Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 27 resultaten gevonden.

EUTHYROX TABLET 75MCG

8 January 2020

Sinds 2 weken over op de nieuwe tabletten en voel me echt slecht! Veel hoofdpijn, misselijk, vermoeid, lusteloos. Ik sleur me door de dag. Wat een drama en weet niet goed hoe verder want er wordt niet echt geluisterd.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

EUTHYROX TABLET 75MCG

4 December 2019

Al een paar dagen na te zijn begonnen met Euthyrox nwe samenstelling begon ik me gejaagd en vervelend te voelen. Depressief, koud, ontzettend moe en lusteloos. Was jaren stabiel na de overstapbroblemen met Thyrax. Helaas terug naar af nu en weer opnieuw instellen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

EUTHYROX TABLET 75MCG

21 November 2019

Al jaren gebruik ik ivm een te traag werkende schildklier Euthyrox. Het duurde enige tijd voordat de juiste dosering werd vastgestel op 75 mcg. Jarenlang geen problemen tot circa twee maanden geleden en ik startte met de nieuwe uitvoering van de Euthyrox waarvan de werking absoluut hetzelfde zou zijn.Binnen een week of drie klachten. Vaak hoofdpijn nachts, stofwisseling Van slag, forse obstipatie, veel jeuk, zware vermoeidheid, nu in anderhalve maand ruim drie kilo aangekomen zonder enige verandering in eetpatroon of bewegen.Bloed geprikt en wat bleek, ondanks het feit dat de werking van de schildklier nog net binnen de minimum norm bleef, was er duidelijk een verschil tussen de voorlaatste en de laatste meting en dat mijn schildklier dus echt trager is gaan werken. Na zelf de dosering te hebben aangepast naar anderhalf (75 mcg + 37,5 mcg) heb in nu, omdat verbetering uitbleef, twee weken de dosering naar twee (150 mcg) opgehoogd.Nog voel ik me niet goed en uit balans en begin wat depressief te worden.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

EUTHYROX TABLET 75MCG

6 November 2019

Nieuwe formule aan tabletten. Ben ik een kwartje bij gaan slikken. De nieuwe formule is minder sterk als de oude formule euthyrox. (Is mijn verteld)Over 5 weken opnieuw bloedprikken. En kijken hoe het gaat met de Tsh en T4

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

EUTHYROX TABLET 75MCG

2 November 2019

Veranderde schildklierhormoon.Het is vreselijk voel me het zelfde als de thyrax. Waarom altijd maar veranderen.Ben helemaal bij af hoge hartslag duizelig.Kan niet meer naar buiten of naar de winkels.Vreselijk. Terug draaien die hap.Farmacie denk is even goed na voor dat je weer zit te rommelen met dat hormoon

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

EUTHYROX TABLET 75MCG

27 October 2019

Vrijwel direct na de overgang op de vernieuwde euthyrox begonnen de bijwerkingen die ik eerder met thyrax had weer: jeuk, pijn in gewrichten en spieren, kouwelijkheid. Het lijkt er toch sterk op dat de nieuwe hulpstoffen (net als bij thyrax indertijd) deze negatieve uitwerkingen hebben. Geef mij aub de oude euthyrox terug.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

EUTHYROX TABLET 75MCG

23 October 2019

ik werd hier duizelig van , als gevolg ben ik gevallen en heb mijn pols gebroken. op advies van de huisarts ben ik nu voorlopig gestopt met dit medicijn, en moet over een tijdje weer bloed laten prikken.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

EUTHYROX TABLET 75MC

8 October 2019

Sinds de nieuwe euthyrox last van buikpijn en soms diaree

EUTHYROX TABLET 75MCG

18 September 2019

Sinds de nieuwe formule van euthyrox ervaar ik enorm problemen. Vooral slapeloosheid, lage bloeddruk. Zijn er nog mensen die dingen ervaren met de nieuwe formule?

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

EUTHYROX TABLET 75MCG

9 April 2018

Geen klachten....... alleen word erg dik van dit medicijn wat kan ik doen iemand een idee?

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

EUTHYROX TABLET 75MCG

15 September 2017

blijft maar te snel , veel maag klachten, maagzuur , darmen en gejaagd kan niet stil blijven zitten , hoofdpijn, nerveus, last van ogen

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

EUTHYROX TABLET 75MCG

31 December 2016

Euthyrox en Thyrax verschillen wel degelijk van elkaar. Sinds maart 2016 nog niet de juiste instelling bereikt.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

EUTHYROX TABLET 75MCG

11 December 2016

Na twintig jaar thyrax geslikt te hebben over op Euthyro. Verschrikkelijk. Na enkele weken voelde ik mij als een wrak. Hevige zweetaanvallen, lusteloos, gestrest, vergeetachtig, moedeloos, maar het ergste was dat ik waar ik stond of zat, ik viel in slaap omdat ik mij zo ontzettend moe voelde. Bracht mijn dagen door met niets doen, in een stoel zitten en slapen. Naar de huisarts die dacht dat ik wat drepressief was, want de waardes in het bloed waren goed. Later weer terug naar de huisarts, die was met vakantie dus een vervangster. Na wat vragen beantwoord te hebben vond zij dat ik naar een kno arts moest ivm mijn snurken. Van de kno arts naar de longarts. Slaaptest gedaan conclusie slaapapneu. Nu slaap ik met een masker, de klachten zijn wel wat minder maar niet weg. Ook slik ik vit B12. Zelf ben ik ervan overtuigd dat Euthyrox de hoofdschuldige is, bij thyrax voelde ik mij oké en ik snurkte voor die tijd ook de hele nacht. Ik hoop dat als er weer Thyrax is dat ik dat dan kan aantonen. De huisartsen zijn hier geen schuld aan. Kunnen wij de fabriekant straks aansprakelijk stellen voor het geleden ongemak? Dat zou eigenlijk moeten gebeuren, ze denken alleen maar aan hun eigen portemonnee en wij zijn maar een nummer.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

EUTHYROX TABLET 75MCG

12 October 2016

Ik gebruik nu 4 maanden euthyrox in plaats van thyrax. Ik voel me ziek, heb hartkloppingen, ben gejaagd/gestresst en het ergste is nog dat al mijn haar uitvalt en ik inmiddels een haarstukje moet dragen om mijn kale plekken te bedekken. In een klap mijn vrouwelijkheid verloren en mezelf. Hoe kunnen fabrikanten zo met mensen omgaan?

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

EUTHYROX TABLET 75MCG

3 October 2016

Thyrax -> Euthyrox 15 maanden geslikt, werd steeds zieker. Nu over op Tirosint, een gelcapsule zonder hulp- en vulstoffen waar je volgens mij zo ziek van wordt, bijna alle klachten zijn verdwenen. Lees de ervaringen op Facebook -> Tirosinties.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

EUTHYROX TABLET 75MCG

28 September 2016

elke dag zware hoofdpijnen heb nu levothyroxine en dit gaat een stuk beter haast geen bijwerkingen

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

EUTHYROX TABLET 75MCG

14 August 2016

Wat een verandering, ben van Thyrox overgegaan naar euthyrox, door leveringsproblemen. Ken mezelf niet terug, geestelijk en lichamelijk moe, kortademig, keelproblemen en geen zin in eten, was daardoor in korte tijd veel afgevallen, nu de dosering verlaagd naar 50 MCG, nu koud ook bij een temperatuur van 24 graden, en moe moe. Had daarvoor nooit last met Thyrox, nu las ik dat deze medicijnen pas volgend najaar weer geleverd kunnen worden. Dus nu maar wat aanmodderen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

EUTHYROX TABLET 75MCG

8 July 2016

Voel me erg moe en heb het koud. Het ergste is de hoofdpijn wat niet kan volgens de apotheker alsof hij mijn hoofd voelt. Heb het idee dat mijn schildklier nog te langzaam werkt wat niet waar is volgens mijn arts. Al met al waardeloos. Bedankt medicijnenmaffia.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

EUTHYROX TABLET 75MCG

31 March 2016

2e week nu op de teva: niet meer slapen, onrustig, spier- en gewrichtspijn en ontzettende jeuk, ontstekingsbulten op m'n wangen en zeer droge huid, zo nu en dan supermoe maar soms ook hyper.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

EUTHYROX TABLET 75MCG

7 February 2016

Omdat we in het buitenland verblijven moest ik overschakelen van L-Thyroxine 75 (België) naar Euthirox 75. Gevolg na 3 weken: algehele verstijving van spieren, hoewel ik enorm veel beweeg per dag en zeer pijnlijke gewrichten aan vingers, handen en polsen en soms knie. 's Avonds kan ik me haast zelf niet omkleden van de pijn. Ik kan niets meer vasthouden en moet elke dag pijnstillers nemen. En dan te bedenken dat ik de schildkliermedicatie net neem omdat ik in 2007 die gewrichtsklachten had en in behandeling moest bij een reumatoloog. De medicatie die ik nu neem, veroorzaakt dus de symptomen die ze zou moeten bestrijden (veroorzaakt door auto-immuunziekte) Van ironie gesproken. Ik stop met de Elthyrox en vraag een Belgische huisarts om me terug L-thyroxine voor te schrijven.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

EUTHYROX TABLET 75MCG

22 December 2015

Heeft euthyrox het laatste jaar veranderingen in hulpstoffen ondergaan?

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

EUTHYROX TABLET 75MCG

12 December 2015

Ik gebruik euthyrox sinds begin 2015 en dit bevalt prima. In principe geen bijverschijnselen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

EUTHYROX TABLET 75MCG

6 August 2015

Ondanks dat de patientenvereniging, de NIV en de KNMP adviseren om niet onnodig van merk te wisselen begon de apotheker toch weer over het overstappen op een ander merk omdat Euthyrox niet op voorraad was. Ik vind het stuitend dat er zo makkelijk wordt gedacht over het wisselen bij een medicijn wat zo erg dosisgevoelig is en waarbij bekend is dat andere hulpstoffen etc. impact hebben op de benodigde dosis. De apotheker was ook niet op de hoogte van het advies om 6 weken na overstappen op een ander merk te gaan prikken voor TSH en fT4 waarden. De verzekeraars en de patiënt betalen hier het prijskaartje voor (het valt binnen eigen risico van 375 euro). Daarnaast betaalt de patiënt, werkgever en familie de tol voor de schommelingen in energiebalans die dit soort wisselingen opleveren. Ik begrijp niet waarom we dit nog steeds accepteren, want let wel, het prijsverschil tussen Euthyrox en een generiek is werkelijk nog geen halve euro per maand.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel