Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 25 resultaten gevonden.

FAMPYRA TABLET MVA 10MG

3 September 2019

Ik kan weer lopen zonder kruk, kan weer omhoog kijken om de was op te hangen. Voel me weer een zelfstandig mens.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FAMPYRA TABLET MVA 10MG

24 May 2019

Ik dacht dat het niets deed, maar nu ik er noodgedwongen mee gestopt ben, merk ik meteen een verslechtering.Ik hoop dat het weer vergoed gaat worden.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FAMPYRA TABLET MVA 10MG

6 February 2019

Bij 30 Mg per dag kon ik de hele dag goed ui de voeten. Nu het medicijn niet meer vergoed word ben ik overgestapt op 4ap. Dit is minder maar met ook 30 Mg kan ik aardig mee overweg. Niet zo duur als Fampyra (zelf betalen)

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FAMPYRA TABLET MVA 10MG

2 February 2019

Van 5 meter naar 5 kilometer lopen Helderder in hoofd Woordvoerder demonstratie 15 jan. met weinig moeite Veel meer energie en sneller herstel Evenwicht terug, kan weer fietsen Kan weer veilig autorijden Ik kan anderen helpen In plaats van hulp vragen elke keer Ik heb weer kwaliteit van leven

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FAMPYRA TABLET MVA 10MG

1 February 2019

Mijn ervaring met dit medicijn is dat mijn lopvermogen na het begin van het gebruik in 2016 niet of nauwelijks is afgenomen. Voor het begin ging mijn loopvermogen toch behoorlijk achteruit. toen ik rond de kerstdagen een paar dagen zo ziek was dat ik er alles weer uitkotste wat ik ook at dus incl de Fampyra kon ik na 1 dag al een stuk minder lopen. Dat is vooral lekker als je telkens naar het toilet moet en het dus niet meer haalt.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FAMPYRA TABLET MVA 10MG

30 January 2019

Mijn ervaring met Fampyra was goed! Tot dat het uit het basispakket werd gehaald. Nu loop ik trager en ben ik meer wankel. Ik ben voor 100% afgekeurd en heb geen geld om het te betalen. Ik wou dat ik er hard voor kon werken zodat ik het zelf kon betalen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FAMPYRA TABLET MVA 10MG

29 January 2019

Fampyra neem ik sinds oktober 2016. Het helpt me enorm met loopvermogen, o.a. doordat mijn been veel minder sleept. Deze verbetering was kort nadat ik met het medicijn begon ook aangetoond met de looptest die ik in het ziekenhuis kreeg. Met Fampyra lukt het me zelfs om traptreden soms zonder leuning omhoog te gaan.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FAMPYRA TABLET MVA 10MG

28 January 2019

Dit medicijn helpt me antoonbaar bij de loopproblemen die ik door MS heb. Met name de pil die ik aan het einde van de middag neem, zorgt er na een paar uur voor dat ik makkelijker loop en een beter evenwicht heb. Voor mij is dit medicijn het verschil tussen slecht lopen (ik heb ten slotte MS), of helemaal niet meer lopen. Voor de pil die vroeg ik de ochtend neem, is het verschil wellicht minder zichtbaar: in de nacht loop ik natuurlijk niet rond en kan dus moeilijker meten wat het effect is voor en na de inname. Deze pil helpt zo goed dat ik sinds ik in oktober 2016 begon, geen enkele keer ben vergeten hem in te nemen. Ik heb hem te hard nodig!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FAMPYRA TABLET MVA 10MG

28 January 2019

In februari 2017 kon ik nog maar 300-400 m lopen voordat ik ging zwalken. Ik ging me ori├źnteren op een rollator. Die rollator bleek uiteindelijk niet nodig omdat ik vanaf maart 2017 kon meedoen aan een studie naar Fampyra. Begin april 2017, nadat ik drie weken Fampyra had gebruikt, liep ik (zonder hulpmiddelen!) de Duinenmars, dat was inclusief van en naar de bus bijna 8 km. Fampyra werkt waanzinnig goed voor mij.Het hoort gewoon vergoed te worden. Niet alleen voor mij maar voor alle gebruikers die er baat bij hebben.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FAMPYRA TABLET MVA 10MG

FAMPYRA TABLET MVA 10MG

28 January 2019

Kan niet meer zonder. Lopen gaat beter, ben een stuk stabieler. Positieve invloed op evenwicht, meer energie en ik kan beter tegen warmte in de zomermaanden.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FAMPYRA TABLET MVA 10MG

FAMPYRA TABLET MVA 10MG

27 January 2019

Minder stijf in mijn benen. Beter en verder lopen. Ik kan mijn voeten vegen, mijn benen optillen. Ik heb meer kracht in mijn benen en armen.Geen pijn meer in mijn Artrose handen tijdens Fampyra gebruik. Nu wel pijn!Meer energie!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FAMPYRA TABLET MVA 10MG

26 January 2019

Veel meer energie, gigantische verbetering met lopen, geniet nu veel meer van het leven nu alles zoveel makkelijker gaat!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FAMPYRA TABLET MVA 10MG

26 January 2019

Heeft mij geholpen bij beter en verder kunnen lopen , meer energie, betere stabiliteit en coordinatie. Het houdt mij van de bank en op de been en dat zonder enige bijwerkingen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FAMPYRA TABLET MVA 10MG

26 January 2019

Ik heb loop- en fijne motoriek testen gedaan voor het starten met dit medicijn. Toen twee weken het gebruikt en de resultaten waren >30% beter geworden. Heb in de twee jaar dat ik het mocht gebruiken 7 nieuwe MS aanvallen gehad, bij de laatste was zelfs mijn linkerbeen compleet verlamd, maar bij een herhaling van de testen drie weken geleden liep ik gewoon weer een persoonlijk record!Nu heb ik nog voor twee weken pillen en ben bang voor wat er gaat gebeuren als ik moet stoppen omdat ik het zelf niet kan betalen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FAMPYRA TABLET MVA 10MG

26 January 2019

Al de tweede dag ging ik beter lopen. Ik kan weer normaal functioneren, boodschappen in meerdere winkels op 1 plein, oppassen op mijn kleinkinderen, de trap op omhoog, zelf mijn huishouden doen. Voor iemand anders zo vanzelfsprekend maar voor iemand met MS het verschil tussen zelfstandig of afhankelijk zijn.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FAMPYRA TABLET MVA 10MG

26 January 2019

Ik heb PPMS en sinds ik Fampyra gebruik is mijn kwaliteit van leven ├ęcht verbeterd! Het lopen gaat gemakkelijker, de vermoeidheid is stukken minder en bovenal betekent Fampyra een verbetering van mijn fijne motoriek en kan ik weer schrijven en pianospelen. Jammer genoeg heeft het ZIN besloten dat deze verbeteringen ook met alleen fysiotherapie kunnen worden bereikt en Fampyra niet vanuit de basisverzekering wordt vergoed. Hoe dan?

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FAMPYRA TABLET MVA 10MG

26 January 2019

dit medicijn geeft mij, en mijn man, het leven terug. Wordt er zelfredzamer en energieker van. \ik wil en kan dit medicijn nooit meer missen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FAMPYRA TABLET MVA 10MG

FAMPYRA TABLET MVA 10MG

26 January 2019

Dat het staan veel beter gaat en ook meer energie!! Onlangs geprobeerd om met 1 pil minder te doen maar gelijk achteruitgang dus werkt wel degelijk.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FAMPYRA TABLET MVA 10MG

26 January 2019

Voordat ik Fampyra slikte was ik na 200m al moe, ging ik iedere middag naar bed en moest mijn 's avonds voor het eten zorgen, Ik liep alsof ik met zand gevulde regenlaarzen aanhad. Heel vermoeiend,Al na 1 week Fampyra merkte ik verschil. Het zand verdween langzamerhand uit mijn laarzen. Ik hoefde en hoef niet meer na te denken bij het lopen. Ik hou daardoor energie over.Nu kan ik op een goede dag 30 minuten lopen, ik kan weer 2 dingen op 1 dag doen, ik kook's avonds voor mijn gezin. Het is zo ontzettend fijn om niet meer zo heel verschrikkelijk moe te zijn. Het is zo fijn om weer door het park te kunnen wandelen. Het is zo fijn niet afhankelijk te zijn van een regiotaxi, maar zelfstandig met openbaar naar het ziekenhuis te kunnen gaan. MS heeft me veel afgenomen. Door Fampyra heb ik weer een stukje teruggekregen. Ik noem het vaak mijn looppil op het wonderpilletje. Ik wil en kan niet meer zonder Fampyra.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FAMPYRA TABLET MVA 10MG

26 January 2019

Eerste twee weken waren zwaar.. maar daarna verdween de mist in mijn hoofd. Loop ik weer normaal, ben ik veel minder vermoeid en kan de hele dag door zonder middagslaap, ook mijn cognitieve functies zijn verbeterd. Andere Ms gerelateerde klachten (spasmen, trillingen, slecht zicht, krampen etc)verdwenen en komen alleen als ik veel te veel gedaan heb. Ik kan weer lang (1,5u) met de hond lopen in de natuur, en op mijn werk heb ik promotie gemaakt. Dus ik draai meer uren. Ik kan weer langer auto rijden dus ik zie meer vrienden. Mijn kwaliteit van leven is gigantisch verbeterd. Ik krijg zelfs reactie van onbekende mensen die het verschil aan mij zien en dit tegen mij zeggen (buren bv) Zonder Fampyra is dit allemaal niet mogelijk!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FAMPYRA TABLET MVA 10MG

26 January 2019

Ik kan veel beter lopen heb veel meer energie en kan me heel goed zelf redden.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FAMPYRA TABLET MVA 10MG

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel