Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 17 resultaten gevonden.

ESCITALOPRAM SANDOZ TABLET FILMOMHULD 10MG

24 July 2020

Ik ben een 26-jarige vrouw en gebruik nu een aantal maanden 10 mg Escitalopram via de psychiater wegens een chronische depressie. In het begin van het gebruik bijwerkingen gehad zoals trillen, zweten, duf en hoofdpijn. Na +/- 8 weken verdween dat. Soms heb ik nog een "zweetaanval" en orgasmes zijn ook verleden tijd. Verder ben ik ietsje minder depri, maar de werking vind ik zeer minimaal. Verhogen van mg wil de psychiater (nog) niet omdat ik best last heb van bijwerkingen bij verhoging.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ESCITALOPRAM SANDOZ TABLET FILMOMHULD 10MG

18 July 2019

Erg prettige ervaring met escilatopram. Na een jaar van heftige burn out met paniekaanvallen die bleven terugkeren, gestart met dit geneesmiddel. Verwachtte er niet te veel van, maar merkte na 14 dagen al effect. Wel wat last van bijwerkingen in het begin, droge mond, erg moe, maar na een aantal weken geen problemen meer. Sindsdien voel ik me stabiel, rustig. Samen met een aangepaste leefstijl, zonder te veel stress en voldoende beweging voel ik me nu prima.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ESCITALOPRAM SANDOZ TABLET FILMOMHULD 10MG

2 May 2019

Ik gebruikt dit al 1 maand. Ik heb nu weinig angst enzo. 10 kilo afgevallen. Heel veel slaap. Hele rare dromen. Maar ik voel me heel blij nu. Positief effect op mij dus.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ESCITALOPRAM SANDOZ TABLET FILMOMHULD 10MG

28 September 2017

van goed werkende lexapro naar het generieke escitalopram , nou dat doen we dus nooit meer!! Nu dus ook geen lexapro meer , omdat het eigen risico mij te duur werd . Hoezo Zorg mijden !!!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ESCITALOPRAM SANDOZ TABLET FILMOMHULD 10MG

21 September 2017

Eerst Lexapro ging super. Daarna opeens Escitalopram Sandoz. Na week begon ik me opeens minder goed te voelen. Veel dromen, minder stabiel. Huilbuien etc etc. Verschrikkelijk dat een verzekeraar je zo kan laten barsten!!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ESCITALOPRAM SANDOZ TABLET FILMOMHULD 10MG

12 July 2017

Kankerpatiënt/Zware depressie(met zelfmoordneiging...) Na maandenlang trazodone en alprazolam geprobeerd te hebben, zonder resultaat.... Vanaf 10/7/2017 Escitalopram 10mg genomen('s morgens) en vanaf 20/7/2017 bijkomend ZyprexVelotab 5mg genomen. Ondertussen sinds 27/7/2017 terug normaal kunnen functioneren. Afwachten maar en alle 3 weken naar de huisarts en alle 6 weken een immuuntherapie(kankertherapie) volgen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ESCITALOPRAM SANDOZ TABLET FILMOMHULD 10MG

2 July 2017

Na maandenlange zware depressie, begonnen met 's morgens 10mg Escitalopram en 's avonds 5mg Zyprexa Velotab. Na 2.5 weken is mijn depressie zo goed als verdwenen. Ik hervat mijn normale leven...

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ESCITALOPRAM SANDOZ TABLET FILMOMHULD 10MG

21 March 2017

Eerst jaren 5mg gebruikt, zeer tevreden. Sinds kort 10 mg op advies van de psychiater en vanwege zware depressie. En ik ga nu kapot van de maagpijn (nooit eerder last van gehad). Dit is bijna niet te doen, zoek alternatieven, ik raad ophogen echt af. Volgens mij ook lichte hartklachten sinds ophoging.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ESCITALOPRAM SANDOZ TABLET FILMOMHULD 10MG

3 October 2016

Nervositeit, slapeloosheid, verminderde concentratie, droge mond, moeilijk plassen, overmatig zweten, geheugenstoornis, versnelde hartslag, depressief gevoel.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ESCITALOPRAM SANDOZ TABLET FILMOMHULD 10MG

30 April 2016

Inmiddels overgestapt, omdat apotheek deze niet meer levert. Inmiddels al de vierde wisseling. Heb nu sinds een aantal weken Accord. Bevalt erg slecht. Veel hoofdpijn, misselijk en moe.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ESCITALOPRAM SANDOZ TABLET FILMOMHULD 10MG

8 November 2015

Ik gebruik dit middel voor zware angst-/paniekaanvallen en depressie. De eerste week vreselijke bijwerkingen gehad zoals zware diarree, helemaal de weg kwijt zijn, gevoel tot flauwvallen, heel erg moe, verwardheid, geirriteerdheid, zware suicidegedachten, misselijkheid, eetlust weg, zware angst-paniekaanvallen. Toch doorgezet met het slikken en nu zijn bijna alle bijwerkingen weg. Zit nu in de derde week, maar mijn eetlust is nog steeds zo goed als weg. Hopelijk komt dit weer terug.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LEXAPRO TABLET FILMOMHULD 10MG

ESCITALOPRAM SANDOZ TABLET FILMOMHULD 10MG

18 February 2015

Heeft u problemen ervaren na het overstappen op het nieuwe medicijn?

Ja

Uw ervaring met het nieuwe medicijn was:

Het nieuwe medicijn werkte niet of minder goed dan het oude medicijn.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LEXAPRO TABLET FILMOMHULD 10MG

ESCITALOPRAM SANDOZ TABLET FILMOMHULD 10MG

27 January 2015

Heeft u problemen ervaren na het overstappen op het nieuwe medicijn?

Nee

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LEXAPRO TABLET FILMOMHULD 10MG

ESCITALOPRAM SANDOZ TABLET FILMOMHULD 10MG

21 January 2015

Heeft u problemen ervaren na het overstappen op het nieuwe medicijn?

Ja

Uw ervaring met het nieuwe medicijn was:

Het nieuwe medicijn werkte niet of minder goed dan het oude medicijn.

Ik kreeg vervelende bijwerking(en) van het nieuwe medicijn.

Toelichting: Ik kreeg de oorspronkelijke klachten terug zoals gejaagdheid, onrust, angst en paniek en manische en sombere periodes. Daarbij ervoer ik misselijkheid vlak na het eten, stramme spieren en veel haaruitval.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ESCITALOPRAM SANDOZ TABLET FILMOMHULD 10MG

23 September 2014

Deze medicatie geeft mij duidelijk meer "rust in de kop". Verwacht geen wonderen en reken op wat bijverschijnselen in de eerste paar weken.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ESCITALOPRAM SANDOZ TABLET FILMOMHULD 10MG

27 August 2014

Heel weinig bijwerkingen. Het heeft mij zeer goed door een moeilijke periode heen geholpen. Soms wel wat gevoelsvervlakking ervaren maar dat voelde helemaal goed. Al die ups en down zijn gelukkig weg. Voor mij een prima middel om een systeem te doorbreken.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel