Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 25 resultaten gevonden.

DUSPATAL RETARD CAPSULE MGA 200MG

8 juli 2024

Ik gebruik al jarenlang Duspatal, helpt mij zeer goed vanwege darmproblemen. Omdat Duspatal niet meer vergoed werd, kreeg ik Mebeverine. Dat werkte ook goed. Nu zijn beide middelen ineens niet leverbaar en nemen mijn klachten weer toe. Ik ben nu zelf aan het dokteren maar andere middelen werken niet. Dit tekort moet snel worden opgelost voordat mijn klachten weer uit de hand lopen. Voorheen had ik forse darmklachten en waren regelmatig darmonderzoeken/ingrepen nodig.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

DUSPATAL RETARD CAPSULE MGA 200MG

4 juli 2024

Positief alleen het is niet meer verkrijgbaar ... raar want in het buitenland is het wel verkrijgbaar . Reden van niet bestelbaar is vaag. Mebeverine is de vervanger maar die werkt veel minder goed. Maar ook al schaars. Men is verkeerd bezig zo , klachten keren terug en kosten nemen toe , opdat je uiteindelijk vaker de huisarts en de specialist moet raadplegen bij toenemende klachten .

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

DUSPATAL RETARD CAPSULE MGA 200MG

DUSPATAL RETARD CAPSULE MGA 200MG

4 maart 2024

De originele Duspatal had ik veel baat bij voor mijn darmen. Op een gegeven moment werden die niet meer door Menzis vergoed, Kreeg een vervangend middel waar ik juist darm krampen van kreeg. Nu betaal ik de originele Duspatal maar zelf.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

DUSPATAL RETARD CAPSULE MGA 200MG

22 januari 2024

Slechte ervaring! Veel kramp, misselijk, werkt niet tegen diaree maar tegen "obstipatie " , dus nog meer diaree!!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

DUSPATAL RETARD CAPSULE MGA 200MG

12 januari 2023

Jaren heb ik Duspatal Retard geslikt en lettend op mijn voeding ging het redelijk goed met mijn PDS. Nu kreeg ik vorig jaar Mebeverine van Mylan en met vergelijking ging dit ook goed. Er zat namelijk geen enkel ander hulpmiddel in als bij de Duspatal maar nu kreeg ik ineens mebeverine van Aurobindo met heel veel andere hulpstoffen, op de tweede dag ging alles al fout en heb dit een aantal dagen geprobeerd maar het werd alleen maar slechter. Dus terug naar de huisarts met toch weer medische noodzaak de Duspatal. Dan kan ik tenminste mijn werk normaal doen ipv de hele tijd op de wc zitten of er naar toe moeten rennen

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

DUSPATAL RETARD CAPSULE MGA 200MG

25 september 2022

“Duspatal”, ideaal en zeer zeer effectief middel. Kreeg in ruil van “Duspatal” op een gegeven moment uit het niets “Mebeverine” voorgeschreven. Dit ivm de kosten/verzekeraar bla bla bla met als gevolg daarvan mijn hele darmstelsel in de ruimste zin van het woord weer letterlijk op de kop. Dus weer terug naar de apotheek. Volgens de apothekers assistente zou het gebruik en het verschil tussen beide middelen tussen mijn oren zitten. Het enige verschil zou hooguit het prijsverschil zijn vandaar dat ze op een gegeven moment op de “Mebeverine” overgaan. Vanuit mijn persoonlijke ervaring met “Duspatal” zit het verschil naar mijn mening tussen de oren van diegene die het middel niet voor willen schrijven en de desbetreffende apothekersassistente. Dit omdat er tussen beide middelen wel degelijk en zeker verschil zit in de stof samenstelling ervan. Bij het ene middel verdwijnen de klachten “draaglijk om mee te leven” en bij het andere middel komen de klachten gewoon of nog erger terug. In mijn optiek en vooral voor diegenen met PDS/gerelateerde darmklachten gewoon voor “Duspatal” kiezen en je niet van de wijs laten brengen door diegenen die het middel zelf niet eens slikken, laat staan dat ze de daadwerkelijke werking ervan weten.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

DUSPATAL RETARD CAPSULE MGA 200MG

14 augustus 2022

Toen ik er tijdelijk mee moest lopen kreeg ik alle klachten al snel terug . De bijwerkingen zijn te verwaarlozen als ik kijk naar de werking er van. Soms ook een kwestie van even door zetten . Niet alle medicijnen werken bij iedereen ook het zelfde . Ik zou het iig proberen ! Bij mij werkt het super goed !

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

DUSPATAL RETARD CAPSULE MGA 200MG

8 maart 2022

Ik heb al langer last van PDS. Jaren geleden Duspatal voorgescheven gekregen en dat werkte. Gebruikte het alleen bij slechte periodes. Na een heftige periode (zware burnout met opvlamming van fibromyalgie en PDS) toch weer duspatal gevraagd. Had niet door dat ik een vervanging kreeg (nl Mebeverine) en kreeg klachten (opgeblazen gevoel, heftige krampen en onrustige ontlasting). Na wat onderzoek kwam ik op deze site en herkende me in het verhaal van velen die een vervanger kregen voor Duspatal Retard. Geen goede ervaring. PDS is soms al pittig genoeg. Het is schandelijk dat verzekeraars onder de noemer kostenefficient een vervanger voorschrijven die vaak averechts werkt. Ik ga nu weer over op Duspatal Retard en hoop dat de boel weer rustiger wordt.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

DUSPATAL RETARD CAPSULE MGA 200MG

5 augustus 2020

Duspatal meer dan 30 jaar gehad naar volle tevredenheid. Nu Mebevarine. Werkt totaal niet..Geen medewerking van huisarts en apotheek. Ben al jaren verzekerd bij De Friesland Sinds hun fusie met Achmea Zilveren Kruis zijn alle goede medicijnen eruit gegooid en zijn ze met de goedkoopste leverancier in zee gegaan Hiervan is de patiënt de dupe. Terwijl deze zich scheel betaald aan premie en eigen bijdrage

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

DUSPATAL RETARD CAPSULE MGA 200MG

2 februari 2020

Duspatal heeft echt effect op de klachten van PDS, zoals opgeblazen gevoel, krampen, verstopping ed. Helaas wordt de generiek opgedrongen waarbij alle klachten in een x weer heftig terug komen en niet meer verbeteren. Proberen om de duspatal onder medische noodzaak te krijgen is dan zeker gewenst.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

DUSPATAL RETARD CAPSULE MGA 200MG

28 januari 2020

Prima tot de zorgverzekeraar het nodig vond het te vervangen door Mebeverine wat goed koper is .. maar dit zorgt voor kramp misselijkheid en opgeblazen gevoel .. dus aan de bel trekken bij de huisarts .. hoeplijk krijg ik de Duspatal terug anders moet ik bijbetalen tot ongeveer 45 euro per drie doosjes .. levert niets op want dn kom je bij de huisarts weer terecht en evt. bij de internist etc. en dat kost nog veel meer ..

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

DUSPATAL RETARD CAPSULE MGA 200MG

15 januari 2020

Prima, tot mijn huisarts met Meveverine kwam zonder verdere uitleg, dhiarree en buikkrampen tot gevolg.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

DUSPATAL RETARD CAPSULE MGA 200MG

24 september 2019

Mijn ervaring met Duspatal Retard is goed. Al jarenlang gebruik ik dit zonder complicaties. Echter, ziekenfondsen dringen er op aan generieken te gebruiken. Zo werd Duspatal vervangen door Mebeverine, gevolg diarhee en heftige buikpijn. Oplossing: vraag bij uw huisarts om uw origineel geneesmiddel onder vermelding van Medische Noodzaak op recept. Dan krijgt u Uw oude vertrouwde medicijn terug.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

DUSPATAL RETARD CAPSULE MGA 200MG

17 augustus 2019

Ik gebruik al tijdenlang Duspatal Retard. Zonder nadere toelichting is mij Mebeverine verstrekt. Nu mijn Duspatal op is merk ik bij toeval dat dit laatste een vervanging is voor Duspatal. Uitermate kwalijk!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

DUSPATAL RETARD CAPSULE MGA 200MG

20 juli 2019

Eerder dit jaar kreeg ik een vervangend middel wegens onverkrijgbaarheid van Duspathal. Hetzelfde met Volcolon. Daar word ik letterlijk erg ziek van. Mijn leven wordt al enige tijd volkomen beheerst door maag/darmklachten. Weet niet meer hoe het verder moet.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

DUSPATAL RETARD CAPSULE MGA 200MG

30 juni 2019

Heb ook sinds 4 maanden het vervangende medicijn mebeverine, sinds die tijd pijn in mijn buik, last van boeren en moeilijke stoelgang, ga nu toch maar weer kijken of ik duspetal kan krijgen, dan maar zelf betalen want voel me niet lekker met mebeverine.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

DUSPATAL RETARD CAPSULE MGA 200MG

5 juni 2019

Slik al 18 jaar 2 maal daags Duspatal. Vorige jaar Mebeverine gekregen want Duspatal werd niet meer vergoed. Kreeg daar ontzettend buikkramp van terwijl het dit juist moet onderdrukken. Na Medische Noodzaak Verklaring van de huisarts werd het weer vergoed. Nu krijg ik gisteren te horen dan het niet meer leverbaar is. De fabricage zou zijn overgenomen. Hoe moet dit verder. Voor mij is Mebeverine geen alternatief en iets anders is er niet. Wie zit het nog meer mee?

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

DUSPATAL RETARD CAPSULE MGA 200MG

3 juni 2019

het helpt geen steek heb de ene na het andere medicatie al gehad norit en zit al vier weeken contant met dasgelijkse diaree maakt je doodongerustb dat het niert overgaat

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

DUSPATAL RETARD CAPSULE MGA 200MG

2 april 2019

Geen probleem . Krijg nu de goedkope variant. Resultaat: chronisch buikpijn, jeuk, hoofdpijn, misselijkheid. Wil ik duspatal moet ik gaan betalen. Het goedkope middel mist 8 hulpstoffen

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

DUSPATAL RETARD CAPSULE MGA 200MG

5 januari 2019

Het duurt lang voor dat de pillen werkzaam worden en de werking houd erg kort aan. Ik slik deze pillen in verband met mijn PDS en mag maximaal twee tableten bij hevige pijn. Dit helpt op het moment zelf wel, maar aangezien ik meerdere aanvallen per dag heb, moet ik de rest zonder pijnstilling uitzitten.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

DUSPATAL RETARD CAPSULE MGA 200MG

10 december 2018

Kreeg dit middel voorgeschreven vanwege pds. Leek na twee weken enigszins te helpen. Daarna plotseling in de derde week huiduitslag en verstopping. Weet nog niet of ik ermee doorga.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

DUSPATAL RETARD CAPSULE MGA 200MG

25 november 2018

Zeer goede ervaring mee, gebruik het alleen bij last. Maar krijg iedere x een goedkopere variant, terwijl ik Duspatal vertrouw en bij de goedkopere is het maar afwachten. Ik wil geen proefpersoon zijn voor goedkopere medicijnen?

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

DUSPATAL RETARD CAPSULE MGA 200MG

17 oktober 2018

Merkte na een week of 2-3 een verbetering van de klachten. Wel meer moe maar of dat met het medicijn te maken heeft weet ik niet

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

DUSPATAL RETARD CAPSULE MGA 200MG

21 september 2018

het helpt totaal niet. ik kruip nog krimpend van de pijn over de grond of ga maar naar bed . buiten de deur kom ik amper meer

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden medicijnpanel

Deze site maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om informatie over het gebruik van onze website te verzamelen om de inhoud te verbeteren. Door hieronder op “accepteren“ te klikken stem je in met het plaatsen en gebruik van al onze cookies. Voor meer informatie verwijzen wij je naar ons cookiebeleid.