Een initiatief van het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 25 resultaten gevonden.

ESMYA TABLET 5MG

31 juli 2017

Ik ben 43 jaar, heb 2 kinderen (16 & 19) ging naar de gyneacoloog ivm nonstop bloedingen met stolsels. Daar kreeg ik te horen dat ik een hele grote vleesboom had en dat ze die wilden laten krimpen met esmya. Direct de volgende dag begonnen met slikken en qua bijwerkingen alleen wat pijnlijke gewrichten, soms humeurig en hoofdpijn. Al die klachten waren binnen een maand weg en het bloeden was na 4 dagen al geheel gestopt. Na 3 maanden slikken weer naar de gyn en vleesboom is praktisch geheel weg, amper te zien op inwendige echo. Ik ben dus zeer tevreden over het gebruik van esmya. Nu menstruatie 2x laten komen en dan weer 3 maanden slikken. Ben nu een maand gestopt en eerste menstruatie is begonnen, alleen met heel veel bloed dus ben er alweer flauw van. Ga gyn bellen om te kijken of er wat anders aan gedaan kan worden..

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ESMYA TABLET 5MG

24 juli 2017

Vorige week met dit medicijn gestart om mijn vleesboom te laten krimpen, na de eerste dag veel bloedverlies en ik voel me slap en ziek. veel buikpijn en 'overgangsverschijnselen'. ik ben hierover verbaast omdat de gynaecoloog gezegd heeft dat er absoluut geen bijwerkingen zouden zijn en dat ik drie maanden geen bloedverlies zou hebben. vanmiddag een bel afspraak met haar, ben benieuwd vooral na het lezen van meerdere gebruikers die hetzelfde reageren op dit medicijn.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ESMYA TABLET 5MG

10 juli 2017

meteen na de pil gaan slikken en bij mij kwam er meteen een week een onttrekkingbloeding en daarna een week een hele forse bloeding, ook flinke buikpijn/kramp. 1x alsof er 5 tampons met bloed uit me kwamen. Dat was allemaal dik vel. Ik schrok me rot. de gynocoloog en de apotheek zeiden dat ik meteen door moest slikken en dat de bloedingen weg zouden blijven. Dit had ik niet verwacht na ruim 2 weken alleen gelukkig nog spotting. Over 10 dagen naar de gynocoloog. Hoop dat het nu zo blijft. Ook ben ik prikkelbaar/ emotioneel, slaap ik slecht maar dat kan ook door het warme weer komen en ben ik 2 kg aangekomen dat aankomen lijkt nu te stoppen

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ESMYA TABLET 5MG

29 juni 2017

Na het verwijderen van mijn spiraal en herplaatsing hiervan werd er bij mij een vleesboom ontdekt. De grote was die van 3 vuisten volgens gynaecoloog. Zelf had ik er geen last van omdat spiraal de mirena geen bloeding gaf. Alleen de laatste menstruatie 2 wkn waren en de 5 jaar mirena klaar waren. Na gesprek met advies Verwijdering baarmoeder vleesboom heb ik eerste het medicijn Esmya vooraf om te laten slinken en misschien dan vaginaal te verwijderen ipv buikoperatie. Nu ben ik 3 dagen bezig met Esmya en de bijwerking voor mij is dat ik zeer heftig reageer mijn lichaam wordt slap en kan niet meer praten bijna na een uur na inname en val steeds weg. Ik heb het ziekenhuis gebeld en er werd gezegd dat ik moet doorgaan gaat vanzelf over. Het gaat na een aantal uren ook wel over maar ga dit alleen s avonds innemen naar mijn werk lijkt me geen goed plan. Ik lijk wel gedrogeerd een tijdje. Wie kent dit verschijnsel ?

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ESMYA TABLET 5MG

28 juni 2017

Ik gebruik Esmya nu een maand. Ben gestart na extreme bloedingen in verband met een vleesboom van 10 cm en na een embolisatie die helaas niet is aangeslagen. Doel van het gebruik is de bloedingen te verminderen, de vleesboom kleiner te maken en de periode tot de overgang te overbruggen. Tot nu toe bevalt het goed. Heb nog geen bloeding gehad dus dat is spannend na die vreselijke ervaring van vorige maand, maar heb verder geen last van bijwerkingen. Ik ga het drie maanden gebruiken en dan twee maanden stoppen. Daarna zou ik dat nog een aantal keer kunnen herhalen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ESMYA TABLET 5MG

26 juni 2017

Drie maanden Esmya gebruikt voor een myoom van ca. 4,5 cm in de baarmoederwand. Helaas heeft het niks geholpen, het myoom is niet kleiner geworden. Qua bijwerkingen ging het redelijk. Moe, ca. 4 kg aangekomen, 1 week hele pijnlijke gewrichen, emotioneler, eerste twee weken lichte huiduitslag, dunner wordend haar. Ondanks de bijwerkingen en het feit dat het niks gedaan heeft ga ik het na een pauze van 2 maanden toch maar weer 3 maanden proberen, omdat er volgens de arts gevallen bekend zijn waar het dan alsnog aanslaat.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ESMYA TABLET 5MG

16 juni 2017

Slik het nu 2 maanden, nog 1 maand te gaan. Wil de 3 mnd kuur afmaken omdat ik zo hoop dat de grote vleesboom iets kleiner wordt waardoor mijn baarmoeder niet kantelt en ik geen klachten meer heb zoals blaasklachten. Wat een medicijn. Het lijkt wel of ik alle overgangsverschijnselen heb gekregen die er bestaan. Heeeel veeel opvliegers, niet kunnen slapen, moe, pijn aan spieren en gewrichten, hoofdpijn in het begin, is nu weg. Duizeligheid, is nu ook weg. Maar de opvliegers en zweetaanvallen zijn zeer onprettig. Ik voel mij totaal niet fit. Dit medicijn is een aanslag op mn lichaam. Ga in juli tegen mn gynaecoloog zeggen, geen 2e kuur meer. En als het niet heeft geholpen ga ik gillen. Want de klachten zn er nog. ze willen de baarmoeder sparen, nou er uit dan maar. vleesboom is niet te verwijderen nl, zit achter in de wand waardoor alles kantelt. pfff

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ESMYA TABLET 5MG

7 juni 2017

Vanwege vele bloedverlies door een Myoom heb ik nu 5 weken Esmya geslikt . In het begin vooral zeer heftige hoofdpijnen en vooral een spierzwakte. Na 2 weken emya beter gaan voelen. Ik bleef vloeien en uiteindelijk na 5 weken dag zoveel bloedverlies dat ik gestopt ben met dit medicijn. Het had geen zin volgens de Gyneacoloog.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ESMYA TABLET 5MG

31 mei 2017

slik dit middel vanavaf okt 2016 ,vanwege een vleesboom en overgangs klachten. Voornamelijk heftige hormoon schommelingen. In Jan een maand gestopt ,en weer begonnen in febr met de eerste mestruatie. Ik vindt het een super middel,ik heb geen last meer van die hormoon schommeling vanwege dat de menstruatie weg blijft. Alleen nu was ik 10 dagen gestopt om een menstruatie te laten komen maar de hormonen spelen weer vreselijk op.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ESMYA TABLET 5MG

16 mei 2017

na 2 maanden gebruik een cyste op mijn linker eierstok. volgens de gyn komt dat omdat ik gedurende die 2 maanden niet ongesteld ben geworden! bah! nu heb ik een myoom dat in grootte onveranderd is en een grote cyste!!!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ESMYA TABLET 5MG

16 mei 2017

Een tijdje terug had ik al een comment achtergelaten met mijn ervaringen. Ik had 2 weken lang gigantische migraine, ik wilde echt mijn hoofd eraf hakken! Ibuprofen was mijn redder in nood, maar ik kon niet werken. Na die twee weken ging het beter en kort daarna nergens meer last van gehad. Mijn vleesbomen (heb er 3) zijn iets gekrompen maar niet genoeg dus ik laat ze inclusief mijn baarmoeder 12 juni verwijderen. Ik word niet meer ongesteld. Enige waar ik nog last van heb zijn opvliegers, hoe dit komt weet ik niet. Ik vraag me dus ook af of ik niet door de tabletten in de overgang ben gekomen... Ik ben 39, maar heb nog nooit opvliegers gehad.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ESMYA TABLET 5MG

15 mei 2017

Mijn specialist had zo beloofd dat er geen of nauwelijk bijwerkingen zullen zijn..... Surprise!!!! Na de eerste tablet had ik vrijwel direct last van duizeligheid en misselijkheid. Gelukkig voelde ik me niet zo constant. Wel had ik consent last van vermoeidheid. Voelde me vreselijk lui en slap. Dit gevoel is er nog steeds na 6 maanden Esmya. Ik ben er nu 5 dagen mee gestopt en ik vrees dat de gewenste resultaten zijn uitgebleven.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ESMYA TABLET 5MG

7 mei 2017

ik slik nu 1,5 maand esmya, omdat ik een vleesboom van 10 cm heb op mijn baarmoeder. Geen klachten, maar vanochtend ontdekte ik een borsthaar op mijn borst, 2 cm boven mijn tepel. Ik ben me rot geschrokken en wil eigenlijk gelijk stoppen met het medicijn. Geen idee of dit komt door het medicijn maar vind het wel toevallig.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ESMYA TABLET 5MG

6 mei 2017

Slik de esmya nu een week en onderga nu al de gevolgen van deze horrorpil! Hoofdpijn aanvallen en oorsuizen, dat ik mij inbeeld dat ik mijn hoofd er af hak van de pijn! Ik weet niet meer hoe ik moet functioneren op het werk. Hartkloppingen waarvan ik echt in paniek raak! En dan te bedenken dat ik dit 2 maanden lang moet slikken om mijn toch al opgegeven baarmoeder te kunnen verwijderen. Dus eerst lijden om dan alsnog te lijden na de operatie.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ESMYA TABLET 5MG

20 april 2017

Ik slik nu ruim een maand dit medicijn om de vleesbomen die ik heb te laten krimpen,Ik heb twee kleintjes van een paar cm en een grote van 12 cm die ik duidelijk aan de buitenkant van mijn buik kan voelen. Ook nu na het gebruik van dit medicijn weinig verschil ik vrees dat het niet doet wat het moet doen, half mei weer terug voor een echo en dan maar hopen dat het wat doet. Anders snel een operatie plannen om de vleesbomen incl baarmoeder te laten verwijderen. Wel last van de bijwerkingen erg moe en veel spier en gewrichtspijnen nu ook dagelijks Aleve select 275 mg er bij en dat scheelt gelukkig wel in de pijn.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ESMYA TABLET 5MG

18 april 2017

Ik gebruik dit medicijn nu al 1 maand en moet het nog een maand verder innemen en dan gaat de gynaecoloog kijken of ik nog een maandje verder moet. Na mijn eerste 2 weken gebruik mocht ik al op controle en heeft de gyn toen een hysteroscopie uitgevoerd, ik mocht meekijken en de myoom bevindt zich aan de buitenkant van mijn baarmoeder (myoom is 3x3cm). Bijwerkingen bij mijn zijn: ik voelde mij de eerste dagen wel misselijk en af en toe lichtjes duizelig, maar dat is snel weer overgegaan. Ik ben niet bijgekomen tot nu toe, 's avonds voel ik soms een steek in mijn baarmoeder en nu begin ik ook pijn te krijgen aan mijn knieën en enkels, ik heb last van hoofdpijn en slapeloosheid. Bloeden is helemaal gestopt, ik zou vorige week mijn regels gehad moeten hebben, maar ik heb wel een aantal dagen menstruatiepijn gehad (maar dat viel wel mee) + last but not least, ik ben overdreven overgevoelig de laatste dagen en bij het minste barst ik in tranen uit!:-(

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ESMYA TABLET 5MG

16 april 2017

11 dagen geslikt en na 4 dagen startte de misselijkheid en gevoel van slapte. Ijzer gecheckt dit was 8 dus prima. Ook continie blijven vloeien. Na 11 dagen gestopt en nu een week zonder pil en nog steeds beroerd en misselijk en geen ewtlust. Al 5 kg kwijt. Nog steeds vloeiend. Oud bruin bloed dat wel maar t blijft vies.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ESMYA TABLET 5MG

14 april 2017

Ik was behoorlijk duizelig de eerste week van het gebruik. Zeker wanneer ik zelf in beweging kwam en niet rustig achter de pc zat bijv.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ESMYA TABLET 5MG

8 maart 2017

Gebruik de Esmya nu bijna drie maanden, bloedingen zijn gestopt, maar o wat voel ik me beroerd, in de zin van, moe zijn, 's ochtends opstartproblemen, wanneer ik even heb gezeten, heel stijf in gewrichten en spieren. Hoop dat ik heel snel mijn operatie heb, en kan stoppen met de Esmya. Heel frustrerend wanneer je je de hele dag moe voelt, en elke stap pijn doet. Helaas moet ik nog even doorzetten, dit is de enigste manier om het erge vloeien te stoppen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ESMYA TABLET 5MG

26 februari 2017

Ik heb vorige week te horen gekregen dat ik 3 vleesbomen heb, 2 van 3 cm en 1 van 5 cm. Ik vloei normaal 7 dagen en mijn hb was ook belachelijk. Ik slik nu 4 dagen esmya voor 3 maanden en de hoofdpijn is vreselijk!! Het voelt aan als migraine en komt en gaat. Momenteel moet ik constant ibuprofen inslikken om de dag door te komen. Ik hoop echt dat dit overgaat en tijdelijk is. Mijn menstruatie was 3 dagen en daarna verdwenen, daar ben ik wel heel blij mee!! Ik wacht het af, 5 april moet ik terug voor een MRI scan en dan duimen dat ze gekrompen zijn.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ESMYA TABLET 5MG

20 februari 2017

Aantal maanden esmya gebruikt vanwege vleesbomen, zware menstruatie en veel te laag hb. De weken gewenning bij opstart en afbouw zijn niet fijn, ik was narrig, had minder weerstand, maar kreeg vooral ook tandvleesproblemen, tanden kwamen tijdelijk los te zitten en de mondhygiëniste moest alle zeilen bijzetten. Maar het middel doet wel wat het moet doen: zware menstruatie stoppen. Heerlijk. ik kreeg weer energie. Na 5 maanden werd wel mijn baarmoederslijmvlies zo dik dat ik moest stoppen, en dan volgt eenmalig een zware menstruatie. menstruatie nu in de maanden erna minder vaak en de helft lichter. En bijten gaat ook weer ;-/

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ESMYA TABLET 5MG

12 februari 2017

Enkele jaren geleden zijn bij mij operatief enkele vleesbomen verwijderd. In die tijd heftige bloedingen, bloedarmoede en verschrikkelijk moe. Na twee operaties is het enige tijd beter gegaan. Daarna kwamen de klachten weer terug. Veel bloedverlies, stolsels zo groot als hamsters, hoofdpijn. lamlendigheid en veel stress. Daarom weer terug naar de gynaecoloog. Die stelde vast dat ik weer diverse grote vleesbomen had die bovendien diep in de baarmoederwand waren ingegroeid. Het was óf mijn baarmoeder laten verwijderen, óf Esmya. Ik ben heel tevreden over Esmya. Bloedingen zijn gestopt en ik voel me topfit. Als enige bijwerking heb ik een wat vetter haar. Heb vorig jaar een kuur van twee keer drie maanden gehad. Daarna kwamen de bloedingen toch weer heftig terug. Opnieuw een kuur van twee keer drie maanden gekregen. Zit nu in de tweede periode en kijk eerlijk gezegd niet uit naar het aflopen daarvan. Gezien mijn leeftijd hoop ik dat de overgang het gaat overnemen en dat ik niet geopereerd hoef te worden. Half april moet ik op controle. Ben benieuwd wat dat op gaat leveren.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ESMYA TABLET 5MG

11 februari 2017

Eind december 2016 begonnen met esmya. Had hevige bloedingen met veel stolsels. HB was 3.4 . Last van kortademigheid en hartkloppingen. (voor gebruik esmya). Bijwerkingen van esmya zijn voor mij: gewrichtspijn, spierpijn, gewichtstoename opgezette buik met veel vocht, huiduitslag. Na 2 weken gebruik...toch een Giga bloeding die niet te stoppen was. Esmya toch door blijven slikken. Positief is...geen hevige bloedingen meer na 6 weken gebruik. Soms licht bloedverlies. Vleesboom van 5 cm gaat verwijderd worden eind maart 2017. Hoop dan dat mijn HB stabiel blijft. En mijn hevige menstruatie weg blijft ;)

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ESMYA TABLET 5MG

30 november 2016

Door veel bloedverlies en schrikbarende stolsels een aantal menstruaties, deed ik aanvraag voor hb check. Zelfde dag teruggebeld, hb was 3.6. Kreeg gelijk bloedtransfusie en onder behandeling van gyneacoloog. Daar werden vijf vleesbomen en poliep geconstateerd. Poliep verwijderd en medicijnen om bloeden te stoppen, ook de pil. Maar niks werkte. Op advies de Esmya gaan slikken. Bloeden stopte na een week en nagenoeg geen bijwerkingen. Na de 1e periode twee menstruaties gehad die dan wel weer echt heftig waren, wederom weer een veel te laag hb 4.5 terwijl die toch weer tussentijds op normaal hb waarde zat in de 3 maanden. Bij laatste controle gyneacoloog, waren vleesbomen erg verkleind maar wel weer poliep. Toch binnenkort opereren, omdat dit medicijn niet altijd geslikt mag worden, en door te moeten stoppen toch weer veel bloedverlies. ik zou bijna zeggen helaas.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

ESMYA TABLET 5MG

27 november 2016

Ik heb 8 weken Esmya 5mg gebruikt vanwege extreme bloedingen door een vleesboom. Naast de vleesboom heb ik al jaren last van endometriose. Na 1-2 weken bijwerkingen raakte mijn lichaam gewend. De bloedingen stopten al binnen een week, dat was prettig en ook het doel van de medicatie. Na 3 weken slikken volgde een zeer pijnlijke ovulatieperiode (3 dagen). Vanaf 4 weken begon ik mij steeds beroerder te voelen. Gebrek aan energie, hoofdpijn, veel jeuk, pijn bij lever, duizelig en slap (het hielp iets om vaker kleinere maaltijden te eten), rillerig en vooral heel snel moe. Wisselend gewicht en vochtbalans. Ik had het gevoel dat mijn hele interne regelinstallatie van slag was geraakt. Na 8 weken ben ik gestopt met de Esmya. Na een week voelde ik mij minder moe en beroerd, al bleef de pijn bij de lever. De spierfunctie lijkt weer terug te konen. De endometrioseklachten zijn in de 8 weken uitgebreid. Ik zou zelf nooit meer voor Esmya kiezen omdat bij mij het middel erger was dan de kwaal. Het is nu 1,5 weken na stoppen met Esmya, ben flink aan het detoxen en wacht vol verwachting mijn buikoperatie af.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel