Een initiatief van het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 29 resultaten gevonden.

EUTHYROX TABLET 125MCG

19 augustus 2017

Na gedwongen overstap van Thyrax 125mcg naar Euthyrox Ernsige klachten Slecht zien Haar uitval Hartkloppingen Slapenloosheid Opvliegers Spier en gewrichtspijn Stemmings wisselingen Bij controle bleek het goed te zijn ingesteld. Na een week kreeg ik al erge pijn in mijn voeten alsof ik in kokend water stond en oververmoeid Uiteindelijk mocht ik met mijn klachten naar de neuroloog En wat blijkt de schildklier waardes waren helemaal niet goed. Terwijl ik al 25 jaar Thyrax gebruikte nooit een probleem geweest altijd goed de waardes Helaas eind conclusie is Poly neuropathie Voeten benen handen en armen Vreselijke aandoening Dat gun ik niemand . Ik wil niemand bang maken en de Thyrax is weer voorradig Dus hoop dat alles snel goed is ingesteld . Sterkte iedereen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

EUTHYROX TABLET 125MCG

5 juli 2017

Probeer je tablet voor het slapen gaan intenemen. Je lichaam werkt slacht rustiger waardoor het medicijn beter wordt opgenomen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

EUTHYROX TABLET 125MCG

8 juni 2017

Na de verplichte overstap vorig jaar van thyrax (75 mcg)naar euthyrox het eerste weekend last van angst aanvallen gehad. (alsof iemand je hart vast houd en er in knijpt duurt ongeveer 1 minuut) Hierna naar de dokter geweest om te testen hoe de waardes waren maar deze waren te laag. Binnen een half jaar uiteindelijk met 0.5 moeten stijgen.. Ondertussen gemerkt dat ik veel haaruitval heb. (kapper zag dit ook ) 5 kilo aangekomen en toch niet zoals het was op de thyrax. Voel me onrustig maar kan mezelf totaal niet motiveren iets te doen. Binnenkort weer overstappen naar Thyrax.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

EUTHYROX TABLET 125MCG

25 mei 2017

Ik heb al jaren Thyrax geslikt ivm trage schildklier werking. Sinds 4 weken overgestapt op 1 compleet 125 mgr euthyrox. Voelde al snel duizeligheid opkomen en is mijn conditie intussen alleen maar slechter geworden o.a. darmklachten, maagpijn, na eten opgezwollen buikgevoel, geen eetlust, heze stem terwijl de duizeligheid toenam en na korte inspanning al vermoeidheid optrad. Gelukkig een zeer verstandige huisdokter, die de kwalen herkende en constateerde dat de werking aanzienlijk te hoog lag. Direct weer op de teruggekeerde Thyrax overgestapt en krijg langzamerhand mijn conditie terug.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

EUTHYROX TABLET 125MCG

19 mei 2017

Ik heb last koude handen en voeten,dik worden. Ben nu 104 kg. ben 24kg aangekomen. zwakke duizeligheid maar niet altijd

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

EUTHYROX TABLET 125MCG

29 april 2017

5 kilo aangekomen sinds ik overgegaan ben naar euthyrox. Van 162.5 microgram Thyrax naar 125 microgram gegaan. in het begin erg duizelig en weinig puf.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

EUTHYROX TABLET 125MCG

31 maart 2017

Vorig voorjaar (2016) over moeten stappen van thyrax op euthyrox. Nu, een jaar later is het bloedbeeld nog steeds niet goed. Steeds dosering verlagen. Ben begonnen met 187, moet vanaf vandaag 112 gaan slikken. Buiten het feit dat ik me steeds niet goed voel, heeft dit de gemeenschap al veel geld gekost. (Telkens om de 6 à 8 weken bloedprikken. Medicijnen meekrijgen en dan weer een andere dosering krijgen). Ik ging er onbevangen in vorig jaar, wilde niet zo'n type zijn die bij voorbaat al riep dat het fout zou gaan. Maar momenteel baal ik enorm.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

EUTHYROX TABLET 125MCG

6 januari 2017

Ik gebruik Euthyrox nu een tijdje na de overstap van Thyrax en ik voel me prima. Wel een paar keer mijn dosering moeten aanpassen. Ik sport ook weer gewoon.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

EUTHYROX TABLET 125MCG

2 januari 2017

Het vereist wel een regelmatig leven, genoeg slaap, gezonde voeding. Maar ik kan door deze medicatie goed leven.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

EUTHYROX TABLET 125MCG

22 december 2016

Na een week werd ik ziek en kreeg heftige hyperklachten. Heb het nog een week aangekeken voor ik overging op Tirosint.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

EUTHYROX TABLET 125MCG

8 oktober 2016

Sinds de overgang van thyrax naar euthyrox 125 verschrikkelijk veel last van mega droge huid en mega droog haar. Veel last van spieren en gewrichten. Altijd hoofdpijn en last van de ogen. Eigenlijk nooit echt fit. Eigenlijk teveel onregelmatigheden om op te noemen. Dit is spelen met mensenlevens en de kwaliteit van leven. Er wordt altijd gemakkelijk gezegd dat het dezelfde werkzame stof bevat en dat het medicijn hetzelfde is, maar hoe kan het dan dat er zoveel bijwerkingen zijn terwijl die bij de inname van het originele medicijn niet aanwezig waren?

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

EUTHYROX TABLET 125MCG

10 september 2016

sinds 7 weken overgestapt van thyrax 125mcg naar euthyrox 125mcg. Waarden zijn goed, maar spierpijn, hoofdpijn, diarree, slechter slapen, eerder prikkelbaar en vooral moe. Niet tevreden, ga arts vragen terug te schakelen naar 112mcg

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

EUTHYROX TABLET 125MCG

4 juli 2016

De vervanging van Thyrax Duotab 100mcg geeft heel veel klachten, word elke nacht tussen 2 en 4 uur wakker omdat slijm mijn keel inloopt en krijg het benauwd overdag, hoofdpijn ik word hier heel moe van dit is niet vol te houden.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

EUTHYROX TABLET 125MCG

25 mei 2016

Zondag begonnen (ipv Thurax). Nu al voor de 3e keer in 24 uur oogmigraine (weinig hoofdpijn, wel licht verstoord door geometrische patronen die lijken te zwemmen).

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

EUTHYROX TABLET 125MCG

11 mei 2016

Een paar uur na het opstaan enorme vermoeidheid. Hoofdpijn. Darmkrampen (daarna direct naar de wc). Ook het zicht is veranderd. Woorden gaan zwemmen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

EUTHYROX TABLET 125MCG

10 mei 2016

Enorme vermoeidheid. Slecht slapen. Hoofdpijn. Hele droge mond 's nachts.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

EUTHYROX TABLET 125MCG

20 april 2016

Ik ben 1 op 1 overgestapt van Thyrax naar Euthyrox. De eerste dag had ik lichte hoofdpijn maar dragelijk. De tweede dag hoge rugpijn die maar blijft aanhouden. Dit is mijn 6e dag dat ik het inneem en nog steeds heb ik hoge rugpijn, iets wat ik normaal nooit heb. Ik heb geen last van hartkloppingen meer, wat ik bij Thyrax wel had, en geen pijn in mijn armen meer, iets wat ik bij Thyrax wel had. Maar in plaats daarvan heb ik dus hoge rugpijn. Ik kan mij haast niet bewegen erdoor. Ik hoop echter dat het snel weggaat want ik voel mij wel beter, heb meer energie en het voelt alsof er een waas is opgetrokken in mijn hoofd. Ook ben ik vrolijker, met Thyrax was ik vaak neerslachtig. Ook heb ik heel veel bijverschijnselen gehad toen Thyrax van het potje naar de strip ging, het kostte mij bijna mijn huwelijk. Wat mij wel erg steekt, is dat de patiënt door toedoen van de fabrikant met de rekening van het bloedprikken blijft zitten. Veel mensen, waaronder ikzelf hebben dat geld niet. Dit vind ik niet kunnen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

EUTHYROX TABLET 125MCG

7 april 2016

ik gebruik sinds kort noodgedwongen na de Thyrax nu Euthyrox. Elk nadeel heeft z'n voordeel, ik heb sterk het gevoel dat ik beter af ben met dit alternatief en dan ook nog het geheel in één tabletvorm.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

EUTHYROX TABLET 125MCG

EUTHYROX TABLET 125MCG

14 januari 2016

Vorig jaar overgestapt van Thyrax naar Euthyrox, omdat na 15 jaar slikken mijn TSH- waarde onstabiel blijft, misschien zou het stabieler kunnen worden met Euthyrox! In de eerste maanden leek het de goede kant op te gaan, voelde me ook wat energieker, wel aan het begin hoofdpijn ervan gehad, maar dat is nu weg. Over 2 weken weer naar internist voor uitslag nieuwe waardes, ben benieuwd, want de afgelopen maanden ging het weer bergafwaards met me! Ben ook in een half jaar tijd 5 kg. aangekomen, is dit soms een bijwerking van de Euthyrox? Lees vandaag in het AD, dat je toch beter af bent met het slikken van Euthyrox i.p.v. Thyrax, want dit medicijn blijkt voorlopig niet te krijgen te zijn, omdat de fabriek gaat verbouwen en hierdoor totaal geen productie mogelijk is voor een onbepaalde tijd, dit mag natuurlijk niet mogelijk zijn, belachelijk zoiets! De laatste jaren staat Thyrax sowieso al niet in een te best daglicht, omdat zich al diversen problemen met dit medicijn hebben voor gedaan, zoals daar zijn: overgang naar een andere verpakking (strips i.p.v. potjes), hierbij is gebleken, dat het medicijn een verhoogde dosering heeft gekregen, waardoor heel veel patiënten zich vreselijk naar gingen voelen en er was ook nog een tijdelijke stop in de productie! Hierdoor zijn denk ik al een hoop patiënten overgeschakeld naar Euthyrox, maar ook met dit medicijn zal het aftasten zijn voor de patiënt, het is en blijft steeds "fine tuning". Ik zal jullie op de hoogte blijven houden van mijn ervaringen met dit medicijn!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

EUTHYROX TABLET 125MCG

29 december 2015

Ik kreeg van die Poolse tabletten (zonder dagaanduiding) ipv de gebruikelijke Nederlandse (met dagaanduiding). Door het zomaar wisselen van tabletten, zonder mij vooraf in te lichten ben ik maanden ziek geweest, niet wetende wat er aan de hand was. Heb het dan ook als zeer negatief ervaren. Eenmaal weer terug naar de Nederlandse gaat het zoveel beter, dat de medicijnen zelfs te sterk voor mij zijn. Ben nu al een paar maanden bezig om weer de oude te worden, maar ben er nog lang niet.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

EUTHYROX TABLET 125MCG

17 december 2015

Van Thyrax overgestapt naar Euthyrox. Euthyrox is aanzienlijk sterker dan Thyrax. Ben blijmet Euthyrax omdat het meer doseringsmogelijkheden heeft en niet de blauwe kleurstof die allergie veroorzaakt. Het wisselen van merk levert meer labkosten en doktersbezoeken op. Ik ben voor de 2e keer omlaag gegaan met de medicatie omdat ik flink hyper en ziek was. Zou mooi zijn als er ook een dosis van 6,75 mcg was. Zo een kleine dosiswijziging maakt al een wereld van verschil. Finetuning luistert heel nauw merk ik en breken van tabletten is vervelend.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

EUTHYROX TABLET 125MCG

9 november 2015

Nieuwe verpakking is er niet beter op geworden. Het is niet meer te controleren of je je medicijn 's morgens hebt ingenomen! Helaas heeft de fabrikant hier NIET overnagedacht.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

EUTHYROX TABLET 125MCG

18 mei 2015

Voor mij ook; waarom geen dagaanduiding meer op de strips??? Ik vergeet ze anders ook nog wel eens! SLECHT ZEG!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel