Een initiatief van het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 25 resultaten gevonden.

EZETROL TABLET 10MG

25 november 2017

Kan niet tegen statines. Sinds 3 weken EZETROL. Net zoals bij statines steeds meer last van spierpijn in rug, schouders en hele benen. Kon vanwege de pijn bijna niet meer slapen. EZETROL gestopt en na 3 dagen zijn de klachten grotendeels verdwenen!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

EZETROL TABLET 10MG

7 november 2017

Grote chemische troep is het,een levensverkorter!!!!!!!! Gebruik nu rodegisttab!Etten met Q10 Laat ook geen bloed meer prikken voel me beter dan veel laatste jaen

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

EZETROL TABLET 10MG

28 augustus 2017

Een paar dagen na de start kreeg ik uitslag op mijn benen, begon ik te hoesten en werd vermoeid en benauwd. Na twee weken nog iets erger. Ik heb besloten de tabletten te halveren. Dit is iets beter, maar hoesten, uitslag en vermoeidheid bleven. Je krijgt advies om veel te bewegen bij een te hoog cholesterol. Dat deed ik. Dagelijks zeker 5 km lopen. Nu heb ik daar geen puf voor. Ik vind het rommel!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

EZETROL TABLET 10MG

22 juli 2017

Ik gebruik dit middel zins een paar weken heb veel last van pijn in mijn benen en ben erg vermoeid

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

EZETROL TABLET 10MG

20 juni 2017

Cholesterol is stuk gezakt en totaal geen bijwerkingen ervaren. Heb dit medicijn gekregen wegens een verhoogd cholesterol, omdat ik de gebruikelijke statines niet kon verdragen, statines die ernstige spierklachten veroorzaakten.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

EZETROL TABLET 10MG

26 april 2017

ik verdraag statines niet: ivm huidziekte en kreeg verhoogd bloedsuiker sinds een jaar gebruik ik ezetrol en heb totaal geen bijwerkingen. ik ben erg tevreden

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

EZETROL TABLET 10MG

26 december 2016

Erge spierpijnen vooral in benen, slapeloosheid, gewrichtsontstekingen, zware vermoeidheid en geheugenverlies.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

EZETROL TABLET 10MG

28 november 2016

Na gebruik van vele verschillende statines met heel veel bijwerkingen nu sinds 5 jaar Ezetrol 10 mg. Voel me er goed bij, heb wel klachten van regelmatig spierpijn, kramp in de benen, maar ga ervan uit dat dit te maken heeft met andere activiteiten en niet als bijwerking van de Ezetrol. Ik vind het een aanrader, wanneer statines teveel bijwerkingen geven.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

EZETROL TABLET 10MG

3 november 2016

Nieren in slechte staat (GFR=32) (op weg naar dialyse). Ezetrol gestopt GFR=50. Studie op internet gevonden "Medicatiegebruik bij nierinsufficientie." Verhelderend! Wees voorzichtig en pas op uzelf.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

EZETROL TABLET 10MG

17 september 2016

Na div. statines te hebben gebruikt, met heel slechte ervaringen, overgestapt naar Ezetrol (Ezetimib). Al vlug ook hier vervelende reacties: veel buikpijn, veelvuldige en pijnlijke ontlasting, moe en slecht slapen. Uiteindelijk i.o.v. met cardioloog helemaal gestopt met cholesterolverlagers.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

EZETROL TABLET 10MG

10 augustus 2016

Slechte ervaring heb ik niet direct. Maar ben al een aantal jaren gestopt met de statines en ezetrol omdat ik de medicatie te duur vind. Als ik op internet kijk dan zie ik dat er steeds meer artsen hun bedenkingen bij statines hebben. Onze zorg wordt bewust heel duur gehouden en daarom weiger ik voortaan de reguliere medicijnen te kopen. Eerst moet de eigen risico maar verdwijnen en de premies naar omlaag.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

EZETROL TABLET 10MG

3 februari 2016

Spierpijnen overal, droge ogen en de bloeddruk is gestegen. Wil er wel mee stoppen maar durf het niet zo goed.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

EZETROL TABLET 10MG

30 december 2015

Omdat ik statines niet verdraag kreeg ik ezetrol. Na 1,5 week gebruik zonder klachten kreeg ik last van hoestaanvallen. Mijn medicijnen voor het vele hoesten van de longarts die ik al 2 jaar gebruik hielpen niet meer Seretide en Ventolin). Ik kreeg steeds minder nachtrust, vermoeidheid en mijn algehele conditie werd weer slechter. Ik ben in overleg nu gestopt met de ezetrol. Na een pauze van een half jaar weer bloedprikken bij de huisarts. Info die kreeg is dat er in de tweede helft van 2016 nieuwe medicijnen op de markt komen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

EZETROL TABLET 10MG

3 november 2015

Ik slik al jaren Ezetrol en nog een andere statine (14 jaar) en heb vanaf het begin pijn in mijn spieren gehad. Totdat het te gortig werd en ik een jaar geleden met de statine ben gestopt, ik kon op den duur niet meer lopen en was altijd moe. Vaak kon ik nog niet op de simpelste woorden komen en had het idee dat Alzheimer niet lang op zich liet wachten. Mijn humeur was ook verschrikkelijk en dan vooral voor mijn man, die altijd de volle laag kreeg, terecht of onterecht. Met andere woorden mijn leven was een hel geworden. Nu slik ik ook geen Ezetrol meer want ik heb genoeg van die rotzooi. Mijn interniste blijft aandringen om toch de middelen te blijven slikken want mijn cholesterol is te hoog, maar ik begin er niet meer aan. Ik wil af van al die pijn want op het ogenblik heb ik nog steeds kramp onder mijn rechtervoet hoewel het iedere dag iets beter gaat, ik ben nu een week gestopt met de Ezetrol

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

EZETROL TABLET 10MG

4 oktober 2015

Na de eerste dag: spierzwakte, kon ook geen urine meer ophouden, en heel erg moe. Tweede dag: daarbij pijn in polsen, vermoeidheid en spierzwakte. Derde dag: pijn in onderrug bijna niet te harden, opgezette voeten en handen, pijn in armen en benen, net lood, benauwd. Vierde dag idem als boven en daarbij opgezette tong, extreem moe, pijn op de borst en in linkerarm. Kon geen trappen meer lopen zonder enorm te hijgen, lopen ging alleen nog heel langzaam, kleine afstandjes, extreem moe etc. Pas die dag legde in de link met de ezetrol. Meteen gestopt. Klachten werden minder en na vier dagen waren ze weg. Ik kan ook niet tegen statines, dus nu gebruik ik niets.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

EZETROL TABLET 10MG

8 augustus 2015

Ik gebruik dit medicijn nu ongeveer 2 weken en tot op heden geen bijwerkingen kunnen opmerken. Daarvoor 2 verschillende statines gebruikt en daar enorm veel bijwerkingen mee ervaren, vandaar overgegaan op dit medicijn.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

EZETROL TABLET 10MG

4 augustus 2015

Ik heb veel pijn in rechteronderbeen, voet, heup en in de rug. Ik heb rusteloze benen, dag en nacht. Ik slik nu extra paracetamol en gebruik tensapparaat op onderbeen om de klachten te verzachten. Ik probeer het nog een week en anders overleg ik met de specialist voor een alternatief.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

EZETROL TABLET 10MG

4 mei 2015

Nekpijn kan mijn hoofd niet naar links of rechts draaien. Mijn voeten zijn ijskoud ook voelt het alsof een heel strak verband eromheen zit. Kramp 's nachts, tot aan mijn bovenbenen. Slapen kon ik niet, want ook mijn hoofd deed pijn. Ik slikte Ezetrol , samen met pravastatine. Dat laatste ben ik twee weken geleden mee gestopt en verminderde de klachten enigszins, maar nu sinds een paar dagen ook geen Ezetrol meer en ik voel me al heel wat beter. De bijwerking verpest mijn leven, want ik werd zo moe, dat ik nergens geen zin meer in had. Ik heb in mijn kennissenkring een X aantal mensen met dezelfde ervaring. Ook iedere keer die verandering van merken, ik voel me een soort proefkonijn.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

EZETROL TABLET 10MG

2 mei 2015

Hoofdpijn - wazig gezichtvermogen pijn in gewrichten, koude handen en rillingen, moe gevoel. Ben al een keer gestopt en een week later weer opnieuw, de klachten komen weer. Dus ben ik nu gestopt met innemen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

EZETROL TABLET 10MG

12 februari 2015

Ik gebruik nu ongeveer een half jaar ezetrol, in het begin leek het veelbelovend. Nu krijg ik steeds meer last van brandende jeuk en dikke rode plekken in mijn hals en op de onderarmen. Ook heb ik last van de spieren in mijn onderrug. Ik ga na vandaag stoppen met dit medicijn, ik heb voor a.s. maandag een doktersbezoek staan. Zoals het nu is lijkt het middel erger dan de kwaal!!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

EZETROL TABLET 10MG

10 februari 2015

Allerlei Statines gebruikt De bijwerkingen waren erg onplezierig. Mijn nieuwe cardioloog schreef Ezetrol voor De bijwerkingen zijn na 2 weken al erg vervelend Pijnlijke gewrichten en spieren maagpijn, misselijk, duizelig en erg moe de hele dag. Ik stop nu!!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

EZETROL TABLET 10MG

EZETROL TABLET 10MG

7 november 2014

Aanvankelijk geen probleem. Maar nu heb ik voortdurend heel erg last van krampen en mijn kuiten doen erg pijn. Ik moet er regelmatig mijn bed voor uit bijvoorbeeld, maar ook zonder echte kramp heb ik pijnlijke kuiten.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel