Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 20 resultaten gevonden.

FLUOXETINE CF DISP TABLET 20MG

4 May 2020

Een verademing. Er kwam een rust over me heen. Alsof de zware last op mijn schouders eindelijk te dragen is of er niet zo erg meer toedoet.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FLUOXETINE CF DISP TABLET 20MG

3 March 2020

al jaren 20mg nu 30mg en nu een weekop 40,pieker weg angst ook welzin wat terug,wat duizelig hoofdpijn en vreemd in de wereld

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FLUOXETINE CF DISP TABLET 20MG

7 December 2019

Vermoeidheid en droge mond zijn bekende bijwerkingen, daar had ook ik last van. De bijwerking die ik graag wil melden is die van kaakklemmen. Onbekende bijwerking. Het heeft tot in het ziekenhuis moeten duren tot de arts er achter was dat het de medicatie was die het klemmen van kaak oorzaak was.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FLUOXETINE CF DISP TABLET 20MG

23 July 2019

Het maakt je agressiever, hevige bijwerkingen. Zou verboden moeten worden. Ga zowel de psychiater als de fabrikant aansprakelijk gesteld want heb hiermee grote problemen gekregen. Wil niet weer voor de rechter verschijnen.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FLUOXETINE CF DISP TABLET 20MG

19 April 2019

Heb ruim een jaar dit merk gebruikt, waarbij ik merkte dat de klachten waarvoor ze ik innam meer terug kwamen. Een tijdje terug kreeg ik weer een merk voorheen en de dag daarna werden de klachten nog erger net zoals in het begin van het starten van de medicatie. Nu merk ik dat de klachten tot nu toe steeds beter weer onder controle zijn. Of het een placebo effect is weet ik niet maar het valt wel op.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FLUOXETINE CF DISP TABLET 20MG

4 August 2017

15 jaar geslikt. Heeft me enorm geholpen om mijn angst en depressie te beheersen. Ik ben, door de fluoxetine en de abilify 23 kilo aangekomen. Na al die jaren lijkt de werking tegen angst nu nihil te zijn en heb ik pasgeleden afgebouwd en ben gestopt. Het is een vreemde gewaarwording om nu meer emoties te ervaren. Die waren al die tijd weggestopt, ik kon niet huilen en was ook niet uitzinnig blij. Nu heb ik het idee dat ik dichter bij mijn persoonlijkheid sta, emoties zijn niet meer omfloerst door de fluoxetine. Mijn angsten zijn niet toegenomen na het stoppen. Ik ben minder moe, meer alert. Kortom, fluoxetine is voor mij een goed middel geweest om van mijn depressie af te komen, maar heeft me veel laten missen aan spontaniteit in mijn gevoelens. Ik ben blij dat ik het heb mogen nemen, maar ben ook blij dat ik het nu niet meer nodig heb.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FLUOXETINE CF DISP TABLET 20MG

23 April 2017

Voor mijn depressie is het een goed middel, MAAR... Ik heb jaren geleden aan slapeloosheid. dat werd eerst ondervangen door daarvoor Mirtazepine voor te schrijven. Dan slaap je wel, alleen geeft het een constant hongergevoel. Er mee stoppen had niet zo heel veel zin, want dan was ik moe, en als gevolg van die vermoeidheid ga je eten. Ik heb hierdoor veel leuke dingen gemist, en ben behoorlijk aangekomen. Sinds december gaat het beter. Oorzaak: ik slik minder fluoxetine, en daardoor slaap ik weer. Ben inmiddels terug van 50 mg naar 30 mg en de meeste nachten slaap ik goed. Treurig is het wel dat ik dit zelf heb moeten bedenken. Geen arts heeft zich ooit afgevraagd of mijn slapeloosheid aan de dosering van de fluoxetine te wijten zou zijn.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FLUOXETINE CF DISP TABLET 20MG

19 June 2016

Ik gebruik nog steeds fluoxetine. Ik heb eerst 20 mg gehad, maar kreeg echt heel veel last van bijwerkingen. Ik heb de arts op de hoogte gesteld, en heeft dus mijn dosis verhoogd met 20 mg. Ik slik in totaal 40 mg per dag aan fluoxetine, maar voel me echt helemaal niet goed. Mijn bijwerkingen zijn hallucineren, denken aan zelfmoord (al een poging geprobeerd), mijn zelfbeschadiging is veel heftiger geworden, en heb veel last van haaruitval had ik voorheen niet. Ik slik deze medicijnen nu 2 maanden en zie geen verbeteringen. De gedachten worden echter heftiger. Ik geef het steeds aan, maar moet steeds nog even wachten. De klachten worden minder wordt er steeds gezegd, maar ik ervaar het heel anders. Dus het liefst stop ik met deze medicijnen, maar kan helaas niet zomaar stoppen. Ik heb helemaal geen goeie ervaring met dit medicijn.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FLUOXETINE CF DISP TABLET 20MG

25 April 2016

Ik heb een enorm sterk libidoverlies sinds het gebruik van deze medicijnen, dat is nu een jaar of 4 denk ik zo. Het legt heel veel druk op mijn liefdesleven.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FLUOXETINE CF DISP TABLET 20MG

FLUOXETINE CF DISP TABLET 20MG

FLUOXETINE CF DISP TABLET 20MG

7 September 2015

Jarenlang heeft het goed gewerkt, totdat ze begonnen te rommelen met goedkopere merken. De één na de andere geprobeerd en het heeft me uiteindelijk niets opgeleverd. Uiteindelijk bleef CF over, hier had ik de minste bijwerkingen van, maar ook deze soort gaat nu tegen me werken. Jammer.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FLUOXETINE CF DISP TABLET 20MG

27 February 2015

In het begin veel bijwerkingen: droge mond, duizeligheid, misselijkheid, hoofdpijn, voelde me heel anders en raar. Maar dat ging allemaal over na een paar maanden. Het geeft veel meer energie, je gaat weer meer dingen ondernemen, je voelt je vrolijker. Ik ben er erg blij mee, vroeger was ik altijd depressief en nu is dat goed te hanteren. Eerder had ik capsules maar daar kon mijn maag niet goed tegen, de tabletten zijn veel fijner.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FLUOXETINE CF DISP TABLET 20MG

6 January 2015

Ik heb vandaag het product meegekregen en ik heb de bijsluiter doorgenomen. Ik weet dat deze website gemaakt is om je ervaringen door te geven. Ik wil graag een verbeterpunt van de samenstelling doorgeven. Ik vraag mij af waarom er in geneesmiddelen giftige stoffen verwerkt moeten worden. In dit geval gaat het om microkristallijne cellulose (E460), dit additief is kankerverwekkend. Het zijn geneesmiddelen, maar het wordt zo geproduceerd dat mensen er ziek van kunnen worden. Er zijn nog andere verdikkingsmiddel/vulmiddelen op de markt die niet schadelijk zijn. Waarom wordt daar geen gebruik van gemaakt, bijv. (geamideerde) Pecitinen E440a/b.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FLUOXETINE CF DISP TABLET 20MG

FLUOXETINE ACTAVIS CAPSULE 20MG

14 November 2014

Heeft u problemen ervaren na het overstappen op het nieuwe medicijn?

Ja

Uw ervaring met het nieuwe medicijn was:

Het nieuwe medicijn werkte niet of minder goed dan het oude medicijn.

Ik heb problemen gekregen bij het innemen van het medicijn (zoals grootte van tablet of capsule, andere smaak, openmaken verpakking, wijze van toediening).

Doordat het nieuwe medicijn er heel anders uit ziet (ander doosje, andere vorm of andere kleur) neem ik soms het verkeerde medicijn in.

Toelichting: Ik verwacht ook als consument en klant dat hier wat aan gedaan wordt, en ook de werking van sommige tabletten en capsules zit heel veel verschil in heb ervaring, nu heb ik mijn tabletten geregistreerd in de computer van apotheker dat ik specifiek de oude variant moet hebben.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FLUOXETINE CF DISP TABLET 20MG

1 April 2014

Piekeren is minder geworden, gebruik de tabletten die in water moeten worden opgelost, de andere merk capsules zijn niet in goede werking bij mij zelf. Probleem: ik hem een hoge dosis gebruikt 5 tabletten per dag en 4 weken lang, was de kluts helemaal kwijt en weet niet wat ik gezegd heb tegen de baas, ben hierdoor mijn baan verloren, wegens hele slechte woorden? Hier weet ik totaal niks meer van, wel heel rare situatie ik lieg hier niet om, ben 's nachts wakker en aldoor maar denken wat ik gezegd heb kan me niet meer herinneren. Kan nog niet ermee stoppen omdat ik vaak stress en een denker, piekeraar en zelfdoding denk, jammer ben wel mijn baan kwijt niemand die me raad kan geven hierover. In de bijsluiter staat bewustzijnsverandering.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FLUOXETINE CF DISP TABLET 20MG

5 March 2014

Inmiddels slik ik het nu zo'n 4 jaar. Met beginnen gelukkig geen bijwerkingen gehad. Maar na een jaar begon de ellende. Migraine aanvallen. Ik die nog nooit enige vorm van hoofdpijn had gehad. Inmiddels leef ik elke dag met migraine en/of hoofdpijn. Ik weet voor 99% zeker dat dit door dit medicijn komt. Ik ben dan ook een paar maanden geleden begonnen met afbouwen. Eerst 3 weken een kwart minder zonder problemen. Daarna naar een halve tablet, en toen begon de ellende. Vreselijke paniekaanvallen, ik wist niet wat me overkwam. Ik ben dan ook maar weer van een halve naar 3kwart gegaan. Ik vind het maar rotzooi. Ik zou dan ook dolgraag willen stoppen met dit middel, maar het heeft me zeer afhankelijk gemaakt..

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FLUOXETINE CF DISP TABLET 20MG

18 February 2014

De ervaring met dit medicijn is dat het me erg afvlakt van emoties en gevoelens wat ik echt niet prettig vind. Ik ben een jongen van 28 jaar oud en heb deze medicatie destijds gekregen tegen depressie voornamelijk. Ik ben nu aan het afbouwen na 2 jaar fluoxetine te hebben gebruikt 20mg p.d. Daarvoor paroxetine en duloxetine cymbalta. Ik vind het echt troep als ik eerlijk ben, en ik ga ervoor vechten om hier in het vervolg vanaf te blijven want voor mij wegen de voordelen vele malen hogerop tegen de nadelen van het niet gebruiken van een ad.

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FLUOXETINE CF DISP TABLET 20MG

24 December 2013

<p> Gebruik het al jaren moest ophogen naar 40mg dat was weer net als in het begin een hel. Ben nu van 40 mg naar 50 mg opgehoogd sinds 2 weken de bij werkingen zijn nu redelijk. Maar voel me nog steeds geen 100%. Nog even geduld denk ik maar. Heeft me altijd super geholpen waarom zou het nu niet zo zijn</p>

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

FLUOXETINE CF DISP TABLET 20MG

6 November 2013

<p> Ik gebruik dit medicijn al jaren en moest nu ophogen van 30mg naar 40mg. Hierdoor voel ik mij weer ontzettend beroerd. Krijg alle bijwerkingen die er maar bij horen. Het is gewoon doorbijten de eerste weken en daarna gaat de zon weer schijnen. Denk niet dat de medicijnen gelijk gaan werken dit heeft echt zijn tijd nodig. En in het begin voel je meestal veel beroerder worden. Stop dan niet dit hoort erbij. Probeer door te gaan want het is een goed medicijn.</p>

Lees informatie over dit medicijn op www.apotheek.nl

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel