Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 29 resultaten gevonden.

EUTHYROX TABLET 125MCG

29 April 2021

Zeer tevreden bijna al mijn klachten weg..had tsh 100+ ft4 3.5 met 6 weken tsh 0.4 ft4 21...voel me super goed ...val af en genoeg energie om veel te bewegen enzo..obstipatie heb ik helaas nog wel maar slik bisocodyl..

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

EUTHYROX TABLET 125MCG

14 July 2020

Over het algemeen een prima middel. Maar wanneer de fabrikant de samenstelling van dit middel verandert, raken mijn bloedwaarden verstoord. Sinds er andere vulstoffen in de tabletten zitten, is mijn TSH fors omhoog gegaan (met alle bijwerkingen die daarbij horen) , heb ik een andere dosering nodig en zal het een tijd duren voor ik weer goed ingesteld ben.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

EUTHYROX TABLET 125MCG

14 June 2020

Niet bewust dat het door de veranderde samenstelling zou kunnen komen maar wat voel ik mij rot, spierklachten, somber, wat angstig, nekklachten wat ik nooit heb. Ik snapte er niets van maar nu ik deze ervaringen lees is het mij helder. En fabrikant....waarom Mannitol, dat is toch helemaal niet geschikt voor dagelijks gebruik als je dat niet nodig hebt? Onvoorstelbaar.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

EUTHYROX TABLET 125MCG

2 May 2020

Vernieuwde samenstelling geeft problemen. Gewichtstoename, hartkloppingen en gewrichtspijn. TSH gestegen en FT4, na veelvuldige controle, bleek 112 mg die ik nam van de oude samenstelling te laag, en moest nu 125 mg nemen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

EUTHYROX TABLET 125MCG

21 March 2020

Sinds 2015, na paar jaar ellende met Thyrax medicijnen waarvan de toevoegingen/ vulstoffen veranderd waren, altijd met goed gevolg euthyrox gebruikt. Sinds de laatste 4-5 maanden, nadat ik medicijnen ben gaan gebruiken met de nieuwe toegevoegde vulstoffen, ben ook ik er erg ziek van. Last van duizeligheid, misselijkheid, ondanks veel sporten en gezond eten vele kilo’s aangekomen, altijd maar moe, altijd koud en rillingen hebben, hoofdpijn en met name ondanks het vele sporten vreselijke spierpijn blijven houden in de kuiten en bovenbenen waarvan ik de laatste tijd met name (ik sliep al steeds slechter) helemaal niet meer van kon slapen. Soms verkrampen ook mijn vingers zo erg wat erg pijnlijk is en erop lijkt alsof ik reuma heb (dit is absoluut niet het geval)Al met al ben ik dus nu weer terug op het punt van 2015. Ik snap niet waarom de vulstoffen veranderd moeten worden als iets goed is. Via deze site ben ik er achter gekomen dat er met mij meerdere mensen zijn die dit probleem hebben sinds de veranderde samenstelling van het medicijn euthyrox. Is er iemand met dezelfde klachten die nu een ander merk gebruikt en waarvan de klachten weer verdwenen zijn dan hoor ik het graag. Mirjam

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

EUTHYROX TABLET 125MCG

30 January 2020

Hallo. Helaas na 35 jaar Euthyrox van het merk “Merck” te hebben geslikt, nu erg aan het klungelen. De hulpstoffen zijn gewijzigd, waardoor vele klachten. De fabriek heeft dit al voorzien. Had de apothekers ook al gemaild, maar doordat bijna geen één apotheker terug heeft gereageerd, moest de fabriek het verplicht aan passen. Helaas nu vele mensen met erge klachten. Ikzelf, maar zelfs mensen in mijn omgeving, die in de ziektewet lopen. Hogerhand waar zijn we mee bezig. Medicijn nu goedkoper? Wat denk je nu van al die mensen, die met klachten bij de huisarts komen en die evt in ziektewet lopen of naar ziekenhuis voor onderzoek gestuurd worden. Meldpunt medicijnen help ons!! Ik zelf heb al een Facebookbericht gedaan. Er zijn velen die al gereageerd hebben. Erg dit!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

EUTHYROX TABLET 125MCG

17 January 2020

Gebruik het al 11 jaar, maar de laatste half jaar ben ik er erg ziek van. Duizeligheid, misselijkheid, 7 kilo aangekomen, altijd maar moe, kouwelijkheid, hoofdpijn, hartkrampen, kramp in de kuiten en bovenbenen, opgejaagd voel en hartkloppingen. Ik gebruik hierdoor nu ook nog bètablokkers.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

EUTHYROX TABLET 125MCG

6 January 2020

Ik slik sinds 2 weken de euthyrox uit de nieuwe verpakking en ik voel me vreselijk slecht overal pijn mijn rug benen armen, ging juist zo goed de laatste tijd had 20 jaar thyrax geslikt toen ziek geworden toen thyrax de verpakking gewijzigd had en nu weer met de euthyrox weet nu echt niet meer wat ik moet doen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

EUTHYROX TABLET 125MCG

21 November 2019

vernieuwde euthyrox levert naar 15 jaar goed afgesteld te zijn hoop klachten moet weer opnieuw beginnen of mischien overgaan naar een ander variant

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

EUTHYROX TABLET 125MCG

8 March 2019

Door het thyrax tekort, moest ik hiertoe overgaan. Hartkloppingen, opvliegers, hoge bloeddruk. Nu weer aan de nieuwe Thyrax, waarmee ook de spierpijnen weer terug zijn. Die had ik bij de Euthyrox niet. Ik neem nu magnesium kauwtabletten, niet de Citraatvorm, het lijkt minder te worden.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

EUTHYROX TABLET 125MCG

2 August 2018

Gebruik Euthyrox al sinds 2005 en heb tot op heden geen bijwerkingen gehad. Langzaam de hoeveelheid mcg opgebouwd.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

EUTHYROX TABLET 125MCG

19 August 2017

Na gedwongen overstap van Thyrax 125mcg naar Euthyrox Ernsige klachten Slecht zien Haar uitval Hartkloppingen Slapenloosheid Opvliegers Spier en gewrichtspijn Stemmings wisselingen Bij controle bleek het goed te zijn ingesteld. Na een week kreeg ik al erge pijn in mijn voeten alsof ik in kokend water stond en oververmoeid Uiteindelijk mocht ik met mijn klachten naar de neuroloog En wat blijkt de schildklier waardes waren helemaal niet goed. Terwijl ik al 25 jaar Thyrax gebruikte nooit een probleem geweest altijd goed de waardes Helaas eind conclusie is Poly neuropathie Voeten benen handen en armen Vreselijke aandoening Dat gun ik niemand . Ik wil niemand bang maken en de Thyrax is weer voorradig Dus hoop dat alles snel goed is ingesteld . Sterkte iedereen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

EUTHYROX TABLET 125MCG

5 July 2017

Probeer je tablet voor het slapen gaan intenemen. Je lichaam werkt slacht rustiger waardoor het medicijn beter wordt opgenomen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

EUTHYROX TABLET 125MCG

8 June 2017

Na de verplichte overstap vorig jaar van thyrax (75 mcg)naar euthyrox het eerste weekend last van angst aanvallen gehad. (alsof iemand je hart vast houd en er in knijpt duurt ongeveer 1 minuut) Hierna naar de dokter geweest om te testen hoe de waardes waren maar deze waren te laag. Binnen een half jaar uiteindelijk met 0.5 moeten stijgen.. Ondertussen gemerkt dat ik veel haaruitval heb. (kapper zag dit ook ) 5 kilo aangekomen en toch niet zoals het was op de thyrax. Voel me onrustig maar kan mezelf totaal niet motiveren iets te doen. Binnenkort weer overstappen naar Thyrax.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

EUTHYROX TABLET 125MCG

25 May 2017

Ik heb al jaren Thyrax geslikt ivm trage schildklier werking. Sinds 4 weken overgestapt op 1 compleet 125 mgr euthyrox. Voelde al snel duizeligheid opkomen en is mijn conditie intussen alleen maar slechter geworden o.a. darmklachten, maagpijn, na eten opgezwollen buikgevoel, geen eetlust, heze stem terwijl de duizeligheid toenam en na korte inspanning al vermoeidheid optrad. Gelukkig een zeer verstandige huisdokter, die de kwalen herkende en constateerde dat de werking aanzienlijk te hoog lag. Direct weer op de teruggekeerde Thyrax overgestapt en krijg langzamerhand mijn conditie terug.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

EUTHYROX TABLET 125MCG

19 May 2017

Ik heb last koude handen en voeten,dik worden. Ben nu 104 kg. ben 24kg aangekomen. zwakke duizeligheid maar niet altijd

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

EUTHYROX TABLET 125MCG

29 April 2017

5 kilo aangekomen sinds ik overgegaan ben naar euthyrox. Van 162.5 microgram Thyrax naar 125 microgram gegaan. in het begin erg duizelig en weinig puf.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

EUTHYROX TABLET 125MCG

31 March 2017

Vorig voorjaar (2016) over moeten stappen van thyrax op euthyrox. Nu, een jaar later is het bloedbeeld nog steeds niet goed. Steeds dosering verlagen. Ben begonnen met 187, moet vanaf vandaag 112 gaan slikken. Buiten het feit dat ik me steeds niet goed voel, heeft dit de gemeenschap al veel geld gekost. (Telkens om de 6 à 8 weken bloedprikken. Medicijnen meekrijgen en dan weer een andere dosering krijgen). Ik ging er onbevangen in vorig jaar, wilde niet zo'n type zijn die bij voorbaat al riep dat het fout zou gaan. Maar momenteel baal ik enorm.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

EUTHYROX TABLET 125MCG

6 January 2017

Ik gebruik Euthyrox nu een tijdje na de overstap van Thyrax en ik voel me prima. Wel een paar keer mijn dosering moeten aanpassen. Ik sport ook weer gewoon.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

EUTHYROX TABLET 125MCG

2 January 2017

Het vereist wel een regelmatig leven, genoeg slaap, gezonde voeding. Maar ik kan door deze medicatie goed leven.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

EUTHYROX TABLET 125MCG

22 December 2016

Na een week werd ik ziek en kreeg heftige hyperklachten. Heb het nog een week aangekeken voor ik overging op Tirosint.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

EUTHYROX TABLET 125MCG

8 October 2016

Sinds de overgang van thyrax naar euthyrox 125 verschrikkelijk veel last van mega droge huid en mega droog haar. Veel last van spieren en gewrichten. Altijd hoofdpijn en last van de ogen. Eigenlijk nooit echt fit. Eigenlijk teveel onregelmatigheden om op te noemen. Dit is spelen met mensenlevens en de kwaliteit van leven. Er wordt altijd gemakkelijk gezegd dat het dezelfde werkzame stof bevat en dat het medicijn hetzelfde is, maar hoe kan het dan dat er zoveel bijwerkingen zijn terwijl die bij de inname van het originele medicijn niet aanwezig waren?

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

EUTHYROX TABLET 125MCG

10 September 2016

sinds 7 weken overgestapt van thyrax 125mcg naar euthyrox 125mcg. Waarden zijn goed, maar spierpijn, hoofdpijn, diarree, slechter slapen, eerder prikkelbaar en vooral moe. Niet tevreden, ga arts vragen terug te schakelen naar 112mcg

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

EUTHYROX TABLET 125MCG

4 July 2016

De vervanging van Thyrax Duotab 100mcg geeft heel veel klachten, word elke nacht tussen 2 en 4 uur wakker omdat slijm mijn keel inloopt en krijg het benauwd overdag, hoofdpijn ik word hier heel moe van dit is niet vol te houden.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

EUTHYROX TABLET 125MCG

25 May 2016

Zondag begonnen (ipv Thurax). Nu al voor de 3e keer in 24 uur oogmigraine (weinig hoofdpijn, wel licht verstoord door geometrische patronen die lijken te zwemmen).

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel