Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 7 resultaten gevonden.

EZICLEN CONCENTRAAT VOOR DRANK

9 July 2019

Dit middel 2 x moeten gebruiken, de eerste keer was al moeilijk , de tweede keer echt hel. Ik werd misselijk en moest uiteindelijk overgeven. Ik kreeg het laatste er niet meer in. Ik was er gewoon heel ziek van.

EZICLEN CONCENTRAAT VOOR DRANK

24 June 2019

I.v.m. darmonderzoek de dag van tevoren 20:00 de eerste flacon verdund, gemixt met ranja en opgedronken. Na een half glas werd ik ontzettend misselijk. Door mijn emetofobie heb ik het ziekenhuis gebeld, maar er zat niks anders op dan de kuur af te maken. Na een half uur zakte de misselijkheid en kon ik gelukkig zonder verdere problemen de Eziclen opdrinken. Ja, het smaakt vies, naar zoete kauwgomballen, maar ja, glas water ernaast, slokje Eziclen, slokje water en dan valt het allemaal wel mee. Doet zijn werk. Beetje rommelende darmen, that's it.

EZICLEN CONCENTRAAT VOOR DRANK

19 March 2018

Voorheen kreeg ik altijd moviprep, dat vond ik echt niet te doen. Nu stelde de arts assistent voor om eziclen te gebruiken. Ik vind het een hele verbetering tov de moviprep. Zag heel erg tegen het spoelen op, maar is reuze mee gevallen. Vond het nog een soort van lekker smaken ook. Het is bijna jammer dat je er een uur over moet doen. Tegen de tijd dat je het zat wordt is de halve liter op. Daarna aangevuld met water, appelsap en thee. Wel extreem koude handen en voeten gehad gepaard met rillingen, maar dit trok ongeveer na een uurtje weg. Kortom het blijft geen pretje, maar is wel iets aangenamer met Eziclen. En het belangrijkste, mijn darmen waren goed schoon voor het onderzoek.

EZICLEN CONCENTRAAT VOOR DRANK

27 April 2017

Inname zelf was prima. Blijft veel vocht inname maar het maakt het wel iets dragelijker. Wel na het onderzoek enorme verstopping gehad wat na maanden nog steeds speelt. Volgende keer gewoon weer de normale medicijnen voor mij

EZICLEN CONCENTRAAT VOOR DRANK

25 May 2016

Ik kreeg dit voorgeschreven in januari 2016 voor een eenmalig preventief darmonderzoek. Dit onderzoek heeft dus nooit plaatsgevonden. Ik had nl ook Chloorthiazide voor hoge bloeddruk. Deze 2 medicijnen samen hebben bij mij kaliumtekort veroorzaakt waardoor ik 3 epileptische aanvallen kreeg. Tijdens die aanvallen heb ik een wervelbreuk opgelopen waar ik nu, mei 2016, nog steeds niet van hersteld ben.

EZICLEN CONCENTRAAT VOOR DRANK

26 February 2016

Mijn MDL arts gaf me dit laxeermiddel in voorbereiding op een darmonderzoek. Het is een relatief nieuw middel, ik was de eerste gebruiker van deze arts. Het middel moest beter resultaat geven, betere smaak hebben en je zou er minder van hoeven innemen. Ik had donderdagmiddag het onderzoek. Je begint dan (aan te bevelen) dinsdag 13.45 tot woensdag 13.45 met vezelarm eten (er staat in de folder wat wel en niet). Dan mag je woensdagochtend (dag ervoor) een licht ontbijt. Daarna alleen nog maar heldere vloeistoffen, dus ook heldere soep (staat in folder wat wel en niet). Dan start je woensdagavond om 20u (toedieningsschema in folder) met het drinken van 1 fles verdunde vloeistof (d.m.v. bijgeleverde maatbeker). Dat is 0,5 L. Hier moet je 1 uur over doen, kleine slokjes (door een rietje) hele vieze, chemische drank. Je proeft zout, zoetstof, hoestdrank, bubblegum, alles van de apotheek door elkaar lijkt wel! Ik weet niet wat de smaak van oudere laxeermiddelen is, maar dit was bijna niet te doen. De gouden tip: DRINK MET JE NEUS DICHT, scheelt echt heel veel. Daarna moet je over 2 uur verspreid, 1 L heldere drank drinken. Dus niet op tijd naar bed! In deze tijd beginnen je wc bezoeken. ca 10 maal heb ik op de wc gezeten totdat een heldere vloeistof je lichaam verlaat, zoals urine. DAN is het doel bereikt. In de ochtend (om 9u) herhaalt zich weer het hele verhaal (neem je dus nog 1 flesje), pas in de ochtend werd de ontlasting helder. Tijdens dit hele traject heb ik geen krampen of pijn of dergelijke gehad, slechts een rommelende buik. Ik heb ook prima kunnen slapen (1x eruit). Voor vertrek naar ziekenhuis nog naar wc, en dan ben je precies leeg. De MDL arts vond toch nog troebele vloeistof die hij moest afzuigen tijdens het onderzoek zei hij, dus of resultaat beter is weet ik niet. Op zich dus allemaal prima te doen, maar een hele planning en hele gore drank!

EZICLEN CONCENTRAAT VOOR DRANK

31 July 2015

Het heeft een prettige smaak en maakt naar hoestdrank.

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel