Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 4 resultaten gevonden.

ESCITALOPRAM AUROBINDO TABLET FILMOMHULD 20MG

31 March 2020

Ik Heb dit medicament 4 jaar gebruikt. Ik weet niet of ik er baat bij heb gehad want ik heb geen veranderingen gemerkt. Ik bleef angstig 24 uur per dag. Nu ben ik vrij van angsten en ben ik dit medicijn aan het afbouwen. De ontrekkingsverschijnselen zijn afschuwelijk en erger dan de klachten waarvoor ik dit medicijn heb gekregen. Mijn advies is dus: afblijven. De zogenaamde SSRI veranderen jou hersens. Er zijn wetenschappelijke artikelen te over die dat bevestigen. Psychiater schrijven dit voor zonder dat ze weten wat het met de hersenen doet. Je wordt er niet beter van maar slechter.Lees meer over de SSRI op pubmed. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5044489/

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ESCITALOPRAM AUROBINDO TABLET FILMOMHULD 20MG

12 April 2018

Hielp goed tegen angst.bijwerkingen storend! Erg sloom en transpireren!Slaapproblemen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ESCITALOPRAM AUROBINDO TABLET FILMOMHULD 20MG

21 January 2016

Twee jaar geleden begonnen met Lexapro 10 mg, merkte al snel een groot verschil met 'voor' en 'na' de medicatie. Helaas werkte het niet afdoende dus ging ik naar de 20 mg. Heb me nog nooit zo goed en rustig gevoeld als in die tijd. Heerlijk. Had wel ervaring met antidepressivia maar dit middel nam niet alleen de depressie weg, het gaf me ook meer levenslust. Helaas werd Lexapro niet meer vergoed en was het zelfs niet meer leverbaar bij mijn apotheek. Heb daarom een tijdje telkens een ander merk moeten slikken, maar werd mij verteld, het werkt allemaal hetzelfde. Mooi niet dus. De Ranbaxy-variant maakte me zelfs nòg depressiever dan voordat ik aan medicatie begon. Nu gebruik ik ongeveer een jaar de tabletjes van Aurobindo. Lexapro blijft mijn favoriet maar dit is een goede tweede. Ik gebruik het ook ivm angst en paniek. Ben heel tevreden in dat opzicht want heb, icm psycho-educatie, zelden nog een flinke paniekaanval. Vaak hoor je de klacht dat antidepressivia het libido remmen. Toen ik nog andere medicatie gebruikte, had ik hier ook last van. Hier heb ik nu geen last van. Verder kom ik ook nog steeds goed bij mijn emoties. Ik huil, ik ben soms boos, ik lach en ik voel me soms gewoon eens rot! Dat is met andere AD weleens anders. Wel is mijn gewicht flink toegenomen, maar ik weet niet zeker of dit aan de medicatie ligt. Verder maakt het me soms ook moe en een beetje suf. Niet altijd even fijn. Maar alles beter dan dat eeuwige gevecht van binnen en die vervelende paniekaanvallen. Toch geef ik dit middel niet de groene smiley omdat Lexapro voor mij op nummer 1 blijft staan.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LEXAPRO TABLET FILMOMHULD 20MG

ESCITALOPRAM AUROBINDO TABLET FILMOMHULD 20MG

23 November 2014

Heeft u problemen ervaren na het overstappen op het nieuwe medicijn?

Ja

Uw ervaring met het nieuwe medicijn was:

Ik kreeg vervelende bijwerking(en) van het nieuwe medicijn.

Toelichting: Na jaren Lexapro over gezet naar Escitalopram slikte deze nu 7 weken en heb de indruk dat ik er last van had. Kreeg last van onrust, vroeg wakker en niet meer kunnen slapen, duizelingen, onrustige armen en raar gevoel ik buik. Dan terug naar Lexapro. Nu ben ik deze sinds vrijdag aan het slikken maar hier lijk ik nu ook weer extra erg op te reageren. Paniek, tintelen armen en rug , maag klachten, veel onrust, hoofdpijn kortom voel me echt heel rot. Baal ontzettend hoop dat dit snel weg is.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel