Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 11 resultaten gevonden.

DUALKOPT OOGDRUPPELS FLACON 10ML

4 August 2022

Heel slecht druppelen met deze oogdruppels na 1 maand komt er niet genoeg uit en de flacon zou voor 2 maanden zijn . Nu al de 2de flacon dat dit gebeurd hoe is dat mogelijk?

DUALKOPT OOGDRUPPELS FLACON 10ML

20 April 2022

De druppel uit de flacon krijgen valt nog niet mee. En als deze er dan uiteindelijk uitkomt of er van loskomt valt hij regelmatig niet in het oog maar ernaast. Het pompje gaat na het indrukken niet of slecht terug. Bovendien gaan de twee delen waaruit het dopje bestaat na een paar weken gebruik van elkaar, Het deel dat op de flacon blijft zitten krijg je met de blote handen niet van het flesje. Ik heb geen bezwaar dat ik van Cosopt naar Dualkopt ben moeten overstappen maar de toedieningsvorm is waardeloos.

DUALKOPT OOGDRUPPELS FLACON 10ML

19 January 2022

Waardeloos dosering systeem. Mijn vriendin noemt het wangdruppels! Veel irritatie in het oog!

DUALKOPT OOGDRUPPELS FLACON 10ML

1 October 2021

Zoals andere reacties, lukt het mij niet om er fatsoenlijk een druppel uit te krijgen die in het oog valt. Je moet zeker een keer extra drukken en dan heb je een extra dosis te pakken. Waarom mag de fabrikant een niet werkend systeem blijven leveren? Ik kan er niet mee stoppen of wat anders nemen want de specialist schrijft het voor! Een ander punt : ik kan helemaal niet zien hoeveel er nog inzit! Straks zit ik ineens zonder dit medicijn.

DUALKOPT OOGDRUPPELS FLACON 10ML

3 September 2021

Ik had Saflutan en Cosopt, jarenlang gebruikt, was er zeer tevreden over, maar ivm een scleralens zou fixaprost 1* per dag beter zijn, maar de druk steeg en ik moest terug naar het oude recept, helaas, Univé vergoede geen Cosopt meer en ik kreeg dualkopt opgedrongen, dat is een aparte flacon, moet je echt veel moeite doen om.een druppel goed in je oog te krijgen, gelukkig mag ik toch weer terug naar fixaprost

DUALKOPT OOGDRUPPELS FLACON 10ML

30 June 2021

Mijn ervaring met het gebruik van het flesje is erg slecht. De druppel valt inderdaad niet. Ik kan daarom deze druppels niet toedienen zonder hulp van mijn man. Deze vorm van afhankelijkheid vind ik erg vervelend, voor hem en voor mij.

DUALKOPT OOGDRUPPELS FLACON 10ML

13 June 2021

De druppelaar werkt niet naar behoren. A) het indrukken gaat stroef B) vervolgens valt de druppel niet. Pas na veelvuldig kloppen valt er dan een druppel en omdat het zo gaat: meestal ernaast. Dit is ook als iemand anders mij helpt.

DUALKOPT OOGDRUPPELS FLACON 10ML

16 April 2021

De toediening is inderdaad waardeloos. Volgens de gebruiksaanwijzing zou de druppel na een keer drukken moeten vallen. Er gebeurt niets. Je moet 2 x drukken of schudden met het flesje. Dan valt de druppel soms weer naast het oog.

DUALKOPT OOGDRUPPELS FLACON 10ML

26 January 2021

Toedieningsvorm is waardeloos. Niet mogelijk te knijpen in flacon en deze vlak boven het geopende ooglid te houden. Had direct na eerste gebruik een beschadiging van het hoornvlies. Met name voor oudere mensen is dit een regelrechte aanval op het hoornvlies.

DUALKOPT OOGDRUPPELS FLACON 10ML

21 November 2017

Na het druppelen wat pijn in de ogen. Na enkele minuten trekt dit weg. Het druppelen is erg moeilijk met deze verpakking. Als je de gebruiksaanwijzing volgt zou er na het indrukken een druppel moeten vallen. Dat is niet het geval. Na een 2e keer drukken valt er dan een grotere druppel. Navraag heeft mij geleerd dat dit niet schadelijk is. Ikzelf (glaucoom) kan niet met dit flesje omgaan.

DUALKOPT OOGDRUPPELS FLACON 10ML

17 February 2017

Pijn aan de ogen. Ik blijft de hele dag wazig zien en kan bijna geen auto meer rijden. Toch heb ik al de 5 soort druppels geprobeerd, doen allemaal hetzelfde. De oog arts heeft geen interesse als men dat zegt, ben erg ontevreden en ga denk ik stoppen met die troep.

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel