dezelfde bijwerking. Deze is bij de huisarts onbekend. Maar voor mezelf is het een erg vervelende bijkomstigheid.

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel