Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Uitgebreid zoeken
Er werden 9 resultaten gevonden.

FLUOXETINE DISPERTABLET 20MG

19 September 2022

Ik neem 20mg per dag en probeer af te bouwen op eigen houtje. Maar merk dat ik licht ontvlambaar en onredelijk word. Ik wil stoppen vanwege de vermoeidheid en het gapen. Maar weet niet 100% zeker of de vermoeidheid van therapie en cq innerlijk werk komt of idd de medicatie. De standaard reactie van huisarts "kijk t nog ff aan" ben ik ook wel zat. En ik wil liever niet over 5jaar nog ad slikken. Ik heb ook last van spierspanning de hele dag. Maar nu ik gehalveerd ben en op de 3de dag word ik toch wel behoorlijk chagerijnig....

FLUOXETINE DISPERTABLET 20MG

3 November 2011

Ik slik al 20 jaar Fluoxetine 20 mg. Dit haalt de scherpe kantjes er voor mij wat vanaf maar mijn basisgevoel blijft niet goed. Ik heb diverse doseringen gebruikt. Hoe hoger de dosering hoe meer mijn gevoel vervlakt. Als ik een kwart pil minder worden mijn gevoelens erg heftig en dat trek ik niet. Dan is het leven voor mij niet meer draaglijk. Ik heb er vrede mee dat ik het slik maar ik kijk uit naar nieuwe ontwikkelingen van antidepressiva die wat met mijn neerslachtigheid doen!!

FLUOXETINE DISPERTABLET 20MG

22 December 2010

Fluoxetine 20 PCH (PCH)) veroorzaakt bij mij een blijvende vieze nasmaak. Dit was niet het geval bij Fluoxetine CF 20 (Ventrafarm).

FLUOXETINE DISPERTABLET 20MG

14 February 2010

Voor fibomyalgie patienten met pijnklachten zou fluoxetine de REM slaap kunnen verbeteren waardoor klachten s nachts beter herstellen. Ik zou hierin niet echt een verbetering durven beweren, maar wel een zeer positief effect op mijn humeur, stabiliteit. Ik was niet depressief maar nu heb ik in ieder geval geen mood swings meer, kan alles beter aan en durf mezelf nu vaak GELUKKIG te noemen. Wellicht wel een lichte afvlakking van emoties, maar dat ervaar ik als positief. Wat mijn gewicht betreft ben ik ondanks vaker sporten toch aangekomen, ik vermoed dat dit door de fluoxetine komt. Maar als het bij die 3 kilo blijft (in 3 maanden) dan heb ik het er wel voor over. Als het meer wordt ga ik ermee stoppen.

FLUOXETINE DISPERTABLET 20MG

2 February 2010

Het afbouwen van de fluoxetine is erg moeilijk. Het is moeilijk te zeggen of de negatieve gevolgen van het afbouwen bijwerkingen zijn, ontwenningsverschijnselen of dat er sprake is geweest van terugval. In ieder geval kreeg ik last van agressiviteit, achterdocht en ernstige depressie. Uiteraard had ik de afbouw afgestemd met de huisarts, maar de begeleiding is mij ernstig tegengevallen. Ze heeft alleen op een briefje geschreven dat ik gedurende twee weken een halve tablet moest slikken en daarna gedurende twee weken om de dag een halve tablet en daarna stoppen. Pas een tijdje nadat ik gestopt was, kwamen de klachten in alle hevigheid opzetten. Ik was door de situatie niet in staat mijn huisarts te raadplegen, want ik vertrouwde haar niet meer. Ik ben zelf weer begonnen met de medicijnen, omdat dat de enige manier was om de depressie te stoppen. Een echt goede begeleiding bij op- en afbouw van dit medicijn lijkt mij een vereiste en blijkbaar is de huisarts (die 10 minuten per patient heeft) niet de aangewezen persoon.

FLUOXETINE DISPERTABLET 20MG

2 February 2010

Ik heb erg veel baat gehad bij het gebruik van fluoxetine. In het begin slikte ik 40 mg per dag, later 20 mg en nu 10 mg per dag. Ik heb er letterlijk mijn leven aan te danken.

FLUOXETINE DISPERTABLET 20MG

1 February 2010

maagproblemen na overschakeling capsules naar dispergeerbare tabletten, toegenomen hoofdpijn tot 7 keer per maand, met aura en misselijk en niet meer willen leven van de hoofdpijn.

FLUOXETINE DISPERTABLET 20MG

18 December 2009

zeer slecht slapen en veel dromen,moe uit bed komen, moe gevoel in de spieren

FLUOXETINE DISPERTABLET 20MG

Meer informatie

Ga naar apotheek.nl voor meer informatie over medicijnen en aandoeningen

Aanmelden patiëntenpanel