Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 3 resultaten gevonden.

FENTANYL MATRIX SANDOZ PLEISTER 12MCG/ UUR

9 May 2018

Mijn moeder van 86 jaar gebruikt sinds een half jaar deze pijnpleister. Ze is snel moe en 9 kilo afgevallen. Sinds ze de pleister heeft is ze ook cognitief sterk achteruitgegaan en heeft geheugenproblemen. Voor ouderen is dit middel zelfs in de laagste dosis (waarom zijn er geen lagere dosis in de handel) veel te zwaar. Nooit aan beginnen!!

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FENTANYL MATRIX SANDOZ PLEISTER 12MCG/ UUR

6 August 2017

Pleister laat los na douche waardoor ik te snel door mijn voorraad ben dit gebeurd alleen met de Sandoz pleister omdat hier zogenaamde beluchtingsgaatjes inzitten. Ik ben hier niet over te spreken. Al meerdere keren aangegeven bij de apotheek maar die kan er schijnbaar niks aan doen dus bij deze doe wat aan die plaklaag en zorg voor betere kwaliteit want dit is bagger.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FENTANYL MATRIX SANDOZ PLEISTER 12MCG/ UUR

20 December 2015

Deze pleister gekregen i.v.m. constante zenuwpijn been. Na vele jaren (10) van alles geprobeerd te hebben van paracetamol tot Lyrica en Butrans pleisters (bufrenorfine) heb ik nu sinds drie dagen Fentanyl Matrix Sandoz Pleister 12 MCG/ UUR. Ik wil graag alvast mijn eerste ervaringen met jullie delen. Wellicht zijn er ook anderen die net zijn begonnen of moeten beginnen. In tegenstelling tot hetgeen ik bij anderen heb gelezen, blijft de pleister bij mij heel goed zitten. Ook geen jeuk of irritatie ervan. De vervelendste bijwerking vind ik de hartkloppingen/versnelde hartslag. Dit overkomt mij vooral 's avonds als ik in bed lig of 's nachts. Het lijkt alsof je hyperventilatie krijgt. Tot nu toe ging het na enkele minuten vanzelf over, probeer niet in paniek te raken maar goed op je ademhaling te letten. Dat heeft mij tot nu uiteindelijk geholpen. Verder ben ik wat kortademig als ik bijvoorbeeld twee trappen op moet lopen. Daar heb ik normaal nooit last. Het is ontstaan sinds ik deze medicatie heb. Welke bijwerkingen nog meer: Sufheid, droge mond, misselijkheid (alleen 1 en 2e dag) moeheid/ wattig gevoel in mijn hoofd. Pijnvermindering: minimaal, maar de arts zei dat ik eerst met de laagste dosis moet beginnen i.v.m. opbouwfase.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel