Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 25 resultaten gevonden.

FLUCLOXACILLINE CAPSULE 500MG

FLUCLOXACILLINE CAPSULE 500MG

14 March 2021

Vieze smaak, diarree de eerste dagen, oprispingen na innemen capsule, lichte hoofdpijn. Ik heb het middel gekregen ter voorkoming van een ontsteking aan mijn been met diverse wonden (diabetes).

FLUCLOXACILLINE CAPSULE 500MG

26 December 2020

Maagkrampen en zeer donkere ontlasting haast zwart

FLUCLOXACILLINE CAPSULE 500MG

18 September 2020

Gebruikt voor behandeling van eczeem waar bacterie in is gekomen. Na het innemen apart gevoel in me lijf, de eerste 3 uur voelde ik me zo.Op dag 4 voor de 1e keer last van me slokdarm. Na dag 3 merkte ik dat er verschil was, de huid had weer een dun laagje en ik kon eindelijk weer meer dan 2 uur slaap pakken.Geen last van diaree of braken, wel misselijk als ik ga eten.

FLUCLOXACILLINE CAPSULE 500MG

8 September 2020

Wekker moeten zetten om capsule te nemen... Wakker liggen door brandend maagzuur gevoel in slokdarm, waar niets tegen hielp. 4 x 500 mg- elke 6 uur)Hielp wel tegen infectie ??

FLUCLOXACILLINE CAPSULE 500MG

18 August 2020

Inderdaad bij liggen slokdarmpijn.Veel water erbij gedronken en een half uur gewacht met liggen. Dat hielp.

FLUCLOXACILLINE CAPSULE 500MG

27 July 2020

Na de avondmedicatie gaan liggen en erge pijn in slokdarm en maar. Deze pillen veroorzaken enorme pijn

FLUCLOXACILLINE CAPSULE 500MG

11 March 2020

Na het stoten van mij knie een fikse onsteking opgelopen. Arts bezocht heeft vervolgens knievocht verwijderd en antibiotica ingespoten. Vervolgens een Flucloaxcilline 500 mg kuur gekregen, op de 1e dag na de 2e capsule begon mijn maag op te spelen. op dag 2 na de 4e capsule werd de pijn heviger. later die middag Arts gebeld en na overleg Omeprazol 40 mg genomen. om 23:00 uur de 5e capsule ingenomen die hevige maagkrampen en zuurbranden veroorzaakte. Voor mij is dit middel absoluut niet geschikt en heb op dag 3 wederom de Arts gebeld en ben gestopt met dit medicijn.

FLUCLOXACILLINE CAPSULE 500MG

31 January 2020

7 dgn, 4x daags 500 mg capsule tegen borstontsteking (of uitsluiting daarvan). Het plannen valt niet mee, om de 6 uur 1 capsule (1 uur voor de maaltijd of 2 uur erna). Mijn schema: 07.00, 13.00, 19.00, 01.00. Nachtelijke toiletgang omdat de capsule niet goed wil zakken en er dus meer water voor nodig is. Het slikken zelf ging verbazingwekkend goed. De smaak is echter wel heel vies, dus snel doorslikken. Bijwerkingen: maagpijn, dag 2 's avonds: ontlasting is pindasoep(!), dag 3 en 4 ook bruin spuitwater, algehele malaise, hoofdpijn, futloos, verzwakt. In overleg met huisarts dosering aangepast naar 3x daags 500 mg. Nog 3 dagen te gaan... Ik wil ik de kuur afmaken, als dat lukt, zij het een hele verzoeking. Pittige aanslag op lichaam, dagindeling, bewegingsvrijheid (je kunt en wilt de deur niet uit) en nachtrust. Volgende keer liefst een ander middel.Dit middel mag niet met paracetamol gecombineerd worden. Zou beter ook expliciet op het doosje vermeld kunnen worden.

FLUCLOXACILLINE CAPSULE 500MG

16 December 2019

Ik kreeg dit medicijn voor geschreven 4 maal daags. Ik vond het innemen op een nuchtere maag heel naar. De pil bleef voor mijn gevoel hangen en voelde me de hele dag lamlendig. Ik had last van diarree en weinig eet lust. En heb moeten puzzelen om het medicijn op gepaste tijden in te kunnen nemen en daarbij erg over eet tijden moeten nadenken. Omdat je de pil of 1 uur voor het eten moet in nemen of 2 uur nadat je gegeten hebt.

FLUCLOXACILLINE CAPSULE 500MG

31 October 2019

Gebruikt bij bacteriële ontsteking van de haarzakjes op de borst. Heb tevens HIV. Draaierig, misselijk tijdens de kuur. Afgemaakt.Nu weken later steeds erger wordende kramp in maag en darmen. Volgens mij heeft mijn weerstand een opsodemieter er bovenop gekregen.

FLUCLOXACILLINE CAPSULE 500MG

30 September 2019

moest 4xdaags flucloxacillne 500mg slikken voor onsteking .kreeg erge last van maag en rug en hoofdpijn heb huisarts gebeld maar moest door blijven gaan heb toen inplaats van 4 x daags 3xdaags gedaan ,en ben pas met dag 2 bezig .hoop dat ik de kuur af kan maken ,meer bijwerking als de kwaal

FLUCLOXACILLINE CAPSULE 500MG

2 August 2019

Eerste dag niks aan de hand. Alleen je moest heel erg op tijden en eten letten.. De tweede dag begon al met een wazig gevoel, pil genomen en moest nuchter bloedprikken. Ik werd echt heel raar en voelde me echt broert. Huisarts werd er bij gehaald, kon niks vinden. Ik heb twee dagen plat gelegen. Kon weinig doen, als ik actief wilde zijn dan weer raar en licht enzo in 't hoofd. Ben meteen gestopt die dag met 't medicijn. Nu een week later en nog last ervan. Bij de huisarts geweest en die zei... Duurt ongeveer 2 a 3 weken voordat het echt uit je lichaam is. Nou dit medicijn nooit weer voor mij.

FLUCLOXACILLINE CAPSULE 500MG

26 July 2019

Ik heb na inname het gevoel alsof de capsule over de hele lengte van mijn slokdarm zit. Maagpijn. Veranderde ontlasting.

FLUCLOXACILLINE CAPSULE 500MG

31 May 2019

Meteen na het doorslikken kreeg ik een erg branderig gevoel in mijn keel, slokdarm en maag. Heel naar. Gezien de korte tijd tussen het doorslikken en ontstaan van de klachten kwam deze reactie niet door de inhoud, maar door het materiaal van de capsule, vermoed ik. Het deed denken aan een maagzweer die ik eerder dit jaar had. Om deze reden heb ik besloten per direct te stoppen met het medicijn en op zoek te gaan naar een alternatief.

FLUCLOXACILLINE CAPSULE 500MG

25 April 2019

Mijn ontsteking van de operatiewond is minder vurig maar nog niet weg. Heb het gevoel dat de capsule blijft hangen in je keel en een enorm branderig gevoel. Het gaat ook niet weg. Vannacht slecht van geslapen. Ook diarree van de kuur. Nog 1 dag ... maar ik zou voor een andere antibiotica vragen als ik door zou moeten.

FLUCLOXACILLINE CAPSULE 500MG

20 April 2019

Vanaf dag 1 enorm misselijk, brandend maagzuur en pijn in slokdarm. Lijkt wel of capsule blijft hangen, ook na meer water drinken. Ontsteking nu na 2 dagen wel minder maar niet weg. Hoop niet dat deze misselijkheid de volle 10 dagen aanhoudt. Heel lastig ook om tijdschema aan te houden.

FLUCLOXACILLINE CAPSULE 500MG

14 April 2019

Het gevoel of het blijft hangen in de keel, verschrikkelijk veel last van brandend mazgzuur direct na inname en uiteindelijk werd het zo erg dat ik moest overgeven omdat het ni lekker in me maag lag

FLUCLOXACILLINE CAPSULE 500MG

30 September 2017

10 dagen 4x per dag. Beetje last van mijn darmen. ook wel eens het gevoel dat de capsule bleef hangen, maar met veel water in 3 teugen ging dat al beter. Brandend gevoel eigenlijk alleen bij de eerste capsule van de dag. Ontsteking was op de 10e dag zo goed als weg.

FLUCLOXACILLINE CAPSULE 500MG

9 July 2017

Ik kon me niet houden aan het innameschema, zou er om 24.00 uur nog één moeten nemen (bij 4x per dag), maar dat is voor mij echt te laat! Na de iname steevast het gevoel dat de capsule in mijn slokdarm blijft steken en alles dicht zit, heel akelig! De ontsteking lijkt na 9 dagen definitief op zijn retour, maar is nog niet helemaal weg.

FLUCLOXACILLINE CAPSULE 500MG

16 August 2012

ter behandeling van een ontsteking aan mijn voet kreeg ik flucloxacilline 500 PCH voorgeschreven door de huisarts, een penicillinekuur van 7 dagen. op de laatste dag kreeg ik enorme bijwerkingen, huiduitslag van mijn hals tot mijn knieen met jeukende rode bultjes en vlekken. het leek net of mijn huid in brand stond. ook voelde ik me rillerig en koortserig en had ik last van hoofdpijn.

FLUCLOXACILLINE CAPSULE 500MG

27 February 2012

DE ZG. BLISTER VERPAKKING VAN DE MEDICIJN IS ERG MOELIJK OPEN TE KRIJGEN. STAAT OOK IN DE BIJSLUITER DAT ER ZELDEN DIAREE EEN BIJWERKING ZOU KUNNEN ZIJN, MAAR HIJ HEEFT AL 3 DAGEN LANG HEVIGE DIAREE EN DE OPLOSSING VIA DE HUISARTS IS "IMODIUM" EN DOORGAAN MET DE KUUR.

FLUCLOXACILLINE CAPSULE 500MG

7 December 2011

Ga niet gelijk na het slikken van de capsule in bed liggen. In mijn geval bleef de capsule in de slokdarm hangen waardoor ik een pijnlijk branderig gevoel kreeg op mijn borst. Ook dagen daarna nog last gehad, voornamelijk met slikken, van mijn slokdarm. Volgens huisarts veelvoorkomend probleem, maar staat echter niet in de bijsluiter en werd bij apotheek ook niet verteld.

FLUCLOXACILLINE CAPSULE 500MG

18 May 2010

v.a. de eerste dag maagkrampen en maagpijn die niet overging, diarree, misselijk en vieze smaak. Na enkele dagen kwam daar nog pijn aan de lever bij. Apotheker en huisarts raad gevraagd. Huisarts zei: over 1 week is het over. Ben na 6 dagen wel gestopt. Kreeg een andere kuur, maar daarmee ben ik nog steeds niet begonnen. Nu, 6 weken later heb ik nog maagpijn/krampen. De kuur op zich na 6 dagen wel wat resultaat, maar die ontstekingen zijn nog niet over, wel aan het genezen.

FLUCLOXACILLINE CAPSULE 500MG

23 December 2009

jeuk, rode huiduitslag, benauwdheid, zwelling, flucterende bloeddruk. spastische bewegingen

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel