Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 13 resultaten gevonden.

DOXYCYCLINE PCH TABLET 100MG

13 November 2019

Ivm een chronische longontsteking slik ik hiervan 1 tablet per dag, nu al sinds 6 weken en heb een recept van de longarts voor 6 maanden. Ik heb met opzet gekozen voor de niet dispergeerbare tablet: dat betekent dat ik hem gewoon kan slikken tijdens de maaltijd en dat ik niet gedwongen wordt om hem eerst in een glas op te lossen. Dat laatste vind ik belastend en onhandig, als je bijvoorbeeld op vakantie bent. Ik heb nergens last van. Misschien een hele vage misselijkheid. Ik merkte na ca. 2 weken een positief effect, maar dat heeft zich helaas niet doorgezet. Als bijkomend positief neven-effect ervaar ik dat de ontlasting wat vaster wordt. Dit is voor mij een bijkomend voordeel.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

DOXYCYCLINE PCH TABLET 100MG

11 July 2019

14 dagen doxycycline (2×100 mgr.per dag)na tekenbeet (grote rode vlek))vanmorgen laatste tab.ingenomen.Veel water gedronken en geen bijwerkingen gehad.Ik ging makkelijk naar het toilet, wat voor mij een pluspunt was! (geen diarree )

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

DOXYCYCLINE PCH TABLET 100MG

1 March 2018

Kuur gekregen bij keelontsteking met slijm in de longen. Volgens voorschrift de eerste dag 2 tabletten ingenomen. Ondanks gebruik van probiotica (zeer aan te bevelen) al vrij snel een droge mond. Kwam net van een aantal dagen flinke koorts af en nu dit. Zat ik niet echt op te wachten. Gelukkig verdween de keelpijn op de 2e dag en was er nog maar geringe slijmvorming. Bepaald dat mijn eigen immuunsysteem het nu wel kan overnemen, dus gestopt met de kuur en verder gegaan met hoge dosering vitamine C. Nu op de 4e dag nog steeds een wat droge mond en geen terugkeer van de oude klachten. Overigens zou ik nooit een antibioticakuur gebruiken bij een tekenbeet. Vind hiervoor de reden op internet.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

DOXYCYCLINE PCH TABLET 100MG

7 March 2017

Was 3 weken aan het hoesten (longen uit mijn lijf) 1e dag gebruik doxycycline 2-tabletten begonnen (1-ochtend 1-middag) na 24-uur heel anders mens. Bijna hoestvrij. Heerlijk. Daarna nog 6-dgn 1-tablet per dag. Ik heb geen verhoging gehad en merk ook geen vermindering in reactievermogen

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

DOXYCYCLINE PCH TABLET 100MG

30 December 2016

In verband met tekenbeet. 1 maand gebruikt. Bijwerkingen behoorlijke hoofdpijn, ook kreeg ik ontstoken bloeddoorlopen ogen maar geen pijn eraan, wel af en toe een zandkorrelgevoel in de ogen. Daarom even 2 weken gestopt. Ik heb een paar bijwerkingen, maar ik had een waslijst aan klachten. Bijvoorbeeld slapen 1 uurtje op een nacht of in 5 uur slaap 6 a 7 keer wakker worden, pijnlijke en stramme gewrichten etc. Ik kan een A4 volschrijven. Na inname van 200 mg per dag is in 1 maand veel verbeterd. Helaas hoofdpijn ca. 4 weken en soms misselijk en nadat ik stopte werden gewrichten weer strammer en pijnlijker. Ik ben gisteren weer begonnen. Na 1 maand sliep ik weer c.a 6 uur en had ik minder pijnlijke en stramme gewrichten. Dan is het kiezen tussen 2 kwade of bijwerkingen of een A4 aan klachten. Voorlopig kies ik even voor de bijwerkingen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

DOXYCYCLINE PCH TABLET 100MG

26 October 2016

The best ever, beetje misselijkheid maar dat te voorkomen met wat voedsel. Verder helemaal top, ben als herboren na de clap gevangen te hebben.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

DOXYCYCLINE PCH TABLET 100MG

2 October 2016

Vreselijke migraine, heftige diarree, pijnlijke gewrichten, weer pch, ook al slechte ervaringen met prednison van het merk pch.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

DOXYCYCLINE PCH TABLET 100MG

13 September 2016

Dacht in het begin dat het hielp maar met nog 2 tabletten, van de 8, te gaan vandaag het idee dat het weer erger is geworden. Begonnen met 2 tabletten ineens volgens aanwijzing dokter. Last van darmkrampen sinds ik het gebruik, wordt er 's nachts wakker van de pijn.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

DOXYCYCLINE PCH TABLET 100MG

18 May 2016

Druk op de borst, pijn tussen schouderbladen, hartkloppingen en kortademigheid na korte inspanning.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

DOXYCYCLINE PCH TABLET 100MG

6 December 2015

Sterke verhoging bloeddruk, rugklachten en gewrichtsklachten. Niet in staat om te sporten.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

DOXYCYCLINE PCH TABLET 100MG

7 July 2015

2 weken kuur. Ik had uitslag door de hittegolf, rode vlekken die jeuken en branden met maar klein beetje zon op handen, nek, neus en armen. Verbrandheid trekt bijna niet weg, veel bultjes over het hele lichaam en geslachtsdelen en een schimmelinfectie. Voor mij nooit meer dus.. blij als ik er vanaf ben.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

DOXYCYCLINE PCH TABLET 100MG

13 June 2015

Van de zon geen last, maar mijn darmen worden er minder gelukkig van. Diarree is het gevolg.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel