Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 25 resultaten gevonden.

FLUOXETINE CAPSULE 20MG

18 April 2021

Ik ben dit medicijn gaan gebruiken vanaf mijn 27e na een periode van bijna tien jaar depressie/ lusteloos/ angstig en moeizaam. Het duurde even voordat het aansloeg maar vanaf toen sloeg mijn leven 360 graden om. Ik voelde me niet meer onzeker, zag de kleuren en de zin weer van het leven. Ik ging weer studeren en begon een positieve loopbaan. Tóch zit er een bijwerking aan die ik jaren slechts als jammerlijke ervaarde, maar nu twintig jaar later als een kwalijk blok aan mijn been. Namelijk de aantasting van het libido. Nu twintig jaar later kan ik zeggen dat die zo goed als verdwenen is. Sex was al snel niet meer op de voorgrond. Wat me als jonge vrouw die een inhaal slag van haar leven maakte, wel rust in de kop gaf. Werd immers niet meer zo uit het veld geslagen door een verliefdheid. Maar nú is het de grote spelbreker voor relaties. Stoppen met dit medicijn heb ik geprobeerd maar afvlakking van levenslust is een dure prijs.

FLUOXETINE CAPSULE 20MG

2 March 2020

Heel erg benauwd hartritmestoornis veel,geeuwen en erg misselijk. Voel mij heel erg lamlendig.

FLUOXETINE CAPSULE 20MG

22 March 2018

Ik gebruik nu zo'n vijf jaar fluoxetine en mijn leven is er zo ontzettend op vooruit gegaan. Ja, ik heb bijwerkingen (ik ben 15 kilo aangekomen en ik zweet meer), maar het is het écht waard. Ik ben begonnen met 20 mg, tussendoor ben ik een tijdje gestopt, toen weer begonnen met 20 mg en inmiddels zit ik twee jaar op 40 mg. Ik heb eindelijk weer wat levenslust.

FLUOXETINE CAPSULE 20MG

27 January 2018

Ik ben sinds een halfjaar gestopt met fluoxetine, maar ik mis het zo. Ik voel me minder stabiel en ik wordt snel moe heb veel huilbuien. Het gaat niet zo goed op dit moment en ben beetje zat van alles. Ik zit te aan te denken om het weer te gaan gebruiken maar gevoel zegt nee niet aan beginnen. niemand begrijpt en ik wil ook niet met de dokter over praten. wat moet hij mee, de vertrouwen is weg.

FLUOXETINE CAPSULE 20MG

11 December 2017

Vanaf tienerjaren veel last gehad van erger wordende depressie. Na 10 jaar kreeg ik inplaats van de zoveelste therapeut dit voorgeschreven door mijn nieuwe huisarts. Het idee om pillen te slikken om weer te kunnen functioneren was even wennen maar ik zou niet meer zonder kunnen. Van elke dag in de mineur naar misschien 1 keer in de maand. Echt heel fijn om gewoon weer een beetje sterk in de schoenen te staan. Moet alleen niet vergeetachtig zijn met mijn pillen anders lig ik een dag uit de running.

FLUOXETINE CAPSULE 20MG

28 November 2016

Ik ben sinds een halfjaar gestopt met fluoxetine, maar ik mis het zo. Er komt niks uit mijn handen, voel me minder stabiel en ik ben weer heel erg angstig. Het gaat niet goed op dit moment, maar kan ook niet zeggen dat het slecht gaat, zit er toch wel sterk aan te denken om het weer te gaan gebruiken.

FLUOXETINE CAPSULE 20MG

30 August 2016

Ik slik dit medicijn al ruim 6 jaar. Angstklachten zijn in het begin verminderd, nu heb ik ze nog wel maar iets minder erg. Ik heb nog steeds therapie nodig om mijn angsten te overwinnen. Ik voel geen echte emoties meer en veel dingen kunnen mij niet schelen. Ik slaap onrustig en overdag voelt het alsof ik niet alles bewust meemaak. Ik droom vaak weg terwijl ik auto rijd. Ik heb altijd een droge keel en ik zweet veel. Nu ik ouder ben vraag ik me af of dit het juiste medicijn voor mij is. Ik was 13 toen ik het voorgeschreven kreeg.

FLUOXETINE CAPSULE 20MG

25 July 2016

Toen ik bij 36 weken zwangerschap op het randje stond van een prenatale depressie, kreeg ik fluoxetine 20 mg 1x per dag. Na een paar dagen begon ik me beter te voelen. Gebruik het nu een paar maanden en voel me stabiel, rustig en heb weer energie om dingen te doen. Dankbaar voor de werking van dit medicijn, ondanks dat het niet gezond is voor mijn lichaam. Dankzij fluoxetine ben ik in staat voor mijn vier kinderen onder de 6 jaar te zorgen.

FLUOXETINE CAPSULE 20MG

13 May 2012

Gemiddeld 1x per week gaat er een capsule open als ik hem uit de verpakking haal. Ik heb dit weken geleden al gemeld bij PCH, maar nog steeds geen reactie. Ik vind dat poeder op m'n handen, tafel en vloer niet zo prettig...

FLUOXETINE CAPSULE 20MG

1 June 2010

Slik al 10 jaar 1x 20 mg per dag zonder problemen. Onlangs is de dosis verhoogd naar 2x 20 mg per dag. Na ongeveer 2 weken vreslijke gevoelens van de bijwerkingen. Vind het eigenlijk onverantwoord mensen dit middel te geven of dosis te verhogen zonder 24/7 toezicht en/of begeleiding. Ik wou weglopen van mezelf en heb me zelden zo naar gevoeld.

FLUOXETINE CAPSULE 20MG

17 February 2010

Tijdens de opbouwfase zijn mijn klachten heftig toegenomen (depressief, piekeren). Deze namen na 8 wk af. Daarna werkte het goed tegen depressie en piekeren. Verdere bijwerkingen: in het begin veel hoofdpijn, eerste week misselijk, heel erg moe. Afname libido en slecht tot geen orgasme kunnen krijgen. Na 8 wk ging het veel beter. Wel vaker hoofdpijn/ migraine en verstoord libido. Langzaam gewichtstoename. Na 4 mnd gebruik heel vaak hoofdpijn, na 1 alcoholisch drankje de volgende dag een kater, veel moe. Gestopt en direct veel last van spieren/rug en heel erg moe. Hoofdpijn.

FLUOXETINE CAPSULE 20MG

2 February 2010

In het begin van de depressie is mijn fluoxetine verhoogd (zonder begeleiding) naar 40 mg (2 x daags 2 tabletten). Ik slikte ook maxalt voor migraine. Deze combinatie zorgde ervoor dat mijn depressie heftiger werd. Ik hallucineerde, veel angstaanvallen, maar het belangrijkste was, dat ik zeer suicidale gedachten kreeg. Uiteindelijk bij de crisisdienst beland. Fluoxetine werd teruggedraaid en Maxalt stopgezet. Het bleek dat de combinatie Maxalt en Fluoxetine nooit had gemogen! Niemand die me daarop had geattendeerd. Tevens vind ik het zeer bizar dat ik zomaar voor een x-aantal weken lang een dubbele dosis fluoxetine meekreeg zonder begeleiding. Ik heb die periode ervaren als hel. Het had daadwerkelijk niet veel gescheeld, of ik was hier nu niet meer geweest.

FLUOXETINE CAPSULE 20MG

18 March 2009

Ik voel me super met fluoxetine. Zelfs na een aantal dagen merkte ik stabiliteit in mijn gemoedstoestand. Ik ben weer lekker druk, ik heb weer zin om dingen te doen. Mijn eetlust is afgenomen. Een bijverschijnsel is dat ik (heel) vaak een erectie krijg, maar de zaadlozing nogal op zich laat wachten. Maar dat lijkt me niet echt iets om me echt zorgen over te maken, een uitgestelde zaadlozing is juist goed. Spul is perfect!!

FLUOXETINE CAPSULE 20MG

18 March 2009

Rusteloosheid. Vaker erectie. Droge mond. Beetje slapeloosheid

FLUOXETINE CAPSULE 20MG

FLUOXETINE CAPSULE 20MG

12 January 2009

in begin gebruik gedachtes aan dood en zeer slecht onregelmatig slapen. In eertse twee maanden 10 kilo afgevallen. Daarna geleidelijke toename tot 10 kilo boven normale gewicht. Sexuele stoornissen: niet kunnen en/of anders klaarkomen van blijvende aard net als slecht en onregelmatig slapen. Enkele weken na stoppen(afgebouwd spontane heftige slaapaanvallen(gevaarlijk!) overdag zonder dat ook maar enig ander medicijn in het spel was.

FLUOXETINE CAPSULE 20MG

FLUOXETINE CAPSULE 20MG

8 December 2007

iK VOEL ME EEN ANDER MENS, ALS IK DIT 40 JAAR GELEDEN GEKREGEN HAD, WAS MIJN LEVEN EEN STUK MAKKELIJKER GEWEEST.

FLUOXETINE CAPSULE 20MG

25 July 2007

Ik ben wel enorm in gewicht toegenomen.

FLUOXETINE CAPSULE 20MG

5 April 2007

Uitstekende ervaringen mee. Ook na 12 jaar gebruik. Was gelijk goed geholpen ermee, minder angst, beter welbevinden en gewoon algemeen stabieler. Ik heb geen bijwerkingen van dit medicijn. Ik ben echt dankbaar dat het er is!

FLUOXETINE CAPSULE 20MG

27 March 2007

in het begin een toename van de klachten, misselijkheid, duizeligheid, erge hartkloppingen, diaree, hoofdpijn, gespannen kaken(het op elkaar klemmen vd kaken), extreem droge mond, droge vagina, geen zin in sex. Blijvende klachten: Hartkloppingen (minder dan in t begin), gespannen kaken, extreem droge mond, droge vagina, geen zin in sex

FLUOXETINE CAPSULE 20MG

20 March 2007

bij verlagen dosis en later het geheel stoppen: soort kortsluitinkjes in mijn hoofd. Voelt als kleine stroomstootjes, zonder dat ik wegval oid

FLUOXETINE CAPSULE 20MG

6 July 2006

Ik mis eigenlijk de dagnoteringen in de strips

FLUOXETINE CAPSULE 20MG

18 June 2006

De werking van fluoxetine zou beïnvloed kunnen worden door het gebruik van rode grapefruit. Grapefruit remt nl. cytochroom P450 (CYP) in ons enzymsysteem, waardoor er een te lage (medicijn verliest zijn werking) of juist te hoge medicijnspiegel (meer kans op bijwerkingen en risico op vergiftigingsverschijnselen) ontstaat . Onbegrijpelijk dat in de bijsluiters van de diverse fabrikanten niet gewaarschuwd wordt voor deze mogelijke bijwerking van rode grapefruit.

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel