Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 15 resultaten gevonden.

ESCITALOPRAM TEVA TABLET FILMOMHULD 10MG

21 June 2020

Had angst bij de opbouw werd ik ook depri.Toen het medicijn werd opgehoogd raakte ik diep depressief.Kon niet meer slapen en eten.Suicidale gedachten. De hel brak los voor mij.Voor het eerst in mijn leven ervaarde ik dit. Ik moest door slikken maar dit was voor mij niet te doen. Momenteel slik ik niets maar ben nog steeds herstellende van de depressie.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ESCITALOPRAM TEVA TABLET FILMOMHULD 10MG

20 May 2020

Ik ben een jongen van 22 jaar die nu sinds een aantal maanden escitalopram 10mg slikt. Het heeft goed geholpen tegen mijn continue stress. Ik heb echter 1 groot minpunt ervaren waar ik erg van ben geschrokken. Ik kan nog maar moeilijk een erectie krijgen en vooral het behouden is moeilijk. Heb hier eerder uiteraard nooit problemen mee gehad. Wil iedereen hier even voor waarschuwen. Niet prettig als je als 22 jarige jongen deze problemen ervaart!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ESCITALOPRAM TEVA TABLET FILMOMHULD 10MG

6 February 2020

Na heel veel resourche tehebben gedaan op het internet valt het tegen. Dag 1 had k last van veel bijwerkingen zweten,droge mond,rillingen suizende oren, veel slaap maar ook weer slapeloze nachten soort van XTC effect. Had geen eetlust maar wel honger maar niets ging door me keel dan drinken en vloeibaar eten (yoghurt) dit duurde 1week en daarna kon ik weer eten ik heb maar 2dagen last gehad van echte bijwerkingen dag 3 ben ik gewoon auto gaan rijden etc. 2e week heb ik mij wel depressief en verward gaan voelen. Omdat ik geen lichamelijk klachten had en me depri voelde en onzeker omdat ik niet ar en af viel ging ik hasj roken paar keer. ik wil nog niet omhoog gaan ik zit nu bijna op 3weken ik merk dat ik geen last meer heb van stemmingswisselingen mijn emoties niet meer heftig zijn. Me kinderen niet meer schreeuw ben nu weer super lief tegen ze en ben niet meer zo prikkelbaar en aggresief ben super blij en nog benieuwd hoe dit verloop van tijd houd. Tip lees de bijsluiter houd je huisarts of psyiater op de hoogte van alles en luister naar je lichaam wat het aankan en slik het op 1 tijdstip

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ESCITALOPRAM TEVA TABLET FILMOMHULD 10MG

2 June 2018

Het ergste vind ik het stoppen met dit middel. Zorgt bij mij voor vreselijke bijwerkingen. Het schijnt over te gaan..dus dat hoop ik dan maar. Ik raad aan alleen in extreme nood dit middel te gebruiken, praat liever over je problemen en ga er actief mee bezig in plaats van jezelf drogeren. Voorschrijvers: schrijf dit niet te makkelijk voor, maar ga eerst eens echt het gesprek aan.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ESCITALOPRAM TEVA TABLET FILMOMHULD 10MG

9 February 2018

Ik had voorheen af en toe een beetje last van reflux van maagzuur in mijn slokdarm. Na het starten van escitalopram werd dat permanent en veel erger. In eerste instantie had ik de link niet gelegd met de medicijnen want reflux staat niet als bijwerking in de bijsluiter. Toevallig las ik het in een ervaringsverhaal op mijnmedicijn.nl. Aldus een Amerikaanse site heeft 0,4% van de gebruikers deze klachten, gebaseerd op FDA cijfers. Nu ben ik escitalopram aan het afbouwen en de reflux klachten worden steeds minder.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ESCITALOPRAM TEVA TABLET FILMOMHULD 10MG

12 March 2016

Een jaar geleden begonnen, toen ik midden in een burnout mer zware angstklachten zat. Weinig tot geen bijwerkingen, alleen prikkelende armen in de nacht. Al snel een hele verbetering, minder angstig en sliep eindelijk weer. Ik heb het gevoel dat ik alles weer durf en kan, heb na jaren weer gevlogen en durf dingen die ik mezelf jaren lang ontzegd heb. Ik kan makkelijk bij mijn gevoel komen, al is mijn slappe lach minder intens maar ook mijn verdriet minder heftig. Veel meer balans en harmonie. Ik heb mijn leven terug.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ESCITALOPRAM TEVA TABLET FILMOMHULD 10MG

2 September 2015

Het zou geen verschil moeten zijn lexapro of escitalopram. Nou wel dus, want het is opnieuw wennen aan allerlei bijwerkingen (misselijk, zweverig). Twee keer geprobeerd met tussenpozen, maar hetzelfde gebeurde weer. Nu aan de lexapro en voel ik voel mij weer hartstikke goed.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

LEXAPRO TABLET FILMOMHULD 10MG

ESCITALOPRAM TEVA TABLET FILMOMHULD 10MG

9 July 2015

Heeft u problemen ervaren na het overstappen op het nieuwe medicijn?

Ja

Uw ervaring met het nieuwe medicijn was:

Het nieuwe medicijn werkte niet of minder goed dan het oude medicijn.

Ik kreeg vervelende bijwerking(en) van het nieuwe medicijn.

Toelichting: Bijwerkingen hetzelfde als het vergeten te nemen van het medicijn. Komen overeen met het niet werken van het medicijn.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ESCITALOPRAM TEVA TABLET FILMOMHULD 10MG

11 February 2015

Nog niet noemenswaardige veranderingen gemerkt, sinds 8-12-2014 op de escitalopram tabl 10 mg, hiervoor lexapro 10 mg. Wat mij wel stoort, bij de apotheek werd verteld, dat er een groot verschil zit in prijs. Lexapro zou 6 x duurder zijn. Helaas financieel paspoort gevraagd bij de apotheek van 2014. Wat blijkt: verschil van 4 euro 85 cent per 70 stuks. En elke keer bij ophalen apotheek. 6 euro 42 ct extra betalen!! Dat is makkelijk verdienen, omdat het protocol is niet meer dan 3 maanden medicijnen meekrijgen...

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ESCITALOPRAM TEVA TABLET FILMOMHULD 10MG

23 December 2014

Door verzekering overgestapt op dit merk, na 2, 5 jaar Lexapro. Alle nare bijwerkingen van het niet nemen van lexapro ervaarde ik die nare week, alsof ik mijn pillen niet nam. Evenwicht Verstoring, depressie, migraine etc. Gelukkig vond ik een oude strip lexapro en voelde ik me na een week afzien binnen een uur weer als de oude! Nu moet ik een ander wit merk gaan gebruiken en moet ik waarschijnlijk weer hetzelfde proces door.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ESCITALOPRAM TEVA TABLET FILMOMHULD 10MG

3 November 2014

Ik ben sinds kort van Lexapro 10 mg (Lundbeck) overgezet op Escitalopram 10 mg Teva. Sindsdien wattenhoofd, hoofdpijn en in twee weken tijd 3 kg aangekomen, zonder dat er iets is gewijzigd in mijn eetpatroon. De reactie van mijn apotheker op mijn klachten was de volgende: "Uw zorgverzekering VGZ hanteert een preferentie beleid. Hierdoor kan ik Lexapro niet op kosten van de zorgverzekering brengen. De escitalopram 10 mg van actavis wel. Wilt u lexapro dan kan dat maar dan moet u wel hier afrekenen." Over escitalopram 10 mg van actavis zijn nog geen ervaringen gedeeld...

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ESCITALOPRAM TEVA TABLET FILMOMHULD 10MG

24 July 2014

Waar alle zware symptomen van m'n depressie weg waren (zeer slecht slapen, doelloos gevoel, vermoeidheid) kwamen deze nu meteen weer terug. Lekker m'n hele vakantie naar de knoppen. Nu weer terug op lexapro en hopen dat alles snel weer bij het oude is.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ESCITALOPRAM TEVA TABLET FILMOMHULD 10MG

22 July 2014

Afgelopen twee jaar Lexapro gebruikt en sinds anderhalve week noodgedwongen (verzekeraar) overgestapt op Teva vervanger. Gevolg: s nachts liggen malen.... En daar slikte ik nu juist Lexapro voor!!! Ofwel, even ruzie maken bij m'n huisarts, want ik ga echt weer terug naar Lexapro.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ESCITALOPRAM TEVA TABLET FILMOMHULD 10MG

17 July 2014

Een ongewoon negatief effect tov de mij voorgeschreven Lexapro... enkel omdat dit generiek medicijn effe goedkoper lijkt.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ESCITALOPRAM TEVA TABLET FILMOMHULD 10MG

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel